پوره سیب زمینی از آن دسته از غذاهایی است که به راحتی آماده شده و زمان زیادی را از شما نخواهد گرفت. به علاوه، این غذا انواع زیادی دارد و میتوانید از آن به عنوان یک غذای اصلی، یک میانوعده یا حتی برای تزئین غذاهای دیگر استفاده کنید. همچنین اکثر افراد، چه جوان و چه پیر، این پیشغذا را دوست دارند. بنابراین، اگر به دنبال یک وعده غذایی خوشمزه و در عین حال سبک و راحت هستید، پیشنهاد میکنیم در ادامه با ما همراه باشید. در متن زیر به طرز تهیه پوره سیب زمینی ساده و طرز تهیه انواع پوره سیب زمینی پرداختهایم.
طرز تهیه انواع پوره سیب زمینی |
|
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آماده سازی | 10 دقیقه |
زمان پخت غذا | 1 ساعت |
میزان سختی | کم |
طرز تهیه پوره سیب زمینی رستورانی

روشی که در اینجا میآید، طرز تهیه پوره سیب زمینی با شیر است که در اصل یک شیوه رستورانی و بینالمللی است و بسیاری از افراد آن را میپسندند. شما نیز اگر میخواهید این غذای خوشمزه را با بهترین کیفیت آماده کنید که مزه عالی داشته و جلوه رستورانی به خود بگیرد، دستور پخت زیر را دنبال کنید. از میان انواع پوره برای سالمندان، همین نوع به عنوان بهترین انتخاب پیشنهاد میشود که هضم به مراتب راحتتری دارد.
مواد اولیه پوره سیب زمینی
مواد اولیه این غذای خوشمزه در جدول زیر آمده است:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
سیب زمینی | 4 عدد متوسط |
شیر | نصف لیوان |
جعفری | 1 قاشق غذاخوری |
آب | به مقدار لازم |
کره | 100 گرم |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
مراحل طرز تهیه پوره سیب زمینی ساده
مراحل تهیه پوره سیب زمینی به روش رستورانی بسیار ساده است و در زمان کوتاهی میتوانید آن را آماده کنید. این مراحل در ادامه آمدهاند:
- مرحله اول: سیب زمینیها را خوب بشویید و همراه چند لیوان آب، در قابلمهای مناسب بریزید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا سیب زمینیها آبپز شوند.
نکته: برای شستن سیب زمینیها از یک اسکاچ تمیز استفاده کنید و هرگز مایع شوینده را مستقیما به آنها نزنید.
- مرحله دوم: در این فاصله، کره را هم از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسد.
- مرحله سوم: پس از این که سیبزمینیها پختند و کمی خنک شدند، پوست آنها را بگیرید و با یک گوشتکوب، آنها را کاملا له کنید.
- مرحله چهارم: حالا شیر، نمک و فلفل را به سیبزمینیهای له شده اضافه کنید و همه مواد را با یک قاشق هم بزنید تا مخلوط یکدستی حاصل شود.
- مرحله پنجم: در آخرین مرحله، جعفریها را خرد کنید و داخل پوره بریزید. سپس آن را داخل ظرفی مناسب ریخته و با مواد دلخواه مثل زیتون، گوجه گیلاسی و… تزئین کنید.
طرز تهیه پوره سیب زمینی رژیمی با شیر

مواد لازم برای پوره سیب زمینی رژیمی با شیر، مشابه دستور بالا است. با این تفاوت که میتوانید از مقدار کره کم کرده و به جای آن از 1 قاشق غذاخوری روغن زیتون استفاده کنید. به علاوه میتوانید در این رسپی، مقداری پیاز خرد شده هم به کار ببرید. به این ترتیب که بعد از آبپز شدن سیب زمینیها، آنها را با مقداری پیاز تفت داده شده در روغن زیتون مخلوط کرده و نمک، فلفل، کره و شیر را به پوره سیب زمینی اضافه کنید. این غذای رژیمی، کاملا سیرکننده، مقوی و البته سالم است.
طرز تهیه پوره سیب زمینی با خامه
در طرز تهیه انواع پوره سیب زمینی ، به پوره سیب زمینی با خامه میرسیم. در این رسپی، به ازای 1 کیلو سیب زمینی، به نصف پیمانه خامه صبحانه، 4/1 پیمانه شیر، 4/1 پیمانه کره و مقداری نمک و فلفل نیاز دارید. برای تهیه پوره سیب زمینی با خامه، سیب زمینی ها را آبپز کنید. سپس کره را به سیب زمینی های داغ اضافه کرده و مواد را با گوشتکوب برقی پوره کنید. در ادامه، خامه، نمک و فلفل را اضافه کرده و باز هم هم بزنید تا یکدست شوند. در نهایت، شیر را اضافه کرده و پوره را هم بزنید تا بافت یکدست و نرمی پیدا کند. به همین سادگی پوره سیب زمینی خوشمزه شما آماده سرو است. نوش جان
طرز تهیه پوره سیب زمینی با پیازچه

برای تهیه پوره سیب زمینی با پیازچه، 3 عدد سیبزمینی متوسط آبپز شده را با مقداری کره تفت دهید. 2 قاشق غذاخوری پیازچه خرد شده و یک حبه سیر له شده را با مقداری نمک به عنوان چاشنی به آن اضافه کرده و نوش جان کنید.
روش درست کردن پوره سیب زمینی با پنیر
اگر میخواهید پوره سیب زمینی که تهیه میکنید هم طعم بهتری داشته و هم لاکچری باشد، پیشنهاد میکنیم که پوره سیب زمینی با پنیر را امتحان کنید. در فرایند تهیه این پیش غذا، همه چیز مطابق با قبل و چیزی که در بالا ارائه کردیم پیش رفته و تنها، در نهایت باید پوره را در ظرف مناسبی ریخته و روی آن پنیر پارمسان بریزید. سپس برای 5 تا 10 دقیقه سیب زمینی را داخل فر قرار دهید تا پنیر آب شده و طلایی رنگ شود.
طرز تهیه پوره سیب زمینی با قارچ

یکی دیگر از پورههایی که در طرز تهیه انواع پوره سیب زمینی به آن اشاره میکنیم، پوره سیب زمینی و قارچ است. اضافه کردن قارچ به پوره سیب زمینی، باعث خوشمزهتر شدن این غذا خواهد شد. اما اهمیت زیادی دارد که قارچ را بدون آب آماده کرده و زمانی که به پوره اضافه میکنید، کاملا خشک باشد. در این دستور، به ازای 3 عدد سیب زمینی، به 300 گرم قارچ، 1 عدد پیاز متوسط و مقداری نمک، فلفل، زردچوبه و روغن نیاز دارید و البته، سبزیجات معطر هم فراموش نشود.
مانند دستورهای قبل، سیب زمینیهای آبپز شده و پوره شده را با نصف پیاز داغ، نمک، فلفل، زردچوبه و سبزیجات معطر مخلوط کنید. در تابهای دیگر، قارچها را با بقیه پیاز داغ تفت دهید. دقت کنید که برای آب نینداختن قارچها، باید حرارت را زیاد کرده و مدت تفت دادن را کوتاه کنید. حالا کافیست تا مخلوط قارچ را به تابه حاوی سیب زمینی اضافه کنید تا غذای فوری و خوشمزه شما آماده سرو شود.
اگر دوست دارید تنوع بیشتری ایجاد کنید میتوانید مانند طرز تهیه توپک سیب زمینی، از مقداری پنیر پیتزا هم استفاده کنید. در این صورت، ترکیب طعم پوره سیب زمینی در کنار قارچ و پنیر پیتزا، یک طعم عالی و منحصربه فرد میشود.
طرز تهیه پوره سیب زمینی با پیاز داغ و جعفری
در این روش، تمام مراحل گفته شده در تهیه پوره سیب زمینی رستورانی را انجام دهید. سپس، یک پیاز نسبتا درشت را داخل کمی روغن سرخ کنید تا سبک و طلایی شود و مقداری زردچوبه به آن اضافه کنید. پوره سیبزمینی را داخل تابه پیاز داغ بریزید و مواد را کمی با هم تفت دهید تا مزهها کاملا به خورد هم بروند. در نهایت، جعفری خرد شده را به مخلوط پوره سیب زمینی اضافه کنید و مواد را کاملا با هم ترکیب کنید. حالا پوره سیب زمینی خوشمزه و خوشرنگ شما آماده سرو است.
طرز تهیه پوره سیب زمینی با نعناع

طعم نعناع با سیبزمینی، یک طعم آشنا و دلپذیر است. در تهیه پوره سیب زمینی با نعناع میتوانید پوره سیبزمینی را با شیر، خامه یا کره و پیاز داغ تهیه کرده و مقداری نعناع خشک یا تازه به آن اضافه کنید. البته دقت داشته باشید که اضافه کردن بیش از حد نعناع، باعث تلخ شدن این پیشغذای خوشمزه خواهد شد.
طرز تهیه پوره سیب زمینی با شوید
پوره سیب زمینی با شوید هم یکی دیگر از انواع پوره سیب زمینی است که میتوانید در آن از شوید خشک یا شوید تازه خرد شده استفاده کنید. کافیست در آخرین مرحله، به جای جعفری از شوید استفاده کنید. همچنین، میتوانید پس از ترکیب پوره سیب زمینی با مقداری پیازداغ، نمک و فلفل، مقداری شوید تازه یا خشک شده هم به ترکیب آن اضافه نمایید. عطر و طعم شوید در کنار سیب زمینی هم از ترکیبات متفاوت و جذابی است که پیشنهاد می کنیم حتما آن را امتحان کنید.
طرز تهیه پوره سیب زمینی با ذرت

در این روش، 200 گرم ذرت را با مقداری آب به صورت جداگانه بپزید و داخل آبکش بریزید تا آب اضافی آن خارج شود. سپس آن را با 2 عدد سیب زمینی آبپز و پوره شده مخلوط کنید و خوب هم بزنید تا شکل یکدستی پیدا کنند. مقداری نمک و فلفل به اضافه انواع سبزیجات مانند شوید یا جعفری میتوانند طعم این مدل از پوره سیب زمینی را بهتر کنند.
در این روش، میتوانید ذرت را خودتان به اندازه کافی آبپز یا بخارپز کرده یا به صورت جایگزین، از ذرت پخته شده کنسروی استفاده کنید. از میان انواع غذا با پوره سیب زمینی، پوره با ذرت به عنوان یکی از پرطرفدارها شناخته شده و میتوان آن را در کنار غذاهای دیگر به عنوان دورچین استفاده کرد. همچنین، در کنار این پوره، اگر به دنبال دورچینهای عالی یا پیشغذاهای مقوی هستید، حتما طرز تهیه بورانی اسفناج را هم دنبال کنید.
طرز تهیه پوره سیب زمینی برای نوزاد
برای گرفتن کودکان از شیر و سوق دادن آنها به سمت غذاهای جامد، انواع پورهها مانند پوره سیب یا پوره سیبزمینی گزینههای بسیار مناسبی هستند. در طرز تهیه پوره سیب زمینی ساده برای نوزاد، کافی است یک عدد سیبزمینی آبپز شده را له کرده و در همان حالت گرم، با یک قاشق مرباخوری کره و 5 قاشق غذاخوری آب ترکیب کنید. مخلوط را خوب هم بزنید تا پورهای صاف و یکدست داشته باشید.
نکات تهیه پوره سیب زمینی برای نوزاد
در زمان درست کردن پوره سیب زمینی ساده برای نوزاد، این نکات را به خاطر بسپارید:
- در تهیه پوره سیب زمینی برای نوزاد، میتوانید به جای کره از 2 قاشق مرباخوری روغن مایع یا روغن زیتون استفاده کنید.
- میتوانید برای کودکان بالای 1 سال، به جای آب از شیر پاستوریزه استفاده کنید.
- اگر میخواهید کودکتان وزن بگیرد، یک تخممرغ آبپز شده و رنده شده یا 1 قاشق مرباخوری پودر بادام، گردو یا فندق به پوره اضافه کنید. این مواد به بالا رفتن ارزش غذایی پوره کمک کرده و آن را به یک وعده عالی برای کودکان تبدیل میکند. به ویژه پوره سیب زمینی با گردو، هم طعمی عالی خواهد داشت و هم به لحاظ مواد مغذی برای کودکان بینظیر است.
طرز تهیه پوره سیب زمینی سرخ شده

برای تهیه پوره سیب زمینی سرخ شده، به سیب زمینی، تخم مرغ، آرد گندم، آرد سوخاری، بیکینگ پودر، پنیر پارمزان و نشاسته ذرت یا گندم نیاز است. علاوه بر اینها، ادویهجات لازم و سبزیجات معطر مانند نعناع خشک هم فراموش نشود. مثل روشهای قبل، ابتدا باید سیب زمینیها را آبپز و پوره کرد. سپس، تخم مرغ خام و تمام مواد گفته شده را به سیب زمینیها اضافه کرده و این ترکیب یکدست و نرم را با استفاده از قیف، داخل مقداری روغن سرخ کنید. توجه داشته باشید که این دستور هم مانند طرز تهیه پیتزا سیب زمینی، یک غذای کم کالری و رژیمی محسوب نمیشود. بنابراین اگر اضافه وزن دارید یا به دنبال غذاهای سالمتری هستید، طرز تهیه سیب زمینی تنوری یا انواع پوره سیب زمینی ساده برای شما مناسبتر است.
حالا طرز تهیه انواع پوره سیب زمینی را میدانید…
سیبزمینی سرشار از پتاسیم بوده و به عنوان یک غذای کمکالری، برای سلامت قلب و سوختوساز بدن بسیار مفید است. بنابراین، پیشنهاد میکنیم که از این ماده غذایی استفاده کرده و طرز تهیه انواع پوره سیب زمینی را امتحان کنید.
شما میتوانید این پوره مقوی را برای مهمانیها هم تهیه کنید. البته، اگر میخواهید پوره را در کنار دیگر غذاها برای مهمانی تهیه کنید، از اسنپ فود کمک بگیرید. این غذای ساده را خودتان درست کنید و تهیه دیگر غذاهای زمانبر را به سفارش آنلاین غذا اسنپ فود بسپارید.
نظرات کاربران