طرز تهیه سمبوسه گوشتی، پیتزایی، جنوبی و …

طرز تهیه سمبوسه
5/5 - (1 امتیاز)

طرز تهیه سمبوسه، روش‌های متنوعی دارد. مثلا بعضی افراد به هوای سمبوسه بندری، طعم‌های بسیار تند و آتشی را می‌پسندند، بعضی هم ترجیح می‌دهند به جای رفتن به رستوران، یک سمبوسه پیتزایی فوق‌العاده در منزل تهیه کنند. در این بین، سمبوسه گوشت، جزو فست فودهایی است که می‌توانید به عنوان یک پیش‌غذای مجلسی و خوش‌طعم، روی آن حساب کنید. در این مطلب از اسنپ فود، مواد لازم و نحوه تهیه سمبوسه گوشت را با هم می‌خوانیم و پس از آن، به نحوه تهیه انواع دیگر سمبوسه‌ها هم اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

سمبوسه گوشت

تعداد نفرات 4 نفر
زمان آماده سازی 10 دقیقه
زمان پخت غذا 2 ساعت
میزان سختی کم

طرز تهیه سمبوسه گوشت، مثلثی ترد و مقوی

طرز تهیه سمبوسه گوشت، مثلثی ترد و مقوی

اگر به طعم گوشت علاقه دارید، حتما عاشق سمبوسه گوشت نیز خواهید شد. با این حساب کافی است که مواد لازم را آماده کرده و با دنبال کردن مراحل آن، این غذای خوشمزه را تهیه کنید.

مواد لازم برای سمبوسه گوشت

موادی که در ادامه می‌آید برای 4 نفر مناسب است، در صورت نیاز، با حفظ نسبت‌ها، مواد سمبوسه گوشت را دو یا چند برابر کنید تا سمبوسه‌های بیشتری داشته باشید. به علاوه در نظر داشته باشید که انواع سمبوسه با گوشت چرخ کرده با اضافه کردن مواد دیگر چون سبزیجات معطر، قارچ و …، تنوع پیدا می‌کنند. به این شکل شما می‌توانید انواع سمبوسه با طعم‌های جدید را در منزل آماده کنید.

مواد لازم مقدار مورد نیاز
گوشت چرخ کرده 200 گرم
پیاز متوسط 2 عدد
سیب‌زمینی درشت یک عدد
فلفل دلمه‌ای نصف پیمانه
رب گوجه فرنگی یک قاشق چایخوری
جعفری خرد شده نصف پیمانه
پودر سیر به مقدار کافی
نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار کافی
نان لواش به تعداد لازم
روغن به مقدار لازم

مراحل تهیه سمبوسه گوشت

مراحل تهیه سمبوسه گوشت

دستور تهیه سمبوسه گوشت شامل مراحل زیر است. لازم به توضیح است که به طور معمول طرز تهیه سمبوسه با نان لواش پیش می‌رود، اما شما می‌توانید از خمیر یوفکا نیز به عنوان جایگزین استفاده کنید.

