طرز تهیه ثعلب ترکی با طعمی بی نظیر و فراموش نشدنی

طرز تهیه ثعلب ترکی
دسته بندی: انواع نوشیدنی ها
2/5 - (1 امتیاز)

ثعلب گیاهی دارویی بوده و مربوط به خانواده ارکیده‌هاست. این گیاه دارای ساقه‌ای به شکل استوانه است و در قسمت ریشه آن دو غده دیده می‌شود. همچنین گل آن به صورت خوشه خوشه و به رنگ سفید و صورتی با رگه‌هایی از بنفش و ارغوانی است. این ویژگی در ثعلب باعث شده تا علاوه بر مصرف خوراکی از آن به عنوان گیاه تزئینی نیز استفاده شود.

ثعلب از پیاز این گیاه گرفته می‌شود. بخشی که سرشار از نشاسته بوده و در هر گیاه دو عدد از آن وجود دارد. البته برای ادامه زندگی این گیاه از غده کوچکتر برای درست کردن پودر ثعلب استفاده می‌شود.

طرز تهیه ثعلب ترکی
تعداد نفرات 4 نفر
زمان آماده سازی 2 دقیقه
زمان پخت غذا حدود 15 دقیقه
میزان سختی کم
میزان کالری در هر 100 گرم 121 کیلو کالری

ثعلب ترکیثعلب ترکی

در ترکیه ثعلب به عنوان یک نوشیدنی پرطرفدار به حساب می‌آید. دستورالعمل‌های مختلفی برای درست کردن آن وجود دارد که گاهی با شیر و گاهی با آب است. البته از پودر ثعلب برای تهیه بستنی و پودینگ نیز استفاده می‌شود تا طعم و بافت آنها را بهتر کند. در این مطلب به 4 روش تهیه ثعلب ترکی اشاره کرده‌ایم. اگر به طعم‌های جدید علاقه دارید، بهتر است همین حالا دست به کار شوید:

مواد لازم برای طرز تهیه ثعلب ترکی

برای درست کردن این نوشیدنی باید آرد ثعلب را از عطاری یا شیرینی فروشی‌ها تهیه کنید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
آرد ثعلب 1 قاشق غذاخوری
شکر 1.5 قاشق غذاخوری
شیر 1 لیتر
دارچین به مقدار لازم

مراحل طرز تهیه ثعلب ترکی

این روش طرز تهیه ثعلب ترکی به همراه شیر است. پس از فراهم کردن مواد موجود در جدول باید به صورت زیر عمل کنید:

  • مرحله اول: شیر را درون شیرجوش بریزید و آن را روی حرارت متوسط قرار دهید. شیر باید به طور کامل به جوش بیاید.
  • مرحله دوم: شعله شیر را پس از به جوش آمدن کم کنید و اجازه دهید به همان صورت چند دقیقه دیگر حرارت ببیند.
  • مرحله سوم: در کاسه‌ای کوچک، آرد ثعلب و شیر را مخلوط کنید.
  • مرحله چهارم: 2 تا 3 قاشق از شیری که جوشیده شده را به کاسه اضافه کنید و هم بزنید تا به صورت یک مایع رقیق شود.
  • مرحله پنجم: شیر داغ را کم کم به ثعلب اضافه کرده و آن را در هر بار به خوبی هم بزنید.
  • مرحله ششم: اکنون نوشیدنی ثعلب شما غلیظ شده و آماده سرو کردن است.
  • مرحله هفتم: در صورت تمایل می‌توانید برای شیرین کردن ثعلب مقداری شکر یا شیرین کننده را به آن اضافه کنید.
  • مرحله هشتم: ثعلب را درون فنجان ریخته و روی آن را با دارچین تزئین کنید.

ثعلب ترکی سرد؛ یک نوشیدنی ترکی خوشمزهثعلب ترکی سرد

در برخی از دستورالعمل‌هایی که برای طرز تهیه ثعلب ترکی عنوان شد، در ابتدای مراحل درست کردن این نوشیدنی، شیر را نمی‌جوشانند. در واقع ثعلب و شیر را ابتدا با همان دمایی سرد، به خوبی با هم مخلوط می‌کنند و سپس آنها را روی حرارت قرار می‌دهند تا غلیظ شود. این روش درست کردن ثعلب نیز همان طعم روش قبلی را به همراه خواهد داشت.

