طرز تهیه ترشی بامیه؛ یادگاری از فصل پاییز

طرز تهیه ترشی بامیه
به این مقاله امتیاز دهید

ترشی در گروه چاشنی‌ها قرار داشته و با مواد اولیه متفاوتی تهیه می‌شود. البته به طور کلی سبزیجات یکی از مواد اولیه همیشگی انواع ترشی به شمار می‌آیند. ترشی بامیه یکی از پرطرفدارترین ترشی های ایرانی  است که طعم، عطر و بوی عالی دارد. البته با توجه به فصلی بودن بامیه، برای درست کردن این ترشی، باید در فصل پاییز اقدام کنید. در ادامه با ما همراه باشید تا نگاهی به طرز تهیه ترشی بامیه و مواد اولیه مورد نیاز آن، بیندازیم.

ترشی بامیه
8 نفر تعداد نفرات
 30 تا 40 دقیقه زمان آماده سازی
10 تا 15 دقیقه زمان پخت غذا
متوسط میزان سختی

ترشی بامیه خوشمزه

ترشی بامیه خوشمزه

همان طور که گفته شد ترشی بامیه یکی از چاشنی‌های محبوب ایرانی است. این ترشی به دلیل وجود بامیه خواص زیادی دارد و می‌توان از آن در کنار انواع غذاها به عنوان چاشنی استفاده کرد. پس با ما همراه شوید و مواد اولیه برای تهیه این ترشی خوشمزه  را آماده کنید.

مواد لازم برای تهیه ترشی بامیه

مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه این ترشی خوشمزه با بامیه، به شرح زیر هستند:

مواد اولیه میزان لازم
بامیه 500 گرم
سرکه سفید یا قرمز 1 پیمانه
سیر 3 حبه
نمک 1 قاشق غذاخوری
آب به مقدار کافی
فلفل تند 2 تا 3 عدد
گلپر 2/1 قاشق چای خوری
تخم گشنیز 2/1 قاشق چای خوری

طرز تهیه ترشی بامیه سبز

در برخی از این مراحل، شما می‌توانید میزان مواد اولیه به طور مثال فلفل تند را با توجه به ذائقه خود تغییر دهید. همین طور می‌توانید از انواع این ترشی، ترشی بامیه با گوجه را نیز امتحان کنید.

  • مرحله اول: در مرحله اول لازم است که بامیه‌ها را دقیق و تمیز پاک کرده و بشویید. منظور از پاک کردن بامیه جدا کردن سر و دم آ‌ن‌ها است. جدا کردن سر بامیه باید به گونه‌ای باشد که از ته آن گرفته نشده و بامیه له نشود. البته می‌توانید بدون جدا کردن سر و دم بامیه آن را درون سرکه قرار دهید.
طرز تهیه ترشی بامیه سبز

نکته مهم: توجه داشته باشید که در صورتی که از بامیه‌های خیس یا نم دار برای تهیه ترشی بامیه استفاده کنید، باعث می‌شود تا خیلی زود ترشی کپک بزند. با این حساب حتما منتظر بمانید تا بامیه‌ها کامل خشک شده و هیچ گونه رطوبتی نداشته باشند.

ترشی بامیه
  • مرحله دوم: حال باید سرکه را همراه نمک درون یک قابلمه و روی حرارت قرار دهید. همچنین می‌توانید برای متعادل‌تر شدن طعم تند و تیز سرکه از کمی آب نیز استفاده کنید.
  • مرحله سوم: در مرحله چهارم باید یک شیشه مناسب انتخاب کرده و نصف بامیه‌ها را درون آن قرار دهید.
  • مرحله چهارم: سپس تخم گشنیز، گلپر و نمک و فلفل را روی آن بریزید.
  • مرحله پنجم: پس از آن، نصف دیگر بامیه را درون شیشه قرار داده و مجدد گلپر، تخم گشنیز و نمک و فلفل را روی آن بپاشید.
  • مرحله ششمدر این مرحله از طرز تهیه ترشی بامیه ، باید حبه‌های سیر را داخل شیشه بامیه‌ها قرار دهید.
نکاتی در مورد طرز تهیه ترشی بامیه
  • مرحله هفتم: حال می توانید سرکه را که کمی ولرم شده روی بامیه‌ها بریزید و در شیشه را محکم ببندید.

نکته: توجه داشته باشید که در ظرف باید کاملا بسته باشد به گونه‌ای که هیچ هوایی وارد آن نشود. در این حالت اگر در شیشه کاملا محکم نباشد و هوا وارد آن شود، ترشی خیلی زود کپک خواهد زد.

  • مرحله هشتم: در آخر باید به مدت 15 روز ترشی را در جای خشک و خنک و به دور از نور مستقیم خورشید قرار دهید. سپس می‌توانید آن را به یخچال منتقل کنید.

نکاتی در مورد طرز تهیه ترشی بامیه

نکاتی در مورد طرز تهیه ترشی بامیه

برای آن که بتوانید یک ترشی خوشمزه و خوش عطر تهیه کنید، این نکات را در نظر بگیرید:

  • اگر تمایل دارید که بامیه‌ها کمی نرم شده و در زیر دندان احساس نشوند، می‌توانید کمی پیش از تهیه ترشی، آن‌ها را بجوشانید. این کار را می‌توانید در طرز تهیه ترشی کلم قرمز برای نرم شدن کلم‌ها، نیز انجام دهید.
  • برای درست کردن ترشی بامیه بهتر است که از سرکه‌ طبیعی مانند سیب یا انگور استفاده کنید. اما اینکه سرکه سفید باشد یا قرمز به سلیقه خودتان بستگی داشته و تفاوت چندانی نخواهد کرد.
  • همین طور می‌توانید از سبزی‌های معطر مانند ترخون و مرزه نیز در این ترشی استفاده کنید. برای استفاده از این سبزی‌ها باید آن‌ها را همراه با نمک و فلفل به بامیه ها اضافه کرده و سپس روی آن سرکه بریزید.
  • هنگام پاک کردن بامیه، انتهای و ابتدای آن را خیلی کم جدا کنید، زیرا درون ترشی از هم جدا شده و حالت لیز و لزج به خود خواهد گرفت.
  • اگر طعم زیاد سرکه شما را اذیت می‌کند یا آن را دوست ندارید، می‌توانید سرکه را با مقداری آب نمک مخلوط کنید تا طعم آن متعادل‌تر شود.
  • پس از اتمام همه مراحل توجه داشته باشید که در شیشه ترشی کاملا بسته باشد. برای این منظور می‌توانید از یک پلاستیک برای مطمئن شدن استفاده کنید، به شکلی که هیچ هوایی وارد ظرف نشود.

خواص ترشی بامیه

خواص ترشی بامیه

نام دیگر بامیه اکرا است. این گیاه سبز فواید بسیاز زیادی دارد که باعث می‌شوند بامیه را در گروه صیفی جات بسیار مقوی قرار دهیم. بامیه در خیلی از کشورها از جمله هند، ژاپن و چین مورد استفاده قرار می‌گیرد. جالب است بدانید که همه قسمت‌های آن از جمله برگ قابل خوردن هستند و می‌توان در سالاد نیز از آن استفاده کرد. بامیه سرشار از فیبر است و در نتیجه باعث بهبود عملکرد سیستم گوارش می‌شود. همچنین طبق تحقیقات انجام شده گزارش شده است که بامیه، می‌تواند خطر ابتدا به سرطان روده را کاهش دهد.

جالب است بدانید که اگر چه قسمت لزج بامیه مورد علاقه برخی از افراد نیست، اما همین قسمت، موج  سم زدایی سیستم گوارش خواهد شد. یکی دیگر از خواص بامیه درمان چاقی است. این گیاه با تنظیم متابولیسم بدن چربی خون را کاهش می‌دهد. دانه‌هایی که درون بامیه قرار دارد منبع غنی از آنتی اکسیدان‌ها هستند. این دانه‌ها میزان اکتیک اسید خون و نیتروژن ادرار را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهند. از دیگر خواص بامیه که می‌توان به آن اشاره کرد، داشتن پروتئین فراوان است.

چاشنی، فقط ترشی بامیه

همانطور که خواندید طرز تهیه ترشی بامیه پیچیدگی خاصی ندارد و آن را به راحتی می‌توانید درست کنید. همچنین می‌توانید بنابر سلیقه شخصی موادی را به آن اضافه یا کم کرده و درکنار انواع غذاها میل کنید و از خواص بی شمار آن نیز بهره مند شود. البته، اگر فرصت تهیه این مربا را ندارید، پیشنهاد می‌کنیم با سفارش آنلاین غذا از اسنپ فود از بهترین رستوران‌ها،  ترشی بامیه را به همراه غذای مورد علاقه خود سفارش دهید.