طرز تهیه پیراشکی خانگی و لذیذ با طعمی بی‌نظیر

طرز تهیه پیراشکی خانگی و لذیذ با طعمی بی‌نظیر
5/5 - (1 امتیاز)

پیراشکی‌ها از غذاهایی با ظاهر هوس برانگیز هستند که حتی اگر سیر هم باشیم، باز هم دلمان می‌خواهد یکی دو تکه از آن را بخوریم. این دست از غذاها با ظاهر شیک و مطبوعی که دارند، طرفداران کوچک و بزرگ زیادی دارند. شما می‌توانید این غذا را بعنوان میان‌وعده در ظرف غذای بچه‌ها یا همسرتان قرار داده یا اینکه با آن تدارک یک شام لذیذ و متنوع را بدهید. بدین منظور ما در این مطلب به طرز تهیه پیراشکی خانگی پرداخته و شما را با دستور تهیه انواع آن آشنا می‌کنیم.

پیراشکی خانگی با گوشت

طرز تهیه پیراشکی گوشت، بسیار ساده بوده و تفاوت چندانی با دیگر انواع پیراشکی‌ها ندارد. در واقع وقتی شما طرز تهیه دستور پیراشکی را بدانید دیگر فرقی نمی‌کند نوعی که تهیه می‌کنید پیراشکی کرم دار باشد یا پیراشکی مرغ و سبزیجات. بدین ترتیب فقط انتخاب مواد اولیه چیزی است که تفاوت ایجاد می‌کند. همچنین اگر بخواهید از خمیر آماده یا یوفکا برای پیچیدن مایه پیراشکی استفاده کنید ما قبلا در آموزش طرز تهیه دونات بدون خمیر مایه، روش آن را توضیح داده‌ایم. در هر صورت فارغ از این موارد، در بخش زیر طرز تهیه خمیر پیراشکی با مایه خمیر را بطور کامل شرح می‌دهیم.

طرز تهیه پیراشکی خانگی با گوشت

تعداد نفرات 6 نفر
زمان آماده‌سازی 90 دقیقه
زمان پخت 45 دقیقه
درجه سختی متوسط

مواد لازم برای طرز تهیه پیراشکی خانگی با گوشت

مواد لازم پیراشکی خانگی گوشت

شما می‌توانید با ذوق و سلیقه شخصی خود مواد اولیه متنوعی را به مایه پیراشکی اضافه کرده و طعم متفاوتی خلق نمایید. اما برای طرز تهیه پیراشکی فوری با گوشت برای 6 نفر، مواد لازم به قرار زیر می‌باشد:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
گوشت چرخ‌کرده 450 گرم
پیاز 2 عدد متوسط
هویج 2 عدد کوچک
فلفل دلمه‌ای 2 عدد
قارچ 300 گرم
پنیر پیتزا 200 گرم
سیر 1 حبه
جعفری و گشنیز خردشده 1 فنجان
رب گوجه‌فرنگی 2 قاشق غذاخوری
آرد 3 لیوان
تخم مرغ 4 عدد
مایه خمیر 1.5 قاشق غذاخوری
شکر 1 قاشق غذاخوری
کنجد سیاه و سفید نصف فنجان
کره 50 گرم
روغن، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پودر پاپریکا، دارچین و آویشن، آب لیمو به مقدار لازم

طرز تهیه پیراشکی خانگی با گوشت

برای طرز تهیه پیراشکی گوشت خوشمزه، مراحل زیر را با دقت پیگیری نمایید:

  • مرحله اول: در اولین مرحله از طرز پخت پیراشکی خوشمزه، به دلیل زمان‌بر بودن، به سراغ آماده‌سازی خمیر آن می‌رویم. برای این منظور کاسه‌ای گود را برداشته، در آن 1 لیوان آب ولرم می‌ریزیم و سپس مایه خمیر فوری را به همراه شکر به آن اضافه کرده و هم می‌‌زنیم. اکنون کاسه را با درپوشی پوشانده و برای مدت 10 الی 15 دقیقه کنار می‌گذاریم تا عمل آید.
  • مرحله دوم: اکنون در ظرفی دیگر تخم‌مرغ‌ها را جداگانه شکسته و از سالم بودن آنها اطمینان حاصل می‌کنیم. سپس آنها را به خوبی هم زده تا زرده و سفیده ترکیب شوند. دست آخر، تخم‌مرغ‌ها را به همراه نمک به کاسه می‌افزاییم. سپس آرد سفید را در چند مرحله به همراه روغن مایع به مابقی مواد اضافه کرده و ترکیب می‌کنیم.
  • مرحله سوم: در این مرحله از طرز درست کردن پیراشکی، باید از دستان خود بسیار کمک بگیرید. بدین صورت که می‌بایست برای مدت 10 الی 15 دقیقه آن را به خوبی ورز دهید. آنقدر ورز دادن را ادامه دهید، تا خمیر فرم یکدسدت و یکنواخت و قدری چسبنده‌ داشته باشد. در نهایت یک ظرف گود دیگر برداشته و کف و اطراف آن را با کره یا روغن چرب می‌کنیم. سپس خمیر را در آن قرار داده و روی ظرف را با یک حوله مرطوب می‌پوشانیم. اکنون زمان صبر کردن بوده و خمیر می‌بایست برای مدت حدودا 1 ساعت در یک جای خشک و گرم، استراحت کرده و به خوبی عمل آید. در مدتی که خمیر آماده می‌شود به سراغ آماده‌سازی مواد داخل آن می‌رویم.
  • مرحله چهارم: در این مرحله از طرز تهیه پیراشکی خانگی، به سراغ طرز تهیه مواد پیراشکی می‌رویم. بنابراین پیازها را پس از شستن، بصورت ریزریز خرد کرده و سپس با دستمال پارچه‌ای خشک می‌کنیم. همچنین پوست هویج‌ها را تراشیده و بصورت نگینی ریزریز می‌کنیم. اکنون تابه‌ای برداشته و پیازها را با مقداری روغن مایع، تفت می‌دهیم. هنگامی که پیازها سبک و شیشه‌ای شدند، روی آنها اندکی زردچوبه ریخته و شعله را کم می‌کنیم.
  • مرحله پنجم: اکنون هویج‌ها را به تابه افزوده و نصف فنجان آب ولرم را روی آنها می‌ریزیم تا به خوبی نرم شوند. در ادامه در وسط تابه جایی باز کرده و گوشت چرخ‌کرده را اضافه می‌کنیم. وقتی گوشت تغییر رنگ داد، فلفل سیاه و پودر پاپریکا را می‌افزاییم. حرارت را کم کرده و درب تابه را برای مدت 5 الی 10 دقیقه می‌گذاریم. در این مدت، سیر را له کرده و اضافه می‌کنیم.
  • مرحله ششم: حال می‌بایست فلفل دلمه‌ای را نگینی خرد کرده و به تابه اضافه کنید تا پخته شود. حرارت را همچنان کم نگه داشته و درب تابه را بگذارید. همچنین قارچ‌ها را پس از شستن بصورت ریز اسلایس کرده روی دستمال پارچه‌ای قرار دهید تا آب آنها خشک شود. البته بهتر بود آنها را برای مدت 10 الی 15 دقیقه زیر نور خورشید قرار می‌دادید.
  • مرحله هفتم: در این مرحله از طرز تهیه پیراشکی خانگی، می‌بایست تابه‌ای کوچک و یا شیرداغ‌کن را برداشته و آن را چرب کنید. سپس قارچ‌ها را به همراه اندکی آب لیمو تفت داده و وقتی پخته شد به آن پودر دارچین اضافه نمایید. دیگر زمان اضافه کردن همه مواد با هم است. بنابراین قارچ‌ها را به مواد تابه اول افزوده، نمک زده و به خوبی هم بزنید.
دستور تهیه پیراشکی خانگی گوشت
  • مرحله هشتم: در شیرداغ‌کن که اکنون خالی است، کمی روغن ریخته، سپس رب گوجه فرنگی را در آن تفت داده تا خامی آن گرفته شود. حال، نصف لیوان آب جوش را به همراه پودر پاپریکا به آن افزوده و به خوبی هم بزنید تا بافت آن یکدست و نرم شود. در نهایت رب گوجه فرنگی رقیق‌شده را روی تمام قسمت‌های مایه پیراشکی‌مان ریخته و پخش می‌کنیم. مواد را هم زده و از آن مزه بگیرید تا در صورت لزوم میزان نمک و ادویه‌ها را تنظیم کنید.
  • مرحله نهم: اکنون پس از گذشت حدود 1 ساعت از استراحت کردن خمیر پیراشکی، می‌بایبست آن را از ظرف درآورده و روی تخته کار بگذاریم. همانطور که مشاهده می‌کنید به دلیل فعالیت باکتری‌ها در خمیر گاز تولیده شده، که می‌بایست با زدن یک مشت به خمیر، بخش اعظم گاز را از خمیر خارج کنیم. سپس آن را اندکی با دست ورز داده و از وردنه برای پهن کردن خمیر با ضخامت مناسب روی تخته کار، بهره ببرید.
  • مرحله دهم: جای سخت کار تمام شد! اکنون با هر چیز قالب‌مانندی که در آشپزخانه دارید مانند کاسه ماست‌خوری، روی خمیر صاف‌شده قالب بزنید و تکه‌های جداشده را کنار بچینید. سپس دوباره مابقی خمیر را ورز داده و با وردنه آن را پهن کنید. باز هم قالب زده تا از همه خمیر استفاده شود.
  • مرحله یازدهم: یک قالب خمیر برداشته، ابتدا کمی پنیر پیتزا ریخته و سپس از مایه و مخلوط جعفری و گشنیز خردشده روی آن می‌ریزیم. حال، دوباره کمی پنیر پیتزا روی آن ریخته و روی آن پودر آویشن می‌ریزیم. اکنون برای طرز پيچيدن پيراشكي می‌بایست دو سمت خمیر را به هم رسانده و با دست یا چنگال، روی هم فشار دهید تا به خوبی به هم بچسبند. این کار تقریبا شکل نیم‌دایره‌ای به پیراشکی می‌دهد. البته برای طرز پیچیدن پیراشکی می‌توانستید مانند انواع راویولی عمل کرده و روی یک تکه خمیر، مایه ریخته و سپس روی آن را با تکه‌ای دیگر از خمیر پوشانده و به شکل دایره‌ای، دورتادور خمیر را با چنگال یا چوب خلال مدل دهید.
  • مرحله دوازدهم: این مرحله از طرز تهیه دستور پیراشکی اختیاری است و اگر قرار است از روش سرخ کردن برای آماده‌سازی پیراشکی استفاده کنید، نیازی نیست آن را دنبال کنید. اما پیشنهاد می‌کنیم برای جلوگیری از مصرف بیش از اندازه روغن از فر استفاده کرده و این مرحله را پیگیری کنید. بدین منظور ابتدا فر را روشن کرده و با دمای 180 درجه تنظیم نمایید تا گرم شود. سپس یک قالب کره را ذوب کرده و با قلمو آشپزی روی پیراشکی‌‌ها را برس بکشید. اکنون مقداری کنجد سیاه و سفید روی سطح آن بریزید تا پیراشکی‌ها بعد از پخت، طلایی‌رنگ و مجلسی‌تر شوند.
  • مرحله سیزدهم: در ادامه دستور طرز تهیه پیراشکی در فر، پیراشکی‌ها را در سینی فری که از قبل چرب کرده‌ایم چیده و برای مدت 15 الی 20 دقیقه در فر قرار می‌دهیم. پس از این مدت، پیراشکی‌های خوشمزه و دوست‌داشتنی ما آماده شده‌اند و می‌توانید آنها را در ظرف سرو با مقداری سس کچاپ، خردل و یا مایونز تزیین کرده و از قدری جعفری خردشده و برشی از لیمو، برای تکمیل گارنیش خود بهره ببرید.

پیراشکی خانگی با مرغ

با اینکه گوشت قرمز بیشتر غذاها را خوشمزه‌تر می‌کند، اما هستند کسانی که کلا مرغ را به آن ترجیح می‌دهند. بنابراین طبیعی است که پیراشکی مرغ را نیز به پیراشکی گوشت ترجیح دهند. تهیه این پیراشکی خانگی ابدا کار سختی نبوده و فقط گرفتن بوی زهم مرغ تنها چیزی است که اهمیت دارد.

طرز تهیه پیراشکی خانگی با مرغ

تعداد نفرات 4 نفر
زمان آماده‌سازی 40 دقیقه
زمان پخت 50 دقیقه
درجه سختی متوسط

مواد لازم برای تهیه پیراشکی مرغ

مواد لازم پیراشکی خانگی مرغ

برای تهیه پیراشکی مرغ به مواد زیر و به مقدار زیر احتیاج دارید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
سینه مرغ 1 عدد
خمیر یوفکا به مقدار لازم
پیاز 3 عدد کوچک
فلفل دلمه‌ای 1 عدد بزرگ
قارچ 250 گرم
پنیر پیتزا 200 گرم
سیر 2 حبه
برگ بو 2 عدد
چوب دارچین 1 عدد
رب گوجه‌فرنگی 1 قاشق غذاخوری
کنجد 2 قاشق غذاخوری
روغن، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پودر پاپریکا و آویشن، کره به مقدار لازم

طرز تهیه پیراشکی خانگی با مرغ

برای تهیه پیراشکی مرغ خانگی مراحل زیر را دنبال نمایید:

  • مرحله اول: ابتدا در قابلمه‌ای با مقدار کافی آب، سینه مرغ را فرصت می‌دهیم تا بپزد. البته بعد از اینکه آب مرغ شروع به جوشیدن کرد، ابتدا کف روی آن را جمع کرده و سپس سیر، 1 عدد پیاز درسته، برگ بو، چوب دارچین، نمک و زردچوبه را به آن اضافه می‌کنیم تا مرغ طعم‌دار شده و بوی زهم آن از بین برود.
  • مرحله دوم: اکنون پیازها را نگینی خرد کرده و با مقدار کافی روغن تفت می‌دهیم. وقتی پیازها سبک شدند، زردچوبه را به همراه 1 حبه سیر رنده‌شده به آن اضافه می‌نماییم. حال، مواد را از تابه خارج کرده و فلفل دلمه‌ای خردشده را در آن سرخ می‌کنیم. سپس قارچ‌هایی را که قبلا اسلایس کرده بودیم تفت داده و دست آخر، آنها را نیز کنار می‌گذاریم.
  • مرحله سوم: در این مرحله، سینه مرغ را که به خوبی پخته شده است از قابلمه خارج کرده و با چنگال ریش‌ریش می‌کنیم. هرچند می‌توانید آنها را به شکل مکعب‌ها کوچک نیز در بیاورید. در هر صورت، مرغ‌ها را در تابه با مقداری کره سرخ کرده و سپس تمامی موادی که سرخ کرده بودید را به آنها اضافه نمایید و درب تابه را بگذارید.
  • مرحله چهارم: بعد از حدود 5 دقیقه، درب تابه را برداشته و مقداری فلفل سیاه و پودر پاپریکا به آن اضافه نمایید. سپس تقریبا به اندازه 1 ملاقه از آب مرغ را بدون هیج مواد اضافه‌ای در ظرفی مانند شیرداغ‌کن ریخته و رب گوجه‌فرنگی را با آن رقیق کنید. در نهایت رب گوجه‌فرنگی را به همراه پودر آویشن به تابه افزوده و مواد را به خوبی هم بزنید. سپس از سس مزه گرفته و میزان نمک و سایر ادویه‌ها را تنظیم نمایید.
  • مرحله پنجم: اکنون فقط کافیست خمیر را به اندازه مناسب برش زده و از مایع پیراشکی به همراه پنیر پیتزا در آن قرار دهید. سپس پیراشکی‌های خوشمزه خانگی را با کره ذوب‌شده برس‌کشی کرده و از کنجد برای ظاهر شکیل‌تر آن بهره ببرید. در نهایت، پیراشکی‌ها را برای مدت 10 الی 15 دقیقه در فر با دمای 180 درجه قرار دهید.

 پیراشکی خانگی با سبزیجات و سویا

برای وقت‌هایی که رژیم گیاه‌خواری برای ما ارجحیت دارد، انتخاب یک غذای گیاهی مثل پیراشکی سبزیجات می‌تواند بسیار دلچسب باشد. حتی جدا از بحث رژیم‌های غذایی، گاهی تمایل داریم غذاها سبک‌تر از حالت معمول طبخ شده و با سبزیجات، کمی به دستگاه گوارشمان استراحت بدهیم. بدین منظور، طرز تهیه پیراشکی خانگی با سویا و سبزیجات را پیش می‌گیریم.

طرز تهیه پیراشکی خانگی با سبزیجات

تعداد نفرات 4 نفر
زمان آماده‌سازی 40 دقیقه
زمان پخت 45 دقیقه
درجه سختی متوسط

مواد لازم برای پیراشکی سبزیجات

مواد لازم پیراشکی خانگی سبزیجات

برای تهیه این غذای خوشمزه برای 4 نفر به مواد زیر نیاز خواهیم داشت:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
سویا 1.5 پیمانه
سیب‌زمینی 1 عدد بزرگ
پیاز 2 عدد متوسط
نخودفرنگی 1 فنجان
ذرت شیرین 1 فنجان
فلفل دلمه‌ای رنگی 2 عدد کوچک
هویج 2 عدد کوچک
قارچ 200 گرم
جعفری خردشده 1 فنجان
پنیر پیتزا 200 گرم
رب گوجه‌فرنگی 1 قاشق غذاخوری
خمیر آماده به میزان لازم
روغن، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پودر پاپریکا، کره، کنجد به مقدار لازم

طرز تهیه پیراشکی خانگی با سبزیجات

برای تهیه این پیراشکی سبک و خوشمزه، مراحل زیر را پیگیری نمایید:

  • مرحله اول: ابتدا سویا را در ظرفی با مقدار کافی آب گرم فرصت می‌دهیم تا خیس خورده و نرم شود. همچنین کنسرو ذرت شیرین و نخودفرنگی را برای مدت 20 دقیقه می‌گذاریم تا جوش بخورند.
  • مرحله دوم: اکنون سیب‌زمینی را بصورت مکعبی خرد کرده و با مقدار کافی روغن و زردچوبه سرخ می‌کنیم و سپس کنار می‌گذاریم. سپس پیازهایی که بصورت نگینی‌ خرد کرده‌ایم را در تابه تفت می‌دهیم. وقتی پیازها سبک شدند، سویا را آبکش کرده و آن را به پیازها می‌افزاییم تا با هم طلایی‌رنگ شوند.
  • مرحله سوم: در این مرحله فلفل‌دلمه‌ای رنگی، هویج‌های پوست‌کنده و سپس قارچ را بصورت ریز خرد می‌کنیم و هر یک را جداگانه با مقدار کافی روغن تفت می‌دهیم. یادتان باشد قبل از سرخ شدن، آنها را از روی حرارت بردارید تا خواص خود را از دست ندهند.
  • مرحله چهارم: اکنون ذرت و نخودفرنگی را آبکش کرده و فرصت بدهید تا آب اضافی خود را از دست بدهند. بعد از خشک شدن ذرت و نخودفرنگی، آنها را به تابه اصلی مایه پیراشکی افزوده و با سایر مواد مخلوط نمایید. سپس رب گوجه‌فرنگی را با مقداری آب گرم و روغن رقیق کرده و به همراه نمک و سایر ادویه‌های گفته شده به تابه بیفزایید. در نهایت، همه مواد را خوب هم زده و پیش از خاموش کردن شعله، مزه آن را چک نمایید.
  • مرحله پنجم: خمیر آماده را با توجه به سایز پیراشکی که مدنظر دارید برش زده و از مایه پیراشکی به همراه مقداری پنیر‌ پیتزا در آن قرار دهید. همچنین قبل از بستن درب پیراشکی، اندکی جعفری خردشده در آن قرار دهید. در آخر، از کره آب‌شده به همراه کنجد برای رومال کردن پیراشکی بهره ببرید.

همه فوت و فن های طرز تهیه پیراشکی خانگی

فوت و فن طرز تهیه پیراشکی خانگی

برای اینکه دست آخر، پیراشکی‌های خانگی خوشمزه‌ای نصیب شما شود، بهتر است به نکات زیر توجه فرمایید:

  • در هنگام تهیه خمیر پیراشکی، حتما از ورز دادن بسیار غافل نشوید تا خمیر یکدست و خوشمزه‌ای داشته باشید.
  • حتما آرد را در چند مرحله به مواد خمیر اضافه کنید تا از خشکی خمیر پیشگیری شود.
  • مواد داخل پیراشکی را تقریبا با اندازه‌های مساوی ریزریز کنید تا داخل پیراشکی، فرم یکنواختی را ایجاد کنند.
  • می‌توانستید برای مزه بهتره پیراشکی، از ترکیب پیاز و پیازچه برای داخل خمیر استفاده کنید.
  • از فلفل دلمه‌ای رنگی استفاده کرده و از ریختن تخم آنها در غذا پرهیز کنید.
  • حتما از سیر در تهیه مایه پیراشکی استفاده کرده و اگر سیر دم دستتان نیست، پودر سیر را جایگزین کنید.
  • اگر مایل هستید از ترکیب گوشت گوسفندی و گوساله استفاده کنید. همچنین می‌توانید از مرغ برای تهیه پیراشکی مرغ و یا سویا و سبزیجات برای تهیه پیراشکی رژیمی بهره ببرید.
  • برای رومال پیراشکی می‌توانستید از تخم‌مرغ نیز بهره ببرید، که ما بخاطر بوی زهم تخم‌مرغ ترجیح دادیم از کره استفاده کنیم.

انواع پیراشکی‌های خوشمزه و فوری با اسنپ فود

اکنون که با طرز تهیه پیراشکی خانگی با گوشت، مرغ و سبزیجات آشنا شدید، وقت تدارک دیدن یک میان‌وعده یا شام خوشمزه با دوستان است. اگر مایل هستید دو نوع غذا درست کنید، مشکلی نیست! می‌توانید با طرز تهیه سمبوسه که قبلا به شما آموزش داده‌ایم، یک سمبوسه لذیذ را هم کنار پیراشکی‌های خوشمزه، سرو کنید. البته پیشنهاد ما به شما این است که قبل از اینکه کسی را وعده بگیرید، با اسنپ‌فود تماس حاصل کرده و با سفارش آنلاین غذا تمام این پیراشکی‌های فوق‌العاده دلپذیر را بدون هیچ‌گونه دردسر اضافی تهیه نمایید.

نظرات کاربران