مواد لازم برای طرز تهیه ثعلب ترکی بدون نیاز به پودر ثعلب

اگر پودر ثعلب در دسترس شما نبود می‌توانید با همان ترکیباتی که در اختیار دارید، طعمی دقیقا مشابه با این نوشیدنی را تهیه کنید. جدول زیر ترکیبات مورد نیاز برای تهیه آن است:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
شکر ½ لیوان
نشاسته 1 قاشق غذاخوری
آرد 1 لیتر
دارچین 3 قاشق غذاخوری
شیر 4.5 فنجان
کره 1 قاشق چایخوری
وانیل 1 بسته

مراحل طرز تهیه ثعلب ترکی بدون نیاز به پودر ثعلب

در این طرز تهیه ثعلب ترکی شما به صورت سرد سرو می‌شود. برای افرادی که تمایل دارند، طعم این خوراکی را بچشند اما دسترسی به پودر ثعلب ندارند، این روش انتخاب خوبی خواهد بود.

  • مرحله اول: شکر، نشاسته، آرد و شیر را درون یک قابلمه با اندازه مناسب بریزید و آنها را با همزن به خوبی مخلوط کنید.
  • مرحله دوم: قابلمه را روی شعله قرار داده و آنها را مرتب هم بزنید تا زمانی که غلیظ شود.
  • مرحله سوم: این مواد را از روی حرارت بردارید و کره و وانیل را به آنها اضافه کنید و هم زدن را ادامه دهید تا به طور کامل با آنها ترکیب شوند.
  • مرحله چهارم: اجازه دهید تا این ترکیبات کمی سرد شوند و سپس آنها را درون ظروف مورد نظرتان سرو کنید.
  • مرحله پنجم: این ظروف را درون یخچال قرار دهید و اجازه دهید برای مدت 3 ساعت درون آن باقی بماند.
  • مرحله ششم: اکنون ثعلب شما آماده است.

طرز تهیه ثعلب با آبطرز تهیه ثعلب با آب

طرز تهیه ثعلب بدون شیر، در نهایت باعث ایجاد یک نوشیدن به نام چای ثعلب خواهد شد. برای این روش درست کردن نیازمند پودر ثعلب، آب جوش، عسل و دارچین هستید. کافی است، این پودر را درون آب جوشیده حل کرده و عسل را به آن اضافه کنید. در نهایت نیز با پودر زنجبیل روی فنجان حاوی نوشیدنی را تزئین کنید.

چند نکته مهم برای دست کردن ثعلب ترکی

  • شیرینی ثعلب را می‌توانید به دلخواه خود زیاد یا کم کنید.
  • اگر می‌خواهید نوشیدنی شما غلیظ‌تر شود، کمی دیگر ثعلب به آن اضافه کنید.
  • برای طعم بهتر ثعلب می‌توانید 2 تا 3 قاشق غذاخوری گلاب نیز به آن اضافه کنید.
  • ثعلب قابلیت نگهداری در یخچال به مدت 2 تا 3 روز را دارد.
  • برای تزئین ثعلب به جای دارچین می‌توانید از پودر زنجبیل یا پسته استفاده کنید.

ثعلب ترکی، یک همراه همیشگی برای فصول سرد سال

افراد زیادی نام ثعلب را نشنیده‌اند. این موضوع شاید به دلیل عدم معروفیت آن در ایران است. در کشورهای همسایه مانند ترکیه و در بسیاری از کافه‌هایی که در ایران وجود دارد، ثعلب به عنوان یکی از پیشنهادات پرطرفدار در منو دیده می‌شود. در این مطلب به طرز تهیه ثعلب ترکی پرداختیم. حتی اگر پودر این گیاه را در دسترس ندارید، می‌توانید به راحتی با روش‌های دیگر، طعمش را بچشید. البته ناگفته نماند که می‌توانید از طریق سفارش آنلاین از کافه اسنپ فود نوشیدنی موردنظر خود را سفارش داده و درب منزل تحویل بگیرید.

نظرات کاربران