آخرین کلمات کلیدی جست و جو شده
داغ‌ترین‌های امروز
  • 10 گیاه آپارتمانی مقاوم
    10 گیاه آپارتمانی مقاوم آبان 29, 1403
  • بهترین دمنوش برای عفونت ادراری
    بهترین دمنوش ها برای عفونت ادراری کدامند؟ آبان 29, 1403
  • علف گربه چیست
    علف گربه چیست و چه خواص و مزایایی دارد؟ آبان 28, 1403
صفحه پیدا نشد!
آموزش آشپزی
1/5 - (1 امتیاز)
بدون نظر

خاچاپوری؛ طعمی فوق‌العاده از دیار گرجستان.

مینا اسماعیل بیگی 28 اسفند 1401 6 دقیقه

هر کشوری می‌تواند از جنبه‌های مختلف جذابیت داشته باشد. یکی از جنبه‌های جاذبه فرهنگ و سنت یک منطقه، غذاهایی است که در آن دیار به عنوان غذای محلی رایج است. این غذاها می‌تواند گوشه‌ای از فرهنگ مردم را در خود داشته باشد و وقتی این غذاها به صورت بین‌المللی و در نقاط دور از زادگاه اصلی طبخ شوند مثل این است که فرهنگ و سنت مردم یک سرزمین به سرزمین‌های دیگر راه پیدا کرده باشد.

پس درست کردن دستور پخت غذاهای محلی و سنتی شهرها و کشورهای دیگر، می‌تواند علاوه بر تنوع غذایی بیشتر، حس نزدیکی با سایر فرهنگ‌ها و جوامع را به شما هدیه کند. برای نمونه، قرار است ما در این مقاله دستور پخت یک نمونه غذای گرجی را به شما آموزش دهیم.

خاچاپوری یک غذای محلی از کشور گرجستان است که ‌پخت آن بسیار آسان است. این غذا از خمیر نان و پنیرهای مختلف تهیه شده است و معمولاً با تخم مرغ سرو می‌شود. در ادامه این مطلب همراه ما باشید تا طرز تهیه خاچاپوری گرجی را یاد بگیرید.

طرز تهیه خاچاپوری پنیری ساده گرجی

برای تهیه این غذای ساده و محبوب گرجی به مواد اولیه زیر نیاز دارید:

آرد 3 پیمانه
شیر کم چرب 1پیمانه
خمیرمایه 1 قاشق غذاخوری
شکر 1 قاشق غذاخوری
روغن 1 قاشق غذاخوری
پنیر خامه ای 100 گرم
پنیر موزارلا 100 گرم
پنیر صبحانه 100 گرم
تخم مرغ 4 عدد
کره میزان لازم

 

جدول جزئیات طرز تهیه خاچاپوری پنیری ساده گرجی:

میزان کالری در هر 100 گرم 380
زمان آماده سازی 2ساعت
زمان لازم برای پخت 25 دقیقه
تعداد نفرات 4نفر

 

مراحل طرز تهیه خاچاپوری پنیری ساده گرجی

مرحله اول: آماده کردن خمیر

۱. در یک ظرف بزرگ، خمیر مایه، نمک، آرد و شکر را مخلوط کنید.

۲. شیر را کمی گرم کنید و بعد به مخلوط آرد بیفزایید و کم کم ورز دهید تا خمیر نرم و لطیفی به دست آید.

۳. روغن را به خمیر اضافه کنید و دوباره خمیر را ورز دهید.

۴. داخل یک کاسه بزرگ را چرب کنید و خمیر را جمع کنید و داخل کاسه بگذارید، روی آن را با نایلون بپوشانید و برای ۱ ساعت و نیم در جای گرم بگذارید تا خمیر ور بیاید.

 

مرحله دوم: آماده کردن پنیر

در این مرحله پنیر فتا، پنیر موزارلا و پنیر خامه‌ای را باهم مخلوط کنید.

در خاچاپوری انواع پنیرها به کار می رود.

 

مرحله سوم: آماده‌سازی خاچاپوری

۱. پس از استراحت ۱ ساعت و نیمه، خمیر را از ظرف خارج کنید و روی میز کار قرار دهید.

۲. خمیر را به ۴ قسمت مساوی تقسیم کنید. سپس هر یک از تکه‌های خمیر را با وردنه باز کنید.

۳. دو طرف خمیر را طوری جمع کنید که شکل قایق پیدا کند.

۴. حالا فضای داخل این قایق خمیری را از پنیر پر کنید.

۵. فر را روی دمای ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید تا گرم شود.

۶. خمیرها را داخل فر بگذارید و ۲۰ دقیقه زمان بدهید تا پخته شود.

۷. پس از این مدت‌زمان، یک تخم مرغ روی پنیرهای هرکدام از خمیرها بشکنید، یک تکه کره کوچک هم روی تخم مرغ‌ها بگذارید. سپس دوباره سینی را داخل فر قرار دهید و برای ۵ دقیقه دیگر منتظر بمانید تا تخم مرغ‌ها هم کمی پخته شوند.

پس از اینکه خاچاپوری‌ها آماده شد، می‌توانید روی آن‌ها را با فلفل و جعفری ساطوری تزئین کنید.

طرز تهیه خاچاپوری با سوسیس و قارچ

برای تهیه خاچاپوری سوسیس به مواد اولیه زیر نیاز دارید:

آرد سفید 2 تا 3 پیمانه
آب ولرم 1لیوان
خمیرمایه فوری 1 قاشق غذاخوری
قند 1 حبه
تخم مرغ 2 عدد
روغن مایع 6 قاشق غذاخوری
گوجه گیلاسی به مقدار کافی
قارچ 250 گرم
پنیر پیتزا 300 گرم
فلفل دلمه ای 1عدد
سوسیس 2عدد
نمک، فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه و آویشن به مقدار کافی

 

جدول جزئیات طرز تهیه خاچاپوری با سوسیس و قارچ :

میزان کالری در هر 100 گرم 458
زمان آماده سازی 2ساعت
زمان لازم برای پخت 25 دقیقه
تعداد نفرات 4نفر

 

مراحل طرز تهیه خاچاپوری پنیری

مرحله اول: آماده کردن آرد

۱. برای تهیه آرد خاچاپوری ابتدا خمیر مایه را داخل یک ظرف به همراه قند و نصف لیوان آب ولرم ترکیب می‌کنیم. سپس روی کاسه را می‌پوشانیم و آن را برای ۵ تا ۱۰ دقیقه در یک جای گرم می‌گذاریم تا خمیر مایه عمل بیاید.

۲. تخم مرغ و روغن را به همراه باقی‌مانده آب ولرم در یک ظرف بزرگ با هم مخلوط کنید.

۳‌. خمیرمایه را به ظرف حاوی تخم مرغ بیفزایید و خوب هم بزنید تا یکدست شود.

۴. آرد را دو بار الک کنید و کم کم به مخلوط حاوی خمیرمایه بیفزایید. هم‌زمان مخلوط را با قاشق هم بزنید تا خمیر شکل بگیرد. سپس آن را به سطح کار منتقل کنید و با دست ورز دهید.

۵. کاسه‌ای را با روغن چرب کنید. خمیر را داخل آن قرار دهید. روی آن را با سلفون بپوشانید و ۱ ساعت کنار بگذارید تا استراحت کند. بعد از این زمان خمیر ور می‌آید و حجمش زیاد می‌شود.

۶. پس از ۱ ساعت خمیر را دوباره روی میز کار ورز دهید تا هوای اضافی از خمیر خارج شود. بعد خمیر را به ۴ قسمت تقسیم کنید و دوباره روی آن‌ها پلاستیک بکشید و ۱۵ دقیقه دیگر کنار بگذارید.

 

مرحله دوم: آماده کردن محتویات داخل خمیر

۱. قارچ‌ها را به صورت ورقه‌ای خرد کنید و بعد در ماهیتابه کمی روغن بریزید و آن‌ها را تفت دهید.

۲. فلفل دلمه‌ای را خرد کنید و به همراه ادویه‌ها به قارچ اضافه کنید و همه را با هم تفت دهید.

 

مرحله سوم: آماده‌سازی و پخت

۱. خمیر‌ها را با وردنه باز کنید.

۲. سوسیس‌ها را خرد کنید و به همراه فلفل دلمه‌ای و قارچ  داخل خمیر بریزید.

۳. دور خمیر را جمع کنید و روی مواد را با پنیر پیتزا بپوشانید.

۴. فر را روشن کنید و روی ۱۸۰ درجه بگذارید. سینی فر را کمی چرب کنید و خمیر‌ها را روی آن قرار دهید.

۵. روی پنیرها گوجه گیلاسی بچینید و بعد خاچاپوری‌ها را به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه داخل فر قرار دهید.

۶. پس از پخت، فر را روی گریل بگذارید تا پنیر طلایی شود.

۷. خاچاپوری‌ها را از فر خارج کنید، برش بزنید و با سس میل کنید.

