اگر به پیتزا فکر کنیم، طعم پنیر موتزارلا و سس گوجه فرنگی و نان برشتهاش را زیر زبانمان حس میکنیم. طعمی که از بین چهار مزهی اصلی بیشتر به شوری نزدیک است. اگر به جای شوری طعم پیتزا را به شیرینی نزدیک کنیم چه میشود؟ یکی از معروفترین تجربههای پیتزای شیرین، پیتزای هاوایی یا همان پیتزای ژامبون و آناناس است. اما پیتزای سیب پا را از هاوایی هم فراتر گذاشته و به قدری به طعم شیرینش وفادار است که در خانوادهی دسرها طبقهبندی میشود.
برای درستکردن خمیر پیتزا، یک قاشق مرباخوری مخمر را با کمی شکر در نصف پیمانه آب ولرم حل کنید و برای هشت دقیقه کنار بگذارید تا مخمر جان بگیرد و کف کند. در کاسهای بزرگ یک و نیم پیمانه آرد و کمی نمک بریزید و ترکیب کفکردهی آب و مخمر را به همراه مقداری روغن زیتون به آن اضافه کنید و هم بزنید. همین که خمیر شکل گرفت روی تخته یا پیشخوان مقداری آرد بریزید، خمیر را روی تختهی آردزده بیاندازید و خمیرتان را برای ۱۰دقیقه حسابی ورز بدهید. داخل کاسهی بزرگی را چرب کنید و خمیر را به کاسه برگردانید؛ روی آن را با سلفون بپوشانید و برای ۲ ساعت در جای گرمی که جریان هوا نداشتهباشد نگهدارید تا حجم خمیر دو برابر شود. خمیر پیتزای شما آماده است.
در سادهترین روش که نام حاصلش را پیتزای پای سیب گذاشتهاند. کافی است سیبها را ورقه ورقه ببرید و کمی لیموی تازه رویشان بچکانید و با دارچین و شکر قهوهای مخلوط کنید. ترکیب سیب را روی خمیر پیتزای پهنکردهیتان بریزید و روی لبههای خمیر کرهی آبشده بمالید. پیتزای خام را به مدت ۵-۱۰ دقیقه در فری که تا ۵۰۰ درجهی فارنهایت گرمشده بپزید تا دور پیتزایتان طلایی-قهوهای شود.
با کمی تغییر میتوانیم به جای پای سیب، پیتزای سیب و پنیر خامهای داشتهباشیم. فر را تا ۳۷۵ درجهی فارنهایت گرم کنید و خمیر پیتزایتان را که این بار به شکل مستطیل پهن کردهاید، بدون آنکه چیزی به آن اضافه کنید برای ۵ تا ۷ دقیقه تا طلایی روشن شدن خمیر بپزید. در کاسهای پنیر خامهای را با شکرقهوهای و دارچین هم بزنید تا یکدست شود. با دقت مخلوط پنیر خامهای را طوری روی خمیر نیمپخته بمالید که از هر طرف یک تا دو سانتیمتر خمیر بیرون بماند. حالا ورقههای سیب را هم مثل قبل با شکر و دارچین آمادهکنید و روی مخلوط پنیر خامهای بچینید. پیتزا را به فر برگردانید تا برای ۱۰-۱۵ دقیقه و طلایی-قهوهای شدن لبههای خمیر بپزد.
اما شاید جذابترین و معروفترین پیتزای سیب، پیتزای سیب و پنیر گورگونزولا باشد. پنیر گورگونزولا که در ایران هم تولید میشود، یکی از انواع بلوچیز یا پنیر آبی ایتالیای است. برای درستکردن این پیتزای جذاب کافیاست یک تا دو پیمانه پنیر موتزورلا را با یک تا دو پیمانه پنیر گورگونزولا رنده کنید و روی خمیر پیتزا بریزید. ورقههای سیب را (که باز توصیه میکنم به آن کمی آب لیموترش تازه اضافه کنید) روی پنیر بچینید و در آخر کمی رزماری روی پیتزای خامتان اضافه کنید. پیتزا را در فری که از قبل تا ۴۷۵ درجهی فارنهایت گرم شده بگذارید تا برای ۱۲-۱۵ دقیقه بپزد. بعد از برش و قبل از سرو پیتزا، کمی عسل روی آن بریزید. نوش جان
پیتزای سیب؛ با قهوه و چای هم پیتزا بخورید

برچسب ها:
allusers