طرز تهیه خورش نخود فرنگی با فوت و فن های آن
خورش نخود فرنگی از غذاهای قدیمی و سنتی مخصوص لبنان و پاکستان است که در برخی از مناطق کشور ما نیز درست میشود. این غذا را با روش شمالی، با گوشت چرخکرده یا خورشتی، با مرغ و بدون گوشت هم میپزند؛ البته اصلیترین روش طبخ آن با استفاده از گوشت خورشتی است. برای طرز تهیه خورش نخود فرنگی با گوشت باید پیازها را تفت دهید و گوشت را به آن اضافه کنید. سپس مخلوطی از زردچوبه و فلفل سیاه را بیفزایید و روی آنها آب بریزید تا بپزند. سپس در قابلمهای دیگر گشنیز و سیر را تفت دهید و هویج را به آنها اضافه کنید. گوشت پختهشده و نخود فرنگی را همراه با ترکیبات دیگر به گشنیز و سیر بیفزایید و اجازه دهید غذا بپزد. جدول زیر شامل اطلاعات مورد نیاز شما برای درست کردن این غذاست:
خورش نخود فرنگی |
|
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آمادهسازی | 30 دقیقه |
زمان پخت غذا | 1.5 ساعت |
میزان سختی | متوسط |
طرز تهیه خورش نخود فرنگی با گوشت
خورش نخود فرنگی با گوشت را میتوانید در هر فصلی از سال تهیه کنید؛ اما نخود فرنگی تازه بیشتر در فصل بهار در دسترس است. روشهای مختلفی برای درست کردن این غذا وجود دارد که اصلیترین آن با استفاده از گوشت خورشتی است. در ادامه میتوانید جدول مربوط به مواد اولیه و همچنین مراحل طرز تهیه این غذا را ببینید:
مواد لازم برای تهیه خورش نخود فرنگی با گوشت
خورش نخود فرنگی با گوشت را باید با مواد اولیه زیر درست کنید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
گشنیز | 1 دسته |
گوشت خورشتی | 500 گرم |
پیاز | 1 عدد |
سیر | 3 حبه |
نخود فرنگی | 1.5 پیمانه |
آبغوره | به مقدار لازم |
نمک، فلفل و زردچوبه | به مقدار لازم |
فلفل سیاه | 2/1 قاشق چایخوری |
رب گوجهفرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
تخم گشنیز | 2/1 قاشق چایخوری |
دستور پخت خورش نخود فرنگی با گوشت
برای خورش نخود فرنگی ساده با گوشت باید مراحل زیر را به ترتیب و بر اساس آنچه که در ادامه میآید، انجام دهید:
- مرحله اول: پیازها را بهصورت نگینی خرد کنید و در قابلمهای تفت دهید.
- مرحله دوم: پس از نرم شدن پیازها، گوشت را به آن اضافه کنید.
- مرحله سوم: زردچوبه و فلفل سیاه را درون قابلمه بریزید و آنها را با هم مخلوط کنید.
- مرحله چهارم: نزدیک به 2 پیمانه آب را درون قابلمه بریزید و درب آن را بگذاید تا برای یک ساعت خوب بپزد. بعد از این مدت نیز طعم آن را با نمک تنظیم کنید.
نکته: دقت داشته باشید که نمک را در ابتدای مراحل پخت گوشت به آن اضافه نکنید؛ زیرا باعث سفت شدن آن خواهد شد.
- مرحله ششم: گشنیز را بشویید و آن را پس از خرد کردن به شکل ساطوری خرد کنید.
- مرحله هفتم: سیر را بکوبید و له کنید.
- مرحله هشتم: سیر و گشنیز را در تابهای جداگانه روی حرارت تفت دهید.
نکته: برای این مرحله باید حرارت زیر تابه بسیار کم باشد تا سیرها نسوزد.
- مرحله نهم: هویج را هم به این ترکیبات اضافه کنید و آنها را با حرارت کم تفت دهید.
- مرحله دهم: گوشتی را که اکنون دیگر کاملا پخته شده است، همراه با مواد به قابلمه اضافه کنید و درنهایت نخود فرنگیها را هم درون آنها بریزید.
- مرحله یازدهم: روی این مواد تا جایی که میتوانید آب بریزید و اجازه دهید تا خورش شما روی حرارت جا بیفتد.
- مرحله دوازدهم: در مراحل میانی پخت نمک، فلفل و گوشت گشنیز را هم به ترکیبات موجود در قابلمه اضافه کنید.
- مرحله سیزدهم: پس از آنکه غذا جا افتاد، آن را در ظرف مناسب و در کنار برنج سرو کنید.
