طرز تهیه شیرینی سوئیسی در منزل مرحله به مرحله

طرز تهیه شیرینی سوئیسی
5/5 - (1 امتیاز)

بر خلاف تصور طرز تهیه شیرینی سوئیسی آن قدرها سخت نیست. پس بهتر است دست به کار شوید و حتی برای یکبار هم که شده این شیرینی‌های ریز و خوشمزه را با دست خودتان بپزید. مزه ماندل بولار، شیرینی سنتی سوئیس را احتمالا خیلی از افراد در روزهای تحویل سال چشیده‌اند.

لازم به ذکر است که بیشتر شیرینی‌هایی که با دستور سوئیسی پخت می‌شوند، تنوع بسیار بالایی دارند. ولی ما در منو امروز تصمیم گرفتیم که روی طرز تهیه ماندل بولار مانور بