طرز تهیه زیتون پرورده درجه یک و خانگی به شیوه گیلانی ها
4
چاشنی غذا
آسان
30 دقیقه
10 دقیقه
زیتونپرورده از چاشنیهای اصیل و محبوب ایرانی است. این چاشنی در اصل متعلق به شمال کشور، استان گیلان، است و طعمی خوشمزه و دلپذیر دارد. در واقع این خوراکی خوشطعم، زیتونی است که با دیگر موادغذایی مثل رب انار، آب انار، دانههای انار، سیر، گردو و ادویههایی مانند گلپر ترکیب میشود.
زیتونپرورده یک چاشنی پرطرفدار است که در کنار بسیاری از غذاها آن را سرو میکنند و ایرانیها طعم آن را دوست دارند. اگر به استانهای شمالی ایران سفر کنید، حتما این چاشنی را روی سفرهها و کنار غذاهای شمالی میبینید. به خاطر محبوبیت این چاشنی، در این مقاله از اسنپفود قصد داریم تا طرز تهیه زیتون پرورده شمالی را به شما آموزش دهیم. پس تا انتها با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه زیتون پرورده گیلانی و شمالی
زیتون پرورده، این چاشنی خوشمزه و محبوب را میتوان در منزل هم تهیه کرد. برای آمادهسازی آن به یک شیشه متوسط از مقادیر زیر نیاز داریم. در طرز تهیه زیتون پرورده خانگی بستهبه ذائقه خود، میتوانید مقادیر را تغییر دهید.
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
زیتون سبز بدون هسته | 500 گرم |
گردوی خردشده | 300 گرم |
رب انار | 3 قاشق غذاخوری |
آب انار | نصف پیمانه |
سبزیهای معطر (گشنیز، چوچاق و جعفری) | بهمیزان لازم |
سیر خردشده | 2 حبه |
دانه انار | نصف پیمانه (اختیاری) |
گلپر | ۱ قاشق چایخوری |
نمک | بهمیزان لازم |
طرز تهیه زیتون پرورده
پس از اینکه مواد بالا را تهیه کردید، وقت آن است که شروع به آمادهسازی کنید. برای درست کردن زیتون پرورده شمالی درجهیک، مراحل زیر را دنبال کنید.
مرحله اول
در ابتدا اگر زیتونهایی که تهیه کردهاید، شور یا ترش هستند، آنها را برای یک ساعت درون آب قرار دهید تا از میزان شوری یا ترشی زیتونها کاسته شود. پس از یک ساعت، زیتونها را از آب خارج کنید و منتظر بمانید تا آب اضافی آن خارج شود. همچین اگر زیتون با هسته خریداری کردهاید، هسته زیتونها را دربیاورید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه زیتون شور
مرحله دوم
گردوها را ریز خرد کنید، درون یک ظرف بریزید و سپس زیتونها را کمی با گردو هم بزنید. سپس سبزیهای معطر را که کاملا ریز خرد کردهاید به آن اضافه کنید. نسبت به سلیقه خود میتوانید از بعضی سبزیها کمتر و از بعضی بیشتر استفاده کنید. طرز تهیه زیتون پرورده چرخ کرده هم به همین ترتیب است؛ فقط باید گردوها را چرخ کنید.
مرحله سوم
سیرها را خیلی ریز خُرد و به مخلوط اضافه کنید. در این مرحله در صورتی که تمایل داشتید، میتوانید دانههای انار را هم به زیتونها اضافه کنید.
مرحله چهارم
رب انار و آب انار را به مخلوط اضافه کنید و بهخوبی هم بزنید تا مواد کاملا با هم ترکیب شوند. سپس گلپر و نمک را به مواد اضافه کنید و مجدد هم بزنید. در طرز تهیه زیتون پرورده گیلانی میتوانید برای بهترشدن بافت آن کمی روغن زیتون هم در آخر داخل مخلوط بریزید.
مرحله پنجم
در انتها، زیتونهای پرورده را داخل ظرفی دردار و کاملا خشک بریزید و برای چند روز در یخچال قرار دهید. طرز درست کردن زیتون پرورده به همین سادگی بوده و اکنون این چاشنی دلچسب آماده میلکردن است.
نکات تکمیلی
- چاشنیهای زیتون پرورده تا حد زیادی سلیقهای است؛ بنابراین میتوانید مقدار آن را تغییر دهید. از تاثیر سیر در طعم زیتون پروده غافل نشوید و بهتر است مقدار آن را کم نکنید.
- در نبود آب انار یا رب انار میتوانید از آب نارنج هم استفاده کنید. در طرز تهیه زیتون پرورده رستورانی، گاهی از سرکه هم استفاده میکنند.
- ترشی زیتون پرورده به ذائقه شما بستگی دارد؛ ولی معمولاً زیتون پرورده را ملس درست میکنند. پس بهتر است شما هم از رب انار ملس استفاده کنید.
- در صورتی که سبزی چوچاق در دسترس نبود از نعنا استفاده کنید.
- اگر سبزیجات تازه یا دانه انار تازه نداشتید از سبزی خشک و دانه انار خشک استفاده کنید.
- در صورتی که زیتون خیلی تلخ بود؛ بهتر است قبل از پروردهکردن، آن را بجوشانید تا تلخی آن کم شود.
- سعی کنید از زیتونهای ترد و تازه برای زیتونپرورده استفاده کنید.
- در طرز تهیه زیتون پرورده ساده، زیتونها باید کاملا خشک باشند تا کپک نزنند.
- میتوانید زیتونها را برای زیبایی بیشتر به شکل حلقهای برش بزنید.
جادوی مزهها در زیتون پرورده
در این مطلب به طرز تهیه زیتون پرورده فوری پرداختیم. این دستورالعمل ساده و کاربردی به شما کمک میکند تا یک زیتون پرورده خوشمزه و خانگی داشته باشید و از طعم بینظیر آن در کنار غذای خود لذت ببرید.
شما میتوانید هم زیتون پرورده را به روش بالا در منزل تهیه کنید و هم راه آسانتر را -که سفارش از طریق اسنپفود است- پیش بگیرید. برای این کار به سایت یا اپلیکیشن اسنپفود مراجعه کنید، غذای موردنظر خود را به همراه زیتون پرورده سفارش دهید و در محل آدرس تحویل بگیرید.
سوالات متداول
- در تهیه زیتونپرورده از چه نوع رب اناری استفاده کنیم؟
برای تهیه زیتون پرورده از رب انار طبیعی و غلیظ با طعم متعادل ترش و شیرین استفاده کنید.
- چه نوع زیتونی برای زیتون پرورده مناسب است؟
زیتون سبز تازه و بدون هسته که زیاد هم تلخ نباشد، برای تهیه زیتون پرورده مناسب است.
- زیتون پرورده را چه زمانی بعد از آمادهسازی میتوان مصرف کرد؟
بعد از ترکیبکردن مواد، بهتر است زیتون پرورده را چند روز در یخچال قرار دهید تا طعمها به خورد هم بروند و چاشنی نهایی آماده مصرف شود.