طرز تهیه خورش نخود فرنگی با گوشت چرخ کرده
خورش نخود فرنگی با گوشت چرخ کرده سریعتر از روش قبلی آماده میشود. برای درست کردن این غذا مواد اولیه باید با تغییرات بسیار کوچکی در نظر گرفته شوند. این مواد اولیه شامل 500 گرم گوشت چرخکرده، 2 قاشق غذاخوری روغن، یک عدد پیاز متوسط، 3 تا 4 قاشق غذاخوری نخود فرنگی، 2 قاشق غذاخوری رب گوجهفرنگی، به مقدار لازم نمک، فلفل و ادویه و همچنین چیپس برای تزئین هستند. مراحل پخت غذا نیز به شکل زیر خواهد بود:
- مرحله اول: در تابه کمی روغن بریزید و اجازه دهید تا کاملا داغ شود. پیاز را تا مرحله طلایی شدن درون آن تفت دهید.
- مرحله دوم: گوشت چرخکرده را به پیازها اضافه کنید و آنها را هم بزنید تا کاملا رنگشان تغییر کند.
- مرحله سوم: نمک، رب گوجهفرنگی، فلفل و زردچوبه را هم به مواد اضافه کنید و تفت دادن آنها را تا جایی ادامه دهید که عطرشان را کاملا حس کنید.
- مرحله چهارم: نخود فرنگی را به همراه 1.5 لیوان آب در تابه بریزید و اجازه دهید تا نخود و گوشت با حرارت ملایم پخته شوند.
- مرحله ششم: زمانی که حس کردید آب خورش کم شده و غذا به روغن افتاده است، آن را همراه با چیپس خلالی در کنار برنج سرو کنید.
طرز تهیه خورش نخود فرنگی با مرغ
خورش نخود فرنگی با مرغ هم دستور پخت و مواد اولیه متفاوتی دارد. در پروسه پخت این غذا باید از ادویههای مخصوصی استفاده کنید و در ترکیبات آن موادی مانند بادمجان و گوجهفرنگی هم بهکار ببرید. جدول مواد اولیه مورد نیاز و همچنین مراحل پخت غذا را در ادامه ببینید:
مواد لازم برای تهیه خورش نخود فرنگی با مرغ
در طرز تهیه خورش نخود فرنگی با مرغ به مواد زیر نیاز دارید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
نخود فرنگی | 50 گرم |
روغن زیتون | 3 قاشق سوپخوری |
پیاز | 1 عدد |
گوشت مرغ بدون استخوان | 450 گرم |
آب مرغ | 1.5 پیمانه |
زردچوبه | 1 قاشق چایخوری |
پودر داچین | 2/1 قاشق چایخوری |
جوز هندی | 4/1 قاشق چایخوری |
نعنا خشک | 4/1 قاشق چایخوری |
بادمجان | 2 عدد |
گوجهفرنگی | 8 عدد |
سیر | 2 حبه |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
برگ نعنا | چند عدد |
دستور پخت خورش نخود فرنگی با مرغ
روش درست کردن خورش نخود فرنگی با مرغ هم چندان سخت نیست. باید مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید تا به نتیجه نهایی برسید:
- مرحله اول: نخود فرنگی را در قابلمه نیمپز کنید.
- مرحله دوم: کمی روغن درون تابهای بریزید و پس از داغ شدن، پیازهای خردشده را درون آن تفت دهید.
- مرحله سوم: مرغ را به پیاز اضافه کنید و درب آن را بگذارید تا کاملا بپزد.
- مرحله چهارم: زردچوبه، آب مرغ، دارچین، جوز هندی، نعنا و نخود فرنگی نیمپز را در قابلمهای دیگر بریزید و اجازه دهید روی گاز بپزند.
- مرحله ششم: کمی نمک و فلفل را هم به قابلمه اضافه کنید تا طعم مواد به خورد هم برود.
- مرحله هفتم: تابهای دیگر را روی حرارت قرار دهید و بادمجانهای خردشده را درون آن تفت دهید.
- مرحله هشتم: گوجه فرنگی و سیر را به این مواد اضافه کنید و آنها را کمی دیگر هم تفت دهید تا برای پخت آماده شوند.
- مرحله نهم: اکنون مرغ پختهشده و ترکیب گوجه و سیر را به قابلمه حاوی نخود فرنگی اضافه کنید تا روی حرارت بهطور کامل پخته و آماده سرو شوند.
- مرحله دهم: خورش را همراه با برنج سرو کنید و چند برگ نعناع را هم برای تزئین روی آن قرار دهید.
