طرز تهیه ترشی یونانی؛ طعمی مدیترانه ای در آشپزخانه شما

۴ نفر
چاشنی
کم
90 دقیقه
2 هفته
اگر بهدنبال یک چاشنی مدیترانهای هستید، ترشی یونانی را امتحان کنید. برای تهیه این ترشی متفاوت، قارچها را 3 دقیقه با کمی آبلیمو و نمک بجوشانید و با آب سرد، آبکشی کنید. سپس قارچهایی را که خشک شدهاند، خرد کنید و همراه بقیه مواد و سبزیجات خردشده ترشی در یک ظرف بزرگ بریزید. ادویهها، نمک، روغن زیتون و سرکه را اضافه کنید و ترشی را داخل شیشههای خشک و تمیز بریزید. 2 هفته دیگر ترشی یونانی خوشطعم شما آماده مصرف است.
در ادامه، جدول مشخصات غذایی این ترشی را با هم میبینیم:
طرز تهیه ترشی یونانی
به طور معمول، ترشی یونانی در مقایسه با ترشیهایی مانند لیته و ترشی مخلوط، طعم ملایمتری دارد. گاهی مواد اولیه سادهتر هستند؛ برای مثال در بعضی رسپیها خبری از گل کلم نیست، اما قارچ و ذرت از مواد اصلی این ترشی خوشطعم هستند که نباید از دستور حذف شوند. بهعلاوه، گاهی از ادویههای متنوعتری مانند گلپر و پودر کاری هم استفاده میشود. در مجموع، ترشی یونانی طعم جذابی دارد و درست کردن آن میتواند تنوع جالبی به طرز تهیه انواع ترشی و شور بدهد. در ادامه، مواد لازم و مراحل تهیه را با هم میخوانیم.
اگر به خوراکهای یونانی علاقه داریید؛ خواندن مقاله طرز تهیه سالادهای یونانی را از دست ندهید.
مواد لازم برای تهیه ترشی یونانی
مواد اولیه این ترشی لذیذ را مطابق جدول زیر آماده کنید. اگر هم خرید حضوری این سبزیجات برای شما مشکل است، سفارش آنلاین میوه و سبزی را از یاد نبرید و مواد لازم برای ترشی یونانی را آنلاین خریداری کنید.
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
گل کلم | 3 پیمانه |
هویج | 1 پیمانه |
فلفل دلمهای رنگی | 1 پیمانه |
زیتون شور | 2 پیمانه |
قارچ دکمهای | 2 پیمانه |
فلفل سبز تند | ½ پیمانه |
ذرت کوچک | 1 پیمانه |
سیر | 10 حبه |
موسیر | ½ پیمانه |
روغن زیتون | 1 پیمانه |
سرکه | 1.5 پیمانه |
فلفل قرمز | 1 قاشق غذاخوری |
سیاه دانه | 1 قاشق غذاخوری |
زردچوبه | 1 قاشق چایخوری |
نمک | 2 قاشق غذاخوری |
مراحل طرز تهیه ترشی یونانی
برای تهیه ترشی یونانی، مراحل زیر را انجام دهید:
مرحله اول
ابتدا قارچها را به خوبی بشویید. سپس آنها را در آب در حال جوش بریزید و مقداری آبلیمو و کمی نمک به آب اضافه کنید. اجازه دهید قارچها به مدت 3 دقیقه در آب جوش بپزند.
مرحله دوم
پس از حدود 3 دقیقه، قارچها را آبکشی کنید و بلافاصله آب سرد روی آنها بریزید تا از پختن بیشتر قارچها جلوگیری شود. سپس قارچها را روی یک حوله تمیز قرار دهید تا خشک شوند و در نهایت آنها را خرد کنید.
مرحله سوم
زیتونها را بشویید و در صورت نیاز هستههای آنها را جدا کنید. گل کلم را نیز به قطعات کوچک تقسیم کنید و فلفل دلمهایها را هم به صورت نگینی و ریز برش بزنید.
مرحله چهارم
موسیر و سیر را پوست بگیرید و به صورت حلقهای برش دهید. سپس، فلفل سبز تند را هم خرد کنید. در ادامه، هویج را به صورت نگینی برش دهید و ذرت را آماده کنید.
مرحله پنجم
در این مرحله از طرز تهیه ترشی یونانی، تمام سبزیجات و مواد ترشی شامل گل کلم، فلفل دلمهای، هویج، قارچ آبکشیشده، زیتون، موسیر، سیر و فلفل سبز تند را در کاسهای بزرگ با هم مخلوط کنید.
مرحله ششم
در ادامه، نمک، فلفل قرمز، زردچوبه و سیاهدانه را به مخلوط اضافه کنید و به خوبی هم بزنید. حالا روغن زیتون و سرکه را داخل کاسه بریزید و دوباره هم بزنید تا تمام مواد به خوبی ترکیب شوند.
مرحله هفتم
مخلوط سبزیجات را در یک ظرف شیشهای تمیز و خشک بریزید. اطمینان حاصل کنید که ظرف به طور کامل پر شده و هیچ هوایی در آن باقی نمانده است.
مرحله هشتم
حالا شیشه ترشی را در یخچال قرار دهید و حدود 2 هفته صبر کنید تا ترشی یونانی کاملا جا بیفتد و آماده مصرف شود.
فوت و فن های تهیه ترشی یونانی
برای تهیه ترشی یونانی یکی از انواع ترشی، این ریزهکاریها و نکات را به خاطر بسپارید:
- سرکه باید حدود 1 سانتیمتر بالاتر از سطح مواد ترشی قرار گیرد و همه مواد را بپوشاند، در غیر این صورت، ترشی کپک میزند.
- اگر ترشی یونانی با رب گوجه را ترجیح میدهید، 2 قاشق غذاخوری رب گوجه را به مخلوط مواد اضافه کنید.
- یک راه دیگر برای تهیه ترشی یونانی قرمز ، استفاده از فلفل دلمهای قرمز است که رنگ خاص و جذابی به ترشی میدهد.
- برای تهیه ترشی یونانی با رب انار ، از 2 قاشق غذاخوری رب انار استفاده کنید. با وجود یک رب انار ملس، یک ترشی ملس و خوشطعم خواهید داشت.
- برای جلوگیری از کپک زدن ترشی، تمام مواد باید بدون رطوبت باشند. به طور مثال، اگر احساس کردید تکههای هویج یا گل کلم رطوبت دارند، آنها را روی یک دستمال حولهای پهن کنید تا کاملا خشک شوند.
ترشی یونانی؛ ترکیبی جذاب از طعمها و رنگها
اگر بهدنبال تنوع و طعمهای جدید هستید، ترشی یونانی میتواند گزینهای عالی برای شما باشد. این ترشی با استفاده از مواد تازه و طعمهای ملایم، رنگ متفاوتی به سفرهها میبخشد و میتواند بهعنوان یک چاشنی عالی در کنار انواع غذاها مورد استفاده قرار گیرد.
سوالات متداول
چقدر زمان لازم است تا ترشی یونانی جا بیفتد؟
حدود 2 هفته طول میکشد تا این ترشی جا بیفتد و طعم بهتری پیدا کند.
آیا میتوان در طرز تهیه ترشی یونانی از سبزیجات دیگری هم استفاده کرد؟
بله، میتوانید از سبزیجات دلخواه خود مانند کرفس یا بادمجان نیز استفاده کنید.
آیا میتوان ترشی یونانی را فریز کرد؟
به طور کلی، فریز کردن ترشی توصیه نمیشود زیرا بافت و طعم آن ممکن است تغییر کند. بنابراین، بهتر است آن را در مقادیر مورد استفاده تهیه کنید و در یخچال بگذارید تا تازه بماند.