طرز تهیه کمپوت سیب خانگی + رمز و رازهای پنهانی برای خوشمزه شدن آ

کمپوت سیب خانگی
به این مقاله امتیاز دهید

انواع کمپوت‌ها از جمله خوراکی‌های خوشمزه و لذیذی هستند که معمولا یا به عنوان دسر بعد از غذا، میان‌وعده و یا هنگام بیماری برای بازگشت قوای جسمانی مصرف می‌شوند. در این بین اگر با طرز تهیه کمپوت سیب خانگی آشنا باشید می‌توانید این کمپوت خوشمزه را علاوه‌بر کاربردهای بالا، به عنوان تزیین‌کننده کیک و شیرینی و انواع پای و تارت استفاده نمایید. طرفداران این کمپوت‌ به غایت شیرین و دلپذیر به قدری زیاد است که معمولا کمتر کسی پیدا می‌شود که از خوردن آن امتناع نماید. بنابراین فرصت را غنیمت شمرده تا هرچه زودتر با این کمپوت فوق‌العاده لذیذ آشنا شویم.

طرز تهیه کمپوت سیب خانگی

تعداد نفرات 6 نفر
زمان آماده‌ سازی 15 دقیقه
زمان لازم برای پخت 30 دقیقه
درجه سختی کم

کمپوت سیب خانگی ساده و خوشمزه

کمپوت سیب خوشمزه

شیوه آماده‌سازی این کمپوت نسبت به تهیه بعضی دیگر از کمپوت‌ها ساده‌تر بوده و به تخصص یا زمان خاصی نیاز نخواهید داشت. فقط پیشنهاد می‌کنیم وقتی شیوه تهیه کمپوت سیب را آموختید، به سراغ آموزش طرز تهیه کمپوت آناناس خانگی نیز رفته و ترکیب این دو مجموعه را در یخچال خود برای روزهای نیاز نگهداری نمایید. زیرا طعم کمپوت این دو میوه در کنار هم غوغا به پا می‌کند.

مواد لازم برای طرز تهیه کمپوت سیب خانگی

برای آماده‌سازی این کمپوت، سیب، شکر و گلاب مواد پایه‌ هستند. با این حال تصمیم داریم رسپی ویژه‌ای را به شما پیشنهاد داده که علاوه‌بر مواد معمول، شامل موادی چون زعفران و دارچین نیز می‌باشد. به هرحال، مختارید تا هر آن چیزی که نمی‌پسندید را از دستور تهیه حذف نمایید. هرچند که توصیه می‌کنیم دستور آماده‌سازی زیر را پیش گرفته و خودتان تفاوت فاحش و شگفت‌انگیز آن را با سایر رسپی‌ها قضاوت نمایید. در هر صورت، مواد لازم برای تهیه کمپوت سیب برای 6 نفر به قرار زیر می‌باشد:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
سیب 1 کیلو
شکر 1 پیمانه
گلاب 2 قاشق غذاخوری
آب لیمو ترش 2 قاشق مرباخوری
زعفران 1 قاشق چای‌خوری
چوب دارچین 1 عدد
آب به میزان کافی

مراحل طرز تهیه کمپوت سیب خانگی

در بخش زیر، طرز تهیه کمپوت سیب خانگی مرحله به مرحله و بصورت ساده مانند آن چیزی که در طرز تهیه کمپوت توت فرنگی دیده‌اید آورده شده است. صبور باشید و مراحل را با دقت مطالعه نمایید:

  • مرحله اول: در اولین مرحله باید سیب‌هایی سالم و درشت را که بافتی استخوانی دارند انتخاب کرده و به درستی برگ و دم‌برگ آنها را جدا کنیم. سپس آنها را به خوبی شسته و خشک می‌کنیم. حال باید پوست تمام آنها را با دقت بگیریم بطوریکه گوشت آنها اسراف نشود. همچنین قسمت میانی سیب‌ها را که شامل هسته میوه است جدا نمایید.
  • مرحله دوم: اکنون باید سیب‌ها را به فرم دلخواه برش بزنید. شما می‌توانید از فرم حلقه‌حلقه‌ کردن و یا چهارقاچ کردن استفاده کرده و یا مانند برش‌های معمول کمپوت‌های کارخانه‌ای، تنها سیب را از وسط به دو نیم تقسیم کنید. فقط یادتان باشد که برش‌ها نباید خیلی کوچک و ریز باشند زیرا ممکن است در حین پخت، سیب‌ها له شده و کمپوت سیب مطلوبی حاصل نیاید.
  • مرحله سوم: اکنون قابلمه‌ای با سایز مناسب را با مقدار کافی آب پر کرده و روی حرارت زیاد قرار می‌دهیم. وقتی آب به مرز جوشیدن رسید، شکر یا خاک قند را به همراه مقداری گلاب به آن افزوده و قدری مواد را هم می‌زنیم. حال باید صبور باشید تا آب جوش آید و شکر به خوبی در آن حل شود.
  • مرحله چهارم: در این مرحله از طرز تهیه کمپوت سیب خانگی می‌بایست اندکی آب لیموی تازه را به محلول آب و شکر بیفزاییم. بعد از 5 دقیقه نوبت به اضافه کردن سیب‌های اسلایس شده می‌رسد. آنها را افزوده و اندکی هم بزنید تا سیب‌ها به خوبی با آب و شکر پوشش داده شوند. اگر احیانا در سطح محتویات قابلمه کف تولید شد، آن را جمع کرده و دور بریزید.
طرز تهیه کمپوت خانگی
  • مرحله پنجم: در مدتی که منتظر هستیم تا سیب‌ها به خوبی نرم و پخته شوند، می‌توانیم زعفران را با آب جوش روی حرارت ملایم دم کرده و کنار بگذاریم. در این حین یادتان باشد که حتما بارها کمپوت را هم زده و از میزان قوام و غلظت آن آگاه شوید. در نهایت، زعفران غلیظ و دم‌کرده را روی محتویات قابلمه ریخته و مواد را هم بزنید.
  • مرحله ششم: برای اطمینان از پختن و نرم شدن بافت سیب، یکی از آنها را به همراه مقداری از شربت کمپوت در ظرفی ریخته و برای 2 تا 3 دقیقه در یخچال بگذارید. سپس با انگشت خود بافت چسبنده و کش‌دار شربت و همچنین میزان پختگی سیب را بررسی نمایید. اگر سیب‌ها پخته بودند بایستی آنها را از قابلمه خارج کرده و شربت را با 1 تکه چوب دارچین برای مدت 5 تا 10 دقیقه دیگر بجوشانید. در غیر اینصورت، سیب‌ها را خارج نکرده و با توجه به زمان لازم از چوب دارچین برای خوش‌عطرتر کردن کمپوت بهره ببرید.
  • مرحله هفتم: دست آخر، چوب دارچین را بعد از کمی جوش خوردن از قابلمه خارج می‌کنیم. وقتی هم که شربت به قوام مطلوبی رسیده و سیب‌ها بافت نرم و رضایت‌بخشی داشتند، زیر حرارت را خاموش کرده و برای چند دقیقه به مواد استراحت دهید. سپس ظرفی شیشه‌ای و تمیز را برای نگهداری کمپوت سیب آماده کنید. در نهایت، شیشه‌ها را گرم‌گرم از مواد پر کرده، درب آنها را محکم ببندید و در یخچال نگهداری نمایید.

رازهای خوشمزه شدن و نگهداری کمپوت سیب خانگی

علاوه‌بر اینکه هنگام پیروی از طرز تهیه کمپوت سیب خانگی بایستی یکسری نکات ریز و درشت را مدنظر قرار دهید، برای نگهداری و مصرف کمپوت سیب نیز نکاتی چند وجود دارد که مانند فوت کوزه‌گری عمل کرده و اگر از آنها بی‌خبر باشید، دست آخر ممکن است زحمات شما به هدر برود. بنابراین توجه شما را به لیستی از نکات ساده اما مهم جلب می‌نماییم:

نکات مهم در تهیه کمپوت سیب
  • فرقی نمی‌کند سیب انتخابی شما سفید باشد یا سرخ، اما مهم است که بافت استخوانی و محکم داشته باشد تا در ابتدای پخت، له و وارفته نشود.
  • ابدا سیب‌ها را پس از پوست کندن، بصورت درسته و کامل نپزید. زیرا اگر خرابی و کرم‌خوردگی در آنها وجود داشته باشد، شما از وجود آنها بی‌اطلاع مانده و موقع سرو متوجه خواهید شد که دیگر تمام آن آلودگی‌ها به خورد کل شربت و کمپوت رفته‌ است.
  • از حرارت زیاد در کل مراحل پخت بپرهیزید، چرا که ممکن است مواد ته گرفته و یا بدرنگ شوند.
  • می‌‌توانید به جای استفاده از شکر یا خاک قند در تهیه کمپوت سیب، از عسل بهره ببرید. فقط دقت داشته باشید که معمولا عسل، آن میزان شیرینی که شکر به کمپوت می‌دهد را فراهم نمی‌کند.
  • چوب دارچین نباید زیاد در کمپوت جوش بخورد، به دلیل آنکه موجب تیررنگ شدن و بعضا تلخ‌مزگی کمپوت خواهد شد.
  • با اینکه عطر و مزه گلاب و آب‌ لیموترش خوشایند است اما در مصرف آنها افراط نکرده و به میزان کم بسنده کنید.
  • سعی کنید شربت کمپوت را خیلی غلیظ درنظر نگیرید، چرا که احتمال شکرک زدن کمپوت بالا می‌رود.
  • به منظور طرز تهیه کمپوت سیب خانگی با ماندگاری بالا، بایستی شیشه‌های حاوی کمپوت را بصورت وارونه در قابلمه‌ای که حاوی مقداری آب تا نصف ارتفاع شیشه‌هاست قرار دهید. با این کار، هوای داخل شیشه‌های کمپوت تخلیه شده و می‌توانید کمپوت را برای مدت تقریبی 2 تا 4 ماه نگه‌داری کنید.
  • پس از پیروی از دستور طرز تهیه کمپوت سیب خانگی در شیشه‌هایی تمیز، کاملا خشک و با دربی فلزی از کمپوت نگهداری کنید. همچنین یادتان باشد که وجود آب در داخل ظرف، احتمال کپک زدن و خراب شدن زودترازموعد کمپوت را بالا می‌برد.

میخوای کمپوت سیب رو سریع تهیه کنی؟ خب از اسنپ فود سفارش بده…

اکثر ما همیشه میل به خوردن انواع کمپوت‌ها داریم و حتما نیازی نمی‌بینیم که در وقت کسالت و بیماری از آنها استفاده کنیم. چه خوب می‌شود اگر شیوه تهیه تمام کمپوت‌ها را با نکات پیرامونشان مانند آن چیزی که در مطلب طرز تهیه کمپوت سیب خانگی دیدیم، سریع و بی‌دغدغه یاد گرفته و در آماده‌سازی یکی از خوشمزه‌ترین و پرطرفدارترین خوراکی‌ها خودکفا شویم. البته حرفه‌ای بودن در تهیه کمپوت‌ها دلیل این نیست که همیشه وقت آزاد برای آماده‌سازی آنها داریم. لذا برای این زمان‌ها به خود سخت نگرفته و با سفارش آنلاین شیرینی و کمپوت، بهتر است اسنپ فود را به جای خود به زحمت بیاندازید.

نظرات کاربران