طرز تهیه خورشت کرفس + نکات پخت

طرز تهیه خورشت کرفس
4.5/5 - (4 امتیاز)

خورشت کرفس از غذاهای سنتی ایرانی محسوب می‌شود که دستورالعملی ویژه برای جا افتادن دارد. البته همه چیز بستگی به این دارد که شما در منطقه و شهر خود با چه ادویه‌جات و سبزی‌هایی آن را تهیه می‌کنید. اما در حالت کلی طرز تهیه خورشت کرفس یک دستورالعمل واحد است که ما در ادامه همه آن را مرحله به مرحله برای شما شرح خواهیم داد.

طرز تهیه خورشت کرفس
تعداد نفرات 4 نفر
زمان آماده سازی 30 دقیقه
زمان پخت غذا 60 دقیقه
میزان سختی درجه سختی متوسط

خورشت کرفس خوشمزه و مجلسی

در حالت کلی برخی از افراد طرز تهیه خورشت کرفس را با طرز تهیه خورشت قرمه سبزی + نکات  آن مقایسه می‌کنند. در بیشتر خانواده ها اعضای خانه به همان اندازه که قرمه سبزی را دوست دارند، به خورشت کرفس نیز علاقه دارند. ناگفته نماند که کرفس خواص بیشماری دارد که بدون شک اگر آنها را بدانید حتماً هفته‌ای یکبار این خورشت لذیذ را در برنامه غذایی خود قرار می‌دهید.

مواد لازم مقدار مورد نیاز
کرفس شامل ساقه و برگ نیم کیلو
گوشت قرمز (گوسفندی یا گوساله) نیم کیلو تا 400 گرم
جعفری 100 گرم
نعناع 50 گرم
پیاز یک عدد
نمک و فلفل به میزان لازم
زردچوبه و روغن به میزان لازم
آب لیمو و آبغوره به میزان لازم

مراحل و طرز تهیه خورشت کرفس

برای تهیه خورشت کرفس مجلسی مهم است که این خورشت را چطور پخته و به عمل آورید. همانطور که پیشتر نیز اشاره کردیم کرفس خواص بیشماری دارد. مثل پاکسازی کبد، سلامت قلب، سلامت مو و پوست، کنترل کردن فشار خون، کنترل کردن سردردهای میگرنی، مناسب برای لاغری، تقویت حافظه و غیره که همگی می‌توانند دلیل موجهی برای تهیه خورشت کرفس باشند. فراموش نکنید که معروف‌ترین و لذیذترین غذایی که با سبزی کرفس میتوان پخت، خورشت کرفس است که البته باید به فوت و فن‌های آن آگاه باشید. در ادامه با یک طرز تهیه خورشت کرفس خاص با شما هستیم.مواد لازم در طرز تهیه خورشت کرفس

