آخرین کلمات کلیدی جست و جو شده
داغ‌ترین‌های امروز
  • سمبوسه سیب زمینی
    طرز تهیه سمبوسه سیب زمینی با طعم‌ های مختلف مرداد 2, 1403
  • سبزی خورشت کرفس
    سبزی خورشت کرفس چیست؟ مرداد 2, 1403
  • روغن کرچک
    معرفی روغن کرچک با خواص، مضرات و نحوه مصرف خرداد 20, 1403
صفحه پیدا نشد!
قهوه با قارچ گانودرما
انواع نوشیدنی ها
4/5 - (1 امتیاز)
بدون نظر

قارچ گانودرما؛ قهوه با قارچ نوش‌جان کنید!

زهرا دهقان 22 مهر 1397 3 دقیقه

قارچ گانودرما یکی از انواع قارچ‌های دارویی است. این قارچ سفت و چوبی که در یک‌سالگی رسیده می‌شود، از قدیم در طب خاور دور، مخصوصاً در طب چینی، جایگاه ویژه‌ای داشته است؛ مردمان چین و ژاپن و کره از خواص فراوان میوه و ریشه‌ی این قارچ بهره می‌برده و آن را برای درمان بسیاری از بیماری‌ها استفاده می‌کرده‌اند. در سال‌های اخیر این قارچ جایگاه ویژه‌ای پیدا کرده است و در حالا در منوی بسیاری از کافه‌ها هم دیده می‌شود. برای آشناشدن با قارچ گانودرما و خواص آن با این مطلب اسنپ‌فود همراه باشید.

قارچ گانودرما

قارچ گانودرما

قارچ گانودرما چیست؟

قارچ گانودرما را در چینی درخت زندگی می‌دانند و به قارچ جان‌افزا هم معروف است؛ در شرق دور قارچ گانودرما نماد سلامت، طول عمر، بخت و اقبال، زندگی شاد و البته جاودانگی است. این قارچ به‌صورت وحشی می‌روید و بسیار کمیاب است؛ بااین‌همه در سالیان اخیر، با مشخص‌شدن خواص فراوان آن،  کشت تجاری و انبوه آن افزایش یافته است. نام علمی این قارچ گانودرما لوسیدرم است و به‌رنگ‌های مختلفی ازجمله سیاه، قرمز، بنفش، سبز، سفید و زرد در طبیعت دیده می‌شود، اما رنگ شناخته‌شده و پرفروش آن قرمز مایل به قهوه‌ای است. بهترین نوع این قارچ در ژاپن و به‌صورت ارگانیک کشت می‌شود. شکل خام قارچ گانودرما طعم و بوی خوبی ندارد؛ به‌همین دلیل، چینی‌ها این قارچ را خرد می‌کنند و می‌خشکانند و به‌صورت دمنوش مصرف می‌کنند.

خواص قارچ گانودرما

در سال‌های اخیر تحقیقات و پژوهش‌های بسیاری درباره‌ی خواص و مضرات قارچ جان‌افزا انجام شده است و شواهد فراوانی از خواص و فواید بی‌شمار این قارچ به دست آمده است. قارچ گانودرما بیش از ۴۰۰ نوع ماده‌ی ارزشمند در خود دارد که ازجمله‌ی آن‌ها این موارد است:

  • بتا گلوکان
  • استرول‌های گیاهی
  • پلی‌ساکاریدها
  • تری‌ترپن‌ها
  • پتاسیم
  • فسفر
  • کلسیم
  • ویتامین‌ها A، B، C، D و E
قارچ گانودرما

قارچ گانودرما

فواید استفاده از قارچ گانودرما؛ قارچ دارویی

قبل از دیدن فهرست بلندبالای فواید قارچ جان‌افزا باید به خاطر داشته باشید که این قارچ یک دارو است؛ بنابراین باید در مصرف آن ملاحظات لازم را در نظر بگیرید، مخصوصاً اگر آن را به‌عنوان رژیم لاغری مصرف می‌کنید. فهرست فواید مصرف این قارچ از این قرار است:

  • درمان آکنه و جوش پوستی و پاکسازی پوست
  • خواص ضد پسوریازیسی و عوارض التهابی پوست
  • ازبین‌بردن چروک صورت
  • تقویت و رشد موها و جلوگیری از سفیدی زودرس آن‌ها
  • درمان ریزش مو
  • جلوگیری از ام‌اس و کمک به بهبود عوارض آن
  • افزایش سطح انسولین و کنترل قند خون و بهبود دیابت
  • افزایش هموگلوبین خون و کمک به بهبود دیابت و کم‌خونی
  • افزایش گلبول سفید خون، خواص ضد باکتریایی، ضد میکروبی و ضد قارچ و کاهش عوارض بیماری ایدز
  • خواص ضداکسیدانی و جلوگیری از سرطان
  • کمک به بهبود سرطان در بیماران دچار سرطان سینه و پروستات و روده‌ی بزرگ و افزایش احتمال بهبودی بیمار و نیز کنترل عوارض سرطان ریه
  • کاهش عوارض شیمی‌درمانی، ازجمله ضعف بدن و حالت تهوع
  • کمک به بهبود عملکرد تیروئید
  • اکسیژن‌رسانی بهتر به مغز و بهبود میگرن و جلوگیری از بروز آن
  • شادی‌آوری به‌دلیل خواص ضداکسیدانی
  • کنترل و کاهش تری‌گلیسیرید و کلسترول خون به‌دلیل داشتن گانودریک‌اسید
  • کاهش فشار خون
  • ضد آلرژی و آسم
  • پاکسازی بدن و کبد از سموم و کاهش ابتدا به هپاتیت B، کبد چرب و سیروز کبدی
  • سم‌زدایی دستگاه مثانه
  • افزایش متابولیسم و سوخت‌وساز بدن و درنتیجه کمک به لاغری
  • بهبود زخم معده
  • کمک به بهبود برونشیت‌های مزمن

عوارض استفاده و مصرف قارچ گانودرما

ظاهراً هنوز تحقیقات فراوان درباره‌ی استفاده از این قارچ عوارض چندانی را به دست نداده است، بااین‌حال همان‌طور که پیش‌تر گفته شد، این قارچ بیشتر یک دارو است تا یک ماده‌ی ساده‌ی خوراکی؛ درنتیجه باید به‌اندازه و درست مصرف شود و تداخل‌های دارویی هم درمورد آن در نظر گرفته شود. در مواردی مصرف قارچ گاندرما این عوارض را در پی داشته است:

  • خون‌دماغ‌شدن
  • خشک‌شدن بینی و دهان و گلو و مخاط
  • خارش پوست
  • دیده‌شدن خون در مدفوع
  • بروز عطسه و آلرژی‌های تنفسی

طرز تهیه قارچ گانودرما و مصرف آن

طرز مصرف از این قارچ بیشتر به‌صورت دم‌کردنی است، حال چه به‌صورت دم‌کرده همراه با دیگر دمنوش‌ها، چای یا قهوه. چینی‌ها بیشتر آن را با انواع دمنوش‌ها و چای مصرف می‌کرده‌اند، اما در حال حاضر بیشترین و رایج‌ترین مصرف آن همراه با قهوه است. امروزه قارچ گانودرما را با انواع قهوه، مخصوصاً کاپوچینو، فرآوری و مصرف می‌کنند. مقدار مصرف و تناسب این قارچ با قهوه امروزه به یک تخصص تبدیل شده و کمک فراوانی به رونق‌یافتن آن کرده است.

اشتراک:
زهرا دهقان- 507 مقالات

سرویس‌های اسنپ فود

سرویس‌های اسنپ فود