طرز تهیه دسر شیر عسلی
به دنیای شگفتانگیز شیر عسلی خوش آمدید! جایی که شیرینی و لطافت در هم میآمیزند و از ترکیب چند ماده اولیه ساده، دسرهای فوقالعاده خوشمزه و لذیذی خلق میشوند که یادآور خاطرات شیرین کودکی ما خواهند بود.
شیر عسلی با آن طعم دلنشین و خاطرهانگیز گویی از سرزمین عجایب آمده است. معجونی از شیر و شکر که هر ذائقهای را مجذوب خود خواهد کرد. دسری خوشمزه، با طعمی بهشتی و بافتی لطیف که در کوتاهترین زمان ممکن و با کمترین مواد اولیه تهیه میشود و برای پذیرایی از مهمانها یک انتخاب ایدهآل و خوشمزه است.
ما در این مقاله شما را به سفری هیجانانگیز و خوشمزه به دنیای دسرهای شیر عسلی دعوت میکنیم. این دسر دلچسب و لذیذ را میتوان بهصورت رسپیهای مختلفی درست کرد در ادامه با 4 مدل از رسپیهای بسیار خوشمزه دسر شیر عسلی آشنا خواهید شد.
میزان کالری در هر 100 گرم | 300 کالری |
زمان آمادهسازی | 30 دقیقه |
زمان لازم برای پخت | 10 دقیقه |
تعداد نفرات | 5 نفر |
درجه سختی | آسان |
نکته: ویژگیهایی از قبیل ضد باکتریایی، تقویت سیستم ایمنی، بهبود سلامت پوست و کمک به هضم غذا از موارد مربوط به خواص عسل طبیعی است. برای تشخیص عسل طبیعی نیز میتوان به ویژگیهایی مانند غلظت، طعم و عطر خاص آن توجه کرد.
طرز تهیه دسر شیر عسلی
دسر شیر عسلی دارای طعمی شیرین و دلنشین است و بافت نرم مثل قند روی زبان آب میشود. شیرینی ملایم شیر عسلی، در کنار طعمهای مختلفی که میتوانید به آن اضافه کنید، لذت نابی است که برای مدتها زیر دندان حسش خواهید کرد.
این دسر خوشمزه را میتوانید بهدلخواه خود درست کنید و مواد اولیه موردعلاقه خود را به آن بیفزایید. برای همین دسر شیر عسلی دستور تهیههای مختلف و متعددی دارد. ما در ابتدا طرز تهیه دسر شیر عسلی ساده را به شما آموزش خواهیم داد.
برای درستکردن دسر شیر عسلی، مواد زیر را تهیه کنید:
شیر عسلی | 400 گرم |
کره | 150 گرم |
شکلات تختهای | 100 گرم |
بیسکویت پتی پور | 450 گرم |
خامه صبحانه | نصف یک بسته |
برای درستکردن دسر شیر عسلی مرحلهبهمرحله و بهصورت زیر عمل کنید:
مرحله اول: در ابتدا کره را از یخچال خارج کنید و برای 30 دقیقه بیرون از یخچال بگذارید تا به دمای محیط برسد و نرم شود. سپس کره را در کاسهای بریزید و با استفاده از همزن برقی به مدت 2 الی 3 دقیقه هم بزنید تا کره، کرم رنگ و پف دار شود.
مرحله دوم: در مرحله بعدی شیر عسلی را به کره اضافه کنید و این ترکیب را برای 1 الی 2 دقیقه خوب هم بزنید تا شیر عسلی و کره کامل با هم مخلوط شده و یکدست شوند.
مرحله سوم: در ادامه بیسکویتها را کامل پودر کنید. برای این کار میتوانید از گوشتکوب یا خردکن برقی استفاده کنید. البته استفاده از بیسکویت پتی پور ساده یا شکلاتی سلیقهای بوده و به ذائقه شما مربوط میشود.
مرحله چهارم: اکنون بیسکویتهای پودر شده را به مخلوط کره و شیر عسلی بیفزایید و ترکیب را با قاشق یا لیسک هم بزنید تا مواد خوب مخلوط شوند.
مرحله چهارم: داخل قالب مورد نظر خود را با کیسه فریزر بپوشانید. طوری قالب را بپوشانید که کیسه فریزر از لبههای قالب عبور کند. سپس مخلوط را داخل قالب ریخته و سطح آن را با قاشق یا لیسک صاف و فشرده کنید.
قالب را برای 1 الی 2 ساعت در یخچال قرار دهید تا ترکیب سفت شود.
مرحله پنجم: در این فاصله که قالب را در یخچال گذاشتهاید، خامه را در یک قابلمه کوچک ریخته و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید. دقت داشته باشید که خامه را نباید به جوش آورید، تنها تا حدی آن را گرم کنید که شروع به بخارشدن کند.
مرحله ششم: در قدم بعدی شکلات تختهای را خورد کرده و به خامه اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا شکلات در خامه، ذوب و حل شود.
مرحله هفتم: اکنون که گانش شما آماده شده، قالب را از یخچال بیرون آورده و گانش را روی لایه بیسکویت بریزید. گانش باید به طور یکنواخت روی لایه بیسکویتی را بپوشاند. دوباره قالب را در یخچال قرار بگذارید و اجازه دهید تا دسر برای مدت 1 ساعت استراحت کند و گاناش سفت شود.
مرحله هشتم: در نهایت دسر را از یخچال خارج کرده و آن را روی سینی سرو خود قرار دهید و در اندازههای دلخواه و شکلهای زیبا برش بزنید.
این دسر را با ترافل، پودر نارگیل یا برشهای نازکی از میوههای تازه تزیین کرده و سرو کنید. نوش جان!
دسر شیر عسلی با نشاسته
دسر شیر عسلی با نشاسته یک دسر خوشمزه و ساده است که با مواد اولیه سادهای که در هر خانهای یافت میشود میتوان آن را درست کرد. یک دسر کمخرج و خوشمزه که طعمش دلپذیرش را هر کسی میپسندد.
مواد لازم برای تهیه دسر شیر عسلی با نشاسته عبارتاند از:
شیر | 4 فنجان |
شیر عسلی | نصف قوطی |
نشاسته ذرت | 3 قاشق غذاخوری |
خامه صبحانه | 1 بسته 200 گرمی |
زرده تخممرغ | 2 عدد |
پودر ژلاتین | 3 قاشق غذاخوری |
وانیل | نصف قاشق چایخوری |
شکر | نصف فنجان |
آب | 1.4 لیوان |
برای درستکردن دسر شیر عسلی با نشاسته به ترتیب زیر عمل کنید:
مرحله اول: دو تخممرغ را شکسته و زرده آنها را جدا کنید. شکر و زرده تخممرغ را با هم ترکیب کرده و با همزن برقی و روی دور تند دستگاه بهقدری با هم مخلوط کنید تا ترکیب کرم رنگ و لطیفی حاصل آید.
مرحله دوم: اکنون نوبت ترکیب عناصر اصلی رسیده، شیر و نشاسته ذرت و شیر عسلی را داخل یک قابلمه ریخته و خوب با هم مخلوط کنید. اکنون قابلمه را روی حرارت ملایم گذاشته و ترکیب را هم بزنید تا کمی سفت شود. در همین حین زرده تخممرغ زدهشده را نیز بهآرامی به این ترکیب بیفزایید و مرتب هم بزنید تا به غلظت دلخواه برسد.
مرحله سوم: پس از غلیظ شدن ترکیب، قابلمه را از روی حرارت برداشته و بگذارید تا ترکیب سرد شود. بعد از سردشدن باید خامه صبحانه را آرام و نرم، نرم داخل ترکیب ریخته و با آن مخلوط کنید. طوری که خامه کامل در ترکیب حل شود.
مرحله چهارم: حالا نوبت به ژلاتین میرسد. آن را در 1.4 لیوان آب حل کرده و به روش بنماری روی بخار کتری در آب حل کنید و بعد وانیل را به آن اضافه نمایید. ترکیب ژلاتین را نیز به سایر مواد افزوده و آن را هم بزنید.
مرحله پنجم: در آخر قالب موردنظر خود را چرب کنید و ترکیب را داخل آن بریزید. روی دسر را با قاشق صاف کنید و قالب را برای 7 ساعت در یخچال قرار دهید تا دسر شیر عسلی فرم بگیرید. برای این نوع دسر شیر عسلی بهتر است از قالبهای سیلیکونی طرحدار استفاده کنید.
دسر با بیسکویت پتی بور و شیر عسلی
یکی دیگر از خوشمزهترین رسپیهای دسر شیر عسلی، دسر با بیسکویت پتی پور و شیر عسلی است که بین کودکان محبوبیت بسیاری دارد. این دسر خوشمزه را تنها با چند قلم ماده ساده میتوانید برای میانوعده فرزندانتان تهیه کنید و از بابت تغذیه سالم آنها خیالی آسوده داشته باشید.
