طرز تهیه دوغ کفیر ؛ دوغی مفید و پرخاصیت
در طرز تهیه دوغ کفیر ، ابتدا باید شیر را در قابلمه جوش آورید؛ سپس شعله را خاموش کنید و منتظر بمانید تا به دمای محیط برسد. در این مرحله، درب بطری را بگذارید و با پارچه و نخ آن را ببندید. بطری را داخل کابینت تاریک قرار دهید و برای 24 تا 48 ساعت آن را به حال خود رها کنید. سپس بطری را تکان داده و مواد را درون سبد بریزید تا قارچ و بخش مربوط به درست کردن دوغ از هم جدا شوند. مادهای را که در ظرف زیر سبد ریخته شده است، با آب ترکیب کنید تا دوغ کفیر بهدست آید.
جدول زیر هم شامل اطلاعات کلی برای درست کردن این نوشیدنی خوشمزه است:
دوغ کفیر |
|
حجم نهایی | 1 لیتر |
زمان آمادهسازی مواد | 1 ساعت |
زمان آماده شدن برای مصرف | 24 تا 48 ساعت |
میزان سختی | زیاد |
طرز تهیه دوغ کفیر با شیر
دوغ کفیر نوشیدنی سنتی و محبوبی است که بهعنوان منبع غنی از پروبیوتیکها شناخته میشود. این محصول علاوه بر طعم لذیذ، خواص بسیاری زیادی هم دارد و به همین دلیل بسیاری از متخصصان تغذیه توصیه میکنند که همه افراد آن را در رژیم غذایی خود قرار دهند. شما میتوانید این دوغ را بهصورت آماده خریداری کنید یا به راحتی و تنها با خرید قارچ کفیر، مراحل تهیه آن را در منزل انجام دهید. در ادامه روش درست کردن این مدل دوغ را به شما آموزش خواهیم داد:
مواد لازم برای دوغ کفیر با شیر
برای درست کردن دوغ کفیر تنها به دو ماده اولیه نیاز دارید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
قارچ کفیر | 20 تا 30 گرم |
شیر پرچرب | 1 لیتر |
مراحل تهیه دوغ کفیر با شیر
قبل از شروع مراحل درست کردن دوغ کفیر، یک ظرف شیشهای و قاشق چوبی یا پلاستیکی را آماده کنید. سپس مراحلی را که گفته میشوند، با همان زمانبندی ذکرشده انجام دهید:
- مرحله اول: شیر را در قابلمه بریزید و آن را روی حرارت بگذارید تا جوش بیاید.
- مرحله سوم: شعله زیر قابلمه را خاموش کنید و منتظر بمانید تا شیر به دمای محیط برسد.
- مرحله چهارم: دانه کفیر را همراه با شیری که جوشاندهاید، درون بطری شیشهای بریزید.
- مرحله پنجم: درب شیشه را بگذارید و دورتادور آن را با پارچهای ضخیم و نخ ببندید.
- مرحله ششم: شیشه را درون کمد یا کابینت تاریک قرار دهید و بگذارید برای مدت 24 تا 48 ساعت در دمای 18 تا 20 درجه بماند.
نکته: مدت زمان تخمیر شیر به مقدار قارچ استفادهشده در آن بستگی دارد. اگر قارچ بیشتر و شیر کمتر باشد، زمان تخمیر هم کوتاهتر خواهد شد.
- مرحله هفتم: بعد از گذشت این مدت به سراغ شیشه بروید و آن را خوب تکان دهید تا ترکیبات کاملا یکدست شوند.
- مرحله هشتم: سبدی آماده کنید و ظرفی را زیر آن قرار دهید. سپس مواد داخل شیشه را درون سبد بریزید و با قاشق چوبی و با ملایمت آنها را جابهجا کنید. با این کار مایع کفیر از قارچ جدا میشود و در ظرف زیر سبد میریزد.
نکته: کفیر جداشده تا 72 ساعت در داخل آب و درون یخچال قابل نگهداری است. همچنین با این دانهها میتوانید دوغ یا ماست جدید هم تهیه کنید.
- مرحله نهم: مایعی را که در ظرف زیر سبد ریخته شده است، به درون بطری منتقل کنید و تکان دهید. با مخلوط کردن این ماده با آب، دوغ کفیر شما آماده خواهد شد.
طرز تهیه دوغ کفیر گازدار
برای طرز تهیه دوغ کفیر گازدار هم باید همان مواد اولیه و روشی را بهکار ببرید که در دستور قبلی گفتیم. تنها کاری که باید برای گازدار کردن این دوغ انجام دهید، قرار دادن دوغ بهدست آمده برای مدت زمان بیش از 1 روز در دمای محیط است.
