خورشت قیمه از پرطرفدار ترین غذاهای ایرانی است که طرفداران بسیاری دارد. قیمه به قدری در میان مردم ما محبوب است که بیشتر مردم در مراسمهای مذهبی خود از قیمه به عنوان نذری استفاده میکنند. خورشت قیمه انواع مختلفی دارد؛ ولی محبوبترین نوع آن قیمه بادمجان و قیمه سیب زمینی با گوشت قرمز است. در ادامه همراه ما باشید تا طرز تهیه 2 مورد از پرطرفدارترین انواع قیمه را به شما آموزش دهیم. همچنین، ما خواندن مقاله طرز تهیه انواع خورشت قیمه (قیمه بادمجان، قیمه سیب زمینی و …) را به شما پیشنهاد میکنیم.
قیمه سیب زمینی
خورشت قیمه سیب زمینی یک غذای خوشمزه و مناسب برای سرو در مهمانیهاست. برای تهیه این غذای خوشمزه به مواد زیر احتیاج دارید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
لپه | 250 گرم |
گوشت قیمهای | 500 گرم |
سیب زمینی | 3 عدد |
پیاز بزرگ | 1 عدد |
آبلیمو | 1 قاشق غذاخوری |
لیمو عمانی | 5 عدد |
پیاز داغ | 5 قاشق غذاخوری |
دارچین، فلفل سیاه، پودر هل و زردچوبه | 1 قاشق غذاخوری |
رب گوجه فرنگی | 3 قاشق غذاخوری |
گلاب | 1 قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | 3 قاشق غذاخوری |
نمک و روغن | به میزان لازم |
طرز تهیه قیمه سیب زمینی

اگر مواد بالا را در اختیار دارید، دست به کار شوید و یک قیمه سیب زمینی خوشمزه را تهیه کنید.
- مرحله اول: لپهها را به مدت 2 الی 3 ساعت خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن گرفته شود. سیب زمینیها را به صورت خلالی خرد کرده و داخل آب سرد بریزید. لیمو عمانی را نیز سوراخ کرده و به مدت یک ساعت داخل آب جوش قرار دهید.
- مرحله دوم: پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و در قابلمهای تفت دهید. سپس گوشت قیمهای را به همراه زردچوبه و فلفل به آن اضافه کرده و به مدت 15 دقیقه تفت دهید.
- مرحله سوم: لپه را آبکش کرده و به مخلوط گوشت اضافه کنید و خوب تفت دهید. به یاد داشته باشید که لپه را نباید زیاد تفت دهید؛ وگرنه دیرپز میشود. رب گوجه فرنگی را نیز به این مواد اضافه کرده و حدود 1 دقیقه تفت دهید.
- مرحله چهارم: آب جوش را کم کم به قابلمه اضافه کنید و هم بزنید. آب باید 2 الی 3 سانتی بالاتر از مواد باشد و روی آنها را بپوشاند. درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید خورشت شما با حرارت ملایم به مدت یک ساعت خوب بپزد.
- مرحله پنجم: زمانی که گوشت و لپه به خوبی پخته شد، لیمو عمانی را به قیمه اضافه کنید. بعد از آن پودر دارچین، هل و نمک را به همراه گلاب به قابلمه اضافه کنید و هم بزنید. در آخر نیز آبلیمو، زعفران دم کرده و پیاز داغ را به قیمه اضافه کنید و 20 دقیقه زمان دهید تا خورشت شما جا بیفتد.
- مرحله ششم: سیب زمینیهایی که داخل آب سرد قرار داده بودید را آبکش کنید و با دستمال خشک کنید. خلالهای سیب زمینی را داخل روغن داغ به همراه مقداری نمک و زردچوبه سرخ کنید. سپس خورشت قیمه را داخل ظرف مورد نظر خود ریخته و روی آن را با سیب زمینی سرخ شده تزئین کنید. اگر قصد دارید این غذای خوشمزه را به صورت نذری درست کنید، خواندن مقاله طرز تهیه قیمه نذری برای 100 نفر را از دست ندهید.
قیمه بادمجان
قیمه بادمجان یکی از انواع معروف قیمه است که برای تهیه آن به مواد زیر احتیاج دارید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
بادمجان قلمی | 6 عدد |
گوشت خورشتی | 400 گرم |
گوجه فرنگی | 2 عدد |
لپه | 200 گرم |
پیاز متوسط | 2 عدد |
زعفران دم کرده | 1 قاشق غذاخوری |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
غوره | 1 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و روغن مایع | به میزان لازم |
طرز تهیه قیمه بادمجان

