آخرین کلمات کلیدی جست و جو شده
داغ‌ترین‌های امروز
  • گل برای روز مادر
    گل برای روز مادر و معرفی 10 گل برتر آبان 30, 1403
  • بهترین خاک گربه
    بهترین خاک گربه + انواع برندها و راهنمای خرید آبان 30, 1403
  • میگو پفکی
    طرز تهیه میگو پفکی آبان 30, 1403
صفحه پیدا نشد!
انواع کیک و شیرینی
1/5 - (1 امتیاز)
بدون نظر

کیک تریلیچه ترکی

مینا اسماعیل بیگی 15 اسفند 1402 10 دقیقه

در دنیای رنگارنگ دسرها، تریلیچه با طعمی بی‌نظیر و ظاهری وسوسه‌انگیز، خودنمایی می‌کند. دسر تریلیچه با آن ظاهر فریبنده و طعم بی‌نظیرش در سال‌های اخیر به یکی از محبوب‌ترین دسرها در میان ایرانیان تبدیل شده است. این دسر خوشمزه که اصالتی ترکی دارد با بافتی پف‌دار و نرم و ترکیبی جادویی از شیر، خامه و کارامل هر ذائقه‌ای را به وجد می‌آورد.

اما پخت تریلیچه‌ پف‌دار و خوشمزه، فوت‌وفن‌های خاص خود را دارد. ترکیبات این دسر ترکی را می‌توانید به‌دلخواه تغییر دهید برای همین تریلیچه هر ذائقه و سلیقه‌ای که داشته باشید را ارضا می‌کند.

 

عکس کیک تریلیچه؛ دسری ترکی و بسیار خوشمزه

اگر به دنبال طعمی جدید و دلچسب هستید و می‌خواهید با هنر آشپزی خود، عزیزانتان را شگفت‌زده کنید با ما همراه باشید تا یک روش ساده و سریع برای درست‌کردن کیک تریلیچه ترکی به شما یاد دهیم.

پیشنهاد می‌کنیم که طرز تهیه کشکول با دستور تهیه ترکیه ای را برای افطارهای ماه رمضان در بلاگ اسنپ فود مطالعه کنید.

میزان کالری در هر 100 گرم 250 کالری
زمان لازم برای آماده‌سازی 1 ساعت و 20 دقیقه
زمان لازم برای پخت 50 دقیقه
تعداد نفرات 8 نفر
درجه سختی متوسط

کیک تریلیچه ترکی

تریلیچه، دسری محبوب و خوشمزه با اصالت ترکی است که به دلیل طعم دلچسب و ظاهر وسوسه‌انگیزش در سراسر جهان طرف‌داران بسیاری پیدا کرده است. این دسر ترکیبی بی‌نظیر از کیک اسفنجی، سس خامه‌ای و کارامل خوشمزه است و لذت متفاوتی از شیرینی و لطافت دارد.

این دسر ترکی همچنین در ایران نیز طرفداران بسیاری دارد. این دسر به‌عنوان یک انتخاب عالی برای مهمانی‌ها و مجالس، می‌تواند زینت‌بخش سفره‌ شما باشد.

 

دسر  تریلیچه، کیکی لذیذ و خیس با بافتی نرم و لطیف

این کیک خیس خامه‌ای از سه‌لایه تشکیل شده است. لایه اول،  کیک اسفنجی با پف مناسب و بافتی نرم و لطیف است. لایه دوم متشکل از سس خامه‌ای بوده که رطوبت و طعم دلچسبی به کیک می‌دهد. لایه سوم نیز سس کاراملی است که با طعم شیرینی و رنگی جذاب، دسر را کامل خواهد کرد.

