طرز تهیه زولبیا و بامیه خانگی به روش قنادی ها

به این مقاله امتیاز دهید

زولبیا و بامیه یکی از شیرینی‌های خوشمزه ای است که بیشترین میزان تهیۀ آن در ماه رمضان انجام می‌شود. در این مقالۀ اسنپ فود طرز تهیه زولبیا و بامیه خانگی را به شما آموزش می‌دهیم. روش تهیۀ آن به روش قنادی‌ ها نیز به شما ارائه می‌شود

طرز تهیه زولبیا به روش قنادی

اگر شما هم دوست دارید طرز تهیه زولبیا به روش قنادی ها را یاد بگیرید، می توانید دستور زولبیا را که در ادامه توضیح می دهیم را به دقت مطالعه و اجرا کنید.

مواد لازم برای تهیه زولبیا

  • ۱۲۰ گرم نشاسته
  • ۱۲۰ گرم ماست پر چرب
  • ۱ قاشق غذاخوری آرد شیرینی پزی
  • ۲ قاشق غذاخوری زعفران دم کرده
  • ۱ قاشق مرباخوری بکینگ پودر
  • ۱ قاشق مرباخوری وانیل
  • ۱ قاشق غذاخوری گلاب
  • ۱ قاشق مرباخوری خمیر مایۀ فوری

طرز تهیه زولبیا

  • ماست و نشاسته را در ظرفی به طور کامل مخلوط کنید. به حدی که مخلوطی یکدست به وجود آید.
  • دقت کنید ماست مورد استفاده در دستور زولبیا نباید تازه باشد. ترش مزه هم باشد بهتر است.
  • زعفران دم کرده را به مخلوط اضافه کنید و خوب هم بزنید.
  • به ترتیب گلاب، روغن و آرد را هم به مخلوط اضافه کنید و به خوبی مخلوط کنید.
  • در آخرین مرحله نوبت به افزودن بکینگ پودر، وانیل و خمیر مایه می رسد.
  • هم زدن را تا جایی ادامه دهید که غلظت ماست را داشته باشد. اگر هم زیادی غلیظ شد می توانید یک قاشق گلاب به آن اضافه کنید.
  • در ظرف را سلفون بکشید تا مخلوط بعد از ۳ تا ۴ ساعت که در جای گرم نگهداری شد، پف کند و به خوبی حجیم شود.
  • اکنون نوبت سرخ کردن آن است. ابتدا مخلوط را در قیف یا ظرف سس بریزید. سپس در روغن با حرارت کم آن را دایره ای و در هم شکل دهید.
  • تا داغ هستند در شربت زولبیا قرار دهید تا به خوبی جذب شود.
طرز تهیه زولبیا

مواد لازم برای تهیه شربت زولبیا

  • ۱ قاشق غذاخوری زعفران دم کرده
  • ۱۲۰ میلی‌لیتر آب
  • ۸۰ میلی‌لیتر گلاب
  • ۲۳۰ گرم شکر
  • ۱ قاشق مرباخوری گلوکز
  • مقدار خیلی کم جوهر لیمو
  • تعدادی دانه های هل

طرز تهیه شربت زولبیا

  1. آب و شکر و گلاب را در ظرفی مخلوط کنید. تا حدی هم بزنید که همزمان که روی حرارت است، دو سوم شکر مخلوط شود.
  2. اکنون نوبت به افزودن زعفران دم کرده و جوهر لیمو است. جوهر لیمو از شکرک زدن شربت جلوگیری می کند
  3. در مرحلۀ آخر دانه های هل و گلوکز را اضافه کنید. (گلوکز به ترد و براق شدن زولبیا کمک می کند).

طرز تهیه بامیه خانگی به روش قنادی ها

درست کردن بامیه نیز مانند طرز تهیه زولبیا در دو مرحلۀ تهیۀ خمیر و آماده کردن شربت مخصوص است.

مواد اولیه برای تهیه بامیه

  • ۱۵۰ گرم آرد
  • ۲۴۰ میلی‌لیتر آب
  • ۲۰ گرم کره یا روغن
  • ۲ عدد تخم مرغ درشت
  • مقدار لازم روغن سرخ کردنی
مواد اولیه برای تهیه بامیه

مواد لازم برای تهیه شربت بامیه

  • ۲ لیوان آب
  • ۳ لیوان شکر
  • ۴/۳ لیوان گلاب
  • ۴/۱ قاشق چای‌خوری جوهر لیمو
  • مقدار لازم زعفران

طرز تهیه شربت بامیه

  • آب را روی حرارت قرار دهید تا بجوشد.
  • جوهر لیمو را به آن اضافه کنید و بگذارید بجوشد.
  • شکر را به ظرف در حال جوش افزوده و بگذارید تا بدون هم زدن به جوش آید.
  • اکنون نوبت افزودن زعفران و گلاب است. باید بگذارید تا کمی بجوشد

طرز تهیه بامیه به روش قنادی

  1. آب و کره روی حرارت ملایم قرار دهید. آن‌قدر هم بزنید تا کره کامل در آب هل شود.
  2. آرد الک شده را به مخلوط اضافه کنید و خوب به هم بزنید. خمیر را با پشت قاشق چوبی به هم بزنید و تکه تکه کنید (این کار به داغ زدن خمیر معروف است).
  3. اکنون خمیر را از روی شعله بردارید و بگذارید که از داغی بیفتد ولی سرد نشود.
  4. یک قاشق از شربتی که پیش‌تر آماده کرده بودید به خمیر اضافه کنید.
  5. یک دانه تخم مرغ به مخلوط افزوده و خوب به هم بزنید تا چسبندگی داشته باشد.
  6. مخلوط را با کمک قیف در تابۀ پر از روغن به اندازۀ دلخواه قیچی کنید.
  7. تعداد زیادی بامیه نریزید تا خوب پف کند و پوک شود.
  8. وقتی کامل آماده شدند و داغ هستند سریع در شربت قرار دهید تا آن را به طور کامل جذب کند.
طرز تهیه بامیه به روش قنادی

آنچه تاکنون برای شما گفته شد، طرز تهیه زولبیا و بامیه خانگی به روش قنادی بود. اما شاید شما هم دوست داشته باشید روشی ساده تر برای تهیه زولبیا در خانه یاد بگیرید. در ادامه به شما توضیح کامل‌ تری ارائه می دهیم.

طرز تهیه زولبیا خانگی

درست است که زولبیا در همۀ قنادی ‌ها به فروش می ‌رسد، اما یاد گرفتن روش تهیۀ آن در منزل خالی از لطف نیست. برای اینکه بتوانید در هر موقع از سال و نه فقط در ماه رمضان زولبیا و بامیه تهیه کنید، می‌توانید آموزش زولبیا و بامیه ای که در ادامه آماده است را مورد توجه قرار دهید.

مواد لازم برای درست کردن زولبیا خانگی

  • ۱۰۰ گرم نشاسته
  • ۲ قاشق چای‌خوری آرد
  • نصف لیوان ماست
  • ۲ قاشق غذاخوری گلاب
  • ۴/۱ قاشق غذاخوری جوش شیرین
  • مقداری عرق هل

مواد لازم برای تهیه شربت زولبیا

  • ۲ لیوان شکر
  • ۱ لیوان آب
  • ۴/۱ لیوان گلاب
  • ۴ قاشق غذاخوری زعفران دم کرده
  • آب‌لیمو به مقداری کم
مواد لازم برای تهیه شربت زولبیا

طرز تهیه زولبیا

  • ماست و نشاسته را مخلوط کنید و کناری بگذارید. سپس بعد از ۵ دقیقه مجدداً آن را به خوبی مخلوط کرده تا کاملاً یکدست شود. دقت کنید ماست مورد استفاده نه خیلی شل باشد و نه خیلی سفت.
  • آرد الک شده و کرۀ نرم شده را به ظرف ماست و نشاسته اضافه کرده و به خوبی مخلوط کنید.
  • اکنون نوبت به افزودن جوش شیرین، گلاب و هل را به مخلوط افزوده و هم بزنید.
  • اگر غلظت مخلوط موجود زیاد باشد می توانید با افزودن یک قاشق گلاب آن را رقیق تر کنید.
  • روی ظرف یک لایه سلفون بکشید و ۸ ساعت در یخچال نگهداری کنید.
  • مایۀ زولبیا را که از یخچال درآوردید در قیف بریزید.
  • سپس آن را به شکل دایره ای در روغن بریزید تا سرخ و آماده شود.
  • وقتی زولبیا سرخ شد سریع در شربت قرار دهید و بگذارید ۱۰ تا ۱۵ دقیقه باقی بماند.

طرز تهیه شربت زولبیا

  1. برای تهیۀ شربت زولبیا باید آب و شکر را مخلوط کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید. همزمان هم بزنید تا به طور کامل حل شود.
  2. گلاب، زعفران دم کرده و آب‌لیمو را به محلول افزوده و بگذارید ۱۰ تا ۱۵ دقیقه کاملاً بجوشد.

طرز تهیه بامیه به روش خانگی

برای تهیۀ بامیه هم دستور پختی وجود دارد. با پیروی از آن می‌توانید بدون دردسر بامیۀ خانگی تهیه کنید.

مواد لازم برای تهیه بامیه

  • ۱ پیمانه آرد
  • ۱ پیمانه آب
  • ۲ عدد تخم مرغ
  • نصف قاشق چای‌خوری وانیل
  • ۵۰ گرم کره
  • ۲ قاشق چای‌خوری شکر

مواد اولیۀ شربت بامیه

  • ۱ پیمانه آب
  • ۲ پیمانه شکر
  • نصف پیمانه گلاب
  • ۲ قاشق چای‌خوری زعفران دم کرده
  • ۱ قاشق چای‌خوری آب‌لیمو

طرز تهیه بامیه خانگی

  • آب و کره را روی حرارت ملایم قرار داده و هم بزنید. بگذارید تا به جوش آید.
  • آرد و شکر را به محلول اضافه کنید و هم بزنید تا خمیر جمع شود.
  • به مدت ۱۰ دقیقه خمیر را روی حرارت هم بزنید تا کامل بپزد. سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید تا خنک شود.
  • اکنون نوبت به افزودن تخم مرغ ها و خوب مخلوط کردن آن‌ها است.
  • وقتی خمیر نرم و لطیفی به دست آمد، وانیل را همراه با تخم مرغ ها باید به مخلوط اضافه کنید.
  • خمیر را در قیف بریزید و در روغنی با حرارت ملایم قیچی کنید.
  • مراقب باشید فاصلۀ بامیه ها در روغن به گونه ای باشند که به هم نچسبند.
  • تعداد بامیه ها در روغن به اندازه ای باشد که جای کافی برای پف کردن و پوک شدن آن‌ها باشد.
  • دقت کنید که با کم نگه داشتن دمای روغن، بامیه شکل بهتری به خود می‌ گیرد. بنابراین قبل از قرار دادن سری دوم خمیر بامیه در روغن، صبر کنید که کمی دمای روغن متعادل تر شود.
  • وقتی بامیه ها داغ هستند شربت بامیه را به آن‌ها اضافه کنید تا به خوبی شربت را به خود جذب کند.

طرز تهیه بامیه خانگیطرز تهیه شربت بامیه

  1. آب و شکر را در قابلمه ای ریخته و روی حرارت ملایم به هم بزنید تا هنگامی که کامل به جوش آید. هم زدن را تا حدی ادامه بدهید تا شکر کامل حل شود.
  2. اکنون آب‌لیمو، گلاب و زعفران دم کرده را به محلول اضافه کنید. بگذارید به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بجوشد.

جمع‌بندی

در این مقالۀ اسنپ فود طرز تهیه زولبیا و بامیه خانگی را در دو روش قنادی و خانگی آموزش دادیم. این شیرینی را با کمک روش های بالا در طی سال مخصوصاً ماه رمضان در خانه درست کنید. تهیۀ آن‌ها در دو بخش تهیۀ خمیر و تهیۀ شربت صورت می‌گیرد. با توجه به دستور ارائه شده، می توانید بهترین زولبیا و بامیه را آماده کنید.

سوالات متداول

مواد لازم برای تهیه زولبیای خانگی شامل چه موادی می‌شود؟

نشاسته، ماست پرچرب، آرد شیرینی پزی، زعفران دم کرده، وانیل، گلاب، خمیر مایه نیاز دارید تا در خانه یک زولبیای خوشمزه تهیه کنید.

ماست و نشاسته را در ظرفی به طور کامل مخلوط کنید. زعفران دم کرده را به مخلوط اضافه کنید و خوب هم بزنید. به ترتیب گلاب، روغن و آرد را هم به مخلوط اضافه کنید و به خوبی مخلوط کنید. در آخرین مرحله نوبت به افزودن بکینگ پودر، وانیل و خمیر مایه می رسد.

مایۀ زولبیا را که از یخچال درآوردید در قیف بریزید. سپس آن را به شکل دایره ای در روغن بریزید تا سرخ و آماده شود. وقتی زولبیا سرخ شد سریع در شربت قرار دهید و بگذارید ۱۰ تا ۱۵ دقیقه باقی بماند.

آب و شکر و گلاب را در ظرفی مخلوط کنید. تا حدی هم بزنید که همزمان که روی حرارت است، دو سوم شکر مخلوط شود. اکنون نوبت به افزودن زعفران دم کرده و جوهر لیمو است. جوهر لیمو از شکرک زدن شربت جلوگیری می کند. در مرحلۀ آخر دانه‌های هل و گلوکز را اضافه کنید.

آب و کره روی حرارت ملایم قرار دهید. آرد الک شده را به مخلوط اضافه کنید. خمیر را با پشت قاشق چوبی به هم بزنید و تکه تکه کنید. اکنون خمیر را از روی شعله بردارید و بگذارید که از داغی بیفتد ولی سرد نشود. یک قاشق از شربتی که آماده کرده بودید اضافه کنید. یک دانه تخم مرغ به مخلوط افزوده و خوب به هم بزنید تا چسبندگی داشته باشد.

آب و کره روی حرارت ملایم قرار دهید. آرد الک شده را به مخلوط اضافه کنید. خمیر را با پشت قاشق چوبی به هم بزنید و تکه تکه کنید. اکنون خمیر را از روی شعله بردارید و بگذارید که از داغی بیفتد ولی سرد نشود. یک قاشق از شربتی که آماده کرده بودید اضافه کنید. یک دانه تخم مرغ به مخلوط افزوده و خوب به هم بزنید تا چسبندگی داشته باشد.