طرز تهیه کتلت مرغ ؛ خوشمزه، مفید و سریع!
اگرچه به طور معمول کتلت با گوشت چرخ کرده گوسفند یا گوساله تهیه میشود، اما اگر یک بار طرز تهیه کتلت مرغ را امتحان کنید، حتما عاشق طعم آن خواهید شد. با توجه به ارزانتر بودن گوشت مرغ در مقایسه با گوشت قرمز و سالمتر بودن آن، جایگزین کردن مرغ با گوشت در روش تهیه کتلت، مناسب به نظر میرسد. روشهای مختلفی برای درست کردن کتلت مرغ وجود دارد که از جمله این روشها میتوان به کتلت مرغ و سیب زمینی، کتلت مرغ خام، کتلت مرغ و سبزیجات، کتلت مرغ با پنیر پیتزا و کتلت مرغ شیرازی اشاره کرد. در ادامه با ما همراه باشید تا نگاهی به طرز تهیه این انواع کتلت بیندازیم. برای تهیه کتلت با مرغ، میتوانید از گوشت مرغ پخته شده یا خام استفاده کنید که هر یک دستورالعمل نسبتا مشابهی دارند.
انواع کتلت مرغ |
|
تعداد نفرات | ۴ نفر |
زمان آمادهسازی | ۱۰ دقیقه |
زمان پخت | ۴۵ دقیقه |
میزان سختی | متوسط |
فیلم طرز تهیه کتلت مرغ با مرغ پخته
در ادامه فیلم روش درست کردن کتلت مرغ آمده است و اگر تمایل داشته باشید، میتوانید کتلت را با دیدن فیلم تهیه کنید. البته، روشی که در فیلم آمده با روشی که در متن آمده، یکسان بوده و در نهایت یک کتلت خوش طعم خواهید داشت.
- پیشنهاد میکنیم پیش از آشپزی این غذای خوشمزه بلاگ گرفتن سردی مرغ را از همین مجله بخوانید.
طرز تهیه کتلت مرغ با مرغ پخته
در این قسمت به طرز تهیه این کتلت خوشمزه با استفاده از مرغ پخته میپردازیم. با توجه به پخته شدن مرغ، تهیه شامی مرغ سریعتر انجام شده و مرغهای پخته در ترکیب با سیب زمینی و تخم مرغ، سریعتر خود را میگیرند. برای تهیه کتلت مرغ با مرغ پخته به تابه و روغن جهت سرخ کردن کتلتها نیاز دارید، اما برای رژیمی شدن غذا، میتوانید طرز تهیه کتلت مرغ در فر را امتحان کنید.
اگر از طرفداران انواع کتلت هستید، به شما پیشنهاد میکنیم تا طرز تهیه کتلت سویا را هم مطالعه کنید.
مواد لازم برای تهیه کتلت مرغ
برای تهیه کتلت مرغ با مرغ پخته، به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
مرغ پخته شده | ۱ عدد سینه |
پیاز | ۲ عدد |
سیب زمینی | ۲ عدد |
تخم مرغ | ۱ عدد |
آرد سوخاری | به میزان کافی |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به میزان کافی |
روغن | به میزان کافی |
دستور پخت کتلت مرغ پخته شده
در زیر مراحل طرز تهیه شامی مرغ و سیب زمینی با مرغ پخته را آوردهایم:
- مرحله اول: برای تهیه کتلت مرغ مجلسی پیش از هر کاری، سینه مرغ را به خوبی بپزید تا گوشت آن کاملا نرم شود. برای پختن مرغ، حتما یک عدد پیاز کوچک داخل آب جوش بیندازید تا بوی خامی مرغ گرفته شود. در صورت تمایل مقداری زردچوبه نیز به آن اضافه کنید تا گوشت مرغ به خوبی طعمدار شود.
- مرحله دوم: حالا سینه مرغ را تا حد امکان ریش ریش نازک کنید تا تارهای آن کاملا از هم باز شوند.
- مرحله سوم: در این مرحله از طرز تهیه کتلت مرغ و سیب زمینی، سیب زمینیها را نیز بپزید و به صورت ریز رنده کنید.
- مرحله چهارم: پیاز را پوست بگیرید و به صورت ریز رنده کنید. در ادامه آب پیاز را باید جدا کرده و کنار بگذارید تا در ترکیب مواد، آب نیندازد.
- مرحله پنجم: پیاز، سیب زمینی و مرغ را با دست یا همزن برقی مخلوط کنید. در صورتی که برای این کار همزن برقی را مورد استفاده قرار میدهید، مواد را آن قدرها هم نزنید تا بافت آن بیش از حد نرم شود.
- مرحله ششم: مواد خوشمزه ترین کتلت مرغ را به خوبی هم بزنید و تخم مرغ را اضافه کنید. ادویهها شامل نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را نیز به مواد بیفزایید و به خوبی هم بزنید تا یکدست شود.
- مرحله هفتم: برای اینکه کتلت مرغ مجلسی شما ترد شده و ریسک وا رفتن آن در روغن کمتر باشد، حتما کمی آرد سوخاری اضافه کنید.
- مرحله هشتم: در ادامه دستور پخت کتلت مرغ و سیب زمینی، داخل یک تابه مقداری روغن بریزید و اجازه دهید تا داغ شود. حالا از مواد کتلت سینه مرغ بردارید و آن را به شکل کتلت گوشت، فرم داده و داخل روغن بیندازید.
- مرحله نهم: پس از آنکه یک طرف کتلت مرغ سرخ شد، حرارت شعله را کم کنید و آن را به آرامی برگردانید تا سمت دیگر کتلت نیز در روغن قرار بگیرد.
درست کردن کتلت مرغ به پایان رسید؛ پیشنهاد میکنیم که بعد از این مطلب، طرز تهیه سبزی پلو با ماهی را نیز مطالعه کرده و آن را در خانه تهیه کنید.
طرز تهیه کتلت مرغ با مرغ خام
در طرز تهیه انواع کتلت ، کتلت مرغ خام نیز غذای خوشمزه و سادهای است. اگر میخواهید کتلت مرغ را با مرغ خام تهیه کنید، باید گوشت سینه را در چرخگوشت بریزید تا مانند گوشت قرمز، چرخ شود. همچنین شما میتوانید گوشت چرخ کرده مرغ را به صورت آماده خریداری کنید. مواد اولیه دیگر و باقی مراحل شبیه به چیزی است که در ابتدای متن دیدیم و همان فرایند را میتوانید در طرز تهیه کتلت مرغ با مرغ خام دنبال کنید. طرز تهیه کتلت مرغ چرخ کرده با سیب زمینی آسان بوده و طعم کتلت مرغ خام نیز بسیار خوشمزه است.
طرز تهیه کتلت مرغ بدون سیب زمینی
اگر تصمیم به تهیه کتلت مرغ بدون سیب زمینی داشته باشید، مواد اولیه مطابق جدول ابتدای متن است و فقط باید به جای یک عدد تخم مرغ، از دو عدد استفاده کنید. فرایند تهیه نیز درست مشابه مراحل ابتدای متن یا طرز تهیه کوکو سبزی است و تهیه کتلت مرغ خام بدون سیب زمینی نیز به همین شکل انجام میشود.
دستور پخت کتلت مرغ و سبزیجات
اگر میخواهید طرز تهیه کتلت مرغ مجلسی را دنبال کنید، اضافه کردن سبزیجات معطر به مواد اولیه این نوع کتلت، ایده جالبی خواهد بود. برای این منظور، کافی است تا سبزیجات معطر همچون ترخون و مرزه خرد شده را با مرغ، سیب زمینی و تخم مرغ مخلوط کنید. برای درست کردن این کتلت، سبزی تازه بهترین انتخاب است، اما در صورت عدم دسترسی به سبزیجات تازه، میتوانید از مرزه و ترخون خشک نیز استفاده کنید.
طرز تهیه کتلت مرغ با پنیر پیتزا
برای تهیه کتلت مرغ با پنیر پیتزا، تنها باید به مراحل و موادی که در ابتدای متن اشاره کردیم؛ پنیر پیتزا را اضافه کنید. تفاوتی نمیکند که پنیر پیتزا را به کتلت با مرغ پخته شده اضافه کنید یا مرغ خام؛ به هر ترتیب اثر عالی روی طعم و تجربه این غذا خواهد داشت. البته در تهیه بسیاری از دیگر انواع کتلت مانند کتلت سوسیس نیز میتوان از پنیر پیتزا استفاده کرد.
طرز تهیه کتلت مرغ شیرازی
برای درست کردن کتلت مرغ شیرازی نیز از مرغ پخته استفاده میشود، اما مواد اولیه و روش تهیه آن تا حدودی متفاوت است. در ادامه این بخش به معرفی روش پخت کتلت مرغ به سبک شیرازی میپردازیم.
مواد اولیه کتلت مرغ شیرازی
در اولین گام از طرز تهیه کتلت مرغ با روش شیرازی، مواد اولیه زیر را آماده کنید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
سینه مرغ | ۱ عدد |
تخم مرغ | ۲ عدد |
آب | نصف پیمانه |
شوید | ۱ دسته کوچک |
جعفری | ۱ دسته کوچک |
گشنیز | ۱ دسته کوچک |
پیاز | ۲ عدد |
آرد سفید | نصف پیمانه |
کره | ۵۰ گرم |
نمک | به مقدار لازم |
پودر سیر، پودر پیاز و پاپریکا | به مقدار لازم |
فلفل سیاه، فلفل قرمز و زردچوبه | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
دستور پخت کتلت مرغ شیرازی
مطابق مراحل زیر، این کتلت خوشمزه و جذاب آماده میشود:
- مرحله اول: گوشت مرغ را به همراه ۱ عدد پیاز، فلفل سیاه، زردچوبه و نمک بپزید تا نرم شود. در ادامه گوشت را با غذاساز پوره کرده یا در اندازه کوچک ریش ریش کنید.
- مرحله دوم: پیاز دوم را رنده کرده و آب اضافی آن را با دست بگیرید. سپس گوشت مرغ و پیاز را داخل یک کاسه با اندازه مناسب بریزید.
- مرحله سوم: گشنیز، جعفری و شوید را ساطوری کرده و به مواد داخل کاسه اضافه کنید. در این مرحله مواد کتلت را کمی هم بزنید تا ترکیب شوند.
- مرحله چهارم: کره و آب را داخل یک تابه حرارت دهید تا کره ذوب شود. حالا آرد را اضافه کنید و آنها را هم بزنید تا خمیر یکدستی به وجود آید.
- مرحله پنجم: خمیر آماده شده را به همراه تخم مرغ داخل مواد کتلت بریزید و سپس ادویهها شامل نمک، زردچوبه، فلفل سیاه، فلفل قرمز، پودر سیر، پودر پیاز و پاپریکا را اضافه کنید. در ادامه مواد کتلت را به خوبی هم بزنید تا یکدست شوند و بافت یکسانی به دست آید.
- مرحله ششم: داخل یک تابه تمیز روغن بریزید و منتظر بمانید تا داغ شود. حالا کتلتها را با دست شکل دهید و در روغن سرخ کنید.
- مرحله هفتم: در نهایت کتلتها را روی دستمال قرار دهید تا روغن اضافی آنها گرفته شود و سپس کتلتها را سرو کنید.
نکات مهم در طرز تهیه کتلت مرغ
برای آنکه کتلت مرغ شما به بهترین شکل پخته شود، حتما موارد زیر را در نظر داشته باشید:
- بهتر است که پس از آماده شدن مواد، مایه کتلت فیله مرغ را داخل یخچال بگذارید تا حداقل برای مدت یک ساعت در یخچال بماند. به این شکل کتلت بهتر و سریعتر آماده شده و ریسک وا رفتن آن در روغن داغ، به حداقل میرسد.
- برای آن که مواد کتلت مرغ خوشمزه به خوبی با هم مخلوط شوند، حتما از رنده ریز استفاده کنید. به ویژه درشت بودن پیاز در مایه کتلت، به هیچ وجه جالب نیست.
- برای طرز تهیه کتلت مرغ در فر ابتدا مواد را آماده کرده و کتلتها را شکل دهید. سپس کتلتها را در سینی فر بچینید و روی آنها روغن بمالید. تعدادی گوجه نیز کنار کتلتها بگذارید و آن را در فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار دهید. پس از ۱۰ دقیقه کتلتها را زیر و رو کنید و ۱۰ دقیقه دیگر در فر بپزید.
در پایان این بخش، پیشنهاد میکنیم که اگر به کتلت علاقه دارید، طرز تهیه کتلت بادمجان را نیز مطالعه کنید. به این شکل، انواع کتلتها را یاد میگیرید و با تنوعی از آنها از مهمانان خود پذیرایی میکنید.
روش نگهداری کتلت مرغ
حال که دستور پخت کتلت مرغ خوشمزه رستورانی را با روشهای مختلف میدانید، این سوال پیش میآید که کتلت مرغ را چگونه نگهداری کنیم؟ پس از اینکه کتلتها کاملا خنک شدند، آنها را داخل یک ظرف دربدار بچینید و در یخچال بگذارید. انواع کتلت مرغ به مدت ۳ روز در یخچال سالم میمانند.
جلوگیری از خراب شدن کتلت مرغ
کتلت مرغ در هوای گرم به سرعت فاسد میشود، پس دقت داشته باشید که کتلتها بیرون از یخچال باقی نمانند. همچنین ظرف نگهداری از کتلت باید کاملا تمیز و خشک باشد.
کتلت مرغ شما آماده است!
در این مطلب از اسنپ فود طرز تهیه کتلت مرغ خوشمزه را به طور کامل و در انواع مختلف آموزش دادیم. پیشنهاد میکنیم تا حتما این کتلت را تهیه کنید و از طعم آن لذت ببرید. البته، اگر مواد اولیه این کتلت در دسترس نیست و حوصله تهیه آن را ندارید، میتوانید از اسنپ فود کمک بگیرید. به این شکل، تنها با چند کلیک ساده در قسمت سفارش غذا آنلاین ، سفارش شما انجام میشود و میتوانید غذای موردنظر خود را در محل اقامتتان تحویل بگیرید.
سوالات متداول
چه کنیم تا کتلت مرغ وا نرود؟
مقدار زیاد آب پیاز و اضافه کردن سیب زمینی رنده شده داغ به ترکیبات کتلت را میتوان از دلایل وا رفتن آن معرفی کرد. برای جلوگیری از این اتفاق، آب پیاز را به خوبی جدا کرده و اجازه دهید تا سیب زمینیها قبل از افزودن به مایه کتلت، کمی خنک شوند. استراحت دادن مواد کتلت در یخچال، استفاده از تخم مرغ، آرد نخودچی یا آرد سوخاری و افزودن نمک به مقدار کافی را میتوان از ترفندهای وا نرفتن کتلت مرغ دانست.
برای تهیه کتلت مرغ به گوشت مرغ پخته نیاز داریم یا مرغ خام؟
کتلت مرغ را میتوانید در ۲ روش و با استفاده از مرغ خام یا پخته بپزید. در طرز تهیه کتلت مرغ خام از گوشت مرغ چرخ کرده استفاده میشود. برای درست کردن کتلت مرغ پخته نیز باید ابتدا مرغ را بپزید و سپس ریش ریش کنید.
برای درست کردن کتلت مرغ و سبزیجات از چه سبزیهای استفاده میشود؟
اضافه کردن سبزیجات معطر مانند ترخون و مرزه ایدهای مناسب برای تهیه کتلت مرغ و سبزیجات است. البته در روش درست کردن کتلت مرغ شیرازی از جعفری، گشنیز و شوید خرد شده استفاده میکنند.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402