آخرین کلمات کلیدی جست و جو شده
داغ‌ترین‌های امروز
  • درمان عروس هلندی افسرده
    درمان افسردگی عروس هلندی شهریور 17, 1403
  • طرز تهیه رولت مرغ
    طرز تهیه رولت مرغ مجلسی شهریور 17, 1403
  • مرغ پرتقالی
    طرز تهیه مرغ پرتقالی شهریور 17, 1403
صفحه پیدا نشد!
طرز تهیه کیک قاشقی
انواع کیک
5/5 - (1 امتیاز)
بدون نظر

طرز تهیه کیک قاشقی ؛ کیک های کوچک خوشمزه

مینا اسماعیل بیگی 03 اردیبهشت 1403 8 دقیقه
۴ نفر
مناسب برای
غذای اصلی
نوع
متوسط
سطح
30 دقیقه
زمان آماده سازی
30 دقیقه
پخت

کیک قاشقی یکی از شیرینی‌های خوشمزه و پرطرفدار است که می‌توانید آن را به سرعت در منزل تهیه کنید. در طرز تهیه کیک قاشقی ، ابتدا باید تخم‌مرغ، شکر، پودر هل، وانیل، گلاب و ماست را با یکدیگر مخلوط کنید. در مرحله بعدی آرد و بکینگ پودر را داخل ظرف حاوی مواد بریزید و آن‌ها را ترکیب کنید تا کاملا یک‌دست شوند. در تابه کمی روغن بریزید و کیک‌ها را درون آن سرخ کنید؛ سپس روی دستمال روغن‌گیر قرار دهید تا چربی اضافی آن‌ها گرفته شود.

روش‌های دیگری هم برای درست کردن این کیک وجود دارند که در این مطلب آن‌ها را به شما آموزش خواهیم داد. جدول زیر هم مربوط به اطلاعات پخت این کیک خوش‌طعم است:

کیک قاشقی

تعداد نفرات 4 نفر
زمان آماده‌سازی 20 دقیقه
زمان پخت 30 دقیقه
میزان سختی کم

طرز تهیه کیک قاشقی با ماست

طرز تهیه کیک قاشقی با ماست یکی از ساده‌ترین روش‌های پخت آن است. در این روش نیازی به فر ندارید و همه چیز درون تابه و روی حرارت ملایم گاز انجام می‌شود. کافی است خمیر مورد نیاز برای کیک را با استفاده از مواد جدول زیر تهیه کنید و سپس برای آماده‌سازی آن مراحلی را که در ادامه آمده‌اند، انجام دهید.

طرز تهیه کیک قاشقی با ماست

مواد لازم برای تهیه کیک قاشقی با ماست

برای تهیه کیک قاشقی ساده و سریع باید موادی را که در جدول زیر نام برده‌ایم، آماده کنید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
آرد 1 پیمانه
ماست 1 پیمانه
شکر 2/1 پیمانه
تخم‌مرغ 1 عدد
بکینگ پودر 1 قاشق چای‌خوری
پودر هل یا وانیل 4/1 قاشق چای‌خوری
گلاب 1 قاشق غذاخوری
روغن مایع به مقدار لازم
پودر قند برای تزئین

مراحل تهیه کیک قاشقی با ماست

مراحل درست کردن کیک قاشقی با ماست به‌صورت زیر است:

  • مرحله اول: کاسه‌ای را آماده کرده و داخل آن آرد و بکینگ پودر بریزید و آن‌ها را مخلوط کنید.
  • مرحله دوم: در ظرفی دیگر تخم‌مرغ‌ها را بشکنید و سپس شکر، پودر هل و وانیل را به آن اضافه کنید. این ترکیب را به خوبی هم بزنید تا به‌صورت بافتی کاملا یک‌دست درآید و رنگ آن تقریبا سفید شود.
  • مرحله سوم: گلاب و ماست را به تخم‌مرغ اضافه کنید و آن‌ها را به خوبی هم بزنید.
  • مرحله چهارم: آرد و بکینگ پودری را که قبلا ترکیب و الک کرده‌اید، داخل ظرف حاوی این ترکیبات بریزید. در این مرحله باید مواد داخل کاسه را با لیسک و به آرامی هم بزنید تا با هم ترکیب شوند.
  • مرحله پنجم: ماهی‌تابه‌ای را روی حرارت قرار دهید و کمی روغن داخل آن بریزید. بگذارید تا روغن کاملا داغ شود.
  • مرحله ششم: از موادی که درست کرده‌اید، با یک قاشق درون روغن بریزید و اجازه دهید تا سرخ شود. سپس آن را برگردانید و سمت دیگر آن را هم سرخ کنید.

نکته: برای سرخ کردن کیک‌ها باید حتما شعله زیر تابه را کم کنید تا کیک کاملا مغزپخت شود.

  • مرحله هفتم: کیک‌هایی را که سرخ شده‌اند، روی دستمال روغن‌گیر قرار دهید تا چربی‌های اضافی آن‌ها کاملا گرفته شود.
  • مرحله هشتم: برای تزئین کیک‌ها هم می‌توانید آن‌ها را داخل پودر قند بغلتانید.

طرز تهیه کیک قاشقی با شیر

برای درست کردن کیک قاشقی می‌توانید از شیر هم استفاده کنید. در این روش نیز مثل مراحلی که در دستور قبلی گفته شد، نیازی به فر ندارید و کافی است به نکاتی که در ادامه گفته می‌شوند، توجه کنید. البته امکان اضافه کردن طعم‌دهنده‌هایی مثل زعفران، پودر قهوه، میخک، دارچین و… به ترکیبات را خواهید داشت؛ درواقع طعم نهایی این شیرینی بر اساس سلیقه شما خواهد بود. می‌توانید مواد اولیه مورد نیاز و مراحل پخت کیک را در ادامه ببینید:

طرز تهیه کیک قاشقی با شیر

مواد لازم برای تهیه کیک قاشقی باشیر

برای درست کردن کیک قاشقی با شیر، باید مواد اولیه زیر را آماده کنید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
تخم‌مرغ 1 عدد
شکر 2/1 پیمانه
شیر 2/1 پیمانه
آرد شیرینی‌پزی 1 پیمانه
وانیل 1 قاشق چای‌خوری
بکینیگ پودر 1 قاشق مرباخوری

مراحل تهیه کیک قاشقی با ماست

اکنون مراحلی را که در ادامه توضیح داده شده‌اند، با دقت و به‌طور مرحله به مرحله انجام دهید:

  • مرحله اول: آرد و بکینگ پودر را در کاسه‌ای بریزید و هم بزنید؛ سپس آن‌ها را سه بار الک کنید.
  • مرحله دوم: تخم‌مرغ‌ها را درون کاسه‌ای بشکنید و شکر و وانیل را روی آن بریزید. این ترکیبات را با همزن برقی به خوبی بزنید تا بافتی یک‌دست را به شما بدهد.
  • مرحله سوم: شیر را به ترکیبات درون کاسه اضافه کرده و دوباره هم زدن را ادامه دهید.
  • مرحله چهارم: آرد و بکینگ پودر الک‌شده را به محتویات درون کاسه بیفزایید و هم بزنید.
  • مرحله پنجم: در شیرجوش کمی روغن بریزید و آن را روی حرارت بگذارید.
  • مرحله ششم: پس از سرخ شدن هر شیرینی آن را روی کاغذ روغنی قرار دهید تا چربی اضافی آن گرفته شود.
  • مرحله هفتم: اکنون شیرینی‌های شما آماده سرو هستند و می‌توانید آن‌ها را میل کنید.

طرز تهیه کیک قاشقی بدون ماست و شیر

برای درست کردن کیک قاشقی می‌توانید از آب هم استفاده کنید. البته ممکن است به دلیل استفاده از آب در این روش، در مزه نهایی کیک چندان طعم خامه‌ای را حس نکنید؛ اما در هر صورت اضافه کردن طعم‌دهنده‌های مختلف می‌تواند مزه آن را تغییر دهد. مثلا اگر کمی پوست پرتقال درون آن بریزید، طعم نهایی مانند همان چیزی خواهد بود که در طرز تهیه کیک پرتقالی خیس آن را حس خواهید کرد. در ادامه مواد اولیه مورد نیاز و مراحل پخت شیرینی با این روش را به شما آموزش خواهیم داد:

طرز تهیه کیک قاشقی بدون ماست و شیر

مواد لازم برای تهیه کیک قاشقی بدون ماست و شیر

برای درست کردن کیک قاشقی با آب باید موادی را که در جدول زیر آورده‌ایم، آماده کنید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
آرد سفید 1 لیوان
بکینگ پودر 1 قاشق چای‌خوری
تخم‌مرغ 2 عدد
وانیل نوک قاشق چای‌خوری
شکر 70 گرم
آب ولرم 4 تا 5 قاشق غذاخوری

