۷ مورد از مهم‌ترین خواص نارنج را بشناسید.

2/5 - (1 امتیاز)

بسیاری از افراد وقتی به نارنج فکر می‌کنند، به یاد مزه گاهی ترش، گاهی شیرین و اغلب نامشخص آن می‌افتند و همچنین پوست بسیار تلخ آن که تلخی‌اش بر روی دست می‌ماند و مزه دهان را بد می‌کند!

اما باید بدانید کمتر میوه‌ای وجود دارد که به اندازه نارنج برای سرماخوردگی، لاغری و بسیاری از مشکلات و بیماری‌های شایع بدن معجزه‌گر باشد!

نارنج جزوی از خانواده مرکبات بوده و بسیاری از خواص آن مشابه دیگر مرکبات است.

 

بررسی خواص نارنج به یک لیست بلندبالا نیاز دارد که در ادامه تلاش کرده‌ایم آن را برای شما فراهم کنیم و درباره مهم‌ترین نکات درباره مضرات و فواید آن با شما سخن بگوییم. با ما همراه باشید!

خواص نارنج؛ میوه‌ای از بهشت.

خواص نارنج بسیار فراوان است. این میوه به دلیل آنکه از طیف وسیعی از ویتامین‌ها، آن‌هم در مقادیر فراوان، بهره می‌برد، برای تمام ارگان‌های بدن خواص متنوعی دارد؛ تا حدی که احتمالا نتوان همه آن‌ها را در یک مقاله بیان کرد. برای مثال بهره‌مندی این محصول از مواد مناسب برای پوست و همچنین آنتی‌اکسیدان‌های فراوان، باعث شده تا خوردن منظم آن باعث شادابی پوست افراد شود.

نارنج همچنین برای درمان کم‌خونی، بیماری‌های کلیوی، بیماری‌های التهابی، دیابت، چربی خون، فشار خون پایین، دستگاه گوارشی بدن، و حتی در مبارزه با سرطان مفید است و می‌توان آن را به عنوان یکی از مرکبات فوق‌العاده برای سلامتی بدن معرفی کرد. این میوه که به نظر می‌رسد از پیوند دو گیاه پوملو و نوعی نارنگی به وجود آمده است، هم‌اکنون در بسیاری از نقاط دنیا از جمله ایران کشت می‌شود.

به دلیل کشت فراوان این میوه در ایران، خوشبختانه در بسیاری از فصول در سرتاسر نقاط کشور می‌توان آن را خریداری و نوش جان کرد. به شما پیشنهاد می‌دهیم در این مقاله با ما همراه باشید تا مهم‌ترین خواص این خوراکی خوش‌بو و خوش‌مزه را بررسی کنیم.

1.   خواص نارنج برای سرماخوردگی

پزشکان درباره خواص نارنج پخته برای سرماخوردگی و همچنین آب نارنج گفته‌های بسیاری دارند و این موضوع اول از هرچیز به سبب وجود مقادیر زیاد ویتامین C در آن است. نارنج همانند سایر مرکبات نظیر پرتقال و نارنگی، در موقع سرماخوردگی، آنفولانزا، کرونا و بیماری‌های مشابه، می‌تواند اثری معجزه‌آسا بر سلامتی شما بگذارد. چراکه این ویتامین یکی از تقویت‌کننده‌های اصلی دستگاه ایمنی بدن است.

نارنج را می‌توان به صورت نرسیده و سبز نیز مصرف کرد.

 

بنابراین در هنگام بیماری‌های ویروسی می‌توانید از نارنج در کنار سایر مرکبات بهره بگیرید و بهبود بیماری‌تان را تسریع کنید. جالب است که برخی محققان نشان داده‌اند از مواد موجود در آب نارنج و پوست نارنج می‌توان برای بهبود علائم سینوزیت نیز استفاده کرد. همچنین خواص ضدالتهابی قدرتمند این میوه برای کاهش دردها و التهابات آزاردهنده ناشی از این بیماری‌ها بسیار مفید خواهد بود.

یک موضوع مهم دیگر در هنگام ابتلا به سرماخوردگی و بیماری‌های مشابه آن، به هضم غذا مرتبط است. در هنگام بروز این بیماری‌ها معمولاً سیستم گوارشی بدن نیز تحت تأثیر قرار می‌گیرد و افراد دچار نوعی سوءهاضمه می‌شوند. برای این مواقع نیز اضافه کردن آب نارنج می‌تواند به کمک شما بیاید و هضم را برایتان ساده‌تر کند.

2.   خواص نارنج برای فشار خون

خواص نارنج درباره فشار خون کمی عجیب است؛ چراکه در برخی موارد و با مصرف غیرمنظم و کم این میوه ممکن است باعث کاهش فشار خون شود. اما مصرف زیاد یا منظم آن موجب افزایش فشار خون می‌شود و این موضوع باعث شده تا بسیاری از پزشکان آن را برای افرادی که دچار فشار خون بالا هستند محدود کنند. تقریبا همه مواردی که دچار فشار خون بالا بوده‌اند و نارنج مصرف کرده‌اند، فشار آن‌ها بالاتر رفته است.

بنابراین اگر فشار خون بالایی دارید بهتر است مصرف این ماده را به حداقل ممکن برسانید. اما می‌توان نارنج را به افرادی که در حالت عادی دچار افت فشار خون هستند پیشنهاد داد؛ چراکه مصرف منظم آن می‌تواند برای این مشکل کمک‌کننده باشد. نارنج ضربان قلب را نیز افزایش می‌دهد و بدین ترتیب افرادی که دچار تپش قلب هستند می‌بایست در مصرف آن احتیاط کنند.

3.   خواص نارنج برای لاغری

نارنج به دو شکل می‌تواند به شما در تسریع رژیم لاغری‌تان کمک کند:‌ ۱. چربی‌سوزی و افزایش سوخت‌ و ساز بدن و ۲. ایجاد سیری کاذب. بسیاری از مواد غذایی که برای لاغری مناسب هستند تنها یکی از این دو خاصیت را دارند اما نارنج با بهره‌مندی از هر دوی این‌ها به طور همزمان، یکی از گیاهان معجزه‌گر برای استفاده در رژیم‌های لاغری است. نارنج به هضم غذاهایی که چربی زیادی دارند نیز کمک می‌کند و همین اثر را برای چربی خون دارد. در این زمینه نگاهی به مقاله خواص کندر نیز داشته باشد.

لطفا در نظر داشته باشید نارنج تنها در زمانی می‌تواند به شما کمک کند که شما از یک پزشک تغذیه برای رژیم لاغری کمک گرفته باشید و همچنین به انجام ورزش منظم بپردازید. در کنار این دو، می‌توان نارنج را نیز به عنوان یک میوه تسریع‌کننده روند لاغری به کار گرفت. البته از آنجایی که نارنج با برخی داروهای چربی خون، فشار خون، اضطراب و… تداخل دارد، لازم است درباره مصرف منظم آن با پزشک مشورت کنید.

4.   خواص نارنج برای کبد

نارنج به دو دلیل برای کبد بسیار مفید است: ۱. بهره‌مندی آن از مقادیر زیادی ویتامین A که یک آنتی اکسیدان معتدل است و برای عملکرد سالم کبد ضروری است؛ ۲. خاصیت چربی‌زدای قدرتمند آن که برای کبدهای چرب بسیار مفید بوده و می‌تواند به عنوان یک چاشنی غذا، به افرادی که در خطر ابتلا به کبد چرب قرار دارند کمک کند. البته اگر کبد شما چرب است، لازم است به سراغ دارودرمانی جدی بروید و استفاده از نارنج و سایر داروهای گیاهی کمک چندانی به شما نخواهد کرد.

 

از طعم عالی مربا یا مارمالاد نارنج غافل نشوید!

 

همان‌طور که گفتیم به دلیل وجود آنتی اکسیدان‌های فراوان در نارنج، این دارو می‌تواند از بروز اختلالات کبدی پیش‌گیری کند؛ اما جالب است بدانید که اثر نارنج در از بین بردن کلسترول بد خون نیز بسیار قدرتمند بوده و در مجموع می‌توان نارنج را یک تصفیه‌کننده فوق‌العاده برای خون به حساب آورد. بدین ترتیب می‌توانید با استفاده مداوم از آن، مراقب سلامت خون خود نیز باشید.

