آموزش آشپزی

طرز تهیه ترشی بادمجان شکم پر به روش شهرهای مختلف ایران

اگر به دنبال یک ترشی خوشمزه و جذاب برای فصول مختلف سال هستید، ترشی بادمجان شکم پر را امتحان کنید. این ترشی طعم جذاب و همه‌پسندی دارد و با ترکیب سبزیجات مختلف تهیه می‌شود. برخلاف چیزی که شاید شما تصور کنید، طرز تهیه ترشی بادمجان شکم پر کار سختی است و با صرف کمی وقت می‌توانید یک ترشی خوشمزه داشته باشید. در این مطلب از مجله اسنپ فود نیز به معرفی روش درست کردن ترشی بادمجان شکم پر ساده می‌پردازیم و سپس تهیه این ترشی را به سبک شهرهای مختلف ایران بررسی می‌کنیم؛ پس تا انتها همراه ما باشید.

اگر هم دوست دارید تا با روش های مختلف دیگر ترشی بادمجان آشنا شوید؛ مقاله طرز تهیه ترشی بادمجان را در بلاگ اسنپ فود از دست ندهید.

مواد لازم ترشی بادمجان شکم پر ساده

مواد لازم ترشی بادمجان شکم پر ساده

برای درست کردن ترشی خوشمزه بادمجان شکم پر دست به کار شوید و ابتدا مواد اولیه زیر را آماده کنید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
بادمجان کوچک ۱ کیلوگرم
سرکه نیم لیتر
سبزی ترشی (ترخون، مرزه، نعنا، جعفری، گشنیز و تره) نیم کیلوگرم
فلفل سبز ۲ عدد
سیر ۳ حبه
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
گلپر و سیاه دانه به مقدار لازم

مراحل طرز تهیه ترشی بادمجان شکم پر

مطابق مراحل زیر روش تهیه ترشی بادمجان شکم پر مجلسی را دنبال کنید تا این ترشی خوشمزه را در یخچال منزل خود داشته باشید و از طعم آن لذت ببرید.

اگر هم به طعم بادمجان در ترشی و غذاها علاقه دارید؛ مقاله غذا با بادمجان در بلاگ اسنپ فود پیشنهادهای متنوعی پیش روی شما می گذارد.

مرحله اول: آماده‌سازی بادمجان‌ها

مراحل طرز تهیه ترشی بادمجان شکم پر

برای درست کردن این ترشی ابتدا باید بادمجان‌ها را بشویید و قسمت کلاهک آن‌ها را کمی پوست بگیرید و کوتاه کنید. زمانی که آب بادمجان‌ها کاملا گرفته شد، در هر بادمجان برش عمودی و عمیق ایجاد کنید. البته دقت داشته باشید که این برش از دو سمت زیاد نشود.

مرحله دوم: پخت بادمجان با سرکه

پخت بادمجان با سرکه

در یک قابلمه مقداری سرکه و کمی نمک بریزید و آن را روی شعله بگذارید. حالا بادمجان‌های برش خورده را به قابلمه منتقل کنید و ۱۰ دقیقه منتظر بمانید تا بادمجان‌ها نرم و پخته شوند. (در این مدت درب قابلمه را نبندید تا بخار آب روی بادمجان‌ها نریزد.) سپس بادمجان‌ها را از قابلمه خارج کنید و منتظر بمانید تا خنک شوند.

مرحله سوم: خرد کردن سبزیجات

سبزی ترشی را بشویید و زمانی که آب سبزی گرفته شد، آن را ریز و ساطوری کنید. حالا سیرها را پوست بگیرید، بشویید و رنده کنید تا آماده شود. فلفل سبز را هم به صورت ریز و با چاقو خرد کنید و کنار بگذارید.

مرحله چهارم: ترکیب مواد داخل بادمجان

در این مرحله سبزی، سیر و فلفل خرد شده را داخل یک ظرف بریزید و کمی ترکیب کنید. حالا ادویه‌ها شامل مقداری نمک، زردچوبه و فلفل سیاه را به همراه گلپر و سیاه دانه به سبزیجات خرد شده بیفزایید و تمام مواد را هم بزنید تا یکدست شوند.

مرحله پنجم: پر کردن شکم بادمجان‌ها

پر کردن شکم بادمجان‌ها

داخل هر بادمجان را به آرامی با سبزیجات پر کنید و دقت داشته باشید که شکم بادمجان‌ها بیش از حد پر یا پاره نشود. در واقع مقدار سبزیجات باید در حد متوسط باشد تا بادمجان‌ها بیش از حد پر یا خالی دیده نشوند.

مرحله ششم: چیدن بادمجان‌ها در ظرف

یک ظرف مناسب، تمیز و خشک انتخاب کنید و بادمجان‌ها را درون ظرف بچینید. روی ظرف هم به اندازه‌ای سرکه بریزید که سطح بادمجان‌ها را بگیرد. حالا درب ظرف ترشی را محکم کنید و آن را کنار بگذارید.

مرحله هفتم: جا افتادن ترشی

این ترشی بین ۱۰ تا ۱۲ روز بعد آماده می‌شود و قابل خوردن است. در این مدت چند بار به ترشی سر بزنید و اگر سطح سرکه پایین رفته بود، مجددا سرکه اضافه کنید. پس از باز کردن ظرف ترشی و خوردن آن هم باید ظرف ترشی بادمجان شکم پر را در یخچال قرار دهید.

