طرز تهیه شاورما مرغ با مراحل تهیه نان پیتا و سس طحینه
شاورما مرغ یکی از غذاهای محبوب لبنانی و ترکیهای است که در ایران هم طرفداران زیادی دارد. در طرز تهیه شاورما مرغ ، ابتدا باید تکههای نواری مرغ را با ادویهها و طعمدهندههای مناسب مزهدار کرده و چند ساعت در یخچال قرار دهید. در این فاصله، نان پیتا را در تابه یا فر بپزید و سپس، مرغهای مزهدار شده را در تابه با روغن سرخ کنید. در ادامه، سس مخصوص شاورما مرغ که طحینه نام دارد را آماده کرده و در نهایت، مرغ را با این سس و سایر مخلفات دلخواه مثل گوجه، کاهو و خیارشور، در نان پیتا بپیچید و سرو کنید.
در ادامه، جدول مشخصات غذایی شاورما مرغ را با هم میبینیم:
شاورما مرغ |
|
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آماده سازی | بیش از 2 ساعت |
زمان پخت غذا | کمتر از 30 دقیقه |
میزان سختی | زیاد |
طرز تهیه شاورما مرغ و گوشت
اگر اهل ساندویچهای خاص هستید، حتما تا به حال بارها نام شاورما را شنیدهاید. این ساندویچ لذیذ در اکثر مناطق خاورمیانه، بخصوص لبنان و ترکیه طبخ میشود و اگر بخواهید به دستور سنتی آن پایبند باشید، باید از گوشت بره یا گاو استفاده کنید. البته واضح است که پخت شاورما با مرغ، زمان کمتری میطلبد و انتخاب بین گوشت سفید یا قرمز به سلیقه خودتان بستگی دارد. در ادامه، جدول مواد لازم و مراحل کار را با جزئیات کامل آوردهایم تا بدون دیدن فیلم طرز تهیه شاورما مرغ هم قادر باشید به آسانی این ساندویچ لذیذ را درست کنید.
مواد لازم برای تهیه شاورمای مرغ ترکی
مواد مورد نیاز برای تهیه این غذای دلچسب به صورت جدول زیر است:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
سینه مرغ بدون استخوان | 2 عدد |
پیاز متوسط | 1 عدد |
سیر رنده شده | 2 حبه |
ماست | 1 پیمانه |
آب لیموترش | 3/1 پیمانه |
روغن زیتون | 3/1 پیمانه |
پاپریکا | 1 قاشق غذاخوری |
زردچوبه | نصف قاشق غذاخوری |
پودر کاری، پودر زنجبیل و دارچین | از هر کدام 1 قاشق چایخوری |
پودر گشنیز | نصف قاشق چایخوری |
زیره سبز | نصف قاشق چایخوری |
نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز | به مقدار لازم |
مراحل پخت شاورما مرغ رستورانی
طرز تهیه شاورما مرغ رستورانی به صورت زیر است:
- مرحله اول: ابتدا سینه مرغ را به صورت نواری برش زده و در کاسهای مناسب بریزید. سپس، پیازها را هم پس از شستن و پوست گرفتن، خلالی کرده و به مرغ اضافه کنید.
- مرحله دوم: در ادامه، ماست غلیظ و تمام ادویهها را هم اضافه کنید. دقت کنید که هر چقدر ماست، سفتتر و چکیدهتر باشد، کیفیت شاورما بهتر خواهد شد.
- مرحله سوم: سیر رندهشده، روغن زیتون و آب لیموترش را هم به مواد قبلی اضافه کرده و آنها را کاملا با هم مخلوط کنید.
- مرحله چهارم: حالا روی ظرف را با سلفون بپوشانید و آن را حداقل به مدت 1 تا 2 ساعت در یخچال قرار دهید تا طعم ادویهها و چاشنیها کاملا به خورد مرغ بروند.
نکته: اگر وقت کافی دارید، بهتر است ظرف مرغ یک شب داخل یخچال بماند تا بهتر طعم بگیرد.
