طرز تهیه سس بشامل یک دستور سس کاملاً فرانسوی است و از اتفاق، مانند بسیاری از غذاهای فرانسوی دیگر، اختراع آن را باید در دربار شکوهمند لوییها در فرانسهی قرن هفدهم جستوجو کرد. این سس سرنوشت جالبی هم داشته است؛ نام آن را که به فرانسه Bechamel است از یکی درباریان گرفتهاند، آنهم از روی چاپلوسی! از حواشی بشامل که بگذریم، این سس امروزه بهجز در لازانیا، در بسیاری از غذاها به کار میرود، ازجمله ماکارونی و استیک؛ درواقع همنشینی آن با لازانیا نامشان را در کنار هم نشانده است. طرز تهیه سس بشامل امروزی با آنچه در ابتدا بوده تفاوتهایی کرده است؛ ما طرز تهیه سس بشامل اصیل را هم در این مطلب اسنپفود برای شما توضیح میدهیم.

سس بشامل اصیل
طرز تهیه سس بشامل اصیل
سس بشامل را ابتدا از جوشاندن گوشت گوساله در شیر به دست میآوردند؛ پس از جوشیدن در شیر مقداری آرد سیبزمینی، هویج، موسیر، کرفس و پیاز را بههمراه ادویههایی مانند میخک، آویشن، فلفل سیاه و جوزهندی به آن اضافه میکردند و پس از پختن و غلیظشدن آن را از صافی میگذراندند. گاهی نیز مقداری ران مرغ به آن اضافه میکردند. امروزه دستور تهیه این سس بسیار سادهتر شده است و درعوض، پایهی بسیاری از سسهای دیگر محسوب میشود؛ مثلاً شما با اضافه کردند مقداری پنیر پارمزان و حلکردن آن در سس داغ میتوانید سس مورنی درست کنید.

سس بشامل با پنیر و گردو
مواد لازم برای تهیه سس بشامل
- شیر سرد: ۲ پیمانه
- کره: ۲۵ گرم
- آرد (گندم یا ذرت یا ترکیب هر دو): ۲ پیمانه
- خامه: در صورت دلخواه، ۲ قاشق غذاخوری
- نمک: بهمقدار لازم
- جوز هندی: بهمقدار دلخواه
- پاپریکا: بهمقدار دلخواه
- فلفل سیاه: بهمقدار دلخواه
- آویشن: بهمقدار دلخواه
- پنیر پارمزان: در صورت تمایل، ۲۰ گرم
- گردو: بهمقدار دلخواه
تمامی مواد اولیهی لازم برای طرز تهیه سس بشامل را میتوانید از سوپرمارکتهای آنلاین اسنپفود تهیه کنید.

دستور تهیه سس بشامل
طرز تهیه سس بشامل
- آرد را سه بار الک کنید که کاملاً یکدست شود؛ این کار از گلولهشدن آرد جلوگیری میکند. بهترین آرد برای این کار آرد ذرت است، اما آرد گندم غلظت بهتری به دست میدهد؛ میتوان بهیک نسبت از هر دوی این آردها استفاده کرد.
- کره را بدون اینکه بسوزد آب میکنیم.
- بهمحض آبشدن کره، تابه را از روی شعله برای لحظاتی برمیداریم و سپس آرد را به آن اضافه میکنیم.
- درست مانند حلوا، آرد را در کره تفت میدهیم؛ آرد نباید بسوزد یا تغییررنگ بدهد.
- کمکم شیر سرد را بهمرور اضافه میکنیم؛ شیر باید سرد باشد که آردها کمتر گلوله شوند و سس لطیفتر باشد. مقدار ۲ لیوان ذکرشده برای شیر کاملاً تقریبی است و به نوع و کیفیت آرد بستگی دارد؛ وقتی غلظت دلخواه به دست آمد اضافهکردن شیر را قطع میکنیم.
- غلظت سس باید بهنحوی باشد که وقتی با انگشت روی قاشق آغشته به آن میکشید رد آن باقی بماند.
- برای رسیدن به غلظت بهتر میتوانید تناسب آرد و شیر را کم یا زیاد کنید؛ در صورت دلخواه میتوانید مقداری خامه به سستان اضافه کنید که غلظت بهتری پیدا کنید.
- ادویهها را در مرحلهی آخر به سس اضافه کنید.

مقدار غلظت سس بشامل
نکات مهم طرز تهیه سس بشامل
- میتوانید مقداری پنیر پارمزان را به آن اضافه کنید.
- سس برای اینکه خود را بهصورت کامل بگیرد باید ولرم شود.
- درصورتیکه قصد ندارید فوراً از سس استفاده کنید، روی آن را بپوشانید که سفت نشود.
- اگر دوست دارید در تهیهی این سس از سبزیجات مختلف، ازجمله هویج و موسیر و غیره، یا گوشت مرغ استفاده کنید، باید پس از آمادهشدن، وقتی هنوز خنک نشده و خود را نگرفته است، آن را از صافی عبور دهید.
- برای درستکردن سس بشامل با سبزیجات باید سبزیجات را قبل از اضافهکردن به سس تفت دهید که نرم شوند.
- برای اضافهکردن این سس به ماکارونی یا استیک مقداری قارچ را تفت میدهند و با سس میپزند و سپس به آن اضافه میکنند.
- در صورت تمایل میتوانید به این سس بهمقدار دلخواه گردو اضافه کنید.
وجود این سس در لازانیا کیفیت آن را بسیار بیشتر میکند؛ نهتنها شما لازانیای خوشمزهتری خواهید داشت، باعث میشود مواد لازانیا بهتر به هم دست دهند و همچنین از خشکشدن مواد لازانیا جلوگیری میکند. شما با طعم کرهای این سس لازانیای لذیذی خواهید داشت. سس بشامل را در هنگام اضافهکردن پنیر لازانیا به آن میزنند.