5.   خواص نارنج بعد از غذا

جالب است بدانید که نارنج را هم می‌توان پیش از غذا و به صورت ناشتا نوش جان کرد، هم همراه با غذا و هم بعد از غذا، که هر یک از این شیوه‌ها خواص خاص خود را دارند و در مجموع پزشکان پیشنهاد می‌کنند نارنج به تمام شکل‌های گفته‌شده مصرف کنید. اما یک نکته مهم وجود دارد و آن‌هم اینکه خوردن نارنج یا آب‌نارنج به صورت ناشتا می‌تواند آسیب‌های جدی به معده بزند؛ حتی اگر با عسل ترکیب شده باشد. این ترکیب هرچند برای لاغری معجزه می‌کند اما می‌تواند به بهای سنگینی برای شما تمام شود.

 

بنابراین تنها به خواص نارنج بعد از غذا می‌پردازیم. شما می‌توانید بعد از غذاهای سنگین از نارنج برای بهبود هاضمه کمک بگیرید. همچنین بهره‌گیری از آب نارنج و عسل می‌تواند اثری عالی برای رفع یبوست داشته باشد. اگر غذای چرب یا پرکلسترول خورده‌اید نیز دسر آب نارنج و عسل برای کاهش چربی خون شما عالی خواهد بود.

6.   خواص نارنج در طب اسلامی

طبیبان سنتی معتقدند طبع نارنج سرد و خشک است؛ بنابراین افراد دارای طبع سرد می‌بایست آن را با احتیاط کامل مصرف کنند. البته نارنج‌هایی که کمتر ترش هستند میزان سردی آن‌ها نیز کمتر است. پیشنهاد شده است که افراد سردمزاج همواره نارنج را با مصلح‌های آن مصرف کنند؛ مهم‌ترین مصلح‌های نارنج عسل و شکر است که طبیعتاً مضرات عسل بسیار کمتر از شکر است.

طبیبان سنتی نارنج را برای درمان ناتوانی جنسی پیشنهاد می‌کنند و قائل‌اند حتی برای اختلال نعوظ آقایان نیز می‌تواند مفید باشد. از سوی دیگر معتقدند نارنج برای مبتلایان به افسردگی و همچنین برای بی‌حالی به دلایل روحی روانی می‌تواند مفید باشد و انرژی این دسته از افراد را در طول روز افزایش دهد. نارنج را برای پاک‌سازی و ضدعفونی‌ کردن فضای دهان نیز به کار می‌برند و از آن برای خوش‌بو کردن دهان و تمیز کردن دندان‌ها استفاده می‌کنند.

7.   مضرات آب نارنج

مصرف آب نارنج سیستم عصبی بدن را تحریک می‌کند و در صورتی که همراه با سایر تحریک‌کننده‌های سیستم عصبی نظیر کافئین مصرف شود، می‌تواند بسیار خطرآفرین باشد؛ از جمله این خطرات می‌توان به حمله قلبی، سکته مغزی و غش اشاره کرد. همچنین نارنج ممکن است در میزان قند خون بیماران دیابت نوع دوم اخلال ایجاد کند و از همین رو متخصصان پیشنهاد می‌کنند به هیچ عنوان این دسته از بیماران بدون مشورت پزشک نارنج نخورند.

پیش از مصرف منظم آب نارنج، درباره مضرات آن مطالعه کنید.

 

همچنین باید در نظر داشته باشید که نارنج یکی از میوه‌های ممنوعه برای مادران باردار است. این میوه و آب آن می‌تواند خطرات جدی برای مادران باردار و جنین آن‌ها به همراه آورد. همچنین آب نارنج را همزمان با داروهای ضدآلرژی، ضدقارچ، داروهای کنترل ایدز، فشار خون و چربی خون و همچنین داروهای اعصاب مصرف نکنید.

نارنج، شفادهنده قدرتمند!

حال که مهم‌ترین نکات درباره خواص نارنج و آب نارنج، همچنین مضرات آن‌ها را متوجه شدید، بهتر می‌توانید درباره میزان مصرف استاندارد آن برای خودتان تصمیم‌گیری کنید. اگر با دکتر تغذیه مشورت می‌کنید، حتما در این باره با پزشک خود صحبت کنید تا بتوانید به بهترین شکل از خواص این میوه استثنایی بهره ببرید. ضمنا برای خرید میوه همیشیه گزینه استفاده از سرویس‌های خرید میوه انلاین مطرح است!

امیدواریم که از خواندن این مقاله لذت برده باشید و مطالب آن برایتان مفید واقع شده باشد.

نظرات کاربران