برای تهیه یک قیمه بادمجان خوشمزه لازم است تا مراحل زیر را گام به گام انجام دهید.
- مرحله اول: برای گرفتن نفخ لپه، بهتر است آن را از دو ساعت قبل در مقداری آب خیس کنید. سپس آن را داخل کمی آب ریخته و بگذارید جوش بیایید تا بوی بد لپه از بین برود.
- مرحله دوم: پیاز را به صورت نگینی خرد کرده و داخل قابلمه کمی تفت دهید. کمی زردچوبه به آن اضافه کنید و گوشت خورشتی که به صورت قیمهای خرد کردهاید را به آن بیفزایید. پس از اینکه رنگ گوشت تغییر کرد، لپهها را آبکشی کنید و به قابلمه اضافه کنید.
- مرحله سوم: زمانی که لپهها سرخ شد، چند لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید. اجازه دهید تا گوشت و لپه با حرارت ملایم بپزد. رب گوجه فرنگی را به همراه کمی روغن داخل تابهای تفت دهید. گوجه فرنگیها را نیز به صورت درشت خرد کرده و به رب اضافه کنید.
- مرحله چهارم: مخلوط رب و گوجه را به قابلمه مواد قیمه اضافه کنید و خوب هم بزنید. در این مرحله بادمجان را نیز پوست گرفته و از وسط نصف کنید و در مخلوط آب نمک قرار دهید تا تلخی آن گرفته شود و هنگام سرخ کردن روغن زیادی به خود جذب نکند.
- مرحله پنجم: بادمجان ها را آبکشی کرده و با یک دستمال تمیز خشک کنید. سپس در یک تابه مقداری روغن بریزید و بادمجانها را سرخ کنید. پس از اینکه گوشت و لپه به طور کامل پختند، بادمجان را به همراه غوره و مقداری نمک، فلفل سیاه و زعفران دم کرده به مواد قابلمه اضافه کنید.
- مرحله ششم: حرارت زیر قابلمه را کم کنید و اجازه دهید خورشت به روغن انداختن بیفتد. پس از اینکه خورشت آماده شد، آن را به همراه برنج و سبزی خوردن نوش جان کنید. شما میتوانید در مراحل پایانی پخت کمی آبغوره نیز به خورشت قیمه بادمجان خود اضافه کنید. در همین راستا پیشنهاد میکنیم مقاله طرز تهیه خورشت قیمه نثار اصل را نیز مطالعه کنید.
نکات مربوط به طرز تهیه انواع قیمه

اگر میخواهید خورشت قیمه خوشمزهتری داشته باشید، حتما در هنگام پخت نکات زیر را مدنظر قرار دهید:
- شما میتوانید این خورشت را بدون گوشت و به صورت گیاهی با قارچ و یا بدون آن تهیه کنید.
- اگر به طعم تندی علاقه دارید، میتوانید چند عدد فلفل قلمی سبز تند به قیمه خود اضافه کنید.
- برای تهیه خورشت قیمه بهتر است از گوشت سردست و یا مغز ران گوساله استفاده کنید.
- میتوانید به جای افزودن پودر دارچین، از یک تکه چوب دارچین در زمان پخت گوشت استفاده کنید و بعد از پخت آن را از قابلمه خارج کنید.
- اگر طعم و مزه سیر را دوست دارید، میتوانید از ۲ حبه سیر نیز استفاده کنید. برای افزودن سیر باید آن را با پیاز در ابتدا تفت دهید.
- اگر در فصل غوره نیستید میتوانید در انتها کمی آبغوره به عنوان چاشنی به خورشت اضافه کنید و یا از کمی گرد لیمو عمانی استفاده کنید.
- شما میتوانید به جای گوشت خورشتی، از گوشت قلقلی و گوشت چرخ کرده نیز در قیمه خود استفاده کنید.
- شما میتوانید از قیمه بر روی شله مشهدی استفاده کنید. در این باره مقاله طرز تهیه شله مشهدی با قیمه را بخوانید.
سفارش آنلاین انواع قیمه خوشمزه
همانطور که گفتیم خورشت قیمه یکی از انواع خورشتهای مجلسی و اصیل ایرانی است که به روش های مختلفی تهیه میشود. این خورشت انواع مختلفی نظیر قیمه پلو، قیمه بوشهری، قیمه بادمجان، قیمه مجلسی، قیمه نثار و… دارد که همه آنها خوشمزه و پرطرفدار هستند. اگر هوس خورشت قیمه کردهاید؛ ولی زمان یا امکان تهیه آن را ندارید، پیشنهاد میکنیم این غذای خوشمزه را از اسنپ فود سفارش دهید. اسنپ فود پلتفرم آنلاینی برای سفارش انلاین غذا است که تلاش میکند غذای مدنظرتان را در کمترین زمان ممکن درب منزل به شما تحویل دهد.
نظرات کاربران