روشهای آسان طرز تهیه فلافل لپه + نکات تهیه

۴ نفر
غذای اصلی
متوسط
30 دقیقه
30 دقیقه
فلافل لپه یکی از غذاهای بسیار جذاب و پرطرفدار است که در مدت زمان کوتاهی تهیه میشود. در اصلیترین روش طرز تهیه فلافل لپه ، باید پیاز و فلفل قرمز را خرد کرده و در کاسهای با گشنیز، سیر، لپه خیسخورده، زنجبیل، زردچوبه و نمک مخلوط کنید. سپس تمام مواد را در میکسر بریزید تا خمیر یکدستی ایجاد شود. خمیر را در ظرفی دربسته قرار دهید و بگذارید تا برای 3 ساعت درون یخچال استراحت کند. در آخر نیز آن را به شکل گلولههای کوچک درآوردید و درون روغن سرخ کنید. روشهای دیگری مانند فلافل با لپه و نخود، برنج، سیبزمینی و… هم برای پخت این غذا وجود دارند که در این مطلب به آنها خواهیم پرداخت. جدول زیر نیز شامل کلیه اطلاعاتی است که بهتر است قبل از درست کردن غذا بدانید:
فلافل لپه |
|
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آمادهسازی | 30 دقیقه |
زمان پخت غذا | 15 دقیقه |
میزان سختی | کم |
طرز تهیه فلافل لپه خوشمزه
طرز تهیه فلافل لپه خوشمزه بسیار ساده است و برخلاف مدلهای سنتی این غذا با استفاده از لپه درست میشود. طعم این غذا درنهایت بسیار جذاب خواهد بود و در شرایطی که به نخود دسترسی ندارید، گزینه مناسبی برای ناهار یا شام است. در این بخش میخواهیم به آموزش سادهترین روش طرز تهیه فلافل خانگی اشاره کنیم. مواد اولیه و پروسه پخت غذا را میتوانید در ادامه ببینید:
مواد لازم برای تهیه فلافل لپه
برای درست کردن فلافل لپه خوشمزه باید مواد اولیه زیر را مهیا کنید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
لپه | 1 پیمانه |
گشنیز خردشده | 2/1 پیمانه |
فلفل قرمز | 1 عدد |
نمک | به مقدار لازم |
پودر زنجبیل | ۲ قاشق چایخوری |
سیر | 2 تا 3 حبه |
پیاز | 1 عدد |
زردچوبه | 2/1 قاشق چایخوری |
دستور پخت فلافل لپه
قبل از آنکه بخواهید مراحل پخت غذا را شروع کنید، لپهها را از شب قبل درون ظرف آب خیس کنید تا نفخ آنها گرفته شود. با این کار زمان کمتری را برای پخت نیاز خواهید داشت. سپس روش درست کردن غذا را به شکل زیر انجام دهید:
- مرحله اول: پیاز و فلفل قرمز را بهصورت کاملا ریز درآورید.
- مرحله دوم: کاسهای با اندازه مناسب را انتخاب کرده و گشنیز، پیاز، سیر، فلفل قرمز، لپه، زنجبیل، زردچوبه و نمک را داخل آن بریزید. این مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید.
- مرحله سوم: ترکیبات داخل کاسه را در میکسر آنقدر هم بزنید تا خمیری کاملا یکدست را به شما بدهد.
- مرحله چهارم: مایه آمادهشده را در ظرفی دربسته درون یخچال بگذارید. 3 ساعت زمان برای استراحت این مواد کافی است.
- مرحله پنجم: پس از طی شدن این مدت، مایه فلافل را از یخچال خارج کنید و آن را به شکل گلولههای کوچک درآورید. سپس هر دانه فلافل را درون روغن داغ بیندازید تا سرخ شوند.
- مرحله ششم: پس از سرخ شدن کامل، دانههای فلافل را روی دستمال بگذارید تا روغن آنها گرفته شود. سپس فلافلها را میل کنید.
طرز تهیه فلافل لپه با سیب زمینی
طرز تهیه فلافل با لپه و سیبزمینی هم مانند آنچه که در مدل قبلی گفته شد، بسیار ساده است. موادی که برای این روش درست کردن فلافل لپه بهکار میروند، متفاوت هستند و طبیعتا طرز تهیه آن هم با مدل قبلی فرق میکند. مواد اولیه مورد نیاز و مراحلی را که برای پخت غذا به آن نیاز دارید، در ادامه برای شما آوردهایم:
مواد لازم برای تهیه فلافل لپه با سیب زمینی
برای این روش پخت فلافل لپه ای باید مواد اولیه زیر را آماده کنید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
لپه خیسخرده | 2 پیمانه |
آرد | 2 قاشق غذاخوری |
بکینگ پودر | 2/1 قاشق چایخوری |
نمک، فلفل و زردچوبه | به مقدار لازم |
آرد سوخاری | به مقدار لازم |
آب | 2/1 پیمانه |
سیبزمینی | 2 عدد |
پیاز | 1 عدد |
دستور پخت فلافل لپه با سیب زمینی
پس از آمادهسازی مواد بالا، مراحل زیر را برای درست کردن غذا طی کنید:
- مرحله اول: لپه را یک دور چرخ کنید.
