آموزش آشپزی

طرز تهیه کباب کوبیده در فر در خانه

مناسب برای

۴ نفر

نوع

غذای اصلی

سطح

متوسط

زمان آماده سازی

30 دقیقه

پخت

30 دقیقه

کباب کوبیده، بدون تردید، محبوب‌ترین و معروف‌ترین غذای سنتی ایرانی است. کباب کوبیده اصیل روی منقل و با آتش زغال تهیه می‌شود؛ ولی این روزها همه امکان استفاده از منقل در خانه را ندارند. پس بهترین راه، درست‌کردن کباب کوبیده در فر است. در این روش گوشت، پیاز و ادویه‌ها با هم مخلوط می‌شوند و روی سیخ‌های فلزی یا چوبی قرار می‌گیرند تا در فر با حرارت یکنواخت کباب شوند. با کمی دقت و رعایت برخی نکات می‌توان کباب کوبیده‌ای آبدار و به‌اصطلاح رستورانی در خانه آماده کرد. برای آگاهی از نکات طرز تهیه کباب کوبیده خانگی در فر در ادامه این مطلب ما را همراهی کنید.

مواد لازم کباب کوبیده در فر

مقادیر زیر برای درست‌کردن کباب کوبیده برای دو نفر کافی است که می‌توانید آن را با توجه به تعداد نفرات کم یا زیاد کنید.

مواد لازم مقدار مورد نیاز
گوشت مخلوط 400 گرم
پیاز بدون آب 100 گرم
نمک به مقدار لازم
زعفران دم‌کرده 2 قاشق غذاخوری
فلفل سیاه به مقدار لازم
کره 50 گرم

منظور از گوشت مخلوط، ترکیبی از گوشت گوساله و گوسفند به‌میزان مساوی است. بهترین نوع گوشتی که برای کباب کوبیده می‌توان استفاده کرد، قلوه‌گاه گوسفندی و سردست گوساله است.

طرز تهیه کباب کوبیده در فر

طرز تهیه کباب کوبیده در فر

پس از این‌که مواد لازم را تهیه کردید، حالا وقت آماده‌کردن کباب‌هاست. مراحل زیر را برای یادگیری طرز تهیه کباب کوبیده در فر گاز با ما دنبال کنید.

مرحله اول

ابتدا گوشت مخلوط گوساله و گوسفند را چرخ ‌کنید. می‌توانید از هرکدام به یک اندازه داخل چرخ‌گوشت بریزید؛ اما اگر درصد گوشت گوسفندی کمی بیشتر باشد، بهتر است. پیشنهاد می‌‌کنیم گوشت را دو بار چرخ کنید. اگر تمایل دارید کباب شما کمی چرب‌تر باشد می‌توانید کمی دنبه هم همراه گوشت چرخ کنید.

مرحله دوم

پیاز را با رنده ریز، کامل رنده کنید. بهتر است بیشتر آب پیازها را بگیرید و به‌اصطلاح فقط تفاله آن را به گوشت اضافه کنید. برای 100 گرم، یک پیاز متوسط کفایت می‌کند.

مرحله سوم

در این مرحله نمک و فلفل سیاه را اضافه می‌کنیم. فلفل سیاه طعم بسیار خوبی به کباب می‌دهد؛ اما ممکن است رنگ آن را مقداری تیره کند. در صورتی‌که به ظاهر کباب بسیار اهمیت می‌دهید، فلفل سیاه را کمتر بریزید.

مرحله چهارم

اکنون مخلوط آماده‌شده را به مدت 15 دقیقه حسابی ورز دهید. گوشت باید به‌اندازه‌ای ورز داده شود که حالت چسبناک پیدا کند و از روی سیخ نریزد. سپس مخلوط را یک ساعت داخل یخچال قرار دهید تا استراحت کند. پس از آن، مواد شما کاملا آماده است. ده دقیقه قبل از این‌که کباب‌ها کاملا پخته و آماده شوند، زعفران دم‌کرده و کره آب‌شده را با قلم‌مو روی آن‌ها بزنید.

مراحل پخت کباب کوبیده در فر با سیخ

کباب کوبیده در فر با سیخ

حالا که مواد آماده شد، می‌توانید کباب‌های خود را با سیخ درون فر بگذارید. روش سیخ‌زدن در این نوع کباب کاملاً مشابه سیخ‌زدن کباب ذغالی است. هنگام سیخ‌زدن کباب‌ها اندکی دست خود را با آب مرطوب کنید تا گوشت به دست شما نچسبد.

پس از سیخ‌زدن، کباب‌ها را با کمی فاصله درون سینی چرب شده، بچینید. در صورتی که با روغن میانه خوبی ندارید، می‌توانید برای کف سینی از کاغذ روغنی استفاده کنید و سیخ‌های کباب را روی آن بچینید. در طرز تهیه کباب کوبیده در فر با سیخ، هم از سیخ‌های کوچک فلزی می‌توانید استفاده کنید و هم از سیخ‌های چوبی.

مراحل پخت کباب کوبیده در فر بدون سیخ

طرز تهیه کباب کوبیده در فر بدون سیخ

اگر نخواستید یا شرایط سیخ‌زدن کباب‎ها را نداشتید، کار شما راحت‌تر خواهد بود. در طرز تهیه کباب کوبیده در فر بدون سیخ، کف سینی فر را کاملاً با روغن زیتون یا روغن مایع چرب کنید. قطعات گوشت را با دست لوله کنید و به اندازه‌های مساوی درون سینی بچینید. سپس آن‌ها را با  دست پهن کنید و تقریبا به اندازه کباب‌های سیخ شده درآورید. ضخامت کباب‌ها حدود 1 سانتی‌متر باشد. در نهایت هم بندهای کوچکی (خطوط مورب) برای زیبایی و بهتر پخته‌شدن گوشت روی کباب‌ها ایجاد کنید.

می‌توانیدگوجه فرنگی‌های نصف‌شده را هم در بین کباب‌ها بچینید تا آب گوجه فرنگی و طعم چربی گوشت با یکدیگر مخلوط شود و طعم بی‌نظیری پیدا کند. کباب کوبیده هم با برنج سرو می‌شود و هم با نان. گوجه کبابی و سماق را برای کنار کباب‌ها فراموش نکنید.

درجه حرارت فر

بخش مهم در پخت کباب کوبیده در فر، تنظیم درجه حرارت فر برای کباب کوبیده است. برای تهیه این نوع کباب، درجه فر را روی 180 درجه سانتی‌گراد قرار دهید. سینی را درون فر بگذارید و حدود 20 دقیقه به آن فرصت دهید تا کباب پخته شود. البته بسته به ذائقه شما این زمان می‌تواند متغیر باشد.

برای همین هر چند دقیقه یک بار کباب‌ها را درون فر نگاه کنید تا به اندازه دلخواه شما بپزد و آبدار باشد. حتما چند دقیقه قبل از گذاشتن کباب‌ها، فر را روشن کنید تا گرم شود. طرز تهیه کباب کوبیده در فر برقی هم به همین ترتیب است و تفاوتی نخواهد داشت.

طرز تهیه کباب کوبیده روی توری

طرز تهیه کباب کوبیده روی توری

اگر هوس کباب کوبیده کردید و سیخ در دسترس نداشتید، توصیه ما به شما استفاده از توری است. بعد از این‌که مایه کباب کوبیده را آماده کردید، توری را با کره چرب کنید تا کباب به آن نچسبد. سپس با قطر کم‌تر از یک سانتی‌متر مواد را روی توری با دست به‌صورت یکنواخت پهن کنید. توری را ببندید و آن را روی منقل، اجاق گاز یا حتی فر قرار دهید.

برای قرار‌دادن توری در فر لازم است سینی آن درآورده شود. وقتی یک طرف تقریبا پخته شد و به‌اصطلاح گوشت خودش را گرفت، توری را برگردانید تا کباب شما کاملا مغزپخت شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کباب کوبیده در تابه 

برای درست کردن کباب کوبیده در فر آماده‌اید؟

حالا که طرز تهیه کوبیده گوشت در فر را با هم مرور کردیم، پس دیگر جای نگرانی برای نبود فضا و شرایط برای استفاده از منقل و زغال نیست. همین حالا دست‌به‌کار شوید و این غذای لذیذ و خوشمزه را آماده کنید. اگر علاقه‌مند هستید با طرز تهیه انواع کباب های ایرانی آشنا شوید، پیشنهاد می‌کنیم به صفحه مورد نظر بروید.

برای ما بنویسید که از کدام روش برای پخت کباب کوبیده در فر استفاده کردید و نتیجه چه شد؟ همچنین، اگر نکته‌ای را رعایت می‌کنید که ما فراموش کردیم، حتما کامنت بگذارید.

نوشته های مرتبط

دکمه بازگشت به بالا