طرز تهیه نان پیتا برای شاورما مرغ
در فاصله استراحت کردن مرغ، باید به سراغ درست کردن نان پیتا بروید. البته طرز تهیه شاورما مرغ با نان لواش هم امکانپذیر است. بااینحال، درست کردن نان پیتا حرفهایتر است. برای این منظور، مواد لازم را فراهم کرده و دست به کار شوید:
مواد لازم برای تهیه نان پیتا
مواد اولیه برای تهیه این نان ترد و لذیذ به صورت جدول زیر است:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
آرد سفید شیرینی پزی | 3 پیمانه |
خمیرمایه | 1.5 قاشق چایخوری |
آب ولرم | 1 پیمانه |
روغن زیتون یا روغن مایع | 2 قاشق غذاخوری |
شکر | 1.5 قاشق چایخوری |
نمک | 1 قاشق چایخوری |
مراحل طرز تهیه نان پیتا برای ساندویج شاورما مرغ
تهیه نان پیتا، قلقلهای خاصی دارد که با چند بار تجربه آن کاملا استاد خواهید شد. برای درست کردن این نان مخصوص، مراحل زیر را دنبال کنید:
- مرحله اول: ابتدا خمیرمایه را در آب ولرم ریخته و شکر را به آن اضافه کنید. پس از مخلوط کردن مواد، روی ظرف را پوشانده و اجازه دهید خمیر مایه 15 تا 20 دقیقه در دمای محیط بماند تا عمل بیاید.
- مرحله دوم: در ادامه، آرد الکشده را در کاسهای جادار بریزید و خمیرمایه حجیمشده را به آن اضافه کنید.
- مرحله سوم: پس از اینکه آرد و خمیرمایه را کاملا با هم مخلوط کردید، روغن و نمک را هم اضافه کرده و حسابی خمیر را ورز دهید تا دیگر به ظرف نچسبد.
- مرحله چهارم: خمیر را به سطحی صاف و تمیز منتقل کرده و 10 دقیقه دیگر با دست ورز دهید تا کاملا نرم و لطیف شود.
- مرحله پنجم: حالا خمیر را به حالت یک چانه بزرگ درآورده و آن را دوباره به کاسه منتقل کنید. روی کاسه را با سلفون یا حوله بپوشانید و سپس ظرف را به مدت 1 ساعت در جای گرمی قرار دهید تا حجم خمیر دو برابر شود.
- مرحله ششم: پس از این مدت، پف خمیر را بگیرید و آن را به 8 تا 10 چانه کوچکتر و مساوی تقسیم کنید.
- مرحله هفتم: اولین چانه را با دست به حالت گرد درآورید و سپس با وردنه آن را به صورت دایرهای به قطر تقریبی 20 سانت پهن کنید.
- مرحله هشتم: در ادامه، تابهای بزرگ را روی شعله زیاد گاز قرار دهید. سپس خمیرهای باز شده را یکی یکی داخل تابه قرار داده و صبر کنید تا یک سمت آنها بپزد.
- مرحله نهم: در حین پخت، خمیر به صورت پف کرده و دولایه درمیآید. پس از پخت یک طرف، آن را برگردانید تا سمت دیگر هم کاملا بپزد.
نکته مهم: چند ثانیه برای پخت هر سمت نان کافی است و نانهای پیتا نباید بیش از حد روی حرارت بمانند. حرارت دیدن زیاد باعث خشک شدن نانها میشود.
- مرحله دهم: حالا نانها را داخل پارچهای تمیز قرار دهید تا خشک نشوند.
- مرحله یازدهم: پس از آماده شدن نان پیتا، مرغها را هم از یخچال خارج کرده و در تابهای مناسب با مقداری روغن سرخ کنید و کنار بگذارید.
