طرز تهیه خورش عدس طالقان (مرجو خورش طالقان)

طرز تهیه خورش عدس طالقان
1/5 - (2 امتیاز)

اگر به طعم عدس و غذاهای پخته شده با آن علاقه دارید، مرجو خورش یکی از بهترین انتخاب‌ها برای شما است. مرجو خورش را با نام خورش عدس طالقان نیز می‌شناسند، چرا که جزو غذاهای سنتی و اصیل این منطقه است. در این مطلب می‌خواهیم به روش‌های مختلف طرز تهیه خورش عدس طالقان بپردازیم و نکاتی که برای پخت آن نیاز دارید را با هم بررسی کنیم.

مرجو خورش
4 نفر تعداد نفرات
30 دقیقه زمان آماده سازی
100 دقیقه زمان پخت غذا
متوسط میزان سختی

طرز تهیه خورش عدس با سیب زمینی

طرز تهیه خورش عدس با سیب زمینی

این غذا یکی از خوشمزه‌ترین‌های ایرانی است که روش پخت آن متفاوت است. شما می‌توانید در این غذا از گوشت یا مرغ استفاده کنید. افراد گیاهخوار نیز می‌توانند از دستورالعمل‌های بدون گوشت این غذا استفاده کنند. همچنین دست شما برای انتخاب نوع عدس نیز باز است و می‌توانید از مدل‌های قرمز یا سبز استفاده کنید. طرز تهیه خورش عدس طالقان بسیار آسان است. کافی است مواد زیر را آماده کنید و مراحلی که برای طبخ آن وجود دارد را طی کنید.

مواد لازم برای طرز تهیه خورش عدس سبز بدون گوشت

برای درست کردن مرجو خورش به مواد اولیه زیر نیاز دارید:

مقدار مورد نیاز مواد لازم
2 پیمانه عدس
300 گرم گوشت خورشتی
2 عدد پیاز
1 عدد هویج
1 عدد سیب‌زمینی
1 قاشق غذاخوری رب
1 قاشق غذاخوری آبلیمو
به مقدار لازم زعفران دم کرده غلیط
به مقدار لازم نمک، فلفل سیاه، زردچوبه

مراحل طرز تهیه مرجو خورش

در طرز تهیه خورش عدس طالقان باید مراحل زیر را دنبال کنید:

  • مرحله اول: قبل از آنکه بخواهید کار خود را آغاز کنید، عدس‌ها را درون آب بریزید و اجازه دهید تا برای 1 ساعت خیس بخورند.
  • مرحله دوم: گوشت‌ها را به اندازه‌های دلخواه برش بزنید.
  • مرحله سوم: پیازها را پوست کنده و به صورت خلالی خرد کنید. سپس در یک تابه مقداری روغن ریخته و پس از داغ شدن، پیازها را به آن اضافه کنید. باید اجازه دهید تا پیازها برای مدتی روی حرارت بمانند و سبک شوند.
  • مرحله چهارم: در این مرحله باید گوشت‌هایی که برش داده‌اید را به همراه فلفل سیاه به پیاز اضافه کنید. تفت دادن گوشت را تا جایی انجام دهید که تغییر رنگ آن را ببینید.
  • مرحله پنجم: در این مرحله باید رب را به گوشت اضافه کنید و با کمی تفت دادن آن را کاملا با گوشت‌ها ترکیب کنید.
  • مرحله ششم: دو پیمانه آب را روی مواد مرحله قبلی بریزید و درب ماهیتابه را بگذارید. این کار باعث می‌شود تا گوشت‌ها کمی نرم شوند.
  • مرحله هفتم: در این مرحله عدسی که کاملا خیس خورده، هویج و سیب‌زمینی خرد شده را باید به گوشت‌ها اضافه کنید و به خوبی آن‌ها را مخلوط کنید. سپس دوباره درب ماهیتابه را گذاشته و اجازه دهید تا همه مواد به خوبی پخته و خورش غلیظ شود.
  • مرحله هشتم: پس از پخت کامل غذا نوبت به اضافه کردن چاشنی‌ها می‌رسد. نمک، آبلیمو و زعفران دم کرده را به ترکیب خورش خود اضافه کنید و اجازه دهید برای ده دقیقه دیگر روی حرارت باقی بماند.
  • مرحله نهم: اکنون می‌توانید خورش آماده شده را از روی حرارت بردارید و به همراه برنج سرو کنید. طرز تهیه خورش عدس طالقان به این راحتی به پایان می‌رسد.

نکته: در صورتی که تمایل دارید طرز تهیه خورش عدس سبز بدون گوشت را امتحان کنید، می‌توانید از مرحله 4 تا 6 را از دستورالعمل غذا حذف کنید.

طرز تهیه مرجو خورش به همراه آلو

طرز تهیه مرجو خورش به همراه آلو

در طرز تهیه خورش عدس طالقان، می‌توانید از آلو نیز استفاده کنید. تمام مواد مورد نیاز شما مانند روش قبلی است با این تفاوت که به جای هویج از آلو استفاده می‌شود. سپس باید مراحل زیر را برای درست کردن آن طی کنید:

  • مرحله اول: عدسی که به میزان 2 ساعت در آب خیس خورده را درون قابلمه پر از آب بریزید.
  • مرحله دوم: یک پیاز را نگینی خرد کرده، به قابلمه اضافه کنید و درب آن را ببندید تا عدس‌ها خوب بپزد.
  • مرحله سوم: سیب‌زمینی را خرد و جداگانه سرخ کنید.
  • مرحله چهارم: پیاز دیگر را نگینی خرد و سرخ کنید تا نرم و طلایی شود.
  • مرحله پنجم: گوشت را نیز خرد کرده و به پیازها اضافه کنید. گوشت را تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.
  • مرحله ششم: رب را به گوشت و پیاز اضافه کرده و کمی تفت دهید.
  • مرحله هفتم: 3 پیمانه آب را به همراه گوشت به محتوایات مرحله 6 اضافه کنید و با شعله زیاد اجازه دهید تا به جوش آید. سپس حرارت را کم کنید تا گوشت به خوبی بپزد.
  • مرحله هشتم: آلوها را که از قبل خیس کرده اید، در نیم ساعت پایانی پخت به خورش اضافه کنید.
  • مرحله نهم: اکنون باید عدس‌های پخته شده را هم به همراه نمک، فلفل و آبلیمو اضافه کنید.
  • مرحله دهم: 5 دقیقه پایانی پخت غذا نوبت اضافه کردن سیب‌زمینی‌های سرخ شده است.
  • مرحله یازدهم: اجازه دهید تا آب خورش کم شده و غلیظ شود، سپس آن را سرو کنید.

نکات مهم در طرز تهیه خورش عدس طالقان

نکات مهم در طرز تهیه خورش عدس طالقان

اگر تصمیم خود را برای درست کردن مرجو خورش گرفته‌اید، بهتر است چند نکته زیر را نیز به ذهن خود بسپارید.

  • شکل نهایی خورش باید کاملا غلیظ بوده و نباید آب زیادی داشته باشد.
  • به جای گوشت خورشتی می‌توانید از انواع چرخ کرده نیز استفاده کنید.
  • می‌توانید سیب‌زمینی را از میان مواد اولیه حذف کنید.
  • استفاده از پوره گوجه فرنگی به جای رب نیز می‌تواند انتخاب خوبی باشد.
  • اگر به طعم تندی علاقه دارید، می‌توانید فلفل قرمز را هم به مواد اولیه خود اضافه کنید.
  • برای طرز تهیه خورش عدس با مرغ ، می‌توانید مرغ را جایگزین گوشت کنید.

مرجو خورش، خورشتی که باید امتحان کنید…

مرجو خورش را با نام خورشت مرجو یا خورشت عدس طالقان هم می‌شناسند. اصلی‌ترین ترکیب این غذا، عدس است که تاثیر زیادی در درمان کم‌خونی و پایین آوردن فشار خون دارد. پیشنهاد می‌کنیم که حتما این غذا را تهیه کنید و از خواص بی‌نظیر آن بهره‌مند شوید. البته، اگر وقت کافی برای تهیه غذا ندارید، می‌توانید از اسنپ فود کمک بگیرید. به این منظور، سفارش غذا آنلاین کرج در خدمت شما است تا انواع غذا را در کمترین زمان ممکن به محل آدرس شما برساند. پس تردید نکنید، اسنپ فود را حتما انتخاب کنید.

نظرات کاربران