بورکها یکی از غذاهای محبوب کشور ترکیه هستند که تنوع زیادی دارند. برای مثال، پیش از این، درباره طرز تهیه بورک گوشت ترکی صحبت کردیم و امروز قرار است طرز تهیه بورک سیب زمینی را آموزش دهیم. به همان نسبت که بورک گوشت انواع متنوعی دارد، بورک سیب زمینی هم با حفظ ماده اصلی سیبزمینی، میتواند ترکیبات متنوعی داشته باشد. مثلا بورک سیب زمینی و مرغ، بورک سیب زمینی و اسفناج و یا بورک سیب زمینی و سوسیس، هر کدام طعمهای متفاوتی دارند که امتحان کردن آنها خالی از لطف نیست و لحظات شادی را برای شما رقم میزند. بنابراین، پیشنهاد میشود در ادامه با ما همراه باشید.
بورک سیب زمینی ترکیه | |
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آماده سازی | 15 دقیقه |
زمان پخت غذا | 2 ساعت و نیم |
میزان سختی | متوسط |
بورک سیب زمینی، سالم و مقوی
اگر از عاشقان سیبزمینی باشید، احتمالا بورکی که پر از سیبزمینی است برایتان خوشایند خواهد بود. به همین منظور، در ادامه با ما همراه شوید.
مواد لازم برای تهیه بورک سیب زمینی
مواد لازم برای تهیه یک بورک سیب زمینی ترکیهای و خوشمزه به قرار زیر است:
مقدار مورد نیاز | مواد لازم |
سیبزمینی | 5 عدد |
تخممرغ | یک عدد |
شیر | یک لیوان |
ماست | 3 قاشق غذاخوری |
پنیر | 200 گرم |
کره | 150 گرم |
خمیر باقلوا یا خمیر یوفکا | 6 عدد |
بیکینگ پودر | یک قاشق مرباخوری |
آب معدنی | یک بطری کوچک |
جعفری | 5-6 شاخه |
مواد لازم برای رومال بورک سیب زمینی
برای رومال بورکها، از مواد زیر استفاده کنید:
مقدار مورد نیاز | مواد لازم |
ماست | یک قاشق غذاخوری |
تخممرغ | یک عدد |
روغن مایع | یک قاشق چایخوری |
طرز تهیه بورک سیب زمینی خوشمزه
در اینجا، مراحل دستور تهیه بورک سیب زمینی پنیری آمده است که طعمی بسیار عالی و دلچسب دارد، البته اگر درباره نحوه پیچیدن بورکها و یا سایر جزئیات تهیه این غذای خوشمزه سوال دارید می توانید از فیلم طرز تهیه بورک سیب زمینی نیز استفاده کنید.
- مرحله اول: سیبزمینیها را بشویید و به مدت 45 دقیقه با حرارت ملایم آبپز کنید. سپس پوست آنها را بکنید و خرد کرده داخل ظرفی مناسب بریزید و با گوشت کوب به صورت پوره درآورید.
- مرحله دوم: کره را به روش بنماری حرارت دهید تا ذوب شود. جعفریها را هم بشویید و داخل آبکش بگذارید تا آب اضافی آنها خارج شود.
- مرحله سوم: تخممرغ، ماست، شیر، پنیر، بیکینگ پودر و آب معدنی را به پوره سیبزمینی اضافه کنید و تمام مواد را خوب به هم بزنید تا ترکیبی یکدستی حاصل شود.
- مرحله چهارم: جعفریها را ساطوری کرده و همراه کره ذوب شده به مواد بورک اضافه کنید و مواد را دوباره هم میزنیم تا کاملا در وسط ظرف جمع شود.
- مرحله پنجم: در ادامه طرز تهیه بورک سیب زمینی رولی، مواد داخلی بورک را به 6 قسمت مساوی تقسیم کنید. سپس، یک ورق از خمیر را روی سطحی صاف پهن کرده و یک قسمت از مواد را روی آن بمالید.
- مرحله ششم: خمیر دوم را روی مواد بگذارید و همین کار را تکرار کنید تا تمام مواد داخلی بورک تمام شود. خمیر را از یک قسمت به صورت رولی بپیچید و از طول به دو قسمت مساوی تقسیم کنید.
