از خوشمزگی زرشک پلو با مرغ هر چه بگوییم کم گفتیم. زرشک پلو با مرغ هم غذایی اسپرت است و هم غذایی مجلسی. چطور؟ خب این غذا گاهی به عنوان نهار در سفره روزانه خانوادهها حضور دارد و گاهی به عنوان غذایی مجلسی در جشنها و مراسم ها؛ اما همه زرشک پلو با مرغها خوشمزه نیستند چون این غذای به ظاهر ساده قلق خاصی دارد تا خوشمزه شود. با این مطلب همراه اسنپ فود باشید تا با چند طرز تهیه زرشک پلو با مرغ خوشمزه آشنا شوید.
زرشک پلو با مرغ زعفرانی
زرشک پلو با مرغ زعفرانی ساده ترین نوع زرشک پلو با مرغ است. تغییرات جزئی در طرز تهیه آن زرشک پلو را مجلسی یا رستورانی میکند.

مواد لازم برای زرشک پلو با مرغ زعفرانی
- برنج چهار پیمانه
- مرغ چهار تکه
- پیاز یک عدد (نگینی خرد شده)
- سیر دو حبه (ریز خرد شده)
- زرشک یک پیمانه
- نمک یک قاشق چایخوری
- رب گوجه فرنگی دو قاشق غذاخوری
- زردچوبه یک قاشق مرباخوری
- زعفران دمکرده غلیظ چهار قاشق غذاخوری
- آبلیمو یک قاشق غذاخوری
- شکر دو تا سه قاشق غذاخوری
- کره ۵۰ گرم
مراحل تهیه زرشک پلو با مرغ زعفرانی

گام اول درست کردن مرغ
- مرغها را خوب بشویید و روی آنها نمک بپاشید. سپس خوب همه طرف مرغ را سرخ کنید.
- در این مرحله سس مرغ را درست کنید. داخل یک قابلمه کوچک سیر و پیاز را با کمی زردچوبه تفت بدهید. سپس رب، فلفل، نمک و آبلیمو را اضافه کنید و کمی تفت بدهید تا رب از حالت خامی خارج شود و رنگ باز کند.
- قابلمهای که برای درست کردن مرغ در نظر گرفتهاید روی شعله ملایم بگذارید. مرغها داخل قابلمه بگذارید و سس مرغ را رویش بریزید.
- دو تا سه لیوان آب به قابلمه مرغ اضافه کنید. سعی کنید آب زیاد نباشد. اگر لازم بود بعداً میتوانید بیشترش کنید. وقتی آب جوشید شعله گاز را کم کنید و تا مرغها آرام آرام بپزند و سس غلیظ شود.
- وقتی از پخته شدن مرغها مطمئن شدید کمی از زعفران دم کرده روی آنها بریزید و بعد از پنج دقیقه شعله را خاموش کنید.

گام دوم درست کردن برنج
- در حین پختن مرغها به فکر درست کردن برنج باشید. برنجها خوب بشویید. حدود دو برابر مقدار برنج آب و مقدار کافی نمک داخل یک قابلمه بریزید و بگذارید تا بجوشد. وقتی جوشید برنجها را داخل قابلمه بریزید.
- هنگامی که دانههای برنج به حالت نیم پز در آمد زمان آبکشی آن رسیده. کافی است یکی از دانههای برنج را لای انگشت تان تست کنید. در این حالت برنج در اثر فشار انگشت نصف میشود ولی همچنان سفتی خودش را دارد.
- قابلمه خالی برنج را روی حرارت بگذارید. کمی آب، روغن و زعفران دم کرده ته قابلمه بریزید. سپس برنج را داخل قابلمه بریزید و بگذارید تا دم بکشد.
- اگر دوست داشتید میتوانید ته قابلمه سیب زمینی، نان لواش، کاهو یا هر چیزی که مدنظرتان است بگذارید تا ته دیگ غیر از برنج داشته باشید.
گام سوم سرخ کردن زرشک
- حالا نوبت زرشکها است. زرشکها را خوب بشوید و حدود یک ربع آنها را خیس بدهید. سپس آبکش کرده و همراه کره و شکر تفت بدهید. وقتی زرشکها سرخ شدند یک قاشق چایخوری زعفران دم کرده به آن اضافه کنید.

گام چهارم تزیین و سرو زرشک پلو
- کمی از برنج را با زرشک ترکیب کنید. تا دانههای برنج رنگهای زیبای زعفران و زرشک را به خود بگیرند.
- برنج را داخل دیس بکشید و با سلیقه خودتان با زرشک تزیین کنید.
- اگر دوست دارید میتوانید مرغ را کنار برنج داخل دیس بچینید و سس را جداگانه روی میز بیاورید یا زرشک پلو را با دیس روی میز بیاورید و مرغ را در ظرف دیگری سرو کنید. این جزییات در تزیین زرشک پلو با مرغ کاملاً سلیقهای است.

زرشک پلو با مرغ مجلسی
تنها تفاوت زرشک پلو مجلسی با نوع زعفرانی آن شاید در دکور کردن آن باشد. برای تزیین زرشک پلو با مرغ مجلسی از آجیلهایی مثل بادام و پسته هم استفاده میشود.
می توانید این خلالها را به صورت خام برای تزیین برنج اضافه کنید یا آنها را کمی تفت دهید.
طرز تهیه زرشک پلو با مرغ رستورانی
اگر دقت کرده باشید زرشک پلو با مرغ رستورانی طعم متمایزتری دارد. چند دلیل عمده برای این تفاوت وجود دارد.
برای این سبک زرشک پلو مرغها را از قبل مزه دار میکنند؛ یعنی از شب قبل به تکههای مرغ، نمک و فلفل و زردچوبه میزنند و آنها را داخل یخچال میگذارند تا اصطلاحاً مرینت یا مزه دار شوند. بعداً آنها را سرخ میکنند.
در بیشتر موارد مرغ زرشک پلو با مرغ رستورانی را زیاد سرخ نمیکنند و فقط کمی آنها را تفت میدهند.
معمولاً سس مرغ رستورانی را هم زیاد غلیظ نمیکنند. در سس مرغ کرفس، هویج، فلفل دلمهای، برگ بو، رنده پوست پرتقال و لیمو و جعفری اضافه میکنند تا طعم سبزیجات هم به سس اضافه شود. این سبزیجات را هنگام پخت مرغ لابه لای مرغها میگذارند تا طعم آنها به خورد مرغ برود. با وجود این سبزیجات و مرینت کردن مرغها سس مرغ خوش طعمتر خواهد شد.

نکات تکمیلی در طرز تهیه زرشک پلو با مرغ
- هرچه تکههای مرغ درشت باشد، زرشک پلوی شما مجلسی تر خواهد بود.
- برای خوشمزه شدن زرشک پلو با مرغ حتماً مرغها را کاملاً سرخ کنید. بگذارید همه طرف آنها کاملاً طلایی شود. بعد با پیاز و سبزیجات تفت بدهید.
- اگر دوست دارید مرغ شما رنگ زرد داشته باشید، رب و زعفران را حذف کنید و فقط از زردچوبه استفاده کنید.
- زرشک را فقط چند ثانیه تفت بدهید. چون اگر زیاد سرخ شود، تلخ میشود و رنگ قرمزی آن به رنگ زعفران قالب شده و داخل برنج پخش میشود که چندان جالب نیست.
- سعی کنید برای تفت دادن زرشک از کره استفاده کنید. فقط حواستان باشد کره را زیاد داغ نکنید.
- شکر زرشک را خوشمزه تر میکند. بهتر است شکر را هنگام سرخ شدن روی زرشک بریزید تا به دانههای آن زرشک بچسبد و آن را خوش طعم کند.
- اگر طعم شیرین شکر زرشک را نمیپسندید میتوانید آن را حذف کنید. در این حالت برای اینکه ترشی زرشک را کمتر حس کنید میتوانید کمی کشمش پلویی با زرشک ترکیب کنید.
- برای دم کردن زعفران میتوانید از آب جوش استفاده کنید و سپس بگذارید تا خوب دم بکشد. ولی اگر روی زعفران چند تکه یخ هم بگذارید، زعفران خوب رنگ میدهد. فقط باید منتظر بمانید تا تکههای یخ آب شوند.
- وقتی به غذا زعفران دم کرده اضافه میکنید، نگذارید غذا مدت طولانی روی حرارت بماند زیرا عطر آن کم خواهد شد.
- بعضیها مرغ زرشک پلو را ریش ریش میکنند یا به تکههای کوچک خرد میکنند و هنگام سرو کنار برنج میچینند. یا حتی در بعضی موارد بعد از آبکش کردن برنج، مرغ و زرشک را لابه بلای برنج میگذارند و سپس برنج را دم می کنند. البته این روش پخت زرشک پلو با مرغ چندان مجلسی نیست.
- اگر میخواهید خلال پسته و بادام را تفت بدهید از چند ساعت قبل آنها را در آب، شکر، گلاب و کمی هل خیس بدهید تا نرم و خوش عطر شوند.
- اگر به بوی مرغ خیلی حساس هستید هنگام پخت مرغ از دارچین استفاده کنید.
اگر به طرز تهیه غذا با مرغ علاقه مند هستید: