طرز تهیه پای سیب (پای سیب آمریکایی، فرانسوی و بدون فر)

به این مقاله امتیاز دهید

پای‌ها با انواع مختلفی که دارند، برای هر ذائقه‌ای مناسب‌اند. از پای سیب و گلابی و زردآلو گرفته تا پای نوتلا و حتی پای گوشت و مرغ. نکته مشترک در تهیه این پای‌ها خمیر آن‌ها است. چیزی که طعم پای‌ها را خاص می‌کند مواد داخلش است. پای سیب هم یکی از همان پای‌های پرطرفدار و خوشمزه است. شاید با دیدن ظاهر آن به این فکر کنید که طرز تهیه پای سیب سخت است ولی واقعاً این طور نیست. فقط کافی است اصول آن را یاد بگیرد.

طرز تهیه پای سیب و دارچین

احتمالاً رایج‌ترین نوع پای سیب همین پای سیب و دارچین است. پس اول به سراغ این مدل برویم.

مواد لازم برای تهیه مواد داخل پای سیب و دارچین

  • سیب خرد شده هشت پیمانه
  • شکر یک چهارم پیمانه یا نصف پیمانه (بسته به ذائقه خودتان)
  • آرد چند منظوره یک چهارم پیمانه
  • عصاره وانیل یک چهارم قاشق چای‌خوری
  • شکر قهوه‌ای یک چهارم پیمانه
  • پودر دارچین یک قاشق چای‌خوری
  • نمک یک چهارم قاشق چای‌خوری
مواد لازم برای تهیه مواد داخل پای سیب و دارچین

مواد لازم برای تهیه خمیر پای سیب

  • آرد سفید یا آرد چند منظوره دو و یک چهارم پیمانه
  • شکر دانه ریز یک قاشق غذاخوری
  • نمک نصف قاشق غذاخوری
  • کره سرد (به شکل مکعب ریز برش خورده) یک پیمانه
  • آب یخ هفت قاشق غذاخوری
  • شیر یک قاشق غذاخوری
  • پودر قند به دلخواه برای تزئین

مراحل تهیه مواد داخل پای سیب و دارچین

  1. سیب‌های خرد شده را داخل کاسه‌ای بزرگ بریزید.
  2. وانیل، یک چهارم پیمانه آرد، شکر دانه ریز و شکر قهوه‌ای را به آن اضافه کنید و هم بزنید.
  3. دارچین و نمک در صورت تمایل کمی جوز هندی روی سیب‌ها بپاشید و مخلوط کنید. سپس کاسه را کنار بگذارید تا مواد به خورد سیب روند. خودتان هم سراغ درست کردن خمیر پای بروید.
مراحل تهیه مواد داخل پای سیب و دارچین

مراحل تهیه خمیر پای سیب و دارچین

  1. از یک غذاساز استفاده کنید. (البته با دست هم می‌توانید این خمیر را درست کنید فقط باید خوب مواد را با انگشت ورز دهید)
  2. آرد، شکر و نمک را داخل غذاساز بریزید و مکعب‌های تکه شده کره را داخلش بریزید. دستگاه را روشن کنید. تکه‌های کره باید در حد نخود فرنگی ریز شوند.
  3. سپس آب سرد را به خمیر اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید تا خمیر فرم بگیرد.
  4. روی سطح صاف کمی آرد بپاشید. خمیر درست شده را به شکل یک توپ بزرگ در بیاورید و روی آرد بگذارید.
  5. خمیر را از وسط به دو قسمت مساوی تقسیم کنید و هر کدام از این نیمه‌ها را به شکل دایره دیسکی شکل در بیاورید. یکی از این خمیر‌ها را داخل یخچال بگذارید.
  6. یکی دیگر را با کمک دست یا وردنه در حدی پهن کنید که اندازه یک دایره به قطر 30 سانتی‌متری در بیاید.
  7. مراحل تهیه خمیر پای سیب و دارچین

