برخلاف شربتهای معمولی چون شربت پرتقال و آلبالو، کمتر کسی با طرز تهیه سکنجبین سنتی و به دنبال آن طرز تهیه شربت سکنجبین با پیمانه آشناست. حتی گاهی اوقات بعضی افراد طرز تهیه شربت نعنا را به دلیل ماده مشترک موجود در دو شربت با شربت سکنجبین اشتباه میگیرند. البته از مدتها پیش در اکثر خانهها طرز تهیه سکنجبین برای کاهو خوردن، بعنوان یک میانوعده مقوی رایج بوده ولی هماکنون نقش این خوراکی مفید کمرنگتر شده است. بدین منظور، ما تصمیم داریم اکنون که در فصل گرما و تشنگیهای مفرط به سر میبریم شما را با شربت گوارای سکنجبین آشنا نماییم.
طرز تهیه شربت سکنجبین با پیمانه | |
تعداد نفرات | 8 نفر |
زمان آماده سازی | 10 دقیقه |
زمان لازم برای پخت | 20 دقیقه |
درجه سختی | کم |
شربت سکنجبین خوشمزه

آمادهسازی و تهیه شربت سکنجبین در مقایسه با دیگر شربتها کمی متفاوت بوده و آن هم به دلیل استفاده از سرکه است که معمولا عادت کردهایم آن را برای تهیه ترشی به کار ببریم. البته سرکه اگر با چیز شیرینی همچون شکر و قند ترکیب شود میتواند شربتی به غایت خوشمزه و مفید را سبب شود. همانطور که میدانید سکنجبین به معنای ترکیبی متشکل از سرکه و انگبینن یا همان عسل است که البته در گذشته، طرز تهیه سکنجبین با عسل بیشتر مرسوم بوده است. به خواندن ادامه دهید تا با دستور آمادهسازی شربت فوقالعاده دلپذیر سکنجبین آشنا شوید.
مواد لازم برای طرز تهیه شربت سکنجبین با پیمانه
علاوهبر اینکه امروزه در تهیه شربت سکنجبین معمولا از شکر به جای عسل استفاده میشود، مشاهده شده که بعضی افراد از دستور ویژهای متشکل از سفیده تخممرغ نیز بهره میبرند. در هر صورت، ما به دلیل اختیاری بودن سفیده تخممرغ و بوی زهمی که ممکن است از آن در شربت برجای بماند، از استفاده آن صرفنظر کرده و گلاب را برای عطر بینظیرش و زعفران را برای رنگ و خواص فوقالعادهاش انتخاب کردهایم. بدین ترتیب، مواد لازم برای طرز تهیه شربت سکنجبین با پیمانهای متوسط برای 8 نفر به قرار زیر میباشد:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
سرکه انگور | 1 پیمانه |
شکر | 5 پیمانه |
زعفران | 1 قاشق چایخوری |
گلاب | 3 قاشق غذاخوری |
نعنا | 5 شاخه کوچک |
آب | 6 پیمانه |
طرز تهیه شربت سکنجبین با پیمانه

مراحل آمادهسازی شربت سکنجبین به سادگی مراحلی که در طرز تهیه شربت گل محمدی پیش میگرفتید بوده و فقط یکسری نکات اضافی دارد که پیشتر به آنها خواهیم پرداخت. بدین ترتیب، مراحل زیر را دنبال نمایید:
- مرحله اول: در ابتدای کار به سراغ تمیز کردن و شستن نعنای تازه میرویم. در ادامه آنها را روی دستمال پارچهای پهن کرده تا آب اضافی آن جذب پارچه شود. اکنون قابلمهای با سایز متوسط را با مقدار کافی آب روی حرارت بالا گذاشته و شکر یا خاک قند را به آن اضافه میکنیم. دقت داشته باشید که در ابتدای کار حرارت را بالا تنظیم کرده و پس از قلقل خوردن آب، آن را ملایم میکنیم.
- مرحله دوم: بعد از مدتی که شکر به خوبی در آب حل شده و محلول بدست آمده دارای یک قوام نسبی شد، نوبت اضافه کردن نعنای تازه است. بنابراین آنها را به قابلمه افزوده و کمی هم بزنید تا به خوبی مخلوط شوند.
