انواع کمپوتها از جمله خوراکیهای خوشمزه و لذیذی هستند که به عنوان دسر بعد از غذا و میان وعده یا هنگام بیماری برای بازگشت قوای جسمانی مصرف میشوند. در این بین اگر با طرز تهیه کمپوت سیب خانگی آشنا باشید، میتوانید این کمپوت خوشمزه را علاوهبر کاربردهای بالا، به عنوان تزیینکننده کیک و شیرینی و انواع پای و تارت نیز استفاده کنید.
طرفداران این کمپوت شیرین و دلپذیر به قدری زیاد هستند که معمولا کمتر کسی پیدا میشود که از خوردن آن صرف نظر کند. اکنون این سوال پیش میآید که چگونه کمپوت سیب درست کنیم؟ در ادامه همراه ما باشید تا به این سوال پاسخ دهیم. جدول مشخصات غذایی کمپوت سیب به صورت زیر است:
کمپوت سیب خانگی | |
تعداد نفرات | ۶ نفر |
زمان آمادهسازی | ۱۵ دقیقه |
زمان پخت | 30 دقیقه |
میزان سختی | کم |
طرز تهیه کمپوت سیب خانگی ساده و خوشمزه
در طرزتهیه کامپوت سیب به شکر، گلاب، سیب، آب، دارچین، زعفران و آب لیمو ترش نیاز دارید. ابتدا سیبها را بشویید و پس از جدا کردن پوست سیب، آنها را در اندازه دلخواه برش بزنید. یک قابلمه آب را روی حرارت گذاشته و پس از به جوش آمدن، شکر و گلاب را اضافه کنید.
وقتی شکر در آب حل شد، برشهای سیب، آب لیموترش تازه و زعفران را داخل قابلمه بریزید. وقتی سیب نرم شد، مقداری از شربت را از قابلمه خارج کرده و پس از خنک شدن، قوام آن را امتحان کنید. در ۵ دقیقه پایانی پخت نیز چوب دارچین را داخل قابلمه بیندازید تا چند جوش بخورد و سپس آن را خارج کنید. در نهایت کمپوت سیب را داخل ظرف شیشهای خشک و تمیز بریزید.
مواد لازم برای تهیه کمپوت سیب خانگی
مواد پایه در نحوه درست کردن کمپوت سیب را میتوان سیب، شکر و گلاب دانست. با این حال، تصمیم داریم در این مقاله، دستور پخت ویژهای را به شما پیشنهاد دهیم که علاوه بر مواد معمول، شامل موادی مانند زعفران و دارچین است. البته شما میتوانید هر آنچه را که نمیپسندید، از دستور تهیه حذف کنید، اما توصیه میکنیم دستور آمادهسازی زیر را برای یکبار هم که شده امتحان کنید تا خودتان متوجه تفاوت آن با سایر رسپیها شوید. در هر صورت، مواد لازم در طریقه پخت کمپوت سیب برای 6 نفر به شرح زیر است:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
سیب | ۱ کیلو |
شکر | ۱ پیمانه |
گلاب | ۲ قاشق غذاخوری |
آب لیموترش تازه | ۲ قاشق مرباخوری |
زعفران | ۱ قاشق چایخوری |
چوب دارچین | ۱ عدد |
آب | به میزان کافی |
دستور پخت کمپوت سیب
در این بخش روش تهیه کمپوت سیب به صورت مرحله به مرحله، مانند طرز تهیه کمپوت توت فرنگی خانگی، آورده شده است. مراحل طرز تهیه کمپوت سیب در قابلمه را با دقت مطالعه کنید:
- مرحله اول: برای درست كردن كمپوت سيب خانگي، ابتدا سیبهای سالم و درشت را که بافتی استخوانی دارند انتخاب کرده و برگ و دمبرگ آنها را جدا کنید. سپس سیبها را به خوبی شسته و خشک کنید. حالا پوست تمام آنها را به دقت بگیرید و قسمت میانی سیبها را که شامل هسته میوه است، جدا کنید.
- مرحله دوم: اکنون باید سیبها را به فرم دلخواه برش بزنید. شما میتوانید از فرم حلقهحلقه کردن یا چهارقاچ استفاده کرده یا مانند برشهای معمول کمپوتهای کارخانهای، تنها سیب را از وسط به دو نیم تقسیم کنید. دقت داشته باشید که مانند طرز تهیه کمپوت هلو ، برشها نباید خیلی کوچک و ریز باشند؛ زیرا ممکن است در حین پخت سیبها له شده و کمپوت سیب جذابی به دست نیاید.
- مرحله سوم: اکنون داخل یک قابلمه مناسب آب ریخته و آن را روی حرارت زیاد قرار دهید. وقتی آب به مرز جوشیدن رسید، شکر یا خاک قند را به همراه مقداری گلاب به قابلمه اضافه کنید و مواد را مقداری هم بزنید. حال باید صبور باشید تا آب به جوش آمده و شکر به خوبی حل شود.
- مرحله چهارم: در این مرحله از طرز تهیه کمپوت سیب خانگی، اندکی آب لیموی تازه را به محلول آب و شکر بیفزایید. بعد از 5 دقیقه، نوبت به اضافه کردن سیبهای اسلایس شده میرسد. سیبها را داخل قابلمه ریخته و اندکی هم بزنید تا به خوبی با آب و شکر مخلوط شوند. اگر در سطح محتویات قابلمه کف ایجاد شد، آن را جمع کرده و دور بریزید.
- مرحله پنجم: در مدتی که منتظر هستید تا سیبها به خوبی نرم و پخته شوند، زعفران را با آب جوش روی حرارت ملایم دم کرده و کنار بگذارید. در این حین، حتما بارها کمپوت را هم بزنید و از میزان قوام و غلظت آن آگاه شوید. در نهایت، زعفران غلیظ و دمکرده را روی محتویات قابلمه ریخته و مواد را هم بزنید.
- مرحله ششم: برای اطمینان از پختن و نرم شدن بافت سیب، یکی از آنها را به همراه مقداری از شربت کمپوت در یک ظرف ریخته و برای 2 تا ۳ دقیقه در یخچال بگذارید. سپس با انگشت بافت چسبنده و کشدار شربت و همچنین میزان پختگی سیب را بررسی کنید. اگر سیبها پخته بودند، آنها را از قابلمه خارج کرده و شربت را با 1 تکه چوب دارچین برای مدت 5 تا 10 دقیقه دیگر بجوشانید. در غیر اینصورت، اجازه دهید سیبها به مدت ۵ تا 10 دقیقه با چوب دارچین پخته شوند.
- مرحله هفتم: در آخرین مرحله از تهیه کمپوت سیب و دارچین، چوب دارچین را بعد از کمی جوش خوردن از قابلمه خارج کنید. وقتیکه شربت به قوام مطلوب رسید و سیبها بافت نرم و رضایتبخشی داشتند، زیر حرارت را خاموش کرده و برای چند دقیقه به مواد استراحت دهید. سپس ظرفی شیشهای و تمیز را برای نگهداری کمپوت سیب آماده کنید. در نهایت، شیشهها را با کمپوت گرم پر کرده، درب آنها را محکم ببندید و در یخچال نگهداری کنید.
طرز تهیه کمپوت سیب گلاب
روش درست کردن کامپوت سیب گلاب هم تفاوتی با رسپی بالا ندارد. فقط دقت داشته باشید که در صورت شیرین بودن سیبها، مقدار شکر را کمتر کنید. در این کمپوت هم میتوانید بنا بر ذائقه خود، از مقداری زعفران، گلاب و دارچین استفاده کرده یا کمپوت را به صورت ساده و با طعم و رنگ طبیعی سیب آماده کنید. البته در نظر داشته باشید که وجود آب لیموترش ضروری است و نباید از دستور کمپوت سیب حذف شود.
فوت و فن کمپوت سیب و رازهای خوشمزه شدن آن
در این بخش توجه شما را به لیستی از نکات ساده اما مهم در طرز کمپوت سیب جلب میکنیم:
- فرقی نمیکند سیب انتخابی شما سفید باشد یا سرخ، اما مهم است که بافت استخوانی و محکم داشته باشد تا در ابتدای پخت، له و وارفته نشود.
- سیبها را پس از پوست کندن به صورت درسته و کامل نپزید. زیرا در صورت خرابی و کرمخوردگی سیبها، شما از وجود آنها بیاطلاع مانده و موقع سرو متوجه خواهید شد.
- در کلیه مراحل پخت حرارت را زیاد نکنید، چرا که ممکن است مواد ته گرفته یا بد رنگ شوند.
- در طریقه درست کردن کامپوت سیب میتوانید به جای شکر یا خاک قند از عسل نیز استفاده کنید. البته، دقت داشته باشید که معمولا عسل، شیرینی شکر را ندارد.
- چوب دارچین نباید بیش از حد در کمپوت بجوشد، زیرا موجب تیره رنگ شدن و تلخمزگی کمپوت خواهد شد.
- با اینکه عطر و مزه گلاب و آب لیموترش خوشایند است، اما در مصرف آنها افراط نکرده و به میزان کم بسنده کنید.
- سعی کنید شربت کمپوت را خیلی غلیظ نکنید، چراکه احتمال شکرک زدن کمپوت بالا میرود.
طرز نگهداری کمپوت سیب خانگی
پس از آشنایی با طرزدرست کردن کمپوت سیب ، یکی از سوالات مهم نحوه صحیح نگهداری این کمپوت است. علاوه بر اینکه در طرز تهیه ی کمپوت سیب بایستی برخی نکات ریز و درشت را مدنظر قرار دهید، برای نگهداری و مصرف این کمپوت خوشمزه نیز نکاتی وجود دارد که اگر از آنها بیخبر باشید، ممکن است زحمات شما به هدر برود.
- در طرز تهیه کمپوت سیب خانگی با ماندگاری بالا، بایستی شیشههای کمپوت را به صورت وارونه، در قابلمهای قرار دهید که حاوی مقداری آب (تا نصف ارتفاع شیشهها) است. با این کار، هوای داخل شیشههای کمپوت تخلیه شده و میتوانید کمپوت را برای مدت تقریبی 2 تا 4 ماه نگهداری کنید.
- از انواع کمپوت خانگی، در شیشههایی تمیز، کاملا خشک و با دربی فلزی نگهداری کنید. دقت داشته باشید که وجود آب در داخل ظرف، احتمال کپک زدن و خراب شدن کمپوت را بالا میبرد.
کمپوت سیب رو حتما امتحان کنید…
در این مطلب به این سوال شما که چطوری کمپوت سیب درست کنم؟ پاسخ دادیم. حالا طرز تهيه كمپوت سيب خانگی را میدانید و با نکات تهیه آن آشنا هستید. بنابراین، پیشنهاد میکنیم اموزش درست کردن کمپوت سیب را پیش برده و این کمپوت خوشمزه را حتما تهیه کنید.
البته، اگر سیب در خانه ندارید، میتوانید از اسنپ فود کمک بگیرید. به این منظور، وارد قسمت سفارش آنلاین میوه شده و سیب موردنظر خود را سفارش دهید. پیکهای اسنپ فود، میوه موردنظر شما را با بهترین کیفیت و در کمترین زمان ممکن، به محل آدرس شما ارسال خواهند کرد. با خرید انلاین میوه از اسنپ فود، تهیه کمپوت سیب خانگی سریعتر پیش میرود.
چه کار جالبی کردید برای افرادی که نمیتونن متن بخونن
بصورت صوتی آموزش گذاشتید خیلی عالی کمپوت سیب گلاب قشنگ ترین اموزشی بود که دیدم
سلام خیلی ممنون که کمپوت سیب صوتی اموزش گذاشتید
من کم بینا راحت میتونم از اموزش ها استفاده کنم
صدای گوینده گویا و زیبا هستش
سلام وقت بخیر کمپوت سیب درست کردم تلخ و تیر رنگ شده نمیدونم چرا میشه یک نفر راهنمایی کنه مرسی
سلام در درست کردن کمپوت سیب باید در نظر داشته باشید که چوب دارچین زیاد نبابد بزارید جوش بخورد این کار باعث میشه که کمپوت تلخ بشه و تغییر رنگ بده
سلام در طرز تهیه کمپوت سیب خانگی دارچین چقدر باید بریزم و چطوری کمپوت سیب گلاب نگه دارم ک کمپوت کپک نزنه
سلام در طرز تهیه درست کردن کمپوت سیب خانگی وقتی سیب ها پخته بودن 1 تکه چوب دارچین برای مدت 5 تا 10 دقیقه بزارید بجوشد.چوب دارچین نباید
بیش از حد در کمپوت بجوشد، زیرا موجب تیره رنگ شدن و تلخمزگی کمپوت سیب خواهد شد.از انواع کمپوت خانگی، در شیشههایی تمیز، کاملا خشک و با دربی فلزی نگهداری کنید.
دقت داشته باشید که وجود آب در داخل ظرف، احتمال کپک زدن و خراب شدن کمپوت را بالا میبرد پس در طرز تهیه کمپوت سیب خانگی با ماندگاری بالا،
بایستی شیشههای کمپوت را به صورت وارونه، در قابلمهای قرار دهید که حاوی مقداری آب (تا نصف ارتفاع شیشهها) است.با این کار، هوای داخل شیشههای
کمپوت تخلیه شده و میتوانید کمپوت را برای مدت تقریبی 2 تا 4 ماه نگهداری کنید
سلام مواد لازم برای تهیه کمپوت سیب خانگی لطفا بهم بگید چند نوع مواد خوراکی برای درست کردن کمپوت سیب لازم دارم
سلام تهیه کامپوت سیب به شکر،گلاب،سیب، آب،دارچین،زعفران و آب لیمو ترش نیاز دارید.بهتر از لیمو ترش تازه و چوب دارچین استفاده کنید.