ترشی بادمجان شکم پر به روش شهرهای مختلف ایران

در هر یک از شهرهای مختلف ایران، ترشی بادمجان شکم پر را با ایده‌های متفاوتی تهیه می‌کنند که آشنایی با آن‌ها، اطلاعات شما برای تهیه این ترشی را افزایش می‌دهد. بعضی از روش‌های مختلف برای درست کردن ترشی بادمجان شکم پر به سبک شهرهای مختلف ایران هم در ادامه معرفی شده‌اند.

ترشی بادمجان شکم پر شمالی

ترشی بادمجان شکم پر شمالی

در طرز تهیه ترشی بادمجان شکم پر شمالی از سبزی‌های مخصوص شمال ایران مانند خالواش و چوچاق هم استفاده می‌شود و معمولا مقدار سیر را هم به چند بته افزایش می‌دهند. وجود این سبزی‌های مخصوص و سیر، طعم متفاوت و جذابی به ترشی می‌دهد که باب میل مردم خطه شمال ایران است.

ترشی بادمجان شکم پر تبریزی

ترشی بادمجان شکم پر تبریزی

ترشی بادمجان شکم پر تبریزی دارای هویج است و برای درست کردن این ترشی باید ۲ عدد هویج را به فهرست مواد اولیه اضافه کنید. این هویج به صورت ریز خرد شده و با سبزیجات درون شکم بادمجان ترکیب می‌شود. همچنین هویج علاوه بر خوشمزه‌تر کردن ترشی، ارزش غذایی آن را هم افزایش می‌دهد و ایده خوبی است.

ترشی بادمجان شکم پر شیرازی

ترشی بادمجان شکم پر شیرازی

 

طرز تهیه ترشی بادمجان شکم پر شیرازی پرملات‌تر از دیگر انواع این ترشی است و به سبزیجات داخل شکم بادمجان‌ها، فلفل دلمه‌ای، فلفل چیلی و فلفل قرمز هم اضافه می‌کنند. این سبزیجات را نیز باید به صورت ریز و نگینی خرد کرده و به ترکیب سبزیجات داخل شکم بادمجان‌ها بیفزایید تا سبزیجات متنوع‌تری داشته باشید.

ترشی شکم پر جنوبی

ترشی شکم پر جنوبی

جنوبی‌ها برای تهیه این ترشی روش مخصوص خود را دارند و مثلا ترشی بادمجان شکم پر بندری با ترشی بادمجان شکم پر بوشهری تقریبا یکسان است. جنوبی‌ها از سبزی استفاده نمی‌کنند و در عوض، فلفل عنابی و موسیر خشک را به ترکیبات داخل شکم بادمجان می‌افزایند. بدون شک این تغییر در مواد اولیه، طعم ترشی را هم تغییر می‌دهد.

ترشی بادمجان شکم پر با رب انار

ترشی بادمجان شکم پر با رب انار

طرز تهیه ترشی بادمجان شکم پر با رب انار هم ایده جذابی است تا طعم رب انار، ترشی شما را جذاب‌تر کند. بدین منظور باید مقداری رب انار را با مواد درون شکم بادمجان‌ها مخلوط کنید. البته بعضی افراد این رب انار را به سرکه اضافه کرده و هم می‌زنند، اما افزودن آن به سبزیجات داخل شکم بادمجان‌ها، ایده بهتری خواهد بود.

ترشی بادمجان شکم پر با تمر هندی

ترشی بادمجان شکم پر با تمر هندی

برای ایجاد یک طعم ترش جذاب‌تر می‌توانید از تمر هندی استفاده کنید. این تمر هندی جایگزین رب انار است و در طرز تهیه ترشی بادمجان شکم پر با تمر هندی باید ابتدا هسته چند عدد تمر هندی را جدا کنید. سپس آن‌ها را در کمی سرکه حل کنید تا رقیق شوند و سپس به ترکیب مواد داخل شکم بادمجان‌ها بیفزایید.

ترشی بادمجان شکم پر با گردو

از دیگر ایده‌های جذاب برای درست کردن ترشی بادمجان شکم پر می‌توان به ترکیب ترشی و گردو اشاره کرد. در طرز تهیه ترشی بادمجان شکم پر با گردو به ۴ عدد گردو نیاز دارید که باید سفید و تازه باشند. حالا گردوها را خرد کنید، به گونه‌ای که له نشوند و بتوان بافت آن‌ها را زیر دندان احساس کرد. در نهایت این گردو خرد شده را با دیگر مواد مخلوط کنید و داخل شکم بادمجان‌ها بریزید.

حالا روش تهیه ترشی بادمجان شکم پر را می‌دانید…

حال شما آماده هستید تا یک ترشی بادمجان شکم پر خوشمزه در منزل تهیه کنید. روش‌های مختلف درست کردن این ترشی به سبک شهرهای مختلف ایران هم ایده‌های جذابی به شما می‌دهد تا این ترشی را مطابق سلیقه خود درست کنید و از طعم آن لذت ببرید. البته ممکن است برای درست کردن این ترشی، سبزیجات لازم را در اختیار نداشته باشید که می‌توانید آن‌ها را از سرویس سفارش آنلاین میوه اسنپ فود سفارش دهید تا به آدرس محل سکونت شما ارسال شوند.

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا