طرز تهیه مربا گل محمدی و تجربه طعم خوش گل‌‌ها در صبح

طرز تهیه مربا گل محمدی
2.1/5 - (7 امتیاز)

یکی از مجلسی‌ترین مرباهای حاضر در کشور ایران، مربا گل محمدی است که به دلیل عطر خوبی که دارد موردپسند افراد بسیاری قرار گرفته است. این مربا بیشتر در شهرهای ترک زبان ایران و به خصوص در شهر تبریز طرفدار دارد. در طرز تهیه مربا گل محمدی دست شما باز است زیرا هم با گلبرگ تازه و هم با گلبرگ خشک گل محمدی می‌توانید این مربا خوشمزه را درست کنید.

مربا گل محمدی خوشرنگ و خوش عطر

مربا گل محمدی خوشرنگ و خوش عطر

مربای گل محمدی یا گل سرخ از خوش عطرترین مرباها است که به دلیل طعم خاصی که دارد مورد پسند افراد بسیاری قرار گرفته است. می‌توان گفت طعم و عطر این مربا درست شده از گلبرگ‌های گل بسیار خاص و بی‌نظیر خواهد بود.

بعد از پشت سر گذاشتن مراحل طرز تهیه مربا گل محمدی، مربا شما رنگ صورتی یا قرمز دارد که این رنگ باعث جذابیت بیشتر آن می‌شود. این مربا لذیذ نیز همانند سایر مرباها برای وعده صبحانه بسیار مناسب است و به طور معمول در فصل بهار که گلبرگ‌های گل محمدی در دسترس هستند، می‌توان این مربا را تهیه کرد.

مواد لازم در طرز تهیه مربا گل محمدی

درست کردن مربا گل محمدی کار خیلی سختی نیست و البته مواد اولیه این مربا در بیشتر منازل یافت می‌شود. حتی می‌توان گفت طرز تهیه این مربای خوش عطر از طرز تهیه مربای بهار نارنج خانگی بسیار ساده‌تر است تنها تفاوت آنها زمانی است باید برای مربای گل محمدی صرف کنید.

مواد لازم مقدار مورد نیاز
گلبرگ گل محمدی 2 لیوان پر و فشرده
شکر 6 لیوان
آب 3 لیوان
جوهر لیمو یک چهارم قاشق چای خوری

شما برای درست کردن مربای گل محمدی می‌توانید به جای شکر از عسل استفاده کنید. ناگفته نماند در طرز تهیه مربا گل محمدی با عسل کمی هزینه شما بالا می‌رود زیرا هم گلبرگ گل محمدی گران است و هم اینکه عسل جزء مواد غذایی بسیار گران و البته مفید محسوب می‌شود.

در ضمن در مراحل طرز تهیه مربای شاه توت نیز می‌توانید به جای شکر از عسل استفاده کنید ولی به هر حال باید عسل زیادی بخرید. طرز تهیه مربا گل محمدی بدون جوهر لیمو نیز روش دیگری است که شما می‌توانید برای تهیه این مربا خوشمزه آن را امتحان کنید.

نکته دیگری برای درست کردن این مربا، مربوط به انتخاب گلبرگ‌های گل محمدی است، اگر گلبرگ‌های مناطق خشک را انتخاب کنید، طعم آنها بسیار تلخ است و باید چند بار این گلبرگ‌ها را بجوشانید تا تلخی آنها از بین برود. در چنین حالتی عطر گلبرگ‌های محمدی به طور کامل از بین می‌رود.

این در حالی است که گلبرگ‌های مناطق کوهستانی طعم تلخی ندارند و  برای پختن مربا بهترین گزینه خواهند بود. ناگفته نماند گلبرگ‌های صورتی گل محمدی برای درست کردن مربا مناسب هستند زیرا گلبرگ‌های گل عطردار قرمز بسیار تلخ خواهند بود.

مراحل مهم در طرز تهیه مربا گل محمدی

طرز تهیه مربا گل سرخ

اکنون که با مواد اولیه در طرز تهیه این مربای خوشمزه و پرطرفدار آشنا شدید، نوبت به آشنایی با مراحل تهیه این مربا می‌رسد. طرز تهیه مربا گل محمدی تلخ شاید فکر شما را به خود مشغول کند زیرا گلبرگ‌های گل محمدی به تنهایی تلخ هستند و باید تلخی آنها به طور کامل گرفته شود. در مراحل زیر روش از بین بردن تلخی گلبرگ‌ها را توضیح می‌دهیم.

  • مرحله اول: آب را درون قابلمه بریزید و بر روی حرارت متوسط قرار دهید.
  • مرحله دوم: بعد از اینکه آب جوش آمد جوهر لیمو را به آب در حال جوشیدن اضافه کنید.
  • مرحله سوم: شکر را به ترکیب آب و جوهر لیمو اضافه کنید.
  • مرحله چهارم: منتظر بمانید تا دانه‌های شکر به طور کامل حل شوند و در نهایت شربتی غلیظ و شفاف داشته باشید.
  • مرحله پنجم: حرارت شعله را کم کنید تا شربت شما به قوام برسد.
  • مرحله ششم: گلبرگ‌های تازه و خرد شده را درون یک ماهی‌تابه بریزید.
  • مرحله هفتم: گلبرگ‌ها را به مدت 2 دقیقه و بر روی حرارت ملایم قرار دهید تا حجم گلبرگ‌ها کم شود.
  • مرحله هشتم: بعد از اینکه گلبرگ‌ها را از روی حرارت برداشتید، یک لیوان آب جوش به آن اضافه کنید، سپس درب تابه را بگذارید و برای 20 دقیقه منتظر بمانید تا گلبرگ‌ها عرق کنند و عطر آنها خارج شود.
  • مرحله نهم: بعد از اینکه شربت به قوام کافی و متعادل رسید، گلبرگ‌ها را به آن اضافه کنید.
  • مرحله دهم: ظرف حاوی مواد را به مدت 6 الی 8 دقیقه روی حرارت قرار دهید.
  • مرحله یازدهم: درب قابلمه را با دم کنی بر روی قابلمه بگذارید.
  • مرحله دوازدهم: قابلمه را بلافاصله درون ظرف آب سرد و یخ فرو برید و اجازه دهید 5 دقیقه در همین حالت باقی بماند.
  • مرحله سیزدهم: بعد از خنک شدن قابلمه و مربا، آن را درون ظرف شیشه‌ای بریزید و در یخچال بگذارید.

طرز تهیه مربا گل محمدی خشک

مربا گل محمدی

در نظر داشته باشید برای تهیه مربا گل محمدی با گلبرگ‌های خشک نیز مواد اولیه شما با روش تهیه مربا گل محمدی با گلبرگ‌های تازه یکسان است. البته تنها تفاوت موجود در طرز تهیه مربا گل محمدی با گلبرگ خشک و تازه وجود هل است. با این حال مراحل تهیه این مربا کمی متفاوت خواهد بود که در این بخش به مراحل آن اشاره می‌کنیم:

  • مرحله اول: گلبرگ‌های خشک را درون یک تابه بریزید و بر روی حرارت ملایم بگذارید. آنها را برای مدت کوتاهی تفت دهید تا حالت ترد به خود بگیرند.
  • مرحله دوم: شکر را به همراه 2 لیوان آب جوش بر روی شعله متوسط قرار دهید تا شربتی غلیظ به وجود آید.
  • مرحله سوم: دانه‌های هل را در هنگام به قوام آمدن شربت به آن اضافه کنید.
  • مرحله چهارم: گلبرگ‌ها را آبکشی کنید و به شربت قوام‌دار خود بیفزایید.
  • مرحله پنجم: به مدت 5 دقیقه منتظر بمانید تا شهد شما به طور کامل بجوشد.
  • مرحله ششم: ظرف مربا را از روی حرارت بردارید و با دم‌کنی پیچ کنید تا خنک شود.
  • مرحله هفتم: مربا را به فاصله شب تا صبح درون یخچال نگه‌دارید.
  • مرحله هشتم: روز بعد مربا را درون شیشه مناسبی بریزید و در یخچال قرار دهید.

نکات کلیدی مربوط به طرز تهیه مربا گل محمدی

مربا گل محمدی خوشمزه

علاوه بر مواد اولیه‌ای که در بخش‌های قبلی ذکر کردیم، شما می‌توانید از گردو نیز در این مربای خود استفاده کنید. البته گردو را باید بعد از تکمیل شدن مراحل تهیه مربا به ظرف این دسر شیرین بیفزایید. در ضمن می‌توانید در مربای خود از گلاب یا رنگ خوراکی استفاده کنید. نکات دیگری که در این طرز تهیه قابل ذکر هستند در زیر برایتان شرح داده می‌شوند:

  • استفاده از قابلمه مسی باعث رنگ بهتر مربا می‌شود.
  • به هیچ‌وجه آب لیمو را جایگزین جوهر لیمو نکنید زیرا جوهر لیمو مانع از شکرک زدن مربا می‌شود و همچنین جوهر لیمو به زیبایی و ظاهر جذاب مربا شما کمک می‌کند.
  • اگر شربت در حال جوش خوردن شما به دیواره‌های قابلمه می‌پاشید و می‌چسبید با قلمویی آغشته به آب لیمو دیواره‌ها را تمیز کنید. چسبیدن شربت به دیواره‌ها باعث شکرک زدن مربا می‌شود.
  • تفت دادن گلبرگ‌ها نباید بیش از 2 دقیقه طول بکشد.
  • برای اطمینان از به قوام رسیدن شیره یا شربت مربا خود می‌توانید چند قطره آن را بر روی انگشت خود بریزید و اگر حالت چسبندگی داشت و آبکی نبود، بدین‌معنا است که به قوام کامل رسیده است.
  • اگر مربا گل محمدی بیش از حد بجوشد تلخ می‌شود.
  • استفاده از دم‌کنی باعث می‌شود عطر مربا گل محمدی همچنان باقی بماند. همچنین رطوبت اضافی گرفته می‌شود و مربا عرق نمی‌کند.
  • قرار دادن قابلمه مربا درون یک ظرف آب سرد و یخ، باعث خوش‌رنگی مربا می‌شود.
  • برای جلوگیری از کپک زدگی مربا، باید شیره یا شربت آن به غلظت عسل برسد.
  • می‌توانید 2 قاشق گلاب نیز به مربا اضافه کنید.
  • بهتر است رنگی به مربا اضافه نکنید زیرا این امکان وجود دارد که تلخ شود

مربای گل محمدی بدون شکرک

مربای گل محمدی بدون شکرک

دلایلی که سبب شکرک زدن مربا می‌شود، شکر بیش از حد در آن یا جوشیده شدن مربا با حرارت بالا است. بدین منظور:

  • اگر مربا با حرارت بالا جوشیده شده است، در آن آب بریزید و اجازه دهید تا دوباره جوشیده شود.
  • اگر مقدار شکر در مربا زیاد بوده، می‌توانید مقدار کمی جوهرلیمو به مربا اضافه کنید. این کار علاوه بر جلوگیری از شکرک زدن، موجب خوشرنگ و شکل شدن مربا نیز می‌شود.

مربای گل سرخ بدون کپک

اگر قوام مربای شما کم باشد مربا کپک می‌زند. به همین دلیل، پیشنهاد می‌کنیم که اگر بعد از پخت مربا متوجه رقیق بودن آن شدید، مربا را دوباره در ظرف بریزید و اجازه دهید تا جوشیده شود.

میخوای میز صبحانه ات کامل باشه؟ پس مربا گل محمدی رو سفارش بده…

به نظر شما طرز تهیه مربا گل محمدی آسان بود یا سخت؟ با اینکه مواد اولیه این مربا در دسترس بیشتر افراد قرار دارد و مراحل تهیه آن خیلی سخت نیست ولی درست کردن مربا گل محمدی زمان زیادی لازم دارد.

از آنجایی که شاید شما زمان کافی برای تهیه این مربا را نداشته باشید، ممکن است خرید مربا گل محمدی آماده را ترجیح دهید. اگر هوس این مربای لذیذ را دارید، لازم نیست از منزل خود خارج شوید بلکه با کمک سایت و اپلیکیشن اسنپ فود می‌توانید طی مدت کوتاهی به خواسته خود برسید. در نظر داشته باشید سفارش آنلاین شیرینی تنها خدمات این سایت نیست بلکه برای خرید مربا گل محمدی نیز می‌توانید از همین اپلیکیشن کمک بگیرید.

نظرات کاربران