طرز تهیه سس خردل خانگی

سس خردل یک سس لطیف و یکدست با مزهای تند و تیز است. در طرز تهیه سس خردل ، ابتدا دانههای خردل را آسیاب کنید. سپس، آنها را همراه با نمک، پودر سیر، پودر پیاز، پاپریکا، زردچوبه و دارچین در قابلمه بریزید و 3 لیوان آب اضافه کنید. این مخلوط را 45 دقیقه روی حرارت ملایم بگذارید تا بجوشد. در 10 دقیقه آخر، عسل و سرکه را داخل قابلمه بریزید و مدام هم بزنید تا سس به کف قابلمه نچسبد. باید اشاره کنیم که سس خردل فرانسوی و انگلیسی را هم میتوان با کمی تغییر در مواد اولیه و روش تهیه آماده کرد که در این مقاله از اسنپ فود، این دو مورد را نیز توضیح میدهیم.
در ادامه، جدول مشخصات غذایی سس خردل را با هم میبینیم:
سس خردل | |
تعداد نفرات | حدود یک بطری متوسط |
زمان آماده سازی | 10 دقیقه |
زمان پخت سس | حدود 1 ساعت |
میزان سختی | کم |
طرز تهیه سس خردل
خردل یکی از گیاهان دارویی قدیمی با کالری کم و ارزش غذایی بالا است. از ترکیب پودر این دانهها با ادویههای نام آشنایی مانند زردچوبه و پاپریکا یک سس نسبتا تند حاصل میشود که کاربردهای زیادی در آشپزی دارد. رد پای این سس لذیذ در کنار انواع ساندویچ، انواع فست فود، سالادها و… به چشم میخورد و بهعلاوه، گاهی برای مواردی مانند مرینیت مرغ هم از آن استفاده میشود. خبر خوب این است که طرز تهیه سس خردل خانگی اصلا سخت نیست و شما با موادی ساده و در دسترس، میتوانید این سس لذیذ همه کاره را در منزل تهیه کنید. در ادامه، مواد لازم و مراحل دستور تهیه این سس را با هم میبینیم:
مواد لازم برای تهیه سس خردل
مواد اولیه را مطابق جدول زیر آماده کنید. منظور از لیوان، لیوانهای دستهدار فرانسوی است.
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
دانه خردل زرد | 1.5 لیوان |
سرکه | ½ لیوان |
آب | 3 لیوان |
عسل | 2 قاشق غذاخوری |
نمک | 1 قاشق غذاخوری |
زردچوبه | ½ قاشق چایخوری |
پاپریکا قرمز | ½ قاشق چایخوری |
پودر پیاز | ¼ قاشق چایخوری |
پودر سیر | ¼ قاشق چایخوری |
دارچین | 1/5 قاشق چایخوری |
مراحل دستور تهیه سس خردل
طرز تهیه سس خردل زرد مطابق مراحل زیر است. اگر مراحل زیر را به ترتیب و به درستی انجام دهید، میتوانید یک سس خوشمزه برای انواع غذاها آماده کرده یا مرغ خام را با آن طعمدار کنید. راستی، اگر هدف شما از تهیه این سس، طعمدار کردن مرغ است، بهتر است از مرغهای تازه و باکیفیت استفاده کنید تا طعم آن بعد از پخت، فوقالعاده شود و برای این منظور هم پیشنهاد ما خرید مرغ از پروتئینی آنلاین اسنپ فود است.
مرحله اول
دانههای خردل را به حد دلخواه آسیاب کنید؛ هر چقدر دانهها بیشتر پودر شوند، سس خردل لطیفتری خواهید داشت. حالا پودر خردل را همراه با نمک و دیگر ادویهها در قابلمهای مناسب بریزید.
مرحله دوم
در ادامه، آب را به محتویات قابلمه اضافه کنید و مواد را هم بزنید تا ادویهها کاملا در آب حل شوند و حالت گلوله گلوله نداشته باشند.
مرحله سوم
حالا قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید و 45 دقیقه زمان دهید تا آب و ادویهها با هم بجوشند و روی مواد حباب تشکیل شود. سپس، عسل و سرکه را اضافه کنید و 5 تا 10 دقیقه دیگر مواد را هم بزنید تا سس به کف قابلمه نچسبد.
مرحله چهارم
بعد از گذشت 10 دقیقه، شعله گاز را خاموش کنید. باید صبر کنید تا سس خردل از حرارت بیفتد و خنکتر شود. در نهایت، آن را در یک بطری شیشهای بریزید و داخل یخچال بگذارید. البته قرار دادن این سس در مکانی تاریک و خنک هم مانعی ندارد.
طرز تهیه سس خردل فرانسوی
طعم این سس هم شباهت زیادی به رسپی قبلی دارد و اگر بخواهید میتوانید برای تنظیم طعم آن به مقدار دلخواه از عسل و پاپریکا هم استفاده کنید.
مواد لازم برای تهیه سس خردل فرانسوی
مواد اولیه به صورت جدول زیر است:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
دانههای خردل سفید | 1 قاشق سوپ خوری |
سرکه | 1 قاشق چایخوری |
آب | 1 قاشق چایخوری |
شکر | 1 قاشق چایخوری |
نحوه تهیه سس خردل فرانسوی
همه مواد را داخل میکسر مخلوط کنید و 15 دقیقه در دمای اتاق استراحت دهید. سپس، سس را در ظرفی شیشهای و دربدار بریزید و داخل یخچال بگذارید.
