طرز تهیه خورشت آلبالو با آلبالوهای رسیده و خوشمزه

طرز تهیه خورشت آلبالو
2.5/5 - (2 امتیاز)

خورشت آلبالو خورشتی خوشمزه و خوشرنگ بوده و دیدن ظاهر آن، حتی برای بچه‌های بدغذا هم جذاب است. طرز تهیه خورشت آلبالو به روش‌های مختلفی امکان‌پذیر است و شما می‌توانید این خورشت ملس را با مرغ، گوشت خورشتی و گوشت چرخ کرده درست کنید. به علاوه، آلبالو، سرشار از کلسیم و آهن است و ارزش غذایی بالایی به این خورشت می‌دهد. در ادامه، جدول مشخصات غذایی خورشت آلبالو با مرغ را با هم می‌خوانیم:

خورشت آلبالو

تعداد نفرات 4 نفر
زمان آماده سازی 10 دقیقه
زمان پخت غذا 60 دقیقه
میزان سختی متوسط

طرز تهیه خورشت آلبالو با مرغ

طرز تهیه خورشت آلبالو با مرغ

یکی از رایج‌ترین روش‌های پخت خورشت آلبالو، استفاده از ترکیب آلبالو و مرغ است. البته فراموش نکنید که در تمام رسپی‌های این خورشت خوشمزه، حتما از آلبالوهای رسیده و سالم استفاده کنید. در ادامه، مواد لازم و مراحل تهیه خورشت آلبالو با مرغ را با هم می‌خوانیم:

مواد لازم تهیه خورشت آلبالو با مرغ

برای تهیه خورشت آلبالو با مرغ، مواد اولیه جدول زیر را آماده کنید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
مرغ 300 گرم
آلبالوی پاک کرده بدون هسته 500 گرم
شکر 200 گرم
پیاز 1 عدد
آبلیمو یا آّب نارنج به مقدار لازم
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم

مراحل طرز تهیه خورش آلبالو با مرغ

عکس خورشت آلبالو

دستور پخت خورش آلبالو با مرغ به ترتیب مراحل زیر است:

  • مرحله اول: پیاز را چهار قسمت کرده و همراه با مرغ و 3 الی 4 لیوان آب، داخل قابلمه‌ای مناسب بریزید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا مرغ بپزد.
  • مرحله دوم: بعد از پخت مرغ، آب مرغ را صاف کرده و کنار بگذارید. سپس، گوشت مرغ را به صورت تکه‌های خلالی بلند خرد کنید.
  • مرحله سوم: حالا تکه‌های مرغ را به مدت 6 الی 10 دقیقه با مقداری روغن در تابه‌ای مناسب سرخ کنید. سپس، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را هم به مرغ بیفزایید.
  • مرحله چهارم: در این مرحله از طرز تهیه خورشت آلبالو با مرغ، نیمی از آب مرغ را روی مرغ‌های سرخ شده بریزید و درب تابه را ببندید تا آب مرغ کمی غلیظ‌‌تر شود.
  • مرحله پنجم: در ادامه کار، آلبالوهای بدون هسته را همراه با باقیمانده آب مرغ داخل یک قابلمه لعابی ریخته و روی حرارت ملایم بگذارید. درب قابلمه باید باز باشد. در همین مرحله، ترشی و شیرینی خورشت را با شکر و آبلیمو تنظیم کنید.
  • مرحله ششم: بعد از نیم ساعت که آب مرغ کمی کشیده شد، مخلوط آب مرغ و آلبالو را به مرغ اضافه کرده و مواد خورشت را به آرامی هم بزنید.
  • مرحله هفتم: حالا درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید خورشت برای 30 تا 40 دقیقه دیگر روی حرارت ملایم بماند و کاملا جا بیفتد.

خب، خورشت آلبالو با مرغ شما آماده است. موقع سرو، کمی از خورشت بچشید و در صورت نیاز، باز هم مقداری آبلیمو یا آب نارنج به آن اضافه کنید. نوش جان

طرز تهیه خورش آلبالو با گوشت خورشتی

طرز تهیه خورش آلبالو با گوشت خورشتی

آلبالوهای قرمز در کنار گوشت تکه‌ای و سیب‌هایی که پس از تفت خوردن رنگ نارنجی به خود می‌گیرند، یک خورشت بسیار اشتهاآور می‌سازند. ترکیب ترشی آلبالوها در کنار شیرینی سیب‌ها و عطر زعفران، مزه بی‌نظیری است که پیشنهاد می‌کنیم حتما آن را امتحان کنید. در ادامه، مواد لازم و مراحل طرز تهیه این خورشت خوش‌آب و رنگ آمده است:

مواد لازم برای تهیه خورشت آلبالو با گوشت

مواد اولیه برای درست کردن خورش آلبالو با گوشت تکه‌ای، به صورت جدول زیر است:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
گوشت خورشتی 400 گرم
آلبالوی پاک کرده بدون هسته 250 گرم
پیاز 2 عدد
سیب 2 عدد
شکر 4/1 پیمانه
رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
دارچین 1 قاشق چایخوری
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
زعفران به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم

مراحل طرز تهیه خورشت آلبالو با گوشت خورشتی

برای درست کردن خورشت آلبالو با گوشت تکه‌ای، مطابق روش زیر عمل کنید:

  • مرحله اول: ابتدا پیازها را شسته، پوست بگیرید و به صورت نگینی ریز خرد کنید. سپس، آن‌ها را داخل یک قابلمه مناسب ریخته و با مقداری روغن تفت دهید تا سبک و شیشه‌ای شوند.
  • مرحله دوم: حالا مقداری زردچوبه اضافه کنید. پس از آن، گوشت‌های خورشتی را هم داخل قابلمه بریزید و با پیاز تفت دهید تا تغییر رنگ دهند. در ادامه، مقدار کمی هم فلفل سیاه و دارچین اضافه کنید.
  • مرحله سوم: 2 لیوان آب روی گوشت بریزید و درب قابلمه را بگذارید تا گوشت با حرارت متوسط بپزد.
  • مرحله چهارم: در این فاصله، آلبالوها را بشویید و هسته آن‌ها را جدا کنید. سیب‌ها را هم بشویید و بعد از پوست گرفتن، به اندازه‌های دلخواه برش بزنید.
  • مرحله پنجم: در این مرحله از طرز تهیه خورشت آلبالو با گوشت قرمز، آلبالو و شکر را در قابلمه‌ای جداگانه با هم مخلوط کرده و همراه با مقداری آب، روی حرارت ملایم قرار دهید تا کمی نرم شوند.
  • مرحله ششم: 20 دقیقه مانده به انتهای پخت گوشت، مخلوط آلبالو و شکر را در خورشت بریزید.
  • مرحله هفتم: در تابه‌ای دیگر، رب گوجه را با مقداری روغن تفت دهید تا رنگ باز کند. سپس، برش‌های سیب را به رب اضافه کرده و مقداری با آن تفت دهید.
  • مرحله هشتم: مخلوط رب و سیب را به محتویات قابلمه خورشت اضافه کرده و در انتهای پخت، مقدار نمک خورشت آلبالو را اندازه کنید.
  • مرحله نهم: در نهایت، زعفران دم‌کرده را هم در خورشت بریزید و پس از اینکه خورشت کاملا جا افتاد، آن را از روی حرارت بردارید.

طرز تهیه خورش آلبالو با کوفته قلقلی

طرز تهیه خورش آلبالو با کوفته قلقلی

خورشت آلبالو با گوشت قلقلی هم ظاهر جذابی داشته و می‌تواند تمام خانواده را جذب خود کند. کل زمان آماده سازی و پخت این خورشت، حدود 2 ساعت و نیم طول می‌کشد و با مقدار موادی که در ادامه می‌آید، می‌توانید این خورشت خوشمزه و متفاوت را برای 6 نفر سرو کنید.

مواد لازم برای تهیه خورشت آلبالو با گوشت چرخ کرده

برای تهیه خورشت آلبالو با کوفته قلقلی، مواد اولیه زیر را فراهم کنید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
گوشت چرخ کرده 250 گرم
آلبالو 250 گرم
پیاز 1 عدد
لواشک آلبالو 80 گرم
شکر 2 قاشق غذاخوری
سبزیجات خرد شده شامل ریحان، نعنا و جعفری 3 قاشق چایخوری
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم

مراحل طرز تهیه خورشت آلبالو با کوفته قلقلی

برای درست کردن خورشت آلبالو با کوفته‌های قلقلی، مطابق روش زیر عمل کنید:

  • مرحله اول: آلبالوها را بشویید و هسته آن‌ها را جدا کنید. سپس، آن‌ها همراه با شکر داخل قابلمه مناسبی ریخته و روی حرارت ملایم بپزید.
  • مرحله دوم: حالا لواشک آلبالو را در مقداری آب گرم حل کرده و آن را به قابلمه حاوی آلبالوها اضافه کنید. سپس، در حین پخت مخلوط را هم بزنید تا شکر کاملا در آن حل شود.
  • مرحله سوم: پیاز را رنده کرده و آب آن را بگیرید. سپس، پیاز رنده شده را با گوشت چرخ کرده، سبزیجات خرد شده و ادویه‌های لازم مخلوط کرده و خوب ورز دهید.
  • مرحله چهارم: از مخلوط گوشت و پیاز کوفته قلقلی‌های یکدست درست کرده و در تابه‌ای مناسب با مقداری روغن سرخ کنید.
  • مرحله پنجم: حالا کوفته قلقلی‌ها را داخل قابلمه خورش بریزید و اجازه دهید خورشت روی حرارت ملایم کاملا جا بیفتد.

حتما پیش از سرو خورشت، مزه آن را بچشید و میزان ترشی و شیرینی آن را اندازه کنید.

خورش آلبالو با لپه

خورش آلبالو با لپه

برای تهیه این خورشت خوشمزه که به آن قیمه آلبالو هم می‌گویند، به ازای 400 گرم گوشت قیمه‌ای به 1 کیلو آلبالو، 1 عدد پیاز و 1 پیمانه لپه خیس خورده نیاز دارید. البته شکر، زعفران و نمک هم فراموش نشود. در این رسپی کافیست گوشت تکه‌ای را با لپه و پیاز تفت داده و مقداری آب اضافه کنید تا گوشت بپزد. در اواسط پخت، آلبالو و شکر را هم داخل قابلمه بریزید. در نهایت، زعفران دم‌کرده را داخل خورشت ریخته و نمک آن را اندازه کنید. به همین سادگی خورش البالو با لپه شما آماده سرو است و می‌توانید آن را در کنار یک پلوی زعفرانی خوشمزه نوش جان کنید.

خورشت آلبالو، خورشتی برای زینت سفره

چند روش مختلف برای طرز تهیه خورشت آلبالو را با هم دیدیم. حالا موقع آن است که آستین‌ها را بالا زده و دست به کار شوید. البته، اگر می‌خواهید این خورشت را برای مهمان‌های خود سرو کنید و قصد دارید در کنار آن یکی دو نوع خورشت دیگر هم تدارک ببینید، از سفارش آنلاین غذا اسنپ فود استفاده کنید. برای این منظور، از میان غذاهای ایرانی خورشت‌های موردنظر خود را انتخاب کرده و آن‌ها را در محل آدرس تحویل بگیرید.

نظرات کاربران