طرز تهیه بورک گوشت

طرز تهیه بورک گوشت
2/5 - (1 امتیاز)

طرز تهیه بورک گوشت با همه‌ی سادگی‌اش ذائقه‌ی شما را با غذاهای ترکیه‌ای آشنا خواهد کرد. بورک (Borek) جزو غذای ملل محسوب می‌شود و شاید بورک گوشت مشهورترین غذای ترکیه‌ای باشد. به این غذا بورک ترکیه‌ای یا بورک سلطانی هم می‌گویند. ترک‌ها این غذا را در انواع مختلف درست می‌کنند و وعده‌های غذایی مختلف آنان را تشکیل می‌دهد. آن‌ها اغلب انواع بورک را به‌عنوان میان‌وعده و البته صبحانه می‌خورند، اما شما می‌توانید آن را سر میز ناهار یا شام هم ببینید. طرز تهیه بورک گوشت شما را با یکی از انواع مختلف این غذای ساده و بسیار مغذی آشنا خواهد کرد. اساس همه‌ی بورک‌ها از پیچیده‌شدن مواد دلخواه شما در خمیری بسیار نازک به نام یوفکا یا همان خمیر فیلو است. بورک مشهورترین غذایی است که با این خمیر پخته می‌شود. شما می‌توانید با یادگیری طرز تهیه بورک گوشت یک فینگرفود بسیار خوشمزه و لذیذ داشته باشید و میز غذایی خوش‌رنگ با آن تدارک ببینید. ما در ادامه طرز تهیه بورک گوشت به‌صورت کامل، از طرز تهیه خمیر تا آماده‌شدن آن، را برایتان توضیح داده‌ایم. علاوه بر سادگی طرز تهیه بورک گوشت، این روزها تهیه‌ی آن هم کار دشواری نیست؛ شما می‌توانید با سرزدن به اسنپ‌فود بورک دلخواه خود را از بهترین رستوران‌های تهران سفارش دهید.

طرز تهیه بورک گوشت

طرز تهیه بورک گوشت

طرز تهیه خمیر بورک یا همان یوفکا

یوفکا یا همان خمیر فیلو امروزه در بسیاری از غذاهای مدیترانه‌ای استفاده می‌شود و طرز تهیه‌ی آن کار لذت‌بخشی است. هرچند ممکن است طرز تهیه خمیر بورک اندکی وقت شما را بگیرد، شما با پیروی از آن می‌توانید یک غذای صددرصد خانگی داشته باشید؛ بااین‌همه اگر وقت یا حوصله‌ی آماده‌کردن این خمیر را ندارید، جای نگرانی نیست؛ شما به‌راحتی می‌توانید این خمیر را به‌صورت آماده تهیه کنید، حتی به‌صورت آنلاین؛ برای این کار کافی است به سوپرمارکت‌های آنلاین اسنپ‌فود سری بزنید و یوفکا یا همان خمیر فیلو را سفارش دهید. فارغ از این، شما برای طرز تهیه خیمر بورک به این مواد احتیاج دارید:

  • روغن: ۴ قاشق غذاخوری
  • آب: یک لیوان سرخالی
  • نمک: یک‌چهارم قاشق چایخوری
  • سرکه: یک قاشق چایخوری
طرز تهیه خمیر یوفکا

طرز تهیه خمیر یوفکا

طرز تهیه خمیر بورک از این قرار است:

  • آرد و نمک را مخلوط کنید و سپس آن را سه بار الک کنید.
  • آرد و نمک الک‌شده را داخل مخلوط‌کن بریزید و روی دور متوسط هم بزنید و به‌مرور آب را به آن اضافه کنید.
  • بعد از اضافه‌شدن آب سرعت مخلوط‌کن را کم کنید.
  • آن‌قدر ورز بدهید که حالت چسبناک خود را از دست بدهد و به دیواره‌ی مخلوط‌کن نچسبد.
  • پس از ۱۰ دقیقه ورزدادن با مخلوط‌کن، خمیر را بیست دقیقه با دست ورز دهید.
  • کمی روغن به دیواره‌ی ظرف می‌مالیم که چرب شود و سپس خمیر را به‌شکل توپ درمی‌آوریم و داخل ظرف می‌گذاریم.
  • در ظرف را می‌بندیم و برای ۹۰ دقیقه آن را در یخچال قرار می‌دهیم که خمیر استراحت کند.
  • بعد از ۹۰ دقیقه، دوباره ظرف را چرب می‌کنیم و خمیر را به‌مدت دو دقیقه ورز می‌دهیم و سپس در ظرف را می‌بندیم و اجازه می‌دهیم به‌مدت دو ساعت در یخچال بماند که خمیر استراحت کند.
  • بعد از طی‌شدن زمان استراحت، به‌اندازه‌ی گردو از خمیر جدا می‌کنیم و با وردنه آن را به‌قدری نازک پهن می‌کنیم که آن طرف آن پیدا باشد.

خمیر شما حاضر است؛ فقط باید به خاطر داشته باشید بهترین آرد برای تهیه‌ی این نان، آرد کتان است و در غیر این صورت می‌توانید از آرد گندم کامل یا آرد ذرت استفاده کنید.

طرز تهیه سس یوفکا

خمیر یوفکا (فیلو) به‌سرعت خشک می‌شود و فرقی نمی‌کند که از یوفکای آماده استفاده کنید یا خودتان تهیه کنید؛ به‌همین دلیل قبل از استفاده از آن باید دوباره آن را نرم کنید. برای این کار می‌توانید از فرچه‌ی آغشته به آب یا شیر استفاده کنید، اما پیشنهاد ما استفاده از یک سس بسیار ساده است که طعم خوبی به آن می‌دهد. برای آماده‌کردن این سس که آن را با عنوان مایه‌ی تخم‌مرغ خمیر یوفکا هم می‌شناسند به این مواد نیاز دارید:

  • تخم‌مرغ: یک عدد
  • ماست: یک فنجان
  • شیر: یک فنجان
  • روغن مایع: ۴ تا ۵ قاشق غذاخوری.

برای تهیه‌ی سس یوفکا کافی است این مواد را با هم مخلوط کنید.

طرز تهیه بورک گوشت

طرز تهیه بورک گوشت

مواد اولیه برای طرز تهیه بورک گوشت

  • خمیر یوفکای مثلثی: ۱۰ عدد
  • گوشت چرخ‌کرده: ۱۰۰ گرم
  • قارچ: ۱۰۰ گرم
  • ذرت پخته‌ی یخ‌زده: ۵۰ گرم
  • رب گوجه‌فرنگی: دو قاشق غذاخوری
  • پیاز: یک عدد، بزرگ
  • پنیر پیتزا: به‌مقدار لازم
  • کره: به‌مقدار دلخواه
  • نمک و فلفل و زردچوبه: به‌مقدار لازم
طرز تهیه بورک گوشت

طرز تهیه بورک گوشت

طرز تهیه بورک گوشت

  • پیاز را رنده کنید یا آن را به‌صورت نگینی خرد کنید و سپس تفت دهید تا طلایی‌رنگ شود.
  • زردچوبه و رب را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید.
  • گوشت چرخ‌کرده را به مایه اضافه کنید و تفت دهید.
  • فلفل و نمک را به مایه اضافه کنید.
  • در ظرفی جدا قارچ خردشده را با کمی نمک و کره تفت دهید که آبش گرفته شود.
  • گوشت و قارچ را با هم تفت دهید.
  • ذرت‌ها را تفت دهید که آبش گرفته شود و سپس آن را به مایه اضافه کنید و تفت دهید که با هم دست دهند.

مایه‌ی بورک گوشت شما آماده است.

بورک

بورک

طرز پیچیدن بورک

برای پیچیدن بورک این مراحل را طی کنید:

  • اگر از نان یوفکای آماده استفاده می‌کنید، یکی‌یکی آن‌ها را از بسته خارج کنید؛ چون به‌سرعت خشک می‌شود.
  • اگر سس خمیر یوفکا یا همان مایه‌ی تخم‌مرغ را آماده کرده‌اید، آن را با فرچه روی نان یوفکا بمالید که نرم شود؛ برای جایگزین می‌توانید از آب یا شیر استفاده کنید.
  • مایه‌ی بورک را به‌اندازه‌ی یک قاشق سرخالی برمی‌داریم و در انتهای یک ضلع از خمیر بورک می‌ریزیم. انتهای خمیر را روی مایه‌ی بورک برمی‌گردانیم و دو گوشه را نیز به‌همین ترتیب.
  • سپس تای زده‌شده را به‌سمت نوک مثلث لوله می‌کنیم.
  • بورک پیچیده‌شده را در روغن داغ می‌اندازیم و سرخ می‌کنیم.
  • بعد از سرخ‌شدن، روغن اضافی را با پهن‌کردن بورک‌ها روی دستمال‌کاغذی می‌گیریم.