 

طرز تهیه خاچاپوری اسفناج

برای تهیه خاچاپوری اسفناج به مواد اولیه زیر نیاز دارید:

آرد سفید 375 گرم
مخمر فوری 1 قاشق غذاخوری
آب 250 میلی لیتر
روغن زیتون 1 قاشق غذاخوری
نمک 1 قاشق چای خوری
برگ اسفناج 500 گرم
پنیر فتا 300 گرم
تخم مرغ 4عدد
نمک،فلفل سیاه به مقدار لازم

 

جدول جزئیات طرز تهیه خاچاپوری اسفناج:

میزان کالری در هر 100 گرم 320
زمان آماده سازی 2ساعت
زمان لازم برای پخت 20 دقیقه
تعداد نفرات 6نفر

 

مراحل تهیه خاچاپوری اسفناج

مرحله اول: تهیه خمیر

۱. آرد، نمک و خمیرمایه فوری را داخل یک ظرف بریزید.

۲. روغن را به محتویات کاسه بیفزایید. سپس آب ولرم را کم کم به آن بیفزایید. آب را به اندازه‌ای اضافه کنید که خمیر فرم بگیرد.

۳. خمیر را ۱۵ دقیقه ورز دهید تا نرم شود. سپس خمیر را جمع کنید، آن را داخل یک کاسه چرب شده بگذارید و روی آن را بپوشانید. خمیر را برای ۱.۵ ساعت در جای گرم قرار دهید تا استراحت کند.

مرحله دوم: آماده کردن مواد داخل خمیر

۱. اسفناج‌ها را پاک کنید و تمیز بشویید. صبر کنید تا کمی خشک شود و آب اضافه نداشته باشد. بعد اسفناج‌ها را خرد کنید و در یک تابه بدون روغن تفت دهید. پس از اینکه کمی پخته شد و حجم آن کم شد، تابه را از روی حرارت بردارید.

۲. در یک ظرف دیگر تخم مرغ‌ها را بشکنید، پنیر، فلفل سیاه و نمک را به آن اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.

۳. حالا می‌توانید اسفناج‌های پخته را به مخلوط تخم مرغ اضافه کنید.

خاچاپوری اسفناج بسیار ترد و خوشمزه است.

مرحله سوم: آماده کردن خاچاپوری

۱. خمیر را که از قبل آماده کردید، به ۶ قسمت تقسیم کنید. هر قسمت را به شکل بیضی درآورید و روی سطح آرد پاشی شده بگذارید.

۲. کمی از مخلوط اسفناج را روی سطح خمیر پخش کنید، بعد لبه‌های خمیر را به سمت داخل برگردانید.

۳. نیم ساعت به خمیر اجازه دهید تا استراحت کند.

۴. فر را روشن کنید و تا دمای ۲۰۰ درجه گرم کنید. سپس خاچاپوری‌ها را داخل فر قرار دهید. ۲۰ دقیقه برای پخت زمان لازم است. پس از اینکه روی خاچاپوری طلایی شد، آن را از فر خارج کنید.

می‌توانید در صورت تمایل روی مواد خاچاپوری کمی پنیر پیتزا هم اضافه کنید.

خاچاپوری، صبحانه گرجی!

در این مقاله ما طرز تهیه یکی از غذاهای بین‌المللی گرجستان را به شما آموزش دادیم. خاچاپوری یک غذای بسیار ساده و مقوی است که می‌توانید به راحتی در منزل برای عزیزانتان تهیه کنید و از طعم آن لذت ببرید. اگر قصد دارید در کنار خاچاپوری، دسر‌های مختلف از نقاط مختلف دنیا را تجربه کنید، ما به شما فلن کیک را معرفی می‌کنیم.

طرز تهیه فلن کیک بسیار آسان است و شما را از لذت یک دسر کاراملی سوئدی بهره‌مند می‌کند. همچنین شما می‌توانید انواع تارت‌های میوه‌ای را به عنوان دسر یا شیرینی امتحان کنید. تارت سیب یکی از گزینه‌های بسیار آسان و در دسترس است، طرز تهیه تارت سیب نیز بسیار آسان است و حتی می‌توانید در آن به‌جای سیب تازه از کمپوت سیب استفاده کنید.

اگر هم شاغل هستید و یا به هر دلیلی زمان کافی برای پخت دسر و شیرینی ندارید می‌توانید با سفارش آنلاین شیرینی در وقت خود صرفه‌جویی کنید و دسر و شیرینی مورد علاقه خود را درب منزل دریافت کنید.

اشتراک:
مینا اسماعیل بیگی- 2766 مقالات

ارسال نظرات

سرویس‌های اسنپ فود

سرویس‌های اسنپ فود