- مرحله هفتم: خمیرها را با سلفون بپوشانید و به مدت یک ساعت داخل یخچال قرار دهید تا استراحت کنند.

- مرحله هشتم: پس از گذشت یک ساعت، بورکهای سیب زمینی رولی را از یخچال خارج کرده و به فاصله یک انگشت برش بزنید.
- مرحله نهم: فر را روی دمای 200 درجه سانتیگراد تنظیم کنید و اجازه دهید فضای داخلی آن کاملا گرم شود. در همین فاصله، بورکها را روی کاغذ روغنی سینی فر قرار دهید و به سراغ درست کردن مواد رومال بروید.
- مرحله دهم: تخممرغ را در ظرفی مناسب بزنید تا یکدست شود، سپس، ماست و روغن مایع را به آن اضافه کنید و پس از اینکه تمام مواد را به خوبی با هم مخلوط کردید، با یک برس آشپزی، روی بورکها بمالید.
- مرحله یازدهم: در ادامه طرز تهیه بورک سیب زمینی در فر، سینی حاوی بورکها را برای مدت 25 دقیقه در طبقه وسط فر قرار دهید تا به طور کامل بپزند.
- مرحله دوازدهم: اگر میخواهید بورکهای سیب زمینی خوشرنگی داشته باشید، میتوانید بعد از پخت کامل آنها، فر را به مدت یکی دو دقیقه در حالت گریل قرار دهید.
پس از این زمان، بورکهای سیب زمینی خوشمزه شما آماده شدهاند و میتوانید آنها را به شکل دلخواه تزئین کرده و در کنار عزیزانتان نوش جان کنید.
طرز تهیه خمیر بورک سیب زمینی
طرز تهیه بورک سیب زمینی با خمیر یوفکا را دیدید، اما اگر دوست دارید خمیر بورک را خودتان در منزل تهیه کنید، میتوانید از دستورالعمل زیر استفاده کنید.
مواد لازم برای تهیه خمیر بورک
مواد لازم برای تهیه یک خمیر ترد و تازه برای بورک عبارتند از:
مقدار مورد نیاز | مواد لازم |
آرد | 270 گرم |
روغن جامد | 4 قاشق غذاخوری |
آب | یک لیوان سرخالی |
سرکه | یک قاشق چایخوری |
نمک | 4/1 قاشق چایخوری |
مراحل تهیه خمیر بورک سیب زمینی
برای تهیه این خمیر خانگی که میتوانید از آن به عنوان خمیر باقلوای ترکی هم استفاده کنید، این مراحل را دنبال کنید:
- مرحله اول: آرد و نمک را با هم مخلوط کرده و 3 بار الک کنید تا کاملا هوادهی شود.
- مرحله دوم: روغن و سرکه را داخل آرد ریخته و ترکیب حاصل را به تدریج داخل آب بریزید و همزمان مخلوط کنید تا خمیری جامد به دست آید.
- مرحله سوم: حداقل نیم ساعت خمیر را ورز دهید و بعد آن را به مدت 90 دقیقه داخل یک کیسه نایلونی در یخچال بگذارید تا استراحت کند.
- مرحله چهارم: پس از گذشت این مدت، خمیر را از یخچال خارج کنید و برای 5 دقیقه دوباره ورز دهید و برای بار دوم به مدت 2 ساعت داخل یخچال بگذارید تا کاملا پوک و سبک شود.
- مرحله پنجم: برای استفاده از این خمیر خانگی باید آن را به وسیله وردنه روی سطحی صاف پهن کنید و آنقدر خمیر را باز کنید که حالتی شیشهای و بسیار نازک پیدا کند.
اگرچه این خمیر هم طعم بسیار خوب و بافت سبکی دارد، اما طرز تهیه بورک سیب زمینی با خمیر یوفکا بسیار سادهتر است و زمان آشپزی شما را کوتاهتر میکند.