- مرحله سوم: اکنون بایستی کمی فرصت بدهیم تا نعنا آرامآرام در آب و شکر جوش خورده و عطر آن فضای آشپزخانه را پر کند. این زمان چیزی حدود 20 تا 30 دقیقه خواهد بود. سپس شربت را صافی زده و نعنا را جدا میکنیم و در ادامه دوباره مواد را روی حرارت میگذاریم.
- مرحله چهارم: در این مرحله از طرز تهیه شربت سکنجبین با پیمانه، محتویات درون قابلمه دارای غلظت مناسبی است، بنابراین اکنون زمان افزودن سرکه است. بدین منظور، سرکه قرمز انگور را طی چند مرحله به قابلمه اضافه کرده و به خوبی مواد را هم بزنید. صبور باشید تا محتویات شربت به قوام مطلوب و موردنظر برسد.
- مرحله پنجم: سپس زعفران را با مقداری آب جوش روی حرارت گذاشته و صبر میکنیم تا دم بکشد. علاوهبرآن میتوانیم چند تکه یخ را درون آن انداخته تا زعفران زودتر رنگ پس بدهد. اکنون زعفران دمکرده و غلیظ را به محتویات شربت اضافه میکنیم و مواد را هم زده تا یکدست و یکرنگ شوند.
- مرحله ششم: در این مرحله برای اطمینان از میزان غلظت مناسب شربت، مقداری از آن را در ظرف کوچکی ریخته و برای 2 تا 3 دقیقه در یخچال میگذاریم تا خنک شود. سپس با انگشت خود بافت آن را چک میکنیم. اگر بافت شربت قوام مناسب را داشته و حالت چسبنده و کشدار آن را دیدید، کار را به درستی تا الان پیش بردهاید. بنابراین گلاب را به آن افزوده و چند دقیقه بعد شعله را خاموش کنید تا شربت خنک شود.
- مرحله هفتم: پس از اینکه شربت به خودیخود و به آرامی خنک شد، وقت آن است که شربت را به شیشهای که برای نگهداری شربت درنظر گرفته بودید منتقل نمایید. در نهایت، درب آن را بسته و سپس در یخچال نگهداری کنید.
خواص شربت سکنجبین

هر کسی طرز تهیه سکنجبین خانگی را نمیداند، چه برسد به اینکه بخواهد با خواص اعجابانگیزی که شربت سکنجبین دارد آشنا باشد. بنابراین اگر شما نیز هماکنون با شیوه تهیه شربت سکنجبین آشنا شدهاید، درباره خواص آن اطلاعی نداشته و خالی از لطف نیست که با مجموعه خواص فوقالعادهای که این شربت دارد آشنا شوید. در هر صورت، اگر این شربت بدون گلاب تهیه شود مواد مغذی موجود در 100 گرم از آن بطور تقریبی برابر اعداد زیر میباشد:
میزان کالری در هر 100 گرم | 191 |
کربوهیدرات | 49 |
چربی | 0 |
پروتئین | 0 |
شربت سکنجبین به دلیل وجود زعفران، نعنا، گلاب و سرکه انگور مجموعهای بزرگ از خواص را شامل میشود که در بخش زیر تنها به چند مورد از آنها اشاره میکنیم:
- سرکه انگور میتواند چربی خون را کاهش داده و ترشح اسید معده را تنظیم نماید.
- مصرف به قاعده سرکه، بوی بد دهان را برطرف کرده و حتی سفیدی دندانها را بدست میدهد.
- سرکه به فرآیند سمزدایی کبد کمک کرده و احتمال وقوع حملات قلبی را کاهش میدهد.
- زعفران یک آنتیاکسیدان قوی بوده که به کاهش وزن و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی کمک مینماید.
- مصرف زعفران به تنظیم قند خون کمک کرده و در بهبود بینایی فرد موثر است. علاوهبرآن حافظه را تقویت کرده و بیماریهایی چون آلزایمر را به تعویق میاندازد.
- اگر مصرف نعنا به اندازه باشد، آرامشبخش بوده و برای کاهش اختلالات مربوط به سیستم تنفسی به کار میرود.
- نعنا همچنین در روند کاهش وزن موثر بوده و بهداشت دهان را سبب میشود.