- مرحله دوم: چرخ کردن این لپهها را برای بار دوم با سیبزمینی و پیاز انجام دهید.
- مرحله سوم: آرد و ادویهها را به این مواد اضافه کنید.
- مرحله چهارم: کمی آب و بکینگپودر هم داخل مواد بریزید و آنها را به خوبی هم بزنید.
- مرحله پنجم: اجازه دهید تا این مواد برای 15 دقیقه در دمای محیط باقی بمانند.
- مرحله ششم: تابهای را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن درون آن بریزید.
- مرحله هفتم: مواد آمادهشده را با استفاده از قالب درون روغن داغ بیندازید و اجازه دهید کاملا سرخ شوند.
- مرحله هشتم: فلافلهای سرخشده را روی دستمال بگذارید و اجازه دهید تا روغن آنها گرفته شود. سپس فلافلها را میل کنید.
طرز تهیه فلافل لپه با برنج
ترکیب لپه و برنج هم برای درست کردن فلافل طعم نهایی آن را جذاب میکند و بافتی ترد خواهد داشت. این روش پخت هم واقعا ساده است و مواد اولیه چندان زیادی نمیخواهد. ترکیباتی که برای درست کردن فلافل لپه و برنج نیاز دارید و مراحلی را که باید برای پخت آن انجام دهید، در ادامه به شما آموزش میدهیم:
مواد لازم برای تهیه فلافل لپه با برنج
برای این روش پخت باید مواد اولیه زیر را آماده کنید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
لپه | 1 کیلو |
برنج | 2/1 پیمانه |
گوجهفرنگی | 1 عدد و نصفی |
فلفل سبز تند | به مقدار لازم |
پیاز | 1 عدد |
سیر | به مقدار لازم |
تخممرغ | 1 عدد |
ادویه فلافل | به مقدار لازم |
فلفل سیاه | به مقدار لازم |
نمک | به مقدار لازم |
بکینگپودر | 1 قاشق چایخوری |
کنجد | به مقدار لازم |
دستور پخت فلافل لپه با برنج
در این روش پخت باید نخود و برنج را درون ظرفی پر از آب بریزید و آنها را برای مدت زمان 24 ساعت خیس کنید. سپس مراحل زیر را تا انتها انجام دهید:
- مرحله اول: نخود، برنج، گوجهفرنگی، پیاز، سیر و فلفل سبز را درون چرخگوشت بریزید و آنها را با هم ترکیب کنید تا خمیری یکدست را به شما بدهد.
- مرحله دوم: ادویههایی را که آماده کردهاید، به این مواد اضافه کنید.
- مرحله سوم: خمیر حاصل را به شکل توپکهای کوچک درآورید و روی آنها کنجد بریزید.
- مرحله چهارم: تابهای را روی حرارت قرار دهید و از روغن پر کنید.
- مرحله پنجم: دانههای فلافل را درون روغن داغ بیندازید تا کاملا سرخ شوند.
- مرحله ششم: دانههای سرخشده را از درون روغن خارج کرده و روی دستمال قرار دهید تا چربی آنها کاملا گرفته شود. سپس فلافلها را سرو کنید.
طرز تهیه فلافل با لپه و نخود
روش دیگر برای درست کردن فلافل، استفاده ترکیبی از نخود و لپه است. این ترکیب هم از نظر طعم و هم بافت، طعم فلافل لپه ای را بسیار جذاب و دلچسب خواهد کرد. مواد اولیه مورد نیاز و مراحل پخت غذا را میتوانید در ادامه ببینید:
مواد لازم برای تهیه فلافل لپه و نخود
در روش پخت فلافل با استفاده از لپه و نخود، باید مواد اولیه زیر را آماده کنید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
نخود | 2 پیمانه |
لپه | 1 پیمانه |
بلغور گندم | 4/1 پیمانه |
پیاز | 1 پیمانه |
سیر | 4 حبه |
کنجد | 2/1 پیمانه |
آرد نخود | 2/1 پیمانه |
زیره | 2 قاشق چایخوری |
تخم گشنیز | 1 قاشق چایخوری |
زردچوبه | 1 قاشق چایخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
فلفل قرمز | 3 قاشق چایخوری |
دستور پخت فلافل لپه و نخود
قبل از آنکه بخواهید مراحل پخت فلافل با لپه و نخود را شروع کنید، باید لپه، نخود و بلغور را از شب قبل خیس کنید. سپس مراحلی را که در ادامه آوردهایم، انجام دهید:
- مرحله اول: آب نخود، لپه و باقالی را بگیرید و اجازه دهید تا کاملا خشک شوند.
- مرحله دوم: نخود و لپه را در غذاساز یا چرخگوشت بریزید تا خمیر یکدستی را از آنها ایجاد کنید.