  • مرحله اول: سیب‌زمینی‌ها را پوست کنده و به صورت نگینی خرد کنید. سپس در تابه‌ای مناسب، مقداری روغن ریخته و سیب‌زمینی‌ها را همراه با مقداری نمک درون آن سرخ کنید.
  • مرحله دوم: سیب‌زمینی‌های سرخ شده را از تابه خارج کنید، پیازهای نگینی را داخل آن بریزید و پس از اینکه مقداری تفت دادید، زردچوبه را اضافه کنید. صبر کنید تا پیازها سبک و طلایی شوند.
  • مرحله سوم: گوشت چرخ کرده را به پیاز اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا رنگ گوشت برگشته و بوی خامی آن از بین برود. حالا فلفل سیاه، پودر سیر و در نهایت، رب گوجه را هم اضافه کنید و صبر کنید تا طعم گوشت و ادویه‌ها کاملا به خورد هم بروند.
  • مرحله چهارم: در این مرحله از طرز تهیه سمبوسه با گوشت چرخ کرده، فلفل دلمه‌ای‌های نگینی شده را به گوشت اضافه کنید و پس از اینکه مقداری تفت خورد، جعفری‌های خرد شده را داخل تابه بریزید.
  • مرحله پنجم: در نهایت، سیب‌زمینی‌های سرخ شده را به مواد داخل تابه اضافه کنید و خوب تمام مواد را با هم مخلوط کنید. سپس تابه را از روی حرارت برداشته و کنار بگذارید تا به بخش برش دادن نان‌ها و پیچیدن مواد داخل آن‌ها برسید.
  • مرحله ششم: لواش‌ها را به صورت مستطیل‌هایی با عرض 10 سانتی‌متر برش بزنید. یک قاشق غذاخوری از مواد سمبوسه را ابتدای این مستطیل ریخته و آن را به شکل مثلث بپیچید. دقت داشته باشید که انتهای نان را فیکس کنید تا مواد میانی بیرون نریزند.
  • مرحله هفتم: درون ظرفی گود مقداری روغن سرخ کردنی بریزید و وقتی روغن کاملا داغ شد، سمبوسه‌ها را داخل آن ریخته و با حرارت متوسط دو طرف آن‌ها را کاملا سرخ کنید.
  • مرحله هشتم: سمبوسه‌ها را درون یک توری فلزی قرار دهید تا روغن اضافی آن‌ها خارج شود. برای این کار می‌توانید از دستمال‌های حوله‌ای مخصوص آشپزخانه هم استفاده کنید. دقت داشته باشید که خارج کردن روغن، کمک می‌کند تا این غذا هم چربی کمتری داشته و سالم‌تر باشد و هم طعم بهتر و تردتری به خود بگیرد.

در نهایت، می‌توانید برای تزئین سمبوسه گوشت از سس سمبوسه یا انواع سبزیجات، زیتون یا گوجه‌های گیلاسی استفاده کنید. به همین شکل اگر طرز تهیه پوره سیب زمینی را دنبال می‌کنید، از زیتون یا سبزیجات مختلف برای تزئین آن کمک بگیرید.

طرز تهیه سمبوسه گوشت در فر

برای درست کردن سمبوسه در فر، باید از چند دقیقه قبل فر را روشن کنید تا فضای داخلی آن کاملا گرم شود. درجه فر بستگی به نوع فر دارد، اما معمولا بین 200 تا 220 درجه سانتی‌گراد، دمای مناسبی است. حدود 5 تا 10 دقیقه زمان لازم است تا سمبوسه‌ها کاملا طلایی شوند. البته برای رنگ و لعاب بهتر می‌توانید از ترکیب روغن زیتون و زرده تخم‌مرغ به عنوان رومال سمبوسه‌ها استفاده کنید.

توجه کنید که زمان پخت سمبوسه با نان لواش، کوتاه‌تر از زمان پخت سمبوسه با خمیر یوفکا یا خمیرهای خانگی است.

طرز تهیه سمبوسه سیب زمینی

طرز تهیه سمبوسه سیب زمینی

سمبوسه سیب زمینی، یکی از رایج‌ترین انواع سمبوسه است که هم مواد اولیه ساده‌تری دارد و هم سریع‌تر آماده می‌شود. مراحل تهیه این سمبوسه نیز شبیه به سمبوسه گوشت است، با این تفاوت که در این نوع سمبوسه، از گوشت چرخ کرده یا هر نوع گوشت دیگری استفاده نمی‌شود. به این شکل طرز پیچیدن نان سمبوسه نیز به همان شکل مشابه که در بالا اشاره کردیم، انجام خواهد شد.

طرز تهیه سمبوسه بندری با گوشت

اگر می‌خواهید سمبوسه بندری با گوشت آماده کنید، کافی است که میزان رب را دو برابر کرده و به جای ادویه‌های معمول که در بالا اشاره کردیم؛ از فلفل قرمز در ترکیب با زردچوبه برای مواد میانی این سمبوسه استفاده کنید. طعم سمبوسه بندری با گوشت، تند خواهد بود و حتما باید عاشق غذاهای تند باشید که این نوع سمبوسه مطابق طبع شما باشد.