طرز تهیه سس شاورما
اگر به دنبال طرز تهیه شاورما مرغ با سس مخصوص هستید، باید مقداری سس طحینه آماده کنید. برای این منظور، مواد لازم را فراهم کرده و مطابق دستورالعمل پیش بروید:
مواد لازم برای تهیه سس طحینه
برای درست کردن سس طحینه به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
ماست غلیظ یا چکیده | 3 قاشق غذاخوری |
سیر رنده شده | 1 یا 2 حبه |
آب لیموترش | 3 قاشق غذاخوری |
سس مایونز | 3 قاشق غذاخوری |
ارده | 1 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
مراحل طرز تهیه سس طحینه
تهیه این سس بسیار ساده است و کافی است مراحل زیر را طی کنید:
- مرحله اول: تمام مواد گفتهشده در جدول بالا را با هم ترکیب کنید و خوب هم بزنید تا یکدست شوند.
- مرحله دوم: ظرف حاوی سس را برای چند دقیقه در یخچال قرار دهید تا طعم مواد کاملا به خورد هم بروند.
نحوه آماده کردن ساندویچ شاورما مرغ
برای آماده کردن این ساندویچ خوشمزه و پرطرفدار، مرغهای سرخشده، نانهای پیتا و سس طحینه را کنار دست خود بگذارید. علاوه بر اینها، مقداری سیبزمینی سرخشده با گوجهفرنگی، پیاز، خیارشور، کاهوی خردشده و جعفری هم فراهم کنید. سپس مطابق روش زیر پیش بروید:
- مرحله اول: کمی سس روی لبه نان ریخته و آن را به صورت یکنواخت پخش کنید.
- مرحله دوم: سپس، مقداری مرغ سرخشده را با چند برش گوجهفرنگی، پیاز و خیارشور روی نان قرار داده و چند پر جعفری و مقداری کاهوی خرد شده هم اضافه کنید.
- مرحله سوم: در نهایت از یک سمت نان شروع به رول کردن آن کنید تا ساندویچ شاورما شکل اصلی خود را پیدا کند.
نکته: در صورت تمایل میتوانید این ساندویچها را داخل تابهای مناسب گریل کنید. البته در طول حرارت دادن ساندویچها، جسمی سنگین روی آنها قرار دهید تا باز نشوند.
- مرحله چهارم: ساندویچها را در ظرف مناسبی کنار هم بچینید و کنار آنها مقداری سیبزمینی سرخشده و چند برش لیموترش قرار دهید. نوش جان
نکات لازم برای طرز تهیه شاورمای مرغ
توجه به نکات زیر حاصل کار شما را بهتر میکند:
- در صورت تمایل میتوانید از مقداری فلفلدلمهای خردشده هم برای مزهدار کردن مرغ استفاده کنید.
- اگر در طرز تهیه شاورما مرغ با ارده و بقیه مواد، مقداری از سس باقی ماند، آن را در یخچال گذاشته و بهعنوان سس سالاد استفاده کنید.
- خمیر پیتا پس از پهن کردن باید ضخامت مناسبی داشته و در هیچ قسمتی پارگی نداشته باشد؛ در غیر این صورت، نان پیتا پف نخواهد کرد.
- در طرز تهیه شاورما مرغ و قارچ، پس از تفت دادن مرغهای مزهدار شده، مقداری قارچ ورقهای، پیاز خلالی و گوجهفرنگی نگینی را همراه با سماق به مرغها اضافه کرده و اجازه دهید طعم این مواد به خورد هم بروند. در نهایت، ساندویچ را مثل دستوری که خواندید، آماده کنید.
- اگر نان پیتا را از وسط برش داده یا از قسمت لبه باز کنید، حالتی شبیه جیب پیدا میکند و میتوانید داخل آن را برای ساندویچهای مختلف با مواد دلخواه پر کنید.
- طرز تهیه شاورما مرغ لبنانی هم شبیه دستور بالا است، اما در این دستور، مرغ را از شب قبل در محلولی از آب سرد، سرکه سفید، آبلیمو و نمک میخوابانند. ضمنا برای مرینت کردن مرغ هم از ادویههای مفصلتری از قبیل پودر میخک صد پر، فلفل هندی، هل، پودر سیر و… استفاده میشود.
