آخرین کلمات کلیدی جست و جو شده
داغ‌ترین‌های امروز
  • بیماری های آگلونما و روش درمان
    بیماری های آگلونما و روش درمان مهر 23, 1403
  • غذاهای سرد مزاج
    لیست غذاهای طبع سرد مهر 23, 1403
  • برنامه غذایی عروس هلندی
    برنامه غذایی عروس هلندی؛ راهنمای کامل مهر 23, 1403
صفحه پیدا نشد!
آموزش آشپزی
5/5 - (1 امتیاز)
بدون نظر

طرز تهیه نان خامه ای (شیرینی خامه ای یا نارنجکی)

مینا اسماعیل بیگی 07 فروردین 1400 6 دقیقه
۴ نفر
مناسب برای
غذای اصلی
نوع
متوسط
سطح
30 دقیقه
زمان آماده سازی
30 دقیقه
پخت

نان خامه ای یکی از شیرینی های تر ایرانی است که طرفداران زیادی دارد. این شیرینی به شیرینی خامه ای یا نارنجکی معروف است. در ضمن به خاطر خامۀ قنادی و نان ترد و تازه طعم مطبوعی دارد. در این مقالۀ اسنپ فود طرز تهیۀ نان خامه ای را به شما آموزش می دهیم.

مواد لازم طرزتهیه نان خامه ای

  • ۱۲۵ میلی لیتر آب
  • ۳ عدد تخم مرغ متوسط
  • ۳۰ گرم کره
  • ۸۵ گرم آرد شیرینی
  • نمک به مقدار لازم
  • ۱۰ گرم نشاستۀ ذرت
  • ۱ قاشق چای خوری شکر
  • نصف قاشق چای خوری بکینگ پودر
  • ۴/۱ قاشق چای خوری وانیل

طرز تهیۀ شیرینی خامه ای

طرز تهیۀ شیرینی خامه ای

نان خامه ای خانگی مانند بامیه در دو مرحله باید آماده شود.

  1. نمک، شکر، آب و کره را در قابلمه ای که روی حرارت قرار دارد، قرار می دهیم تا به جوش بیاید.
  2. هنگامی که آب به جوش آمد و کره هم کامل آب شد، ظرف را از روی حرارت بردارید.
  3. آرد و نشاستۀ ذرت را به قابلمه اضافه کرده و به خوبی آن‌ها را به هم بزنید.
  4. خمیر موجود را روی حرارت خیلی کم به مدت ۱ تا ۲ دقیقه هم بزنید. دقت کنید که خمیر نباید خشک شود و ته بگیرد. اما حرارت دادن خمیر لازم است. زیرا رطوبت به اندازۀ کافی از بین می رود.
  5. خمیر وقتی به راحتی از ظرف روی حرارت جدا شود، یعنی آماده شده است. این خمیر هنگام ترکیب با تخم مرغ آب اضافی ندارد. در نتیجه نان خامه ای تهیه شده نرم نمی شود.
  6. خمیر آماده را کنار بگذارید تا ولرم بشود.
  7. وقتی خمیر ولرم شد وانیل و بکینگ پودر را به خمیر اضافه کنید. جالب است بدانید وانیل کمک می کند که بوی زهم تخم مرغ به طور کامل از بین برود.
  8. تخم مرغ ها را یکی یکی به خمیر موجود اضافه کنید. تخم مرغ اول را که اضافه کردید به طور کامل مخلوط را با همزن با هم مخلوط کنید. سپس تخم مرغ دوم را اضافه کرده و به هم بزنید.
  9. دقت کنید که با افزودن هر تخم مرغ و به هم زدن آن‌ها، خمیر تکه تکه می شود. اگر از همزن دستی استفاده می کنید باید به طور کافی هم بزنید. یعنی خمیر یکدستی به وجود بیاید که بوی زهم و خامی تخم مرغ از بین برود.
  10. هنگام هم زدن مخلوط حتماً تمام ظرف و دیواره های آن را تمیز و به مخلوط اضافه کنید. رعایت این نکته باعث تهیۀ خمیری یکدست می شود.
  11. اگر تخم مرغ به تعداد کافی نباشد، خمیر بعد از هم زدن، همچنان چسبندگی دارد. در این شرایط باید یک تخم مرغ دیگر را در ظرفی بشکنید و کامل هم بزنید. سپس آن را به مخلوط اضافه کنید. دقت کنید که هم زدن تخم مرغ اضافی در ظرفی جداگانه الزامی است. زیرا نباید سفیده یا زردۀ تخم مرغ به صورت جداگانه وارد خمیر شود.
  12. خمیر نهایی، یکدستی کافی باید داشته باشد. به این معنا که خمیری که با لیسک از ظرف جدا کردید بعد از شمارش ۷ ثانیه باید از لیسک جدا شود.
  13. خمیر آماده شده را در قیفی با ماسورۀ ساده یا شکوفه ای شکل بریزید.
  14. سینی فر را با کره چرب کرده و کاغذ روغنی روی آن قرار دهید. خمیر را با قیف در فاصله و به اندازه های مشخص روی سینی قرار دهید. دقت کنید که نوک خمیرهای شکوفه ای شکل نباید تیز باشد زیرا سریع در فر می سوزند. بنابراین با انگشت مرطوب نوک آن‌ها را کمی صاف کنید.
  15. سینی را به مدت ۳ تا ۴ دقیقه در فر با حرارت قرار دهید. حرارت باید ۲۶۰ درجه سانتی‌گراد باشد.
  16. سپس با حرارت ۱۷۵ درجه سانتی‌گراد به مدت ۳۰ دقیقه حرارت می بیند. بعد از خارج کردن سینی باید بگذارید که نان آمده شده خنک شود.

طرز تهیۀ شیرینی خامه ای

مرحله دوم تهیۀ نان خامه ای

برای مرحلۀ دوم تهیۀ شیرینی نارنجکی یا نان خامه ای به مواد دیگری نیاز دارید.

مواد لازم برای مرحلۀ دوم تهیۀ شیرینی خامه ای

  • ۲۸۴ لیتر خامۀ ۳۵%
  • ۲۵ گرم پودر شکر
  • ۴/۱ قاشق چای خوری وانیل
  • ۱ قاشق چای خوری گلاب

مواد لازم برای مرحلۀ دوم تهیۀ شیرینی خامه ای

طرز تهیۀ خامۀ شیرینی خامه ای

  1. برای تهیۀ خامۀ شیرینی نارنجکی این مواد را به طور کامل با هم مخلوط کنید. خامۀ آماده شده نباید سفت باشد. نرم و لطیف بودن خامه بسیار مهم است.
  2. سپس خامه را در قیفی بریزید که ماسورۀ آن دهانۀ کم قطر دارد که به راحتی داخل نان از پیش آماده شده بشوند.
  3. شما باید با یک چاقو حفره ای کوچک ته تمام نان خامه ای ها ایجاد کنید.
  4. سپس نوک قیف را در نان بگذارید و آن را با خامه پر کنید. سپس یک روز در یخچال قرار دهید تا کامل مزه دار، کمی نرم و آماده خوردن شود.

طرز تهیه نان خامه ای بدون فر

درست کردن شیرینی خامه ای در خانه می تواند حتی بدون فر نیز انجام شود. بنابراین بدون دغدغۀ نداشتن فر فرصت تهیۀ نان خامه ای برای شما وجود دارد.

مواد لازم برای نان خامه ای بدون فر

  • ۱ پیمانه سر صاف آرد
  • ۱ پیمانه سر صاف آب
  • ۴ عدد تخم مرغ
  • ۵۰ گرم کره
  • نمک به مقدار لازم
  • نصف قاشق چای خوری بکینگ پودر
  • ۴/۱ قاشق چای خوری وانیل
  • ۵۰۰ گرم خامۀ صبحانه فرم گرفته

مواد لازم برای نان خامه ای بدون فر

نحوه پخت نان خامه ای بدون فر

  1. آب، کره، شکر و کمی روغن را در قابلمه ای که روی حرارت کم است بریزید.
  2. بعد از آب شدن کره و به جوش آمدن آب باید آرد را اضافه کنید و کامل هم بزنید.
  3. قابلمه را از روی حرارت بردارید و تخم مرغ ها را در ظرفی جداگانه بشکنید و هم بزنید.
  4. تخم مرغ های هم زده را به آرامی در قابلمه بریزید و کامل هم بزنید.
  5. هم زدن خمیر تا وقتی که خمیر نرم و لطیف و یکدست شده ادامه دهید.
  6. وانیل و بکینگ پودر را به خمیر اضافه کنید و با هم مخلوط کنید.
  7. یک قابلمه بزرگ نیاز دارید. این قابلمه باید ۲۰ تا ۲۵ دقیقه حرارت ببیند و کامل گرم شود.
  8. در این قابلمه می توانید یک سه پایۀ مایکروفر قرار دهید. می توانید یه جای آن سه پایه مایکروفر یک قابلمه کوچک قرار دهید. در واقع مهم است که نان خامه ای مستقیم به کف قابلمه بزرگ قرار نگیرد. در ضمن کاغذ رو غنی روی یک سینی که در قابلمه جای می گیرد، قرار دهید.
  9. خمیر خود را در قیف بریزید. ماسورۀ شما با توجه به سلیقۀ شما می تواند ساده یا شکوفه ای باشد.
  10. خمیر را با قیف در روی سینی داخل قابلمه با فاصله بریزید.
  11. ابتدا قابلمه ۱۵ دقیقه روی حرارت متوسط و بعد هم ۲۰ تا ۲۵ دقیقه روی حرارت کم قرار گیرد. در قابلمه باید هنگام پختن باز نشود تا به طور کامل پختن انجام شود.
  12. خامۀ صبحانۀ فرم گرفتۀ خود را در قیف بریزید. سپس سوراخ کوچک انتهای هر نان آماده و خنک شده وارد نان کنید.
  13. شیرینی نارنجکی آماده شده را حداقل ۲ ساعت در یخچال بگذارید تا آماده خوردن شود.
  14. می توانید با شکلات آب شده نیز روی نان خامه ای ها را تزیین کنید.

در تهیۀ نان خامه ای باید نکاتی که در دستور پخت هم ذکر شد رعایت کنید. برای مثال لازم است از قالب نسوز در قابلمه استفاده کنید. برجستگی‌های روی شکوفه ها را با انگشت مرطوب صاف کنید که نسوزند. در ضمن برای خیلی نرم و خمیر نشدن نان‌های پخته شده ته نان‌ها را با نوک چاقو ببرید. این کار باعث خروج بخار و حرارت از نان‌ها می شود. تزئین نان خامه ای با شکلات آب شده هم سلیقه ای است.

کلام آخر

نان خامه ای به شیرینی نارنجکی یا خامه ای معروف است. این شیرینی تر بین ایرانیان طرفدار دارد و خیلی ها دوست دارند که آن را در خانه درست کنند. بنابراین با دستور پخت فوق می توانید شیرینی خامه ای خانگی را با فر یا بدون فر تهیه کنید.

اگر علاقه‌مند به پخت شیرینی در خانه هستید، مطالعه مقالات زیر را از دست ندهید.

اشتراک:
مینا اسماعیل بیگی- 2734 مقالات

سرویس‌های اسنپ فود

سرویس‌های اسنپ فود