برای درستکردن دسر با بیسکویت پتی پور و شیر عسلی، مواد زیر را تهیه کنید:
شیر عسلی | 1 قوطی |
بیسکویت پتی پور | 2 بسته |
پودر کاکائو | 2 قاشق غذاخوری |
کره | 100 گرم |
بادام | 100 گرم |
حالا مرحلهبهمرحله با ما پیش بروید:
مرحله اول: اول کار بیسکویتهای پتی پور را خرد کنید، اما دقت داشته باشید که بیسکویتها نباید زیاد خرد شوند یا کامل پودر شوند.
مرحله دوم: بادام را نیز خرد کنید. سپس یک قابلمه بردارید و بیسکویت، بادام، کره، شیر عسلی و پودر کاکائو را داخل آن بریزید. زیر قابلمه را روشن کنید، اما دقت داشته باشید که حرارت باید ملایم باشد. مواد را برای 10 دقیقه روی حرارت هم بزنید.
مرحله سوم: قابلمه را از روی حرارت برداشته و روی ورقه آلومینیومی بریزید و بهصورت رول درآورید. رول را در ورقه آلومینیومی پیچیده و در یخچال بگذارید. دسر باید به مدت 2 ساعت داخل یخچال استراحت کند تا سفت شود و حالت بگیرد.
مرحله سوم: رول دسر را از یخچال بیرون آورده و بهصورت قطعات هماندازه برش بزنید. برای تزیین این دسر از خلال پسته و بادام استفاده کنید.
کیک یخچالی با شیر عسلی
دوست دارید در دید و بازدیدهای عید، متفاوت پذیرایی کنید؟ آیا بیشتر به دسرها و شیرینیهای خانگی علاقه دارید؟ میخواهید یک دسر ساده با مواد اولیهای که در هر آشپزخانهای یافت میشود، درست کنید؟
یک دستور تهیه ساده برایتان آوردهایم، کیک یخچالی با شیر عسلی طعم بسیار دلپذیر و ظاهری شیک و زیبا دارد که مهمانهایتان را شگفتزده خواهد کرد.
مواد موردنیاز برای این کیک را آماده کنید:
شیر عسلی | 1 فنجان |
شیر | 2 لیوان و نیم |
آرد | 2 قاشق غذاخوری |
نشاسته ذرت | 3 قاشق غذاخوری |
بیسکویت پتی پور | 3 یا 4 بسته (بستگی به اندازه ظرفتان دارد) |
پودر نارگیل و پودر کاکائو | به مقدار لازم |
مرحله اول: شیر را در یک قابلمه ریخته و نشاسته ذرت را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا ذرات نشاسته به طور کامل در شیر حل شود. دقت داشته باشید که شیر باید سرد باشد. آرد را نیز به این ترکیب افزوده و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید. مواد را مدام هم بزنید تا به غلظت فرنی برسد.
مرحله دوم: پس از به غلظت رسیدن ترکیب، شیر عسلی را نیز داخل قابلمه ریخته و با مواد ترکیب کنید. ترکیب را هم بزنید تا شیر عسلی کامل با مواد مخلوط شود.
مرحله سوم: قالب خود را با نایلون بپوشانید و یک ردیف بیسکویت پتی پور در کف قالب بچینید. سپس یکلایه از کرمی که آماده کردهاید روی بیسکویتها ریخته و صاف کنید و دوباره ردیف دیگری از بیسکویت بچینید. مجدد کرم را روی بیسکویتها بریزید. این کار را تا زمانی که موادتان تمام شود، ادامه دهید.
مرحله چهارم: کیک را در یخچال قرار دهید و بگذارید برای یک شب استراحت کند. پس از این مدت قالب را از یخچال بیرون آورده و به آرامی کیک را از قالب جدا کنید. سطح کیک را با پورد کاکائو و پودر نارگیل و مغزیجات مختلف تزیین کنید و کیک را سرو نمایید.
دسر سهرنگ با شیر عسلی
دسر سهرنگ با شیر عسلی، رنگین کمانی از طعمهای دلچسب و خنک است. این دسر شما را به سفری هیجانانگیز در دنیای طعمهای بهشتی دعوت میکند. این دسر با طعمی بینظیر، بافتی لطیف و ظاهری جذاب بهعنوان یک شاهکار بینظیر در دنیای دسرها شناخته میشود.
برای این دسر به مواد زیر نیاز دارید:
خامه صبحانه | 100 گرم |
شیر عسلی | 1 قوطی |
شیر | 3 فنجان |
نسکافه فوری | 1 قاشق غذاخوری |
پودر کاکائو | 1 قاشق غذاخوری |
پودر ژلاتین | 3 قاشق غذاخوری |
آب | 1 فنجان |
وانیل | نصف قاشق چایخوری |
حاضر هستید این دسر لذیذ را با هم درست کنیم:
مرحله اول: شیر را در یک قابلمه ریخته و روی حرارت ملایم گرم کنید. سپس شیر عسلی و وانیل را به شیر گرم افزوده و با همزن دستی هم بزنید تا یکنواخت و یکدست شود.
مرحله دوم: ژلاتین را با آب ترکیب کرده و روی بخار کتری قرار دهید و مرتب هم بزنید تا ذرات ژلاتین در آب حل شوند. اجازه دهید تا ژلاتین خنک شود.
مرحله سوم: در این فاصله خامه را در کاسهای جداگانه بریزید و کمی از ترکیب، شیر عسلی و وانیل و شیر را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا خامه یکدست شود. سپس کل خامه را به قابلمه و باقیمانده ترکیب افزوده و هم بزنید تا مواد با هم مخلوط شوند.
مرحله چهارم: مواد را به طور مساوی بین سه کاسه تقسیم کنید به یککاسه پودر کاکائو و به کاسه دیگر قهوهفوری اضافه کرده و هر یک را آنقدر هم بزنید تا رنگ مواد تغییر کند. کاسه سوم را دست نزنید و چیزی به آن اضافه نکنید.
مرحله چهارم: قالب موردنظرتان را کمی چرب کنید. یکلایه از مواد ساده را در قالب بریزید و به مدت 30 دقیقه در یخچال قرار دهید تا نیم بند شود. سپس لایه بعدی (کاکائویی یا قهوهای به دلخواه) را اضافه روی لایه نیمبند شده بریزید و 30 دقیقه دیگر در یخچال بگذارید تا آن نیز نیمبند شود. این کار را تا تمام شدن مواد ادامه دهید.
پس از اتمام کار دسر باید به مدت 5 ساعت در یخچال بماند و بعد سرو شود.
فوت کوزهگری برای حرفهای شدن
برای درستکردن دسر شیر عسلی میتوانید بهدلخواه از طعمدهنده و مواد اولیه مختلف استفاده کنید. برای مثل میتوانید برای بهترشدن طعم و عطر آن در ترکیب دسر زعفران اضافه کنید.
استفاده از قالبهای سیلیکونی برای درستکردن دسر شیر عسلی بهتر است؛ زیرا طرح و شکلهای جذابتری دارند و دسر نیز راحتتر از قالب جدا میشود.
قبل از استفاده از شیر عسلی، آن را در بیرون از یخچال بگذارید تا به دمای محیط برسد و راحتتر با مواد ترکیب شود.
برای جلوگیری از گلوله، گلوله شدن ابتدا شیر عسلی را با کمی شیر گرم ترکیب کنید و بعد به سایر مواد بیفزایید.
خواص شیر عسلی
شیر عسلی منبع غنی از کلسیم، ویتامین D و سایر مواد مغذی است. این ماده غذایی میتواند به تقویت استخوانها، دندانها و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند.
در آخر…
دسرهای شیر عسلی، دنیای رنگارنگ و شگفتانگیزی از طعمهای بینظیر و دلچسب هستند که هر ذائقهای را مجذوب خود میکنند. با شیر عسلی و چند ماده اولیه ساده میتوانید دسرهای خوشمزه و لذیذی را در کوتاهترین زمان ممکن و با کمترین هزینه درست کنید و از طعم بهشتی و خاطرهانگیز آن لذت ببرید.
در این مقاله شما را با 5 رسپی جذاب و خوشمزه از دسرهای شیر عسلی آشنا کردیم. از دسر ساده و کلاسیک شیر عسلی گرفته تا دسرهای مجلسی و شیک مانند کیک یخچالی و دسر سه رنگ، طیف وسیعی از طعمها و تنوع را به شما آموزش دادیم تا باتوجهبه سلیقه و ذائقه خود، دسر مورد علاقهتان را درست کنید.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402