- طرز تهیه شاورمای ایرانی هم تفاوت چندانی با دستور ذکر شده ندارد، اما به ذائقه و هنر آشپزی شما بستگی دارد که چه تنوعی از دورچینها و ادویهها را در پخت این غذای لذیذ به کار ببرید.
اصول نگهداری از شاورمای مرغ
اگر میخواهید مقداری از شاورما را در یخچال نگهداری کنید، مواد داخل ساندویچ را به صورت جداگانه در ظرفی دربدار ریخته و در یخچال بگذارید. به عبارت دیگر، میزان ماندگاری این ساندویچ بدون رول کردن آن داخل نان پیتا و آغشته کردن مواد به سس بیشتر خواهد بود. به یاد داشته باشید که مرغ و گوشت پخته نهایتا باید ظرف 3 یا 4 روز آینده استفاده شوند.
روش جلوگیری از خراب شدن شاورما مرغ
ساندویچ رول شده را در اسرع وقت به صورت گرم و تازه میل کرده و از قرار دادن طولانی مدت آن در دمای محیط خودداری کنید. دقت داشته باشید که گرما و رطوبت از عواملی هستند که خیلی زود چنین غذاهایی را فاسد میکنند. همچنین، برای نگهداری مواد داخل ساندویچ هم از ظروف تمیز و کاملا خشک استفاده کنید.
بهترین جایگزین ها در طرز تهیه شاورما مرغ
شما میتوانید برای طعمدار کردن مرغ، بهجای سیر رندهشده، از مقداری پودر سیر استفاده کنید. همچنین میتوانید بهجای نان پیتا از نان لواش استفاده کنید که در این صورت، کار شما بسیار آسانتر خواهد شد. برای تهیه نان پیتا هم میتوانید بهجای اجاق گاز از فر کمک بگیرید. به این ترتیب که فر را ابتدا با درجه حرارتی بین 220 تا 260 درجه سانتیگراد گرم کرده و هر بار 2 تا 3 خمیر را روی توری فلزی فر قرار دهید تا بپزد. همین که خمیرها پف کردند و طلایی شدند، باید از فر خارج شوند، اما حتما آنها را با پارچهای تمیز بپوشانید تا نرم بمانند. اگر هم از فر برقی استفاده میکنید، حرارت 240 درجه در حالت فن مناسب است.
خواص ارده
سس یک شاورمای اصیل باید بر پایه ارده آماده شود. این ماده غذایی پرخاصیت به پیشگیری از انواع سرطانها و بیماریهای قلبی – عروقی کمک میکند. همچنین، باعث بهبود عملکرد رودهها شده و سطح کلسترول خوب خون را افزایش میدهد. علاوه بر اینها، ارده در سلامت دندانها و استخوانها هم نقش قابل توجهی دارد و به کاهش التهابات بدن، تقویت قوای جنسی و تقویت حافظه نیز کمک میکند.
طعم شاورمای مرغ رستورانی را با اسنپ فود تجربه کنید…
اگر احساس میکنید که مراحل طرز تهیه شاورما مرغ خیلی طولانی است و شما فرصت کافی برای تهیه این ساندویچ لذیذ را ندارید، از اسنپ فود کمک بگیرید. کافی است از قسمت سفارش آنلاین غذا ، شاورما یا انواع ساندویچهای مورد علاقه خود را به صورت اینترنتی سفارش داده و درب منزل یا محل اقامت خود تحویل بگیرید. امیدواریم خرید اینترنتی خوب و رضایتبخشی در پیش داشته باشید.
سوالات متداول
نان مناسب برای تهیه شاورما چیست؟
نان پیتا مناسبترین انتخاب است، اما در نبود آن میتوانید از نان لواش نرم هم استفاده کنید.
بهترین روش برای نگهداری شاورما مرغ چیست؟
بهتر است مواد داخل ساندویچ و سس آن را به صورت جداگانه در ظروفی دربدار در یخچال بگذارید و هنگام مصرف، مواد ساندویچ و سس آن را داخل نان بپیچید.
جدیدترین ها
آبان 17, 1403
آبان 16, 1403
آبان 16, 1403
پیشنهاد سردبیر
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402