طرز تهیه سس خردل انگلیسی
در این نوع سس خردل خانگی، از خامه استفاده میشود. بنابراین ماندگاری کمتری دارد و بهتر است حداکثر ظرف مدت 3 روز آن را مصرف کنید. پیشنهاد ما این است که سس خردل انگلیسی را همزمان با تهیهی غذای مورد نظر درست کنید تا در همان روز، مصرف شود.
مواد لازم برای تهیه سس خردل انگلیسی
مواد مورد نیاز به صورت جدول زیر است:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
پودر خردل | 2 قاشق سوپخوری |
خامه | 4 قاشق سوپخوری |
آبلیمو | ¼ پیمانه |
فلفل سیاه | ½ قاشق چایخوری |
نمک | ¼ قاشق چایخوری |
نحوه تهیه سس خردل انگلیسی
ابتدا پودر خردل را با آبلیمو، نمک و فلفل مخلوط کنید. سپس، خامه را داخل بقیه مواد بریزید و ترکیب را به خوبی هم بزنید تا یکدست شود.
چند نکته خواندنی در طرز تهیه سس خردل
برای تهیه سس خردل، این نکات را هم در نظر داشته باشید:
- استفاده از خردل سفید در رسپی ابتدای مقاله هم مانعی ندارد، اما در آن صورت رنگ سس خردل شما حالت کرم رنگ پیدا میکند.
- بسته به ترکیب مواد سس و نوع خردل مورد استفاده، رنگ سس خردل میتواند از زرد تا قهوهای متغیر باشد.
- شما میتوانید طرز تهیه سس خردل برای فلافل را مطابق هر کدام از روشهای بالا پیش ببرید.
- طعم سس خردلی که تازه آماده شده، به تلخی میزند. به همین دلیل و برای رسیدن به طعمی مطلوبتر، حداقل 24 ساعت به آن استراحت دهید. هر چه زمان بیشتری بگذرد، طعم سس بیشتر جا میافتد.
- در طرز تهیه سس خردل تند ، از پاپریکای بیشتری استفاده میشود، اما اگر میخواهید سس خانگی شما طعم شیرینیتری داشته باشد، مقدار عسل را بیشتر کنید.
- یک روش دیگر طرز تهیه سس خردل تند، استفاده از خردل دیژون است. این نوع خردل، طعم تندتر و بوی مطبوعتری نسبت به بقیه خردلها دارد.
- اگر میخواهید به سس خردل، طعم ملایمتری بدهید، آن را با مقدار مساوی سس مایونز ترکیب کنید.
- طرز تهیه سس خردل با پودر انبه یا انبه رسیده هم طعم جالبی دارد. برای این منظور از ترکیب 1 انبه رسیده با 2 قاشق غذاخوری پودر خردل استفاده کنید. افزودنیهای دیگر شامل عسل، آب لیموترش و روغن زیتون (از هر کدام 1 قاشق غذاخوری) هستند؛ البته نمک و فلفل هم فراموش نشود. در صورت استفاده از انبه تازه، این سس تا 5 روز در یخچال ماندگاری دارد.
- یکی دیگر از کاربردهای سس خردل، تهیه سس مایونز خانگی است. در این روش از ترکیب نشاسته و سس خردل در کنار موادی مانند تخممرغ، شکر، سرکه، روغن مایع و… استفاده میشود.
- برای طرز تهیه سس خردل با ماست ، 2 قاشق غذاخوری پودر خردل را با 1 پیمانه ماست مخلوط کنید. سپس، 1 قاشق چایخوری آبلیمو و مقدار دلخواه نمک و فلفل بریزید و همه مواد را خوب هم بزنید.
- استفاده از روغن برای تهیه سس خردل خانگی اجباری نیست، اما بافت براقی به سس میدهد. شما میتوانید برای این منظور از انواع روغنهای مایع مانند روغن زیتون استفاده کنید.
برای درست کردن و چشیدن طعم جذاب سس خردل آماده اید؟
یکی از جذابیتهای طرز تهیه سس خردل خانگی این است که میتوانید مقدار ادویهها و چاشنیها را مطابق ذائقه خودتان تغییر دهید. البته این نکته را هم فراموش نکنید که مزیت سس خردل خانگی، نبود مواد نگهدارنده است، اما همین موضوع، مدت ماندگاری سس را کم خواهد کرد و شما حداکثر تا 3 ماه میتوانید از این سس در یخچال نگهداری کنید.
سوالات متداول
مدت ماندگاری سس خردل خانگی چقدر است؟
این سس تا 3 ماه در یخچال قابل نگهداری است؛ اما سس خردل انگلیسی به دلیل وجود خامه باید ظرف 3 روز مصرف شود.
برای تهیه سس خردل تند چه کنیم؟
در سس، پودر پاپریکای بیشتری بریزید یا خردل دیژون را جایگزین خردل زرد کنید.
فرق سس خردل فرانسوی و انگلیسی چیست؟
برای تهیه سس خردل فرانسوی از ترکیب پودر خردل با سرکه، شکر و آب استفاده میشود، اما در خردل انگلیسی پودر خردل باید با خامه، آبلیمو، نمک و فلفل مخلوط شود.
در طرز تهیه سس خردل از چه روغنی استفاده کنیم؟
شما میتوانید برای این منظور از انواع روغنهای مایع مانند روغن زیتون استفاده کنید.