خورشت قورمه سبزی یکی از انواع غذاهای اصیل ایرانی است که قدمت بسیار زیادی دارد. اگر چه دستور پخت قورمه سبزی در شهرهای مختلف کشور، تنوع زیادی دارد؛ اما خمیر مایه آن یکسان بوده و این خورشت در اکثر شهرها، از محبوبیت زیادی برخوردار است. از محبوب ترین انواع خورش قورمه سبزی در مناطق مختلف ایران میتوان به خورشت قورمه سبزی تهرانی، گیلانی، جنوبی و ترکی یا تبریزی اشاره کرد. اگر شما هم این خورشت را دوست دارید، پیشنهاد میکنیم طرز تهیه قرمه سبزی + نکات آن را تا انتها مطالعه کنید.
قورمه سبزی | |
تعداد نفرات | 4 |
زمان آماده سازی | 30 دقیقه |
زمان پخت غذا | 60 دقیقه |
میزان سختی | متوسط |
قورمه سبزی مجلسی؛ یک غذای محبوب
قورمه سبزی مجلسی یک خورشت عالی برای سرو در وعده ناهار یا شام است و شما میتوانید این غذا را در مجالس و میهمانیهای خود نیز سرو کنید.
مواد اولیه مورد نیاز برای پخت قورمه سبزی مجلسی
برای این که بتوانید دستور پخت قورمه سبزی را به درستی دنبال کنید، پیش از هر چیزی به این مواد اولیه نیاز خواهید داشت. با موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است، میتوانید برای ۴ نفر خورشت قورمه سبزی تهیه کنید. در صورتی که میخواهید مقداری کمتر یا بیشتری خورش تهیه کنید، کافی خواهد بود که مواد را به اندازه متناسب آن، بیشتر یا کمتر در نظر بگیرید.
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
پیاز بزرگ | 1 عدد |
لیمو عمانی | 3 عدد |
لوبیا قرمز | 200 گرم |
سبزی خورشتی | 500 گرم |
گوشت خورشتی | 400 گرم |
روغن مایع | به اندازه کافی |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به میزان لازم |
طرز تهیه قرمه سبزی +نکات
در طرز تهيه قورمه سبزي خوشمزه و مجلسی، مراحل زیر را انجام دهید:
- مرحله اول :از شب قبل لوبیا را در یک کاسه آب خیس کنید و دو تا سه مرتبه آب آن را عوض کنید تا هم نفخ آن گرفته شده و هم لوبیاها سریع پخته شوند. دقت کنید که لوبیا شما باید از جنس مرغوب باشد، در غیر این صورت حتی در صورت خیساندن در آب، ممکن است که لوبیاها دیرپز بوده و نیاز باشد مدت بیشتری برای پخته شدن آنها منتظر بمانید.
- مرحله دوم: پوست پیاز را گرفته و آن را به صورت نگینی و ریز خرد کنید. البته شما میتوانید از روش جایگزین استفاده کرده و پیاز را رنده کنید. قابلمهای مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخل آن بریزید. پس از این که روغن داغ شد، پیاز خرد یا رنده شده را به روغن اضافه کرده و تفت بدهید. پس از این که پیازها از خامی خارج شدند، مقداری زردچوبه به آنها زده و به تفت دادن ادامه دهید تا رنگ پیازها طلایی شود.
- مرحله سوم: پس از این که پیاز نرم شد، گوشت خورشتی را به قطعات مساوی برش دهید و به پیاز اضافه کنید. تفت دادن مخلوط گوشت و پیاز را تا جایی ادامه دهید که رنگ گوشت تغییر کند و کاملا سرخ شود. البته دقت داشته باشید که اگر گوشت زیاد از حد سرخ شود، سفت شده و برای پخته شدن نیز زمان بیشتری نیاز دارد.
- مرحله چهارم: در این مرحله لوبیاهایی که از شب قبل خیس کرده بودید را با مقداری آب به مدت 15 دقیقه بجوشانید تا رنگ آن گرفته شود. اگر این کار را نکنید، ممکن است رنگ اولیه قرمز باعث کدر شدن رنگ خورشت شما شود.
- مرحله پنجم: حالا گوشت و پیاز را به همراه لوبیاها در قابلمه ریخته و چند لیوان آب به آن اضافه کنید و روی حرارت بگذارید. در حالی که این مواد میجوشند، سبزی قورمه را به شکلی منظم و ریز خرد کنید.
- مرحله ششم: سبزیهای خرد شده را در تابهای به همراه کمی روغن مایع سرخ کنید. توجه داشته باشید که هر چقدر رنگ سبزی پر رنگتر شود، در پایان کار خورشت شما سیاهتر خواهد شد.
- مرحله هفتم: اگر چه یک راز قورمه سبزی خوشمزه، تفت دادن زیاد سبزی است؛ اگر میخواهید ویتامین و املاح معدنی سبزیجات شما حفظ شود، بهتر است آن را تفت ندهید یا خیلی کم تفت دهید. سبزیها را نیز به همراه مقداری نمک و فلفل سیاه به قابلمه خورشت اضافه کنید.
- مرحله هشتم: لیمو عمانی را باید از قبل با چنگال سوراخ کنید و درون یک لیوان آب جوش قرار دهید تا تلخیاش گرفته شود و خورشت را تلخ نکند. پس از اینکه سبزی خورشت چند جوش خورد، لیمو عمانی را به آن اضافه کنید. حالا اجازه دهید تا خورشت شما خوب جا بیفتد و آماده سرو شود.
نکات پخت قورمه سبزی مجلسی
برای تهیه خورشت قورمه سبزی با گوشت، نکات زیر را حتما در نظر بگیرید.
- برای اینکه خورشت به خوبی روغن بیندازد، باید سبزی خورشتی به خوبی سرخ شود و در پایان پخت خورشت، یک تکه یخ کوچک درون آن بیندازید. این کار باعث شوک به سبزی خورشت شده و باعث میشود قورمه سبزی شما روغن انداخته و رنگ و لعاب فوق العادهای نیز به خود بگیرد.
- سبزی خورشتی مخصوص قورمه سبزی شامل اسفناج، شنبلیله، تره، گشنیز و جعفری است. دقت داشته باشید که تره زیاد در سبز خورشتی باعث تندی خورشت و شنبلیله زیاد باعث تلخ شدن طعم خورشت میشود. از این روی اهمیت زیادی دارد که حتما در پخت قورمه سبزی خوشمزه، سبزیهای لازم را با تناسب کامل تهیه کرده و برخی از سبزیهای آن کم یا زیاد نشوند.
- برای آن که بتوانید به بهترین سبزی قورمه را سرخ کنید، باید پیش از ریختن روغن، سبزی را در تابه تفت دهید تا آب آن کشیده شود. پس از آن که مطمئن شدید سبزی آب اضافی ندارد، روغن به تابه اضافه کرده و سبزی را سرخ کنید. در حقیقت این تکنیک در هر طرز تهیه خورشت سبزي مجلسي مورد استفاده قرار میگیرد.
- بنا به ذائقه خود، میتوانید از لوبیا چیتی یا سفید برای تهیه این خورشت نیز استفاده کنید؛ اگر چه فرم رستورانی قورمه سبزی، با لوبیا قرمز همراه است.
- برای روغن بیشتر قورمه سبزی و مقوی شدن آن بهتر است از عصاره قلم استفاده کنید. همین طور رعایت تناسب در ادویه قورمه سبزی مجلسی، باعث میشود که طعم غذا متعادل شده و کاملا خوشمزه باشد.
همین طور توصیه میکنیم که حتما مطلب طرز تهیه انواع قورمه سبزی با گوشت و مرغ را نیز دنبال کنید.
خورشت قورمه سبزی با مرغ
اگر با طعم گوشت میانهای ندارید، برای تهیه این خورشت از مرغ استفاده کنید. برای تهیه آن به مواد زیر احتیاج دارید:
مواد لازم | مقدار موردنیاز |
سینه مرغ | 1 عدد |
لوبیا قرمز | 1.2 پیمانه |
پیاز | 2 عدد |
لیمو عمانی | 3 عدد |
سبزی قورمه سبزی سرخ شده | 700 گرم |
آبغوره | 2 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به میزان لازم |
زعفران دم کرده غلیظ | به میزان لازم |
طرز تهیه خورشت قورمه سبزی با مرغ
برای تهیه خورشت قورمه با مرغ، مراحل زیر را همراه با ما انجام دهید:
- مرحله اول: ابتدا لوبیا قرمز را بهتر است از شب قبل خیس کنید تا نفخش گرفته شود و چندین بار حتما آب آن را عوض کنید. سپس سبزی قورمه را آماده کنید. برای تهیه سبزی قورمه از ترکیب شوید، تره، گشنیز، جعفری، شنبلیله و اسفناج استفاده کنید. سبزی را خرد کرده و با مقداری روغن سرخ کنید.
- مرحله دوم: پیازها را پوست بگیرید و نگینی ریز خرد کنید و به همراه کمی روغن زردچوبه تفت دهید تا کمی سبک و طلایی شود. سپس سینه مرغ را به صورت فیله شده با کمی نمک و فلفل سیاه به پیاز اضافه کنید تا کمی سرخ شود و تغییر رنگ دهد.
- مرحله سوم: در ادامه لوبیا و سبزی قورمه سرخ شده را به ترکیب پیاز و مرغ اضافه کنید و کمی تفت دهید تا مواد به خوبی یکدست شوند. سپس چند پیمانه آب جوش روی مواد ریخته و درب قابلمه را بگذارید تا قورمه سبزی جا افتاده و روغن بیندازد. دقت کنید به اندازه کافی آب اضافه کنید تا دیگر نیازی به افزودن آب نباشد.
- مرحله چهارم: لیموعمانی را از قبل سوراخ کرده و برای ۲۰ دقیقه در آب ولرم قرار دهید تا تلخی آن گرفته شود. سپس لیمو عمانی را به همراه کمی آبغوره و زعفران دم کرده به قورمه سبزی اضافه کنید و بگذارید تا جا افتاده و مزه آن خارج شود. در انتها نیز به میزان لازم به خورشت خود نمک اضافه کنید و به همراه پلو نوش جان کنید.
نکات مربوط به پخت خورشت قورمه سبزی با مرغ
برای پخت این خورشت با مرغ، موارد زیر را حتما در نظر بگیرید:
- حتما آبغوره را در 20 دقیقه پایانی پخت به خورشت خود اضافه کنید تا خورشت شما کمرنگ نشود.
- هر چقدر سبزی خورشت قورمه سبزی ریزتر خرد شود، بهتر جا میافتد؛ در غیر این صورت به جز مشکل جا نیفتادن، خورشت شما ظاهر به اندازه کافی جذابی نیز نخواهد داشت.
- به دلخواه میتوانید یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی نیز به خورشت خود اضافه کنید. این روش پخت کمی متفاوت است و باید حتما پیش از اضافه کردن رب گوجه فرنگی به خورشت، آن را در یک تابه تفت دهید تا خامی رب گرفته شود.
- میتوانید به جای لیمو عمانی، از پرک لیموعمانی نیز در خورشت خود استفاده کنید. به ویژه این که در این صورت تلخی معمول لیمو از بین رفته و خورشت طعم بهتری به خود میگیرد.
- در دستور پخت قورمه سبزی با مرغ، میتوانید از لوبیا چیتی یا لوبیا چشم بلبلی به جای لوبیا قرمز استفاده کنید. قورمه سبزی با مرغ به همراه لوبیا چشم بلبلی بسیار راحتتر تهیه میشود؛ چون زمان کمتری برای پختن لوبیا لازم است (حدود یک ساعت).
قورمه سبزی، غذای اصیل ایرانی را آنلاین سفارش دهید
قورمه سبزی با گوشت خورشتی و با گوشت مرغ دو نوع از محبوبترین انواع قورمه سبزی در کشور ما است که طرفداران بسیاری دارد. ما در این مطلب تلاش کردیم تا طرز تهیه خورشت قرمه سبزی + نکات آن به شما آموزش دهیم و شما را در پخت یک غذای خوشمزه راهنمایی کنیم. البته، همانطور که میدانید تهیه قورمه سبزی زمان بر بوده و امکان تهیه آن همیشه و در هر جایی وجود ندارد. اگر شما هم هوس قورمه سبزی کردهاید؛ ولی زمان یا امکان پخت آن را ندارید، پیشنهاد میکنیم به اپلیکیشن یا سایت اسنپ فود سر بزنید. اسنپ فود پلتفرم سفارش غذای آنلاین است که تلاش میکند غذای سفارش داده شده را در کمترین زمان به دست مشتریانش برساند.
نظرات کاربران