طرز تهیه دسر تریلیچه با دستور تهیه اصیل ترکی

مواد لازم برای تهیه لایه کیک در این دستور تهیه عبارت‌اند از:

تخم‌مرغ 4 عدد درشت
شکر 90 گرم
آرد 120 گرم
روغن‌مایع 2 قاشق غذاخوری
بیکینگ‌پودر 1.5 قاشق چای‌خوری
وانیل 1 قاشق چای‌خوری

 

برای تهیه سس این دسر ترکی باید مواد اولیه زیر را آماده کنید:

شیر 160 گرم
خامه صبحانه 100 گرن
شکر 2 قاشق غذاخوری

 

  • برای روی کیک نیز به 200 گرم خامه قنادی فرم گرفته نیاز دارید.
  • لایه کاراملی نیز با 1 قوطی شیرعسلی یا کارامل کامل می‌شود.
  • طرز تهیه مرحله‌به‌مرحله لایه کیک این دسر ترکی به شرح زیر است:

مرحله اول: تخم‌مرغ‌ها را در یک ظرف شکسته و شکر را به آن اضافه کنید. همزن را روی دور تند بگذارید و به مدت 7 دقیق ترکیب را هم بزنید تا ترکیب حجیم و کشدار شود.

 

تخم‌مرغ‌ها را با هم بزنید تا کش‌دار و حجیم شوند.

مرحله دوم: اکنون روغن را نیز به ترکیب کش‌دار تخم‌مرغ‌ها افزوده و دوباره مواد را با هم مخلوط کنید.

مرحله سوم: آرد و بیکینگ‌پودر را 3 بار الک نمایید و طی 2 مرحله به مواد اضافه کنید. پس از هر بار افزودن آرد با لیسک یا همزن دستی، ترکیب را به آرامی مخلوط کنید.

 

آرد و بیکینگ‌پودر را ترکیب و الک کنید.

مرحله چهارم: قالب کیک را با اسپری جداکننده یا روغن چرب کنید و مایه کیک را داخل آن بریزید. سپس قالب را داخل فر بگذارید که از قبل روی دمای 170 درجه گرم کرده‌اید. کیک باید به مدت 35 دقیقه در فر بماند تا پف کند و مغز پخت شود.

  • برای تهیه سس خامه‌ای کیک تریلیچه به سبک اصیل ترکی، مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید:

مرحله اول: شیر و شکر را داخل قابلمه‌ای ریخته و با هم مخلوط کنید. سپس آن را روی حرارت ملایم شعله قرار دهید تا شکر به طور کامل در شیر حل شود.

مرحله دوم: اکنون قابلمه را از روی حرارت برداشته و خامه صبحانه را به ترکیب شیر و شکر اضافه کنید و به‌قدری هم بزنید تا ترکیب کاملاً یکدست شود.

 

خامه صبحانه را به شیر افزوده و هم بزنید تا ترکیب غلیظ شود.

سس خامه‌ای شما آماده شده، آن را در یخچال بگذارید تا برای 5 دقیقه استراحت کند.

  • طرز تهیه لایه کاراملی این کیک خیس خامه‌ای به این صورت است که:

در ابتدا باید قوطی شیر عسلی را داخل قابلمه‌ای قرار دهید و روی آن آب بریزید. سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و اجازه دهید تا به مدت 3 ساعت و نیم الی 4 ساعت قوطی شیر عسلی در آب بجوشانید تا کاراملی شود.

در طول پخت، هر زمان آب قابلمه کم شد به آن آب جوش اضافه کنید.

  • لایه‌بندی دسر تریلیچه را به این صورت انجام دهید:

مرحله اول: پس از پختن کیک، آن را از فر خارج کرده و اجازه دهید تا کمی خنک شود. سپس سطح کیک را با سیخ چوبی یا چنگال سوراخ‌سوراخ کنید.

مرحله دوم: حالا سس خامه‌ای را روی کیک بریزید و به مدت 2 ساعت آن را در یخچال قرار دهید تا سس کامل به خورد کیک رفته و خنک شود.

مرحله سوم: در مرحله بعدی خامه قنادی را فرم دهید و 3 قاشق غذاخوری از آن را جدا نمایید. بقیه خامه را روی کیک ریخته و به طور یکنواخت روی آن پخش کرده و سطحش را صاف کنید.

 

خامه و کارامل را به‌صورت لایه‌لایه روی کیک بریزید.

مرحله چهارم: در نهایت نوبت به کارامل می‌رسد. آن را به‌عنوان لایه آخر کیک تریلیچه ترکی روی خامه پخش کنید. دقت داشته باشید که کارامل باید صاف و یکنواخت روی خامه پخش شود.

مرحله پنجم: با خامه‌ای که جدا کرده‌اید روی کیک را به‌صورت نواری تزیین نموده و سپس با استفاده از یک سیخ چوبی طرح‌های دلخواه روی کارامل ایجاد کنید.

دسر را به مدت 2 ساعت دیگر در یخچال قرار دهید تا خنک شود و بعد در کنار یک فنجای چای تازه‌دم، آن را سرو کنید.

دسر سوتلاچ از لذیذترین دسرهایی است که می‌توانید در شب‌های بلند زمستان برای پذیرایی از مهمان‌ها درست کنید. طرز تهیه این دسر را می‌توانید در بلاگ اسنپ فود مطالعه کنید.

طرز تهیه دسر تریلیچه با پودر کرم شانتی

خوبی کیک تریلیچه ترکی این است که می‌توانید دستور تهیه آن را متناسب با ذائقه خود تغییر دهید. یکی از لذیذترین رسپی‌های این دسر ترکی، تریلیچه با پودر کرم شانتی است که از سه‌لایه کیک اسفنجی، سس خامه‌ای و سس کارامل تشکیل شده، اما در این نوع تریلیچه به‌جای استفاده از خامه قنادی فرم گرفته از پودر کرم شانتی استفاده می‌شود که طعم و مزه آن را کمی متفاوت می‌کند.

 

کیک خیس و خامه‌ای تریلیچه، طعم دلپذیری که از یاد نخواهید برد.

موادی که برای درست‌کردن لایه کیک این کیک خیس خامه‌ای نیاز دارید عبارت‌اند از:

تخم‌مرغ 6 عدد
شکر 1 لیوان متوسط
آب داغ نصف لیوان
وانیل نصف قاشق چای‌خوری
بیکینگ‌پودر یک و نیم قاشق غذاخوری
آرد 2 لیوان و نیم

 

برای درست‌کردن سس شیری تریلیچه با پودر کرم شانتی به این مواد احتیاج دارید:

شیر 4 لیوان متوسط
خامه صبحانه 1 پاکت 200 گرمی
شکر 1 استکان
وانیل به مقدار لازم

 

برای کرم این دسر ترکی به مواد زیر نیاز خواهید داشت:

پودر کرم شانتی 1 بسته
شیر سرد 1 لیوان

 

مواد موردنیاز برای تهیه سس کاراملی این رسپی از کیک تریلیچه ترکی عبارت‌اند از:

شکر 1 لیوان
خامه صبحانه 1 پاکت  200 گرمی
کره 1 قاشق غذاخوری

 

  • برای درست‌کردن لایه کیک تریلیچه ترکی با پودر سانت به روش زیر عمل کنید:

مرحله اول: در ابتدای کار، تخم‌مرغ‌ها را در ظرفی شکسته و سپس شکر را روی آن‌ها بریزید. سپس با استفاده از همزن برقی تخم‌مرغ‌ها و شکر را برای 7 الی 10 دقیقه روی دور تند همزن با هم مخلوط کنید تا ترکیب کرم رنگ و حجیمی حاصل شود.

مرحله دوم: نوبت به اضافه کردن آب داغ می‌رسد. آب داغ را به‌صورت تدریجی به ترکیب اضافه کنید و همزمان ترکیب را هم بزنید. سپس وانیل را نیز افزوده و مجدد ترکیب را هم بزنید.

 

دسر تریلیچه، لذیذ و مغذی

مرحله سوم: آرد و بیکینگ‌پودر را با هم مخلوط نمایید و سپس الک کنید. این ترکیب الک‌شده را به‌تدریج به مواد بیفزایید وبا لیسک خیلی آرام مواد را با هم مخلوط کنید تا مخلوطی صاف و یکدست درست شود.