مراحل درست کردن پای سیب و دارچین

  1. از یک ظرف پای استفاده کنید. کف آن را خوب چرب کنید و آرد پاشی کنید. خمیر را در کف آن قرار دهید. (لازم نیست حتماً از ظرف پای استفاده کنید. در سینی معمولی فر هم می‌توانید تمام این کارها را انجام دهید).
  2. سیب‌ها را دوباره هم بزنید تا مواد کاملاً با هم مخلوط شوند و آن‌ها را روی خمیر بریزید.
  3. خمیر دوم که در یخچال گذاشته بودید را هم بیرون بیاورید به اندازه خمیر اول پهن کنید و روی خمیر دوم قرار دهید. چند شکاف روی خمیر بالایی ایجاد کنید تا بخار آب خارج شود.
  4. اگر دوست داشته باشید می‌توانید سطح رویی خمیر را مشبک درست کنید. چطور؟ کافی است خمیر دوم را به صورت نوار‌های مساوی برش بزنید و روی خمیر اول مثل بافت حصیری قرار دهید.
  5. روی سطح خمیر با فرچه شیر بمالید و کمی پودر قند بریزید و پای را برای 30 دقیقه در یخچال بگذارید.
  6. در این فاصله فر را روشن کنید و روی دمای 200 درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید تا خوب داغ شود.
  7. سپس پای را برای مدت 20 دقیقه در 200 درجه سانتی‌گراد داخل فر بگذارید. سپس دما را به 180 درجه برساند و برای 40 تا 50 دقیقه دیگر به پخت ادامه دهید.
  8. وقتی از پخت پای سیب مطمئن شدید آن را از فر خارج کنید و قبل از سرو حتماً دو ساعت فرصت بدهید تا به دمای اتاق برسد و مایع داخل آن خوب فرم بگیرد.
مراحل درست کردن پای سیب و دارچین

طرز تهیه پای سیب آمریکایی

شباهت زیادی بین پای سیب معمولی با نوع آمریکایی آن دارد. فقط کمی مواد آن مختلف است.

طرز تهیه پای سیب آمریکایی

مواد لازم برای تهیه پای سیب آمریکایی

  • آرد 400 گرم
  • پودر شکر 120 گرم
  • کره سرد 150 گرم
  • تخم مرغ 1 عدد
  • آب یخ 4 قاشق غذاخوری
  • وانیل نوک قاشق چای‌خوری

 مواد لازم برای داخل پای سیب

  • سیب مقدار لازم
  • دارچین به مقدار لازم
  • کره یک قاشق غذاخوری
  • شکر یک چهارم پیمانه

مراحل تهیه مواد داخل پای سیب آمریکایی

  1. سیب‌ها را به اندازه‌های دلخواه ولی نازک خرد کنید.
  2. شکر، سیب و دارچین را با آن‌ها مخلوط کنید سپس روی حرارت بگذارید تا سیب‌ها بپزند و حالت کمپوت به خود بگیرند.
  3. بعد از روی حرارت بردارید و بگذارید تا کاملاً خنک شود.

مراحل تهیه خمیر پای سیب آمریکایی

  1. در یک کاسه بزرگ کره سرد مکعبی خرد شده، پودر شکر و آرد را با هم مخلوط کنید و با نوک انگشتان‌تان خوب ورز بدهید. در حدی که حالت آردی درشت به خودش بگیرد.
  2. سپس وانیل، آب یخ و تخم مرغ را اضافه کنید و باز هم با دست ورز بدهید. تا فرم بگیرد.
  3. خمیر آماده شده را داخل سلفون قرار دهید و برای حداقل یک ساعت در یخچال بگذارید.
  4. بعد از یک ساعت خمیر را از یخچال خارج کنید و دو نصف کنید.
  5. روی یک سطح صاف کمی آرد بپاشید و نصفی از خمیر را روی آن پهن کنید. سعی کنید ضخامت خمیر از یک سانتی متر بیشتر نباشد.
  6. خمیر را داخل ظرف پای بگذارید، البته ظرف پای الزامی نیست.
  7. سیب‌ها را داخل خمیر بگذارید. تکه بعدی خمیر را هم پهن کنید و روی سیب‌ها قرار دهید. از یک چاقو استفاده کنید و چند شیار روی خمیر ایجاد کنید تا هنگام پخت بخار آب خارج شود.
  8. روی خمیر هم کمی زرده تخم مرغ و شکر بمالید و به مدت 30 دقیقه داخل فر با حرارت 180 درجه سانتی‌گراد قرار دهید تا خوب بپزد.
مراحل تهیه خمیر پای سیب آمریکایی

طرز تهیه پای سیب فرانسوی

پای سیب فرانسوی معمولاً لایه خمیر رویی را ندارد و همان خمیر زیری روی مواد بر می‌گردد. به همین دلیل زیبایی بیشتری دارد.

مواد لازم برای تهیه خمیر پای سیب فرانسوی

  • آرد چند منظوره یک و نیم پیمانه
  • نمک نصف قاشق چای‌خوری
  • شکر دانه ریز دو قاشق غذاخوری
  • کره سرد مکعبی خرد شده یک و نیم پیمانه
  • آب یخ یک چهارم پیمانه
  • مواد لازم برای تهیه خمیر پای سیب فرانسوی

 مواد لازم برای داخل پای سیب فرانسوی

  • سیب سه عدد بزرگ
  • شکر یک سوم پیمانه
  • عصاره وانیل یک قاشق چای‌خوری
  • دارچین یک قاشق چای‌خوری
  • کره ذوب شده دو قاشق غذاخوری
  • نمک یک هشتم قاشق چای‌خوری

مواد لازم برای مرحله پخت پای سیب

  • آرد چند منظوره یک قاشق غذاخوری
  • تخم مرغ هم زده یک عدد
  • پودر قند دو قاشق غذاخوری
  • ژله یا مربای زردآلو یک قاشق غذاخوری (اختیاری)
مواد لازم برای داخل پای سیب فرانسوی

مراحل تهیه خمیر پای سیب فرانسوی

  1. از یک غذاساز استفاده کنید. آرد، نمک و شکر را داخلش بریزید و دستگاه را روشن کنید. کره سرد شده را کم اضافه کنید تا حدی که اندازه تکه‌های کره به اندازه نخود شود.
  2. سپس آب یخ را اضافه کنید و به زدن ادامه دهید. تا خمیر تا حدی فرم بگیرد.
  3. روی یک سطح صاف یک کاغذ روغنی بگذارید و کمی آرد رویش بپاشید. خمیر را از دستگاه خارج کنید و روی سطح صاف ورز بدهید. تا حدی که شکل منسجمی به خود بگیرد.
  4. روس سطح کار باز هم باید آرد پاشید و این بار خمیر را آرام با وردنه پهن کنید. آن را به شکل دایره‌ای به قطر 20 سانتی متر یا کمی بیشتر برسانید. سپس داخل یخچال بگذارید.
مراحل تهیه خمیر پای سیب فرانسوی

مراحل آماده سازی مواد داخل پای سیب فرانسوی

  1. سیب‌ها را پوست بکنید و هسته آن‌ها بگیرید. سپس آن‌ها را برش بزند. برش‌ها می‌تواند به هر شکلی باشد این به سلیقه خودتان بستگی دارد فقط سعی کنید زیاد ضخیم نباشند.
  2. داخل یک کاسه سیب، شکر، وانیل، دارچین، کره ذوب شده و نمک را با هم ترکیب کنید.
  3. خمیر را از یخچال خارج کنید و روی کاغذ روغنی سینی فر بگذارید.
  4. سیب‌های برش خورده را به شکل دایره هم مرکز داخل خمیر بچینید. از وسط خمیر شروع کنید و حدود پنج سانتی متر از لبه خمیر را خالی بگذارید.
  5. وقتی همه سیب‌ها را چیدید، لبه‌های خمیر را به سمت داخل برگردانید. برای این کار ممکن است لازم باشد کمی لبه خمیر را چین بدهید.
  6. روی لبه‌های بالا آماده خمیر کمی زرده تخم مرغ و روی کل پای سیب پودر قند بریزید. خمیر را برای 15 تا 20 دقیقه در یخچال بگذارید.
  7. فر را روشن کنید و در دمای 180 درجه قرار دهید تا خوب داغ شود. سپس پای سیب را برای مدت 55 تا 65 دقیقه در فر بگذارید تا لبه‌ها برشته شود.
  8. اگر دوست دارید می‌توانید در انتهای کار وقتی پای سیب فرانسوی شما کمی خنک شد، ژله یا شربت مربای زردآلو روی سیب‌های آن بریزید.
مراحل آماده سازی مواد داخل پای سیب فرانسوی

طرز تهیه پای سیب بدون فر

  1. برای پخت کیک، تارت یا پای سیب لازم نیست حتماً فر داشته باشید می‌توانید خودتان یک فر دستی درست کنید.
  2. یک قابلمه بزرگ‌تر از قالب پای سیب روی حرارت بگذارید و فرصت دهید تا خوب داغ شود. از یک پایه فلزی یا حتی قالب‌های شیرینی فلزی به عنوان پایه استفاده کنید و آن را داخل قابلمه بگذارید.
  3. کمی آب داخل قابلمه بریزید. (بدون آب هم می‌شود). قالب تارت یا کیک را روی این پایه بگذارید و در قابلمه را که حتماً روی آن دم کنی گذاشته‌اید بگذارید.
  4. معمولاً بعد از 40 دقیقه پای سیب آماده است. شعله را خاموش کنید و 15 دقیقه زمان دهید تا دمای قابلمه کم شود سپس پای سیب را خارج کنید.
طرز تهیه پای سیب بدون فر

نکات تکمیلی طرز تهیه پای سیب

  • برای پخت هر نوع پای حتماً باید از آرد مرغوب استفاده کنید چون روی کیفیت خمیر پای سیب بسیار تأثیرگذار است.
  • برای پای سیب یا هر نوع پای دیگر از کره سرد استفاده کنید و اگر می‌خواهید خمیر را با دست ورز دهید، از نوک انگشت استفاده کنید تا گرمای کف دستتان ترکیب خمیر را به هم نزند.
  • پای سیب آماده شده ولی نپخته را می‌توانید تا سه ماه در فریزر نگه دارید. بعد از خارج کردن از فریزر هم می‌توانید بلافاصله آن را در فر بپزید فقط زمان بیشتری صرف پخت آن خواهد شد.
  • برای اینکه کف پای سیب حالت خمیری نگیرد و ترد شود بعد از پخت تارت کمی فر را فقط از شعله پایین روشن کنید یا پای سیب را داخل ماهیتابه بگذارید تا برشته شود.
  • برای پخت پای سیب ترجیحاً از قالب یا سینی فلزی استفاده کنید چون زودتر گرم می‌شود و سبب ترد شدن بیشتر خمیر خواهد شد.
  • برای اینکه مواد داخل پای آب نیندازد، ابتدا خمیر را آماده کنید و سپس مواد پای را با هم مخلوط کنید تا بلافاصله بتوانید آن‌ها را داخل خمیر بگذارید و بپزید.
  • سیب‌های زرد نسبت به سیب قرمز خوش طعم‌تر هستند و بافت بهتری دارند ولی چون کمی طعم آن‌ها به ترشی می‌زند ممکن است برای همه جذاب نباشد. انتخاب به خودتان بستگی دارد.

سوالات متداول

مواد لازم برای تهیه مواد داخل پای سیب و دارچین چیست؟

برای تزیین کیک هویج با کرم فراستینگ اول باید مواد اولیه کرم را آماده کنید. مواد اولیه این کرم پنیر خامه‌ای، پودر قند، خامه زده شده، گردوی خرد شده است.

برای تهیه خمیر پای سیب به آرد، شکر دانه ریز، نمک، کره سرد، آب سرد، شیر و پودر قند برای تزیین پای سیب خانگی نیاز است. این خمیر باید کف ظرف شیرینی پزی پهن شود.

سیب‌های خرد شده، وانیل، یک چهارم پیمانه آرد، شکر دانه ریز و شکر قهوه‌ای را در یک ظرف بزرگ مخلوط کنید. دارچین و نمک در صورت تمایل کمی جوز هندی روی سیب‌ها بپاشید و مخلوط کنید. سپس کاسه را کنار بگذارید تا مواد به خورد سیب روند.

از یک غذاساز استفاده کنید. (البته با دست هم می‌توانید این خمیر را درست کنید فقط باید خوب مواد را با انگشت ورز دهید) آرد، شکر و نمک را داخل غذاساز بریزید و مکعب‌های تکه شده کره را داخلش بریزید. دستگاه را روشن کنید. تکه‌های کره باید در حد نخود فرنگی ریز شوند. خمیر را در یخچال نگه دارید.

خمیر پای سیب و دارچین را برای مدت 20 دقیقه در 200 درجه سانتی‌گراد داخل فر بگذارید. سپس دما را به 180 درجه برساند و برای 40 تا 50 دقیقه دیگر به پخت ادامه دهید.