طرز تهیه خورش نخود فرنگی تازه با شوید
خورش نخود فرنگی و شوید بهطور کلی با دستورالعملهای قبلی متفاوت است. در این روش رنگ غذا به دلیل استفاده از شوید، سبز است و طعم آن نیز کاملا فرق میکند. اما باز هم نخود فرنگی اصلیترین ماده در آن است و طعم آن هم با استفاده از لیمو عمانی تنظیم میشود. برای درست کردن خورش نخود فرنگی با این روش، جدول طرز تهیه و همچنین مراحل مورد نیاز برای پخت غذا را در ادامه ببینید:
مواد لازم برای تهیه خورش نخود فرنگی تازه با شوید
طرز تهیه خورش نخود فرنگی و شوید را باید با استفاده از مواد اولیهای که در جدول زیر آمده است، دنبال کنید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
پیاز بزرگ | 1 عدد |
گوشت خورشتی | 600 گرم |
پیازچه | 10 شاخه |
شوید تازه | 200 گرم |
نخود سبز | 1 بسته |
لیمو عمانی | 2 عدد |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
آب جوش | 2 لیوان |
دستور پخت خورش نخود فرنگی با شوید
طرز تهیه خورش نخود فرنگی با سبزی هم چندان سخت نیست و با انجام چند مرحله زیر میتوانید این غذا را آماده کنید:
- مرحله اول: شویدها را خرد کنید و آنها را به همراه کمی روغن درون تابه تفت دهید.
- مرحله دوم: پیازچهها را بعد از خرد کردن به شوید اضافه کنید. این دو سبزی را باید برای 5 دقیقه دیگر تفت دهید. پس از این مدت تابه را از روی حرارت بردارید تا مواد درون آن کاملا خنک شوند.
- مرحله سوم: پیازها را نگینی خرد کنید و در قابلمهای بریزید تا با کمی روغن سرخ شوند.
- مرحله چهارم: زردچوبه و فلفل را هم به این مواد اضافه کنید.
- مرحله پنجم: گوشت خورشتی را در قابلمه حاوی پیازها بریزید و اجازه دهید تا برای مدتی روی حرارت بمانند.
- مرحله ششم: دو لیوان آب جوش را به این قابلمه اضافه کنید و درب آن را بگذارید تا مراحل پخت تکمیل شود.
- مرحله هفتم: حال نخود سبز را هم در قابلمه بریزید و طعم آن را با لیمو عمانی تنظیم کنید.
- مرحله هشتم: باید اجازه دهید تا این مواد برای مدت زمان یک ساعت بجوشند و به روغن بیفتند.
- مرحله نهم: اکنون غذای شما آماده سرو است و میتوانید آن را به همراه برنج میل کنید.
طرز تهیه خورش نخود فرنگی خوشمزه شمالی
خورش نخود فرنگی شمالی را با نام دار نخود هم میشناسند. در روش درست کردن این غذا خبری از گوشت نیست و مراحل بسیار سادهای دارد. تنها کافی است 1 لیوان نخود فرنگی، 1 پیاز کوچک، 1 گوجهفرنگی کوچک، 3 قاشق غذاخوری روغن، 1.5 لیوان آب و مقدار کافی ادویههایی مثل نمک، فلفل، زردچوبه، زنجبیل و دارچین را آماده کنید و سپس مراحل زیر را انجام دهید:
- مرحله اول: نخود فرنگی را بپزید.
- مرحله دوم: پیاز را به 4 قسمت تقسیم کنید و ادویهها را هم درون آن بریزید. سپس آنها را به نخود فرنگی در حال پخت اضافه کنید.
- مرحله سوم: پس از به جوش آمدن آب درون قابلمه، حرارت را کم کنید تا مراحل پخت آنها با ملایمت تکمیل شود.
- مرحله چهارم: پس از گذشت یک ساعت مواد درون قابلمه را له کنید. اجازه دهید حرارت همچنان برای دقایق دیگری هم ادامه یابد.
- مرحله پنجم: اکنون میتوانید خورش را از حرارت بردارید و غذا را سرو کنید.
طرز تهیه خورش نخود فرنگی بدون گوشت
برای افرادی که رژیم گیاهخواری دارند یا به هر دلیلی نباید گوشت مصرف کنند، طرز تهیه متفاوتی وجود دارد. در این روش پخت خبری از گوشت یا مرغ نیست؛ اما ترکیبات دیگر تقریبا مشابه با همان موادی است که در قسمتهای قبلی گفتیم. در خورش نخود فرنگی بدون گوشت به 1 کیلوگرم نخود فرنگی، 1 عدد پیاز، 1 عدد هویج، 1 عدد سیبزمینی، کمی روغن، 1 قاشق غذاخوری رب گوجهفرنگی و به مقدار لازم نمک، فلفل و زردچوبه نیاز دارید. سپس باید مراحل زیر را تا پخت کامل غذا طی کنید:
- مرحله اول: نخود فرنگی را بخارپز کنید.
نکته: در صورت تمایل میتوانید کنسرو نخود فرنگی بخرید تا مراحل پخت غذا کمتر شود.
- مرحله دوم: پیاز را به شکل نگینی خرد کنید و در قابلمه مخصوص خورش تفت دهید.
- مرحله سوم: کمی زردچوبه هم به پیازها اضافه کنید.
- مرحله چهارم: هویج خردشده را با نخود فرنگی و سیبزمینی خردشده در قابلمه حاوی پیازها بریزید.
- مرحله پنجم: ادویهها را هم به این مواد اضافه کنید.
- مرحله ششم: رب را داخل قابمه مواد بریزید و آنها را خوب هم بزنید.
- مرحله هفتم: اکنون یک لیوان آب جوش را به این مواد اضافه کنید و درب آن را بگذارید تا مراحل پخت تکمیل شود.
- مرحله هشتم: پس از کم شدن آب خورش نمک آن را تنظیم کنید و پس از 10 دقیقه آن را همراه با نان یا برنج سرو کنید.
نکات لازم برای تهیه خورش نخود فرنگی
طرز تهیه خورش نخود فرنگی را میتوانید با انتخاب هرکدام از روشهای بالا انجام دهید. اما نکاتی هم در ادامه وجود دارد که باید آنها را در نظر بگیرید:
- در طرز تهیه خورش نخود فرنگی با مرغ میتوانید مرغ را به جای پختن سرخ کنید و سپس آن را داخل خورش بریزید.
- اضافه کردن لیمو به مواد اولیه در پخت غذا کاملا به سلیقه شخصی شما بستگی دارد.
اصول نگهداری خورش نخود فرنگی
روش نگهداری از خورش نخود فرنگی هم مانند همه خورشهای ایرانی در ظرف دربسته و داخل یخچال انجام میشود. با این کار احتمالا بین 2 تا 3 روز میتوانید غذا را نگهداری کنید.
روش جلوگیری از خراب شدن خورش نخود فرنگی
برای جلوگیری از فاسد شدن خورش نخود فرنگی بهویژه اگر با گوشت و مرغ درست شده باشد، باید آن را بلافاصله پس از پخت میل کنید.
بهترین جایگزین ها در تهیه خورش نخود فرنگی
در طرز تهیه خورش نخود فرنگی میتوانید زمان پخت گوشت به آن کمی دارچین هم اضافه کنید. بهعلاوه به جای رب امکان استفاده از پوره گوجهفرنگی را هم خواهید داشت. ماده جایگزین بعدی در پروسه پخت این غذا روغن زیتون است که میتواند به جای روغن معمولی استفاده شود.
خواص نخود فرنگی برای بدن
نخود فرنگی منبع غنی از آمینو اسیدها، ویتامینها، نشاسته، فیبر، چربیها و پروتئینهاست. این ماده غذایی دارای خواص زیادی است که از جمله آنها میتوانیم به کنترل وزن، تقویت استخوانها، پیشگیری از سرطان معده، تقویت سیستم ایمنی، جلوگیری از بیماریهای قلبی، جوان نگه داشتن پوست، تنظیم قند خون، بهبود هضم، حفظ بینایی و سلامت اعصاب اشاره کنیم. البته در صورت وجود حساسیت یا آلرژی و همچنین داشتن بیماریهای خاص، باید مصرف آن با مشورت پزشک باشد.
خورش نخود فرنگی را باید امتحان کنید…
در بالا طرز تهیه خورش نخود فرنگی به 4 روش مختلف را توضیح داده و نکات تهیه و نگهداری آن را برایتان گفتیم. پیشنهاد میکنیم این خورش را حتما برای مهمانیهایتان تهیه کرده و یک غذای متفاوت را بر سر سفره بیاورید. در این میان، اگر فکر میکنید که ممکن است بعضی از مهمانان از این خورش استقبال نکنند، برای آنها غذاها و خورشهای دیگری تهیه کنید. البته، دست نگه دارید و این کار را خودتان نه، بلکه به سفارش انلاین غذا اسنپ فود بسپارید. به این منظور، این غذای جذاب و جدید را خودتان آماده کرده و تهیه دیگر غذاهای معمول و سختتر را به اسنپ فود بسپارید.
سوالات متداول
در طرز تهیه خورش نخود فرنگی میتواند از سبزیجات دیگر هم استفاده کرد؟
بله؛ این موضوع به سلیقه شما بستگی دارد.
چرا نخود فرنگی فریزشده دیر میپزد؟
برای جلوگیری از این موضوع قبل از فریز کردن آن را نیمپز کنید.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402