مرحله چهارم: فر را روی دمای 180 درجه سانتی‌گراد گرم کنید. کف قالب کیک را با کاغذ روغنی بپوشانید یا کمی چرب کنید. سپس مایه کیک را داخل قالب ریخته و فر را روی زمان 35 دقیقه تنظیم نمایید.

زمانی که کیک پخته شده، آن را از فر خارج کرده و اجازه دهید تا در دمای محیط، خنک شود.

  • طرز تهیه سس شیری به‌صورت مرحله‌به‌مرحله به این شکل است:

مرحله اول: شیر، شکر، خامه و وانیل را در قابلمه‌ای بریزید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید. ترکیب را مرتباً هم بزنید تا ته نگیرد و گلوله گلوله نشود. این کار را تا زمانی که سس کمی غلیظ شود، ادامه دهید.

مرحله دوم: به همین سادگی سس شیری شما آماده شد، آن را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید تا خنک شود.

  • چگونگی تهیه کرم این رسپی کیک تریلیچه ترکی به شرح زیر است:

مرحله اول: ابتدا پودر کرم شانتی را در یک کاسته ریخته و شیر سرد را روی آن بریزید. سپس ترکیب را با همزن برقی به مدت 3 تا 4 دقیقه خوب هم بزنید تا فرم بگیرد.

 

دسر تریلیچه با عطر و ظاهری اشتهاآور

مرحله دوم: سپس آن را در یخچال قرار دهید تا برای چند دقیقه استراحت کند.

  • نوبتی هم باشد، نوبت درست‌کردن سس کاراملی این کیک خیس خامه‌ای است. برای این کار به روش زیر عمل کنید:

مرحله اول: شکر را داخل تابه‌ای نچسب ریخته و آن را روی حرارت ملایم شعله قرار دهید و مرتباً هم بزنید تا زمانی که شکر ذوب شده و رنگ کاراملی به خود بگیرد.

مرحله دوم: پس از ذوب‌شدن شکر، نوبت اضافه‌کردن کره می‌رسد. آن را که به شکر افزودید، مجدد ترکیب را روب حرارت هم بزنید تا کره کامل ذوب شده و به خورد شکر برود.

مرحله سوم: در این مرحله باید خامه را به‌صورت کم‌کم و تدریجی داخل تابه ریخته و مرتب هم بزنید تا ترکیب یکدست شود.

مرحله چهارم: حالا تابه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید سس کاراملی که آماده کرده‌اید در دمای اتاق خنک شود.

 

تریلیچه، کیکی با بافت نرم و لطیف که روی زبان آب می‌شود.

  • برای ترکیب لایه‌های کیک اسفنجی، سس خامه‌ای و کارامل در دسر تریلیچه با پودر کرم شانتی به این شیوه عمل کنید:

مرحله اول: بعد از اتمام کار و آماده‎‌سازی همه لایه‌ها، کیک را از قالب خارج کنید و روی سینی قرار دهید.

مرحله دوم: کیک را به‌صورت افقی از وسط به دو نصف کنید. نصف کیک را در ظرف سرو خود بگذارید و سپس سس شیری را روی کیک بریزید و اجازه دهید تا کامل به خورد کیک برود و جذب آن شود.

مرحله سوم: اکنون نصف دیگر کیک را روی سس شیری قرار دهید و کرم شانتی را روی آن بریزید. کرم شانتی‌ را به طور یکنواخت روی کیک پخش نموده و صاف کنید.

مرحله چهارم: سس کاراملی را روی کرم شانتی ریخته و به طور یکنواخت پخش کرده و به‌دلخواه تزیین کنید. در نهایت کار تمام شد، کیک را برای 2 ساعت در یخچال بگذارید و بعد آن را در کنار یک لیوان شربت خنک سرو کنید.

