طرز تهیه ترشی خرفه، ترشی با گیاهی خودرو

طرز تهیه ترشی خرفه
5/5 - (1 امتیاز)

خرفه، گیاهی خودرو و علفی است که خواص درمانی بسیاری دارد. از این گیاه به شکل‌های مختلف در آشپزی استفاده می‌شود؛ به عنوان مثال، خورشت خرفه بوشهری، بورانی خرفه یا آش خرفه از غذاهایی هستند که شاید تا به حال، کمتر شنیده باشید. اما در کنار این غذاهای خوشمزه، ترشی خرفه را نباید از قلم انداخت. این ترشی پرخاصیت و خوشمزه، چاشنی خوبی برای انواع پلوهای مخلوط مانند لوبیا پلو یا استانبولی است. طرز تهیه ترشی خرفه با ترکیبات و طعم‌های مختلف را در اسنپ فود بخوانید.

ترشی خرفه
تعداد نفرات …..
زمان آماده سازی 2 ساعت
زمان پخت غذا 10 دقیقه
میزان سختی سختی کم

ترشی خرفه با برگ های سبز و گوشتی

دقت کنید که زمان نسبتا طولانی آماده سازی این ترشی، به خاطر خشک شدن کامل سبزی خرفه است. اگر می‌خواهید این زمان را کوتاه‌تر کنید، سبزی را روی دستمالی تمیز پهن کرده و در معرض با کولر یا پنکه قرار دهید و مدام زیر و رو کنید تا هیچ رطوبتی در آن باقی نماند.

مواد لازم برای طرز تهیه ترشی خرفه ساده

در ادامه، مواد لازم برای طرز تهیه ترشی خرفه خالی و ساده را می‌بینید. توجه کنید که ماندگاری این ترشی، 6 ماه است:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
سبزی خرفه یک کیلو
فلفل تند 3 عدد
سیر رنده شده 10 حبه
سرکه به مقدار لازم
پودر گلپر یک قاشق غذاخوری
نمک به مقدار لازم

مراحل طرز تهیه ترشی خرفهطرز تهیه ترشی خرفه خالی

برای طرز تهیه ترشی خرفه با سرکه سفید، مراحل زیر را دنبال کنید:

  • مرحله اول: سبزی خرفه را پاک کرده و خوب بشویید و با سایز درشت خرد کنید.
  • مرحله دوم: داخل قابلمه‌ای مناسب مقداری آب بریزید و روی حرارت بگذارید تا آب به جوش آید، سپس، خرفه‌ها را داخل آب در حال جوش بریزید و اجازه دهید 2 دقیقه بگذرد.
  • مرحله سوم: حالا خرفه‌ها را آبکش کنید و صبر کنید تا آب اضافی آن‌ها خارج شود.

نکته مهم: خشک نشدن کامل خرفه‌ها در این مرحله، باعث لزج شدن سبزی ترشی می‌شود.

  • مرحله چهارم: سبزی خرفه پخته شده را همراه سیر رنده شده، گلپر و نمک داخل یک ظرف شیشه‌ای مناسب بریزید. سپس سرکه را تا اندازه‌ای اضافه کنید که روی تمام مواد ترش را بگیرد.
  • مرحله پنجم: درب شیشه را کاملا محکم کنید و ظرف را یک هفته در محل مناسب و خنکی در آشپزخانه قرار دهید تا ترشی آماده مصرف شود.

نکته: پس از باز کردن درب ظرف، باید آن را به یخچال منتقل کنید.

نکته: روش دیگر طرز تهیه ترشی خرفه خالی این است که سبزی خرفه را در ترکیب سرکه و گلپر و سیر و فلفل بجوشانید. در این صورت، ترشی خرفه شما، نیاز به زمان استراحت ندارد و به محض آماده شدن، قابل مصرف است.

نکته: می‌توانید در این روش، چند گوجه فرنگی رنده شده نیز به ترکیب ترشی اضافه کنید. در این صورت باید، مخلوط سرکه و گوجه فرنگی حرارت ببینند.

طرز تهیه ترشی خرفه بادمجانطرز تهیه ترشی خرفه با سرکه سفید

در این روش از طرز تهیه ترشی خرفه باید از ترکیب خرفه، سیر، سرکه، بادمجان، نمک، فلفل و زردچوبه استفاده کنید.

خرفه شسته شده را خرد کرده و روی دستمالی پهن کنید تا آب اضافی آن گرفته شود. سپس، بادمجان‌ها را کبابی کنید و پس از گرفتن پوست آن‌ها، به صورت ساطوری خرد کنید. خرفه و بادمجان و سیر کوبیده شده و ادویه‌ها را با هم مخلوط کرده و در ظرفی شیشه‌ای بریزید. ظرف را با سرکه پر کنید و به مدت 10 روز در جایی خنک قرار دهید تا ترشی آماده شود.

طرز تهیه ترشی خرفه با هویج

برای درست کردن ترشی خرفه با این طعم، سبزی خرفه را مطابق دستورهای قبل آماده و خرد کرده و آن را با مقداری هویج رنده شده، سیر و نعنای خرد شده و نمک و فلفل داخل قابلمه‌ای ریخته و همراه با سرکه بجوشانید. روش دیگر این است که مثل دستور قبل، تمام مواد را داخل ظرفی شیشه‌ای ریخته و سرکه را به آن‌ها اضافه کنید. ظرف را در جایی خنک قرار دهید و چند روز صبر کنید تا ترشی به اصلاح برسد و آماده مصرف شود.

طرز تهیه ترشی خرفه با خیار و بادمجان

برای تهیه ترشی خرفه به این روش، به ازای 3 تا 4 کیلو خرفه، به نیم کیلو خیار و نیم کیلو بادمجان، 4 بوته سیر و 2 لیتر سرکه نیاز دارید. ادویه‌ها و چاشنی‌های این ترشی هم مخلوطی از نمک، فلفل، رازیانه، نعنای خشک و سیاه دانه است.

برای تهیه آن، خرفه را آماده کنید و کنار بگذارید. بادمجان و خیار نگینی شده را در سرکه و نمک بجوشانید و سایر ادویه‌ها و سیر خرد شده را به آن اضافه کنید و اجازه دهید سرد شود. سپس این ترکیب را همراه با خرفه‌های خرد شده، داخل ظرفی شیشه‌ای بریزید و در صورت تمایل، کمی غوره هم به آن اضافه کنید. این ترشی، به محض آماده شدن، قابل استفاده است. علاوه بر این ترشی، اگر به تهیه ترشی‌های رنگارنگ علاقه دارید، می‌توانید طرز تهیه ترشی بامیه یا طرز تهیه ترشی لوبیا سبز ساده را در سایت ما نیز مطالعه کنید.

طرز تهیه ترشی خرفه با سرکه سیب

ترشی خرفه با سرکه سیب

در طرز تهیه این ترشی، علاوه بر سرکه سفید، از سرکه سیب هم می‌توان استفاده کرد. اما در مجموع، اگر طعم سرکه خاص را در ترشی نمی‌پسندید می‌توانید آن را با مقداری آب جوشیده ترکیب کنید تا ترشی شما طعم ملایم‌تری داشته باشد. دقت کنید که در صورت جوشاندن آب و سرکه، پس از جوشیدن آب، سرکه را اضافه کنید تا خواص سرکه حفظ شود.

برای سفارش ترشی خرفه دست دست نکنید…

تا به حال، طرز تهیه انواع ترشیجات؛ مانند طرز تهیه ترشی بامیه ، طرز تهیه ترشی لوبیا سبز ساده و … را در مجله آشپزی اسنپ فود دیده‌اید. اگر وقت کافی برای درست کردن آن‌ها در منزل ندارید، این ترشی‌های خوشمزه را از طریق سفارش آنلاین غذا از اسنپ فود سفارش دهید و تنوع بی‌نظیر انواع چاشنی‌ها و طعم‌ها را در سفره‌های خود تجربه کنید.

نظرات کاربران