  • مرحله اول: در مرحله اول باید کرفس‌ها را شسته و خشک کنید. سپس ساقه آنها را از برگ‌ها جدا کرده و به صورت قطعاتی یک اندازه خرد کنید. در ادامه برگ‌های کرفس را نیز با سبزی نعنا و جعفری پاک شده، شسته و خشک شده به شکل ساطوری و به صورت کاملاً ریز خورد کنید.
  • مرحله دوم: تابه را بر روی حرارت قرار داده، مقداری روغن به آن اضافه کنید و مخلوط ساقه کرفس، برگ‌های کرفس، نعنا و جعفری را در روغن ریخته تفت داده و سرخ کنید. فراموش نکنید که سبزی‌ها هرچقدر بیشتر سرخ شوند، رنگ آنها تیره‌تر شده و خورشت شما نیز خوشرنگ‌تر خواهد شد. این یکی از رازهای لعابدار شدن خورشت کرفس است. البته تفت زیاد و سرخ شدن سبزیجات با اینکه آنها را خوشرنگ‌تر می‌کند، اما خاصیت آنها را نیز کاهش خواهد داد. توجه کنید که طرز تهیه خورشت کرفس کمی زمان و صبر نیاز دارد اما اگر زمان شما کم است، گزینه بهتر سفارش آنلاین غذا از اسنپ فود خواهد بود.
  • مرحله سوم: در مرحله دوم  بعد از اینکه متوجه شدید سبزی خورش کرفس چیست و با چه میزان و اندازه‌هایی باید تهیه شده و سرخ شود، سبزیجات تفت داده شده را از تابه جدا کرده و آنها را در ظرفی دیگر قرار دهید.سپسپیازها را نگینی خرد کرده و با کمی روغن مایع در قابلمه سرخ کنید. به پیازها زردچوبه اضافه کنید و اجازه بدهید که با روغن و پیاز یکدست شوند.
  • مرحله چهارم: سپس گوشت خورشتی را شسته، قیمه قیمه خرد کرده و به مخلوط زردچوبه، روغن و پیاز اضاف کنید. به قدری گوشت را تفت دهید تا به خوبی سرخ شود. در این مرحله از طرز تهیه خورشت کرفس شما می‌توانید با درنظر گرفتن ذائقه خود، خورشت کرفس با رب را نیز امتحان کنید. یعنی کمی رب گوجه فرنگی به مخلوط گوشت سرخ شده، زردچوبه و روغن اضاف کرده و اجازه بدهید کمی تفت بخورد تا طعم خامی آن به کلی از بین برود. گوشت‌ها باید کاملا پخته و نرم باشند، بعد رب گوجه فرنگی اضاف شود. در ادامه مخلوط سبزیجات سرخ شده حاوی برگ و ساقه کرفس، نعنا و جعفری را نیز اضاف کنید. در نهایت چند لیوان آب یا آب جوش به آنها افزوده و اجازه دهید تا خورشت به آرامی به جوش بیاید.مراحل و طرز تهیه خورشت کرفس
  • مرحله پنجم: در مرحله چهارم زیر قابلمه را کم کرده و اجازه بدهید مواد با یکدیگر به خوبی پخته، مخلوط شده و کاملا یکدست شوند. در این مرحله شما می‌توانید با درنظر گرفتن ذائقه شخصی خود و خانواده یک لیمو عمانی را که از قبل با چنگال سوراخ کرده‌ و یا دو قسمت کرده‌اید و یک ساعت در یک لیوان آب قرار داده‌اید تا تلخی آن گرفته به خورشت کرفس خود اضافه کنید. بهتر است یک قاشق بر روی لیمو عمانی قرار دهید تا در آب غوطه‌ور شود.
  • مرحله ششم: نکته اینکه گوشت خورشت کرفس باید همانند گوشتی که در طرز تهیه انواع قیمه + قیمه ساده مورد استفاده قرار می‌گیرد، به خوبی پخته باشد که بعد نمک و فلفل را به خورشت پیشرو اضاف کنیم. برخی از افراد بعد از اضافه کردن رب گوجه فرنگی، کرفس‌های سرخ شده را اضافه می‌کنند و بعد از به جوش آمدن خورشت، نعنا و جعفری را در مرحله آخر با بقیه مواد مخلوط می‌کنند. تمام این نکات به این بستگی دارد که تهیه خورشت کرفس در خانواده شما، شامل چه مراحلی شود.
  • مرحله هفتم: درب قابلمه خورشت را باز گذاشته و اجازه بدهید که خورشت به مدت زمان ۴۵ دقیقه بر روی حرارت ملایم جوش خورده و جا بیفتد. خورشت کرفس دقیقا همانند خورشت قورمه سبزی است و هر چه بیشتر بر روی حرارت بماند جا افتاده‌تر خواهد شد. همچنین برای معطر شدن بیشتر این غذا می‌توانید سبزیجات مورد استفاده را با کره تفت دهید. در اواخر پخت نیز کمی خورشت را چشیده و ترشی آن را اندازه کنید و با درنظر گرفتن ذائقه خود و خانواده؛ آبلیمو یا آبغوره به آن اضاف کنید. در نهایت خورشت کرفس شما آماده است، می‌توانید آن را با برنج سرو کنید، نوش جان !

خورشت کرفس، غذایی به لذت طعم دلچسب زندگی

خورشت کرفس غذایی دلچسب

ما در این مطلب تلاش کردیم تا طرز تهیه خورشت کرفس را همانگونه که معمول و مرسوم است برای شما شرح دهیم. شما می‌توانید خورشت کرفس را بجای گوشت قرمز با گوشت مرغ نیز طبخ کنید. فراموش نکنید که کرفس‌های انتخابی باید خشک و سفت باشند و از کرفس‌های پیر و مانده استفاده نشود، تا در نهایت شما یک خورشت کرفس مجلسی و لذیذ داشته باشید. برخی از افراد عادت دارند که برای مجلسی‌تر شدن این غذا از لوبیا قرمز یا لوبیا چیتی استفاده ‌کنند. فراموش نکنید که لوبیاها باید از شب قبل خیسانده شوند و بعد با گوشت تفت داده شوند. خورشت کرفس باید با مقدار کمی آب پخته شود تا لعاب‌دارتر باشد. در آخر این شما هستید که با درنظر گرفتن رسم و رسوم‌هایی که در شهر و منطقه خود دارید، می‌توانید یک خورشت کرفس لذیذ و خوش طعم را برای خانواده خود تدارک ببینید.

نظرات کاربران