طرز تهیه انواع بورک سیب زمینی
دستور تهیه بورک سیب زمینی به شکل ساده را آموزش دادیم. حال، اگر دوست داشته باشید میتوانید این بورک را با مواد دیگری نیز ترکیب کنید. در ادامه انواع بورک سیب زمینی را آموزش دادیم:
طرز تهیه بورک سیب زمینی و مرغ
برای آماده کردن مواد میانی این بورک باید یک عدد سینه مرغ ریش ریش شده را با یک سیبزمینی آبپز و مقداری پنیر پیتزا و ادویهجات لازم مخلوط کنید و آنها را داخل خمیر یوفکا بگذارید و به صورت رولی بپیچید.
برای نرم کردن لایههای خمیر میتوانید از مخلوط سفیده تخممرغ، شیر و مقداری کره آب شده استفاده کنید. میتوانید این بورکهای خوشمزه را مطابق دستور بالا در فر بپزید و یا از طرز تهیه بورک سیب زمینی بدون فر استفاده کنید. توجه کنید که در این حالت، مقدار روغن سرخ کردنی باید به حدی باشد که بورکها داخل آن شناور بمانند.
تهیه بورک سیب زمینی به این روش، حدود یک ساعت زمان میبرد.
تهیه بورک سیب زمینی با نان لواش
در طرز تهیه بورک سیب زمینی بدون خمیر یوفکا میتوانید از نان لواش یا خمیر بورک خانگی استفاده کنید. برای استفاده از نان لواش، کافیست نانها را به ابعاد مساوی و به صورت مستطیلی برش دهید و مقداری از مواد داخلی بورک را داخل نان ریخته و آن را رول کنید. برای جلوگیری از باز شدن بورک، روی نانها را با رومال زرده تخممرغ بپوشانید تا هم رنگ آنها طلایی شود و هم مواد داخلی بورک بیرون نریزد.
بورک سیب زمینی سوخاری
برای طرز تهیه بورک سیب زمینی بدون خمیر یوفکا، علاوه بر استفاده از نان لواش یا خمیر خانگی راه دیگری هم وجود دارد. مواد مورد نیاز در این دستور، سیب زمینی، تخم مرغ، پنیر پیتزا و مقداری آرد سفید و آرد سوخاری است.
کافیست سیبزمینیها را آبپز کرده و با گوشتکوب به صورت پوره درآورید، سپس آنها را با مقداری ادویه و پنیر پیتزا مخلوط کنید و به شکل کوکتل در آورید. بورکها را اول داخل آرد سفید و پس از آن در آرد سوخاری و در نهایت در تخم مرغ بغلطانید و در روغن سرخ کنید.
بورک سیب زمینی و اسفناج
برای تهیه یک بورک سیب زمینی و اسفناج لذیذ، یک عدد پیاز را با مقداری گوشت چرخ کرده و ادویههای لازم مانند زردچوبه، پودر آویشن، ادویه لازانیا و نمک و فلفل تفت دهید. مخلوط حاصل را با سیبزمینیهای آبپز شده و پوره شده ترکیب کنید. در آخر، مقداری اسفناج پخته و پوره شده به مواد بورک اضافه کنید و آنها را داخل خمیرهای یوفکا قرار داده و مطابق دستورهای قبل، در روغن یا فر بپزید.
طرز تهیه بورک سیب زمینی و سوسیس
برای تهیه بورک به این روش، باید پیازهای نگینی را با سوسیسهای خرد شده تفت دهید و ادویههای لازم را اضافه کنید. سپس، این ترکیب را با سیبزمینیهای آبپز شده و پوره مخلوط کنید و از آن به عنوان مواد میانی خمیرهای یوفکا استفاده کنید.
بورک های سیب زمینی خوشمزه را از اسنپ فود سفارش دهید
اگر قصد دارید برای مهمانی یا برگزاری یک جشن تولد به یادماندنی، بورک تهیه کنید می توانید این فست فود خوشمزه را به تعداد زیاد، از طریق سفارش آنلاین غذا در اسنپ فود درب منزل خود تحویل بگیرید و در کنار دوستانتان، از طعمهای متنوع آن لذت ببرید. شاد و تندرست باشید.
نظرات کاربران