- مرحله سوم: بلغور، پیاز، سیر، آرد نخود، کنجد، زیره، تخم گشنیز، فلفل قرمز، زردچوبه و مقداری نمک و فلفل سیاه را به خمیر اضافه کرده و آنها را با دست کاملا مخلوط کنید تا همه مواد به خورد هم بروند.
- مرحله چهارم: تابهای را روی حرارت قرار دهید و کمی روغن داخل آن بریزید. اجازه دهید تا روغن کاملا داغ شود.
- مرحله پنجم: فلافلها را یکییکی داخل تابه حاوی روغن بیندازید.
- مرحله ششم: پس از سرخ شدن کامل، فلافلها را روی دستمال حوله قرار دهید تا روغن آنها گرفته شود. حال فلافلها را میل کنید.7
سس انبه با طعم شیرین و ملایمش، ترکیبی فوقالعاده با فلافل ایجاد میکند. این سس نه تنها طعم لذیذ فلافل را بهبود میبخشد، بلکه بافت نرم معطرش، تجربهای متفاوت و خوشمزه را برای هر لقمه به ارمغان میآورد. این ترکیب، یک گزینه عالی برای علاقهمندان به طعمهای جدید و هیجانانگیز است. حتما این غذا را با سس انبه میل نمایید.
نکات لازم برای تهیه فلافل لپه
طرز تهیه فلافل لپه بسیار ساده است و با رعایت مراحلی که در بالا گفته شد، میتوانید آن را درست کنید. اما نکاتی هم وجود دارند که در پروسه پخت غذا به شما کمک میکنند که در اینجا به چند نمونه از آنها خواهیم پرداخت:
- برای درست کردن فلافل لپه میتوانید از قالب هم استفاده کنید.
- طعم فلافل لپه باید تند باشد.
- ادویه مخصوص فلافل طعم نهایی فلافل را بهتر میکند.
- تقریبا 5 تا 7 دقیقه را به سرخ کردن هریک از فلافلها اختصاص دهید.
اصول نگهداری فلافل لپه
فلافل لپه به دلیل نداشتن گوشت در معرض فاسد شدن نیست؛ اما باز هم بهتر است که زیاد در محیط گرم و مرطوب قرار نگیرد. شما میتوانید مایه فلافل را درست کنید و درون فریزر بگذارید تا در زمان پخت دیگر نیازی به آمادهسازی مواد نداشته باشید.
روش جلوگیری از خراب شدن فلافل لپه
پس از آمادهسازی فلافل لپه باید آن را میل کنید. در غیر اینصورت بهتر است پس از خنک شدن درون یخچال قرار گیرد.
بهترین جایگزین ها برای طرز تهیه فلافل لپه
در طرز تهیه فلافل لپه میتوانید از پودر سیر به جای سیر تازه استفاده کنید. همچنین میزان تندی این غذا نیز با اضافه یا کم کردن فلفل تند قابل تغییر است.
خواص لپه برای بدن
لپه ارزش غذایی خیلی بالایی دارد و در میان ترکیبات آن انواع مختلف کربوهیدراتها، قند، فیبر رژیمی، چربی، پروتئین و مواد مغذی مانند ویتامینهای B1، B2، نیاسین، B5، B6، K، C، E، کولین و مواد معدنی مثل فسفر، کلسیم، آهن، منگنز، پتاسیم و منیزیم دیده میشوند. این ماده غذایی با وجود این ترکیبات، فواید زیادی را برای بدن دارد که در میان آنها میتوانیم به کنترل فشار خون، کنترل قند خون، تنظیم سطح کلسترول، کاهش وزن، رفع کمخونی، کمک به رشد، رفع پوکی استخوان، افزایش انرژی، تقویت سیستم ایمنی، پیشگیری از سرطان، کاهش حساسیت سولفوریک، حفظ سلامت قلب و بهبود هضم اشاره کنیم. به همین دلیل است که اغلب پزشکان سنتی تاکید دارند که لپه ماده غذایی پراستفاده در رژیم غذایی افراد مختلف باشد.
فلافل لپه، فلافلی جدید و خوشمزه…
در بالا طرز تهیه فلافل لپه به چند روش مختلف را توضیح داده و نکات تهیه و نگهداری آن را برای شما گفتیم. پیشنهاد میکنیم این فلافل را حتما تهیه کرده و طعم آن را امتحان کنید. البته، اگر این نوع غذاهای ساندویچی را میپسندید اما فرصت کافی برای تهیه آنها را ندارید، از اسنپ فود کمک بگیرید. به این منظور، به قسمت سفارش آنلاین غذا اسنپ فود رفته و غذای دلخواه خود را سفارش دهید. غذای موردنظر شما در کمترین زمان ممکن و با کیفیتی عالی به محل اقامت شما ارسال خواهد شد.
سوالات متداول
در صورت شل شدن مواد فلافل لپه چه چیزی به آن اضافه کنیم؟
اضافه کردن کمی آرد نخودچی این مشکل را حل میکند.
میزان شل بودن مایه فلافل باید چگونه باشد؟
مایه فلافل لپه باید جوری باشد که به راحتی درون قالب جای بگیرد و سپس داخل روغن بیفتد.