بادمجان جزو غذاهای بسیار پرطرفدار در ایران است که اگر همین الان سری به رستورانهای گیلکی بزنید یا نگاهی به منوی آنها بیندازید، حتما لیست بلند بالایی از غذاهای حاوی بادمجان را خواهید دید. بادمجان جزو صیفیهای تیره طبقهبندی میشود و سرشار از انواع آنتیاکسیدانها و مواد معدنی است. به همین خاطر هم محققان آمریکایی نام «غذای مغز» را روی آن گذاشتهاند و معتقدند که مصرف آن برای سلامت ما بسیار مفید است. مادهای به نام «ناسیونین» در پوست بادمجان وجود دارد که از افزایش تعداد رادیکالهای آزاد در بدن جلوگیری میکند. کوچکترین فایده این کار، پیشگیری از آسیب رسیدن به سلولهای مغزی است.
بر اساس آزمایشهایی که آمریکایی بر روی حیوانات آزمایشگاهی انجام دادهاند، به این نتیجه رسیدهاند که ناسیونین میتواند به حفظ چربیهای موجود در سلولهای مغزی کمک کند. حفظ چربیهای موجود در سلولهای مغزی هم به معنای کاهش خطر حمله رادیکالهای آزاد به آنها، کاهش هدر رفتن مواد مغذی موجود در آنها، افزایش طول عمر و بهبود عملکردشان است. به علاوه، بادمجان حاوی آنتیاکسیدانی به نام «فنولیک» نیز هست. مصرف این آنتیاکسیدان باعث کاهش استرس میشود و از ابتلا به عفونتهای باکتریایی و قارچی در بدن هم پیشگیری میکند.
از خواص دیگر بادمجان میتواند به اثر ضد سرطانی و ضد میکروبی بودن آن هم اشاره کرد. ضمن اینکه مصرف به اندازه این صیفی خوشمزه میتواند از بالا رفتن سطح چربی بد خون (LDL) هم پیشگیری کند. تحقیق جالب دیگری که آمریکاییها برای پی بردن به خواص بادمجان انجام دادهاند، بر روی حیوانات آزمایشگاهی مبتلا به کلسترول بالای خون بوده است. آنها به مدت چندین روز به این حیوانات، مقدار مشخصی آب بادمجان خوراندهاند و پس از گذشت چند روز از این آزمایش، مشاهده کردهاند که کاهش چشمگیری در پایین آمدن سطح کلسترول خون آنها وجود داشته است. یعنی با مصرف آب بادمجان، چربیهای دیواره رگهای این حیوانات تا حد قابل قبولی کم شده بود.
این مطلب توسط سلامتیسم تهیه شده است.
بادمجان؛ ساده، غنی و خوشمزه

برچسب ها:
allusers