- مصرف به قاعده نعنا به پیشگیری از ابتلا به انواع سرطان و آلرژیهای فصلی نیز کمک مینماید.
- مصرف گلاب باعث بهبود سیستم ایمنی بدن شده و با خاصیت ضدالتهابی که دارد، از بدن در مقابل بیماریهایی چون سرماخوردگی و آنفولانزا محافظت مینماید.
- گلاب در بهبود عملکرد دستگاه گوارش موثر بوده و مشکلات معده از جمله ریفلاکس را درمان مینماید.
- گلاب با کاهش فشار خون بالا از بیماریهای قلبی پیشگیری کرده و علاوهبرآن، ضد استرس بوده و سردرد و میگرن را رفع مینماید.
رازهای خوشمزه شدن شربت سکنجبین

مطمئنا بیشتر ما با طرز تهیه شربت خاکشیر یا شربت آلبالو آشنا هستیم و نکات آنها را میدانیم. اما همانطور که مشاهده نمودید طرز تهیه شربت سکنجبین با پیمانه به سبب وجود سرکه دارای مراحلی حساستر و به تبع آن، نکات ویژهای است که اگر از آنها غافل شوید، ممکن است به جای شربتی گوارا و لذیذ، چیزی جز ناکامی عایدتان نشود. بنابراین خوب به نکات تهیه شربت سکنجبین توجه نمایید:
- مقدار سرکهای که در تهیه شربت سکنجبین استفاده میشود به سلیقه و ذائقه شخصی شما بستگی دارد، لذا برای اطمینان از کافی بودن و تناسب آن با دیگر محتویات شربت، آرامآرام آن را اضافه کرده و اگر حدس زدید مقدار آن کافیست، حتما غلظت شربت و مزه آن را تست نمایید.
- دقت داشته باشید اگر شربت سکنجبین را خیلی زود از روی حرارت بردارید، ممکن است رقیق بوده باشد و کپک بزند.
- برای جلوگیری از شکرک زدن شربت سکنجبین، باید مراقب باشید که غلظت شربت بیش از اندازه زیاد نباشد، که در این صورت برای رفع آن میتوانید از آب جوش و گلاب بهره ببرید.
- میتوانید به جای شکر معمولی از خاک قند نیز برای تهیه شربت سکنجبین استفاده کنید.
- به دلیل عطر خوب نعنا مراقب باشید که در استفاده از آن افراط نکنید. زیرا موجب بدرنگی و تلخ شدن مزه شربت میشود.
- حتما از سرکه قرمز انگور برای تهیه شربت سکنجبین استفاده کنید.
- هر چند استفاده از زعفران در شربت سکنجبین اختیاری است، اما طرز تهیه سکنجبین زعفرانی را به شما آموزش دادیم، چرا که در نهایت رنگ و طعم بهتری حاصل میآید.
- از دستور طرز تهیه شربت سکنجبین با عرق نعنا زمانی استفاده کنید که نعنا تازه در اختیار ندارید. بدین ترتیب نیز یادتان باشد در مصرف عرق نعنا اعتدال را رعایت نمایید.
- دانستیم در گذشته طرز تهیه شربت سکنجبین با عسل بسیار مرسوم بوده است، لذا شما نیز اگر عسل مرغوبی در دست دارید میتوانید آن را جایگزین شکر یا خاک قند نمایید.
- در آخر، برای نگهداری شربت سکنجبین حتما از ظرفی شیشهای بهره ببرید.
تابستونه و هوا گرمه؟ پس شربت سکنجبین رو سفارش بده…
اکنون که در فصل گرما به سر میبریم هیچچیز به اندازه یک لیوان شربت گوارا و خنک، حال و احوال ما را سر جایش نمیآرود. به همین دلیل پیشنهاد میکنیم اکنون که با طرز تهیه شربت سکنجبین با پیمانه آشنا شدید، آن را برای رفع عطش و هیدراته کردن بدن تهیه کرده و برای روزهای متوالی از آن لذت ببرید. در صورتی هم که زمان و انرژی کافی برای مهیا کردن شربت را ندارید، اسنپ فود در نزدیکی شماست تا سفارش آنلاین آبمیوه ها و شربتهای مختلف را برای شما دلیوری نماید.
نظرات کاربران