نکات لازم در طرز تهیه دوغ کفیر
برای درست کردن دوغ کفیر چند نکته مهم و اساسی وجود دارد که باید حتما آنها را مدنظر قرار دهید:
- به هیچ وجه نباید از قاشق فلزی برای درست کردن این دوغ استفاده کنید.
- هرچه مقدار قارچ بیشتر باشد، طعم دوغ ترشتر است.
- همه وسایل برای درست کردن دوغ کفیر باید تمیز و شسته باشند.
- اکر میخواهید دوغ غلیظتر شود، اجازه دهید تا شیشه حاوی ترکیبات تا 36 ساعت در جای تاریک باقی بماند.
اصول نگهداری دوغ کفیر
دوغ کفیر را باید بعد از درست کردن داخل یخچال بگذارید. البته دانههای کفیری را که از آن باقی مانده است، میتوانید در کیسه یا ظرف شیشهای یا پلاستیکی هم قرار دهید و آن را تا مدت 6 ماه درون فریزر نگهداری کنید.
روش جلوگیری از خراب شدن دوغ کفیر
به هیچ وجه نباید دوغ کفیر را در مقابل نور آفتاب قرار دهید؛ زیرا هم خاصیت آن از بین میرود و هم به زودی خراب میشود. اگر قرار است فاصلهای بین تهیه و مصرف دوغ وجود داشته باشد، حتما باید آن را در دمای محیط یا داخل یخچال بگذارید.
تاریخچه دوغ کفیر
دوغ کفیر نوشیدنی سنتی مربوط به قفقاز است که منشا آن به نواحی شمال اوستیا در قفقاز برمیگردد. در آن زمان اوستیها از دانههای کفیر برای تخمیر شیر در کیسههای چرم استفاده میکردند. دانههای کفیر بهعنوان میراث خانوادگی منتقل میشدند و معمولا آنها را در کیسههای ساختهشده از پوست حیوانات نگه میداشتند. دوغ کفیر حاصل از این دانهها در طول روز در آفتاب آویزان و در هنگام شب در داخل خانهها نگهداری میشد.
این نوشیدنی خاص به دلیل خواص و طعم منحصربهفرد خود مورد علاقه بسیاری از قفقازیها بود و بعدها در دیگر مناطق دنیا نیز طرفداران خاص خود را پیدا کرد؛ تا جاییکه مارکوپولو هم در سفرنامه خود از آن یاد کرده است.
خواص دوغ کفیر برای بدن
از خواص دوغ کفیر به هیچ وجه نباید غافل شوید. در این نوشیدنی میتوانید انواع پروتئین و اسیدهای آمینه ضروری برای بدن را ببینید. همچنین ویتامینهای ب1، ب12 و ویتامین کا نیز در آن وجود دارند که نقش مهمی را در عملکرد صحیح کلیهها و کبد ایفا میکنند.
در دوغ کفیر مقادیر زیادی پروبیوتیکهای مفید هم دیده میشوند که برای سلامت دستگاه گوارش بسیار مفید هستند. علاوه بر این مصرف طولانیمدت این نوشیدنی بهبود پوست و مو، سلامت و ایمنی قلب و عروق، درمان یبوست و… را به دنبال دارد. دوغ کفیر برای مبتلایان به دیابت هم مفید است؛ زیرا به کنترل شاخص گلیسمی و کاهش کلسترول بد و تری گلیسیرید کمک میکند. مصرف این دوغ به ورزشکاران نیز به شدت پیشنهاد میشود؛ زیرا منبع پروتئین مفید برای آنهاست.
راز سلامتی با دوغ کفیر کامل میشود…
طرز تهیه دوغ کفیر را در این مطلب به شما آموزش دادیم و مشاهده کردید که تنها با دو ماده اولیه میتوان آن را تهیه کرد. البته نباید از طولانی بودن مدت زمان طرز تهیه این نوشیدنی هم غافل ماند. به همین دلیل اغلب افراد ترجیح میدهند که نمونههای آماده آن را تهیه کنند. اگر شما هم از این دسته هستید، پیشنهاد میکنیم سری به دستهبندی لبنیات در اسنپ فود بزنید. در این بخش تعداد زیادی فروشگاه فعال هستند که منوی کاملی از انواع دوغ را در اختیار شما قرار دادهاند و میتوانید از بین آنها محصول دلخواه خود را انتخاب کنید.
سوالات متداول
برای درست کردن دوغ کفیر از چه نوع شیری استفاده کنیم؟
از شیر کمچرب و پاکتی که تاریخ مصرف حداکثر 4 روزه دارند، استفاده کنید.
برای درست کردن دوغ کفیر میتوانیم از شیر ارگانیک هم استفاده کنیم؟
بله؛ در این صورت نتیجه نهایی بهتر خواهد بود.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402