کنافه پنیری نیز از دیگر دسرهای خوشمزه ترکیه‌ای است که ریشه و اصالتی عربی دارد. این دسر خوشمزه برای شب‌های ماه مبارک رمضان فوق‌العاده عالی است. می‌توانید طرز تهیه کنافه پنیری را در بلاگ اسنپ فود یاد بگیرید.

فوت و فن‌های طرز تهیه دسر تریلیچه + نکات آن

برای این که کیک اسفنجی پف خوبی داشته باشد، حتماً تخم‌مرغ و شکر را به مدت کافی و با استفاده از همزن برقی و روی دور تند، هم بزنید.

برای آن که سس خامه‌ای صاف و یکدست باشد، آن از صافی عبور دهید.

برای داشتن کاراملی خوش‌طعم‎‌تر و خوشمزه‌تر حتماً باید از کره باکیفیت استفاده کنید.

 

لحظات شیرین و ناب در کنار عزیزان با خاطره‌ای از کیک تریلیچه ترکی

برای این که دسر تریلیچه ظاهر زیباتری داشته باشد می‌توانید از ماسوره برای تزیین سس کارامل استفاده نمایید. همچنین استفاده از پودر پسته، پودر نارگیل و تکه‌های میوه تازه می‌تواند هم ظاهر و هم طعم کیک تریلیچه ترکی را بهتر کند.

دقت داشته باشید که سس شیری را زیاد نپزید تا سفت نشود؛ زیرا هم طعم و هم رنگ آن تغییر می‌کند و لطافت زیادی نخواهد داشت.

سس کارامل را داغ روی کیک نریزید؛ زیرا باعث خراب‌شدن کیک خواهد شد.

خواص دسر تریلیچه

کیک تریلیچه ترکی به دلیل مواد اولیه‌ای که در تهیه آن استفاده شده است، خواص و فواید بسیاری برای بدن دارد.

تریلیچه به خاطر وجود شکر و کربوهیدرات‌ها، منبع خوبی از انرژی است و می‌تواند به تأمین انرژی موردنیاز بدن کمک کند.

تخم‌مرغ و خامه نیز که در ترکیب این دسر تر کی استفاده می‌شوند از منابع غنی پروتئین هستند که باعث حفظ و ساخت عضلات، ترمیم بافت‌ها و تولید آنزیم‌ها و هورمون‌ها در بدن می‌شوند.

علاوه بر این تریلیچه منبع خوبی از کلسیم است پس برای سلامت استخوان و دندان‌ها مفید است.

 

تریلیچه، مزه دلچسبی که فراموش نمی‌شود.

محلبی نیز از دسرهای خوشمزه و پرخاصیتی است. طرز تهیه محلبی  را در بلاگ اسنپ فود همین الان می‌توانید بخوانید.

در آخر…

کیک تریلیچه ترکی با طعم و مزه دلچسب و ظاهری وسوسه‌انگیز، یک انتخاب عالی برای پذیرایی در مجالس و مهمانی‌ها است. این دسر ترکی ترکیبی بی‌نظیر و خوشمزه شامل یک‌لایه کیک اسفنجی، سس خامه‌ای و کارامل است که هر ذائقه‌ای را به وجد می‌آورد.

با وجود این که طرز تهیه این دسر خوشمزه کمی زمان‌بر است، اما با اندکی حوصله و دقت می‌توانید به‌راحتی آن را در منزل تهیه کنید و از طعم و مزه بی‌نظیر آن لذت ببرید.

 

کیک تریلیچه ترکی، دسری شیک و مجلسی که همه عاشقش می‌شوند.

در این مقاله سعی کردیم تا طرز تهیه دسر تریلیچه را به دو روش مختلف به شما آموزش دهیم. همچنین فوت‌و‌فن‌ها و نکات مهمی برای پخت بهتر این دسر را بیان کردیم.

امیدواریم که از این دستور تهیه لذت برده باشید و بتوانید تریلیچه‌های خوشمزه و پف‌دار در منزل تهیه کنید.

 

اشتراک:
مینا اسماعیل بیگی- 2768 مقالات

سرویس‌های اسنپ فود

سرویس‌های اسنپ فود