طرز تهیه سمبوسه پیتزایی برای 4 نفر

طرز تهیه سمبوسه پیتزایی برای 4 نفر

برای تهیه سمبوسه به این روش، به سیب‌زمینی، پیاز، قارچ، سوسیس و مقداری پنیر پیتزا نیاز دارید. هر کدام از این مواد را به صورت نگینی خرد کرده و به طور جداگانه سرخ کنید. در مرحله بعدی از دستور سمبوسه پیتزایی، همه مواد را با هم ترکیب کرده و چاشنی‌ها و ادویه‌های لازم را اضافه کنید.

نکته: دقت کنید که موقع تفت دادن قارچ‌ها، حرارت باید زیاد باشد تا قارچ آب نیندازد.

موقع ریختن مواد داخل نان لواش روی آن‌ها مقداری پنیر پیتزا بریزید، نان‌ها را به صورت مثلی بپیچید و در روغن داغ سرخ کنید.

طرز تهیه سمبوسه آبادانی

مواد اصلی سمبوسه آبادانی شبیه سمبوسه سیب زمینی است، اما اگر می‌خواهید یک سمبوسه آبادانی تند داشته باشید، می‌توانید به صورت جداگانه، سس مخصوص سمبوسه را آماده کرده و موقع سرو، کنار سمبوسه‌ها قرار دهید. در واقع طرز تهیه سمبوسه جنوبی، به نوع سس مخصوصی است که با آن همراه می‌شود.

برای تهیه این سس تند، باید یک و نیم قاشق چای‌خوری پوست تمبر هندی را با ۳ قاشق غذا خوری سس تند ترکیب کنید و به مدت 10 دقیقه با حرارت ملایم بپزید. در پایان، برای رقیق‌تر شدن سس، 3 قاشق غذاخوری آب به آن اضافه کرده و حرارت را خاموش کنید. لازم به ذکر است که شما می‌توانید طرز تهیه سمبوسه آبادانی با گوشت یا بدون گوشت را دنبال کنید. بسته به این که به استفاده از گوشت علاقه‌مند باشید یا نه، هر یک از این دستور پخت‌ها، می‌توانند غذای جذابی با طعم تند و تیز آبادانی به همراه داشته باشند.

طرز تهیه سمبوسه مرغ

طرز تهیه سمبوسه مرغ

مواد اصلی این سمبوسه، سیب‌زمینی، پیاز، سینه مرغ، فلفل دلمه‌ای ، قارچ و پنیر پیتزا است. لازم است به مدت یک ساعت مرغ را با یک پیاز و مقداری آب، به صورت جداگانه بپزید. سیب‌زمینی و قارچ هم باید به صورت جدا سرخ شوند. پس از پخت مرغ، آن را با پیاز و فلفل دلمه‌ای تفت دهید و در آخر، سیب‌زمینی‌ها و قارچ‌های سرخ شده را همراه مقداری رب و سایر چاشنی‌ها اضافه کنید تا مواد میانی سمبوسه مرغ آماده شود. باقی مراحل؛ یعنی پیچیدن و سرخ کردن سمبوسه‌ها مشابه قبل است.

تهیه انواع سمبوسه به پایان رسید و در پایان این مطلب، پیشنهاد می‌کنیم اگر به دنبال طعم‌های متفاوت و خوشمزه هستید، طرز تهیه بورانی اسفناج را نیز نیز مطالعه کنید.

تردید برای تهیه سمبوسه را کنار بگذارید…

نحوه تهیه سمبوسه به روش‌های مختلف را برای شما توضیح دادیم. حال، اگر دلتان هوس این نوع غذاها را کرده اما فرصت تهیه آن را ندارید، از اسنپ فود کمک بگیرید. شما می‌توانید از طریق سفارش انلاین غذا در اسنپ فود اقدام کرده و در کوتاه‌ترین زمان ممکن، غذاهای دلخواه‌تان را در محل آدرس تحویل بگیرید.

نظرات کاربران

متین
02.شهریور.1401