مراحل تهیه کیک قاشقی بدون ماست و شیر

روش درست کردن کیک قاشقی بدون ماست به ترتیب زیر است:

  • مرحله اول: آرد و بکینگ پودر را درون ظرفی بریزید و هم بزنید؛ سپس آن‌ها را با یکدیگر الک کنید.
  • مرحله دوم: تخم‌مرغ، شکر و وانیل را هم در ظرف دیگری ترکیب کرده و آن‌ها را با همزن بزنید. بافت نهایی این دو ماده باید رنگ کرم به خود بگیرد و کمی کشدار شود.
  • مرحله سوم: آب را هم به مخلوط مرحله دوم اضافه کنید و آن‌ها را با دور کم همزن به مدت 10 دقیقه بزنید.

نکته: بافت این خمیر باید به‌صورت کشدار درآید و غلظت آن نسبت به مایه کیک‌های معمولی کمی بیشتر باشد.

  • مرحله چهارم: مایه کیک را با استفاده از قاشق کم‌کم درون تابه حاوی روغن داغ بریزید و اجازه دهید تا کاملا سرخ شود.
  • مرحله پنجم: پس از پخت کامل هر کیک نیز آن‌ را روی کاغذ روغن‌گیر بگذارید تا چربی اضافی کیک‌ گرفته شود.

طرز تهیه شیرینی قاشقی پفکی درون فر

در طرز تهیه شیرینی قاشقی پفکی درون فر به همان ترکیباتی نیاز دارید که برای طرز تهیه کیک قاشقی بدون ماست و شیر در بخش قبلی گفته شد. تنها ماده متفاوت در این روش شیر است که باید جایگزین آب شود. یعنی به جای 4 یا 5 قاشق غذاخوری آب ولرم، باید از همین مقدار شیر ولرم استفاده کنید. همچنین شیرینی‌ها به جای آنکه درون تابه سرخ شوند، داخل فر قرار می‌گیرند. بر این اساس مراحل طرز تهیه شیر به شکل زیر خواهد بود:

طرز تهیه شیرینی قاشقی پفکی درون فر

  • مرحله اول: در ظرفی تخم‌مرغ، شکر و وانیل را با استفاده از همزن به خوبی مخلوط کنید.
  • مرحله دوم: آرد و بکینگ پودر را داخل ظرف حاوی مواد بریزید و برای مدت زمان 10دقیقه آن‌ها را با همزن بزنید. بافت نهایی این خمیر باید کشدار باشد.
  • مرحله سوم: مایه آماده‌شده را داخل قیف بریزید.
  • مرحله چهارم: کاغذ روغنی را روی سینی فر قرار دهید و مواد درون قیف را با فاصله روی کاغذ بگذارید.
  • مرحله پنجم: اکنون شیرینی‌ها را برای مدت زمان 10 تا 12 دقیقه با دمای 180 درجه سانتیگراد درون فر قرار دهید تا کمی طلایی شوند.
  • مرحله ششم: پس از گذشت این زمان سینی را از درون فر خارج کنید و بگذارید تا شیرینی‌ها کاملا خنک و آماده مصرف شوند.

طرز تهیه کیک قاشقی کاکائویی

افرادی که به طعم شکلاتی علاقه دارند، می‌توانند روش طرز تهیه کیک قاشقی کاکائویی را امتحان کنند. این روش طرز تهیه نیز بسیار جذاب است و طعم نهایی کیک در آن بسیار دلچسب و متفاوت خواهد بود. برای درست کردن این کیک باید پس از تهیه مواد اولیه جدول زیر، مراحلی را که در ادامه گفته می‌شوند، انجام دهید:

طرز تهیه کیک قاشقی کاکائویی

 مواد لازم برای تهیه کیک قاشقی کاکائویی

مواد اولیه مورد نیاز برای کیک قاشقی کاکائویی را می‌توانید در جدول زیر ببینید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
آرد سفید 1 پیمانه
شکر سفید 1.5 پیمانه
تخم‌مرغ 1 عدد
وانیل 4/1 قاشق چای‌خوری
شکلات تخته‌ای 100 گرم
ماست شیرین 2/1 پیمانه
بکینگ پودر 1 قاشق چای‌خوری
روغن به مقدار لازم

مراحل تهیه کیک قاشقی کاکائویی

پس از آماده‌سازی مواد بالا، اکنون برای تهیه کیک باید مراحل زیر را گام به گام انجام دهید:

  • مرحله اول: تخم‌مرغ را درون ظرفی بشکنید و آن را با شکر و وانیل به خوبی مخلوط کنید.
  • مرحله دوم: ماست را درون ظرف حاوی مواد بریزید و دوباره آن‌ها را با همزن بزنید.
  • مرحله سوم: از طرفی آرد و بکینگ پودر مخلوط‌شده را در ظرف دیگری 3 بار الک کنید.
  • مرحله چهارم: ترکیبات خشک را درون ظرف حاوی مواد مایه بریزید و آن‌ها را با لیسک هم بزنید.
  • مرحله پنجم: شکلات تخته‌ای را در ظرفی جداگانه و به روش بن‌ماری آب کنید و به مایه کیک بیفزایید.
  • مرحله ششم: کمی روغن درون قابلمه بریزید و پس از داغ شدن، مایه را با استفاده از قاشق درون روغن قرار دهید تا سرخ شوند.
  • مرحله هفتم: پس از سرخ شدن تمام کیک‌ها، آن‌ها را روی کاغذ روغنی بگذارید تا چربی آن‌ها گرفته شود. سپس روی آن‌ها را با ترکیبات دلخواه تزئین کنید.

نکات لازم در طرز تهیه کیک قاشقی

روش طرز تهیه کیک قاشقی را در بالا به شما آموزش دادیم و مشاهده کردید که چقدر سریع و راحت می‌توان آن را در منزل درست کرد. البته باید به خاطر داشته باشید که تهیه این کیک هم مثل طرز تهیه کیک فنجانی ساده یا هر نوع کیک دیگری، نکاتی دارد که اگر آن‌ها را رعایت کنید، نتیجه نهایی بسیار بهتر خواهد شد.

  • هنگام پخت شیرینی حرارت را کم کنید تا کاملا مغزپخت شود.
  • غلظت مایه کیک نباید خیلی رقیق یا خیلی غلیظ باشد.
  • مایع کیک باید هنگام سرخ شدن در روغن غوطه‌ور شود.

نکات لازم در طرز تهیه کیک قاشقی

اصول نگهداری کیک قاشقی

کیک قاشقی را پس از پخت و خنک شدن درون ظرفی دربسته داخل یخچال قرار دهید. با این کار تا سه روز می‌توانید آن را مصرف کنید.

روش جلوگیری از خراب شدن کیک قاشقی

کیک قاشقی به دلیل داشتن شیر یا ماست ممکن است فاسد شود؛ بنابراین از قرار دادن آن در فضاهای گرم و مرطوب خودداری کنید.

بهترین جایگزین ها در طرز تهیه کیک قاشقی

در طرز تهیه کیک قاشقی می‌توانید در مرحله آخر به جای پودر قند از پودر کاکائو، نارگیل، کنجد یا هر چیز دیگری استفاده کنید. همچنین برای کسانی که می‌خواهند کیک آن‌ها رژیمی باشد، استفاده از ساندویچ‌ساز به جای سرخ کردن کیک در روغن مناسب است.

کیک قاشقی، کوچک خوشمزه

طرز تهیه کیک قاشقی بسیار ساده است و می‌توانید آن را به سادگی و با رعایت نکاتی که در بالا گفته شد، در منزل درست کنید. البته، اگر به انواع کیک‌های خانگی علاقه دارید و فرصتی را برای درست کردن این دسته از خوراکی‌ها ندارید، سفارش شیرینی انلاین بهترین گزینه برای شما خواهد بود. در این پلتفرم تعداد زیادی فروشگاه فعال هستند و منوی کاملی از خوردنی‌های جذاب خود را در دسترس شما قرار داده‌اند. بنابراین تنها با چند کلیک و پرداخت آنلاین هزینه، می‌توانید طعم کیک‌ دلخواه خود را در هر کجا که هستید، بچشید.

سوالات متداول

اگر مایه کیک قاشقی شل شد، چه کار کنیم؟

در این حالت می‌توانید کمی آرد را به مایه اضافه کنید تا به غلظت مناسب برسد.

می‌توانیم به کیک قاشقی، رنگ‌های خوراکی هم اضافه کنیم؟

بله؛ اضافه کردن انواع چاشنی و رنگ خوراکی به این کیک کاملا مجاز است و به سلیقه خود شما بستگی دارد.

اشتراک:
مینا اسماعیل بیگی- 2711 مقالات

ارسال نظرات

سرویس‌های اسنپ فود

سرویس‌های اسنپ فود