دسر کاسترد، دسری بسیار لذیذ و خوش طعم است که با طعمها و روشهای متفاوتی تهیه میشود. با دنبال کردن طرز تهیه دسر کاسترد میتوانید یک دسر خوشمزه و خوش آب و رنگ را به میز غذای خود اضافه کنید. اگر شما نیز علاقهمند به یاد گرفتن طرز تهیه کاسترد هستید، تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
دسر کاسترد | |
تعداد نفرات | ۴ نفر |
زمان آمادهسازی | ۱۰ دقیقه |
زمان پخت | ۲۰ دقیقه |
میزان سختی | متوسط |
پودر کاسترد چیست؟
پیش از هر چیزی بهتر است که کمی درباره پودر کاسترد بدانیم. کاسترد، پودری آماده است که به پودر نشاسته شباهت زیادی دارد و از آن برای تهیه انواع دسر و کرم استفاده میشود. طرز تهیه پودر کاسترد را معمولا نمیتوان در خانه دنبال کرد و باید آن را به شکل آماده خریداری کنید. طرز استفاده از پودر کاسترد هم به صورت افزودن آن به انواع کیک و دسرهای مختلف است. برای یافتن پاسخ این سوال که با پودر کاسترد چی درست کنم؟ ادامه این مطلب را دنبال کنید.
طرز تهیه دسر کاسترد ساده
برای تهیه دسر کاسترد به صورت ساده، ابتدا باید نیمی از شیر و پودر کاسترد را مخلوط کنید. در ادامه شکر و مابقی شیر را حرارت دهید و سپس ترکیب کاسترد را به آن اضافه کنید. پس از غلیظ شدن دسر، گلاب و وانیل را به دیگر مواد بیافزایید تا دسر ساده شما آماده شود. البته این دسر را میتوان با طعمهای میوهای، کاسترد با بیسکویت، کاسترد شکلاتی و ژلهای نیز تهیه کرد. در روش تهیه کاسترد با بیسکویت، شما ممکن است طرز تهیه دسر کاسترد با بیسکویت مادر را دنبال کرده یا از انواع دیگر بیسکویت استفاده کنید.
مواد اولیه طرز تهیه کاسترد ساده با شیر
در طرز تهیه کاسترد با شیر ، به مواد اولیه زیر نیاز دارید. این میزان مواد اولیه مناسب طرز تهیه کاسترد برای 4 نفر است؛ با تغییر میزان مواد اولیه یه یک نسبت، میتوانید آن را برای افراد بیشتر یا کمتری تهیه کنید.
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
شیر | ۲ پیمانه |
شکر | ۱ پیمانه |
پودر کاسترد | ۱ قاشق غذاخوری |
گلاب | نصف پیمانه |
وانیل | نصف قاشق چایخوری |
پودر پسته، پودر نارگیل و پودر دارچین (برای تزئین) | به میزان لازم |
دستور تهیه دسر کاسترد ساده
در این قسمت طرز تهیه کاسترد با پودر کاسترد آمده است:
- مرحله اول: برای تهیه کاسترد ساده، ابتدا پودر کاسترد را در نصف پیمانه شیر حل کنید.
- مرحله دوم: در ادامه، شکر را همراه با باقی مانده شیر درون یک قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. مواد را به خوبی هم بزنید تا دانههای شکر درون شیر حل شوند و شیر به جوش آید.
- مرحله سوم: سپس کاسترد حل شده در شیر را به محتویات درون قابلمه اضافه کرده و اجازه دهید تا مایه دسر غلیظ شود.
- مرحله چهارم: حالا گلاب و وانیل را به مواد دسر کاسترد درون قابلمه اضافه کنید.
- مرحله پنجم: دسر آماده شده را داخل ظرف سرو ریخته و با استفاده از پودر پسته، پودر نارگیل و پودر دارچین تزئین کنید.
طرز تهیه کاسترد ساده (بدون پودر کاسترد)
جالب است بدانید که این دسر را میتوانید بدون پودر کاسترد نیز تهیه کنید. مواد لازم و مراحل تهیه این دسر در ادامه آمده است:
مواد اولیه دسر بدون پودر کاسترد
برای این روش درست کردن کاستر ، مواد اولیه زیر را آماده کنید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
پودر نشاسته ذرت | ۲ قاشق غذاخوری |
شکر | ۲ قاشق غذاخوری |
شیر | ۲ پیمانه |
گلاب | ۲ قاشق غذاخوری |
وانیل | نصف قاشق چایخوری |
زعفران ساییده شده و دم کشیده | ۱ قاشق چایخوری |
تکههای میوه، شکلات یا پودر پسته | به میزان لازم |
دستور تهیه دسر کاسترد (بدون استفاده از پودر کاسترد)
مراحل زیر را دنبال کرده و این دسر خوشمزه را در منزل تهیه کنید:
- مرحله اول: برای تهیه دسر بدون پودر، زعفران را به همراه پودر نشاسته، شکر، شیر و گلاب در یک ظرف ریخته و با هم مخلوط کنید. سپس این مواد را در قابلمه مناسبی بریزید.
- مرحله دوم: قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و مواد را به خوبی هم بزنید تا غلیظ شود.
- مرحله سوم: در این مرحله، وانیل را به مواد اضافه کرده و هم بزنید. سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید، دسر را درون ظرف سرو ریخته و داخل یخچال قرار دهید.
- مرحله چهارم: پیش از سرو، دسر کاسترد را با تکههای میوه، شکلات یا پودر پسته تزئین کرده و نوش جان کنید.
طرز تهیه کاسترد انبه
طعم انبه به اکثر دسرها مزه فوقالعادهای میدهد. اگر شما نیز به طعم انبه علاقه دارید، طرز تهیه کاسترد انبه را دنبال کنید.
مواد اولیه دسر کاسترد انبه
کاسترد انبه، یکی از خوشمزهترین انواع این دسر بوده و برای تهیه آن، به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
شیر | ۱ لیتر |
چوب دارچین | ۱ عدد |
شکر | ۲ فنجان |
زرده تخم مرغ | ۳ عدد |
بادام زمینی خام | ۱ فنجان |
انبه پوره شده | ۲ عدد |
بادام خرد شده | ۲ قاشق غذاخوری |
پودر دارچین | نصف قاشق غذاخوری |
دستور تهیه دسر کاسترد انبه
طرز تهیه دسر با پودر کاسترد و انبه به شرح زیر است:
- مرحله اول: اگر برای تهیه کاسترد انبهای آماده هستید، ابتدا شیر را در شیرجوش یا قابلمه کوچکی ریخته و چوب دارچین را داخل آن بیندازید. قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و منتظر بمانید تا به جوش آید.
- مرحله دوم: سپس قابلمه را از روی حرارت برداشته و اجازه دهید تا مواد خنک شود.
- مرحله سوم: در ادامه قابلمه را مجددا روی حرارت بگذارید. شکر را به مواد اضافه کرده و هم بزنید تا دسر غلیظ شود.
- مرحله چهارم: در مرحله بعد قابلمه را از روی حرارت بردارید و زردههای تخم مرغ زده شده را به مواد دسر اضافه کنید. مواد را با هم ترکیب کرده و دوباره قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید.
- مرحله پنجم: مواد را به خوبی و به صورت مداوم هم بزنید تا مایه دسر غلیظ شود.
- مرحله ششم: حالا دوباره قابلمه را از روی حرارت بردارید و بادام زمینی و پوره انبه را به مواد بیافزایید. سپس محتویات درون قابلمه را به خوبی مخلوط کنید.
- مرحله هفتم: دسر آماده شده را در ظرف مناسبی ریخته و در طبقه وسط یخچال قرار دهید تا خنک شده و خودش را به خوبی بگیرد.
- مرحله هشتم: سپس دسر را با استفاده از شکر، پودر دارچین و بادام خرد شده تزئین کرده و سرو کنید.
طرز تهیه کاسترد با سس شکلات
از طعم بینظیر شکلات نمیتوان گذشت، بنابراین پیشنهاد میکنیم دسر کاسترد را با شکلات نیز امتحان کنید. همچنین اگر به طعم شکلات علاقه دارید، طرز تهیه موس شکلاتی را در وبلاگ اسنپ فود از دست ندهید.
مواد اولیه در طرز تهیه کاسترد مجلسی با سس شکلات
مواد اولیه در طرز تهیه پودر کاسترد با شیر به شیوه مخصوص قنادیها و با طعم شکلات، مطابق جدول زیر است:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
شیر | ۱ لیتر |
شکر | ۱ پیمانه |
وانیل | نصف قاشق چایخوری |
پودر کاسترد | ۵ قاشق غذاخوری |
کره | ۱ قاشق غذاخوری |
شکلات تختهای | ۱۰۰ گرم |
روغن مایع | ۱ قاشق غذاخوری |
خامه صبحانه | ۳ قاشق غذاخوری |
دستور تهیه کاسترد با سس شکلات
برای آنکه بهترین تجربه از طرز تهیه دسر کاسترد با خامه را داشته باشید، مراحل زیر را در نظر بگیرید:
- مرحله اول: ابتدا شیر را در قابلمهای بریزید و روی حرارت قرار دهید. سپس پودر کاسترد و شکر را به شیر اضافه کرده و به خوبی هم بزنید تا غلیظ شود.
- مرحله دوم: در ادامه کره و وانیل را به مواد اضافه کرده و قابلمه را از روی حرارت بردارید. مواد را به خوبی باهم ترکیب کنید تا بافتی یکدست و صاف داشته باشید.
- مرحله سوم: مایه دسر را درون قالب یا ظرف ریخته و در یخچال قرار دهید تا سفت و سرد شود.
- مرحله چهارم: در مرحله بعد، برای تهیه سس شکلات، خامه صبحانه را در یک ظرف ریخته و روی حرارت بگذارید. مواد را هم بزنید تا خامه گرم شود؛ البته دقت کنید که خامه نباید بجوشد.
- مرحله پنجم: سپس خامه صبحانه را از روی حرارت بردارید و شکلات خرد شده را به همراه روغن مایع به آن اضافه کنید. سس شما باید رقیق باشد، پس آن را هم بزنید تا یکدست شود.
- مرحله ششم: دسر را از یخچال خارج کرده و از قالب بیرون آورید.
- مرحله هفتم: دسر کاسترد را در ظرف زیبایی قرار دهید و با سس شکلات تزئین کنید.
طرز تهیه کاسترد میوهای
بهتر است این دسر خوشمزه را با میوه نیز امتحان کنیم. اضافه کردن میوه به اغلب انواع دسرها، بسیار جذاب خواهد بود؛ به طور مثال در طرز تهیه دسر کارامل (کرم کارامل) نیز اضافه کردن میوه، ایده عالی به نظر میرسد.
مواد اولیه دسر کاسترد میوه
طرز تهیه کاستر با موز و دیگر میوهها بسیار ساده بوده و تنها به مواد اولیه زیر نیاز دارد:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
پودر کاسترد | ۵۰ گرم |
شیر | ۳ پیمانه |
شکر | ۱۰۰ گرم |
انواع میوه نظیر موز، توت فرنگی، سیب، انگور | به میزان کافی |
دستور تهیه کاسترد با موز و میوهها
طرز تهیه کستر با موز و دیگر میوهها، شامل مراحل زیر است:
- مرحله اول: برای تهیه دسر کاسترد میوهای، ابتدا در قابلمهای بزرگ نیمی از شیر را بریزید، قابلمه را روی حرارت ملایم قرار داده و شیر را به خوبی هم بزنید.
- مرحله دوم: در یک ظرف دیگر، باقی مانده شیر را ریخته و پودر کاسترد را به آن اضافه کنید. مواد دسر را باهم ترکیب کنید تا یکدست شود؛ سپس آن را کنار بگذارید.
- مرحله سوم: هنگامی که شیر گرم شد، شکر را به آن اضافه کنید. حرارت شعله را زیاد کرده و به مدت 15 دقیقه به خوبی هم بزنید.
- مرحله چهارم: در ادامه حرارت را کم کرده و مخلوط شیر و پودر کاسترد را به قابلمه اضافه کنید. دوباره مواد را به مدت 10 دقیقه هم بزنید تا غلیظ شود.
- مرحله پنجم: سپس حرارت را خاموش کرده و مواد را به مدت 5 ساعت درون یخچال بگذارید تا سرد و خنک شود.
- مرحله ششم: انواع میوه را به دلخواه خرد کرده و در ظرف مناسبی بریزید. سپس مایه کاسترد را به میوههای خرد شده اضافه کرده و نوش جان کنید.
در پایان این بخش، پیشنهاد میکنیم که اگر به درست کردن دسر در منزل علاقهمند هستید، طرز تهیه بهترین دسرهای فوری و بی دردسر را در مجله اسنپ فود دنبال کنید.
طرز تهیه کاسترد با ژله
اگر میخواهید برای مهمانان خود سفرهای رنگین و زیبا پهن کنید، این دسر را نیز در منو جای دهید.
مواد اولیه برای تهیه دسر کاسترد با ژله
برای تهیه کاسترد با ژله، مواد اولیه زیر را آماده کنید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
شیر | ۱ پیمانه |
پودر کاسترد | ۱ قاشق غذاخوری |
شکر | ۲ قاشق غذاخوری |
پودر ژله با طعم دلخواه | ۱ بسته |
انواع میوه | به مقدار کافی |
گلاب | به مقدار کافی |
وانیل | به مقدار کافی |
دستور تهیه دسر کاسترد با ژله
برای تهیه این دسر ژلهای، مراحل زیر را دنبال کنید:
- مرحله اول: ابتدا پودر کاسترد را در 1 پیمانه شیر ریخته و خوب هم بزنید. زمانی که مواد مخلوط شدند، ظرف را روی حرارت متوسط گاز بگذارید.
- مرحله دوم: در مرحله بعدی، مخلوط شیر و پودر کاسترد را به طور مداوم هم بزنید تا شیر به جوش آید.
- مرحله سوم: زمانی که شیر جوشید، نوبت به اضافه کردن شکر میرسد. 2 قاشق غذاخوری شکر را اضافه کرده و هم بزنید.
- مرحله چهارم: هر چقدر شیر مدت زمان بیشتری روی حرارت بماند، سفتتر میشود. زمانی که مواد به اندازه کافی غلیظ شد، وانیل و گلاب را اضافه کرده و کمی هم بزنید. سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید.
- مرحله پنجم: پس از خنک شدن دسر، آن را درون یک ظرف ریخته و به مدت 1 ساعت در یخچال قرار دهید تا سفت و سرد شود.
- مرحله ششم: در مرحله بعد ژله را حاضر کنید؛ پودر ژله را در یک لیوان آب جوش حل کرده و سپس نصف لیوان آب سرد را به ژله اضافه کنید. مواد ژله را به خوبی هم بزنید تا شفاف شود. دقت داشته باشید که پس از اضافه کردن آب جوش، باید هم زدن را به شکلی دقیق و کامل انجام دهید تا تمام دانههای ژله در آب جوش حل شوند. فرایند حل شدن دانههای ژله را به زمان اضافه کردن آب سرد موکول نکنید.
- مرحله هفتم: ژله را به مدت 15 دقیقه در یخچال قرار دهید تا خنک شود.
- مرحله هشتم: ژله را روی دسر بریزید و در یخچال بگذارید. برای سرو کاسترد با ژله، روی آن را با میوهها یا هر خوراکی دیگری تزئین کرده و سپس نوش جان کنید.
نکات مهم در طرز تهیه دسر کاسترد با شیر
با رعایت این نکات، بهتر میتوانید یک دسر کاستارد خوشمزه تهیه کنید:
- برای تهیه دسر دو رنگ، زمانی که مواد را از روی حرارت برداشتید، به نیمی از آن مقداری پودر کاکائو اضافه کنید.
- برای شیرینتر شدن دسر، مقدار شکر را افزایش دهید.
- یکی از ایدههای جذاب در تهیه این دسر، استفاده از پوره موز برای تزئین کاسترد است.
- اگر کرم کاسترد بیش از حد سفت شد، کمی شیر داغ به مواد اضافه کرده و هم بزنید.
- برای سفت شدن بیشتر کرم کاسترد، مقدار شیر را کاهش دهید.
- دسر كاسترد بعد از يك روز نگهداری در يخچال، آب میاندازند. این دسر را به اندازه مصرف خود تهیه کنید، نه بیش از آن!
- کاسترد بعد از سرد شدن، سفتتر میشود، بنابراین دسر را به مدت طولانی روی حرارت قرار ندهید.
- ترکیب میوه، آب میوه و پوره میوه موجب تغییر بافت کرم کاسترد خواهد شد.
- قبل از اینکه دسر را درون قالب بریزید، قالب را کمی چرب کنید تا موقع سرو به راحتی خارج شود.
- طرز تهیه کاسترد با آب ایده جالبی نیست و باید در تهیه آن از شیر استفاده کنید.
- شما میتوانید از بیسکویت پتی پور خرد شده در لابهلای دسر استفاده کرده و روی آن را با شکلات رنده شده تزئین کنید. طرز تهیه دسر کاسترد با بیسکویت، باعث میشود که این دسر خاصیت سیرکنندگی بیشتری داشته باشد. همچنین میتوانید به جای بیسکویت خرد شده از یک لایه کیک استفاده کرده و طرز تهیه دسر کاسترد با کیک را امتحان کنید.
با کاسترد، پذیرایی از مهمانان را تکمیل کنید…
در این مطلب طرز تهیه دسر کاسترد در انواع مختلف را آموزش داده و شما را با نکات تهیه این دسر آشنا کردیم. پیشنهاد میکنیم که حتما این دسر را برای مهمانیها تهیه کرده و با آن مهمانان خود به ویژه بچهها را غافلگیر کنید. البته، اگر فرصت تهیه این دسر یا هر نوع دسر دیگری را ندارید، میتوانید از اسنپ فود کمک بگیرید. سفارش آنلاین شیرینی اسنپ فود در خدمت شما است تا در کمترین زمان ممکن، سفارش شما را به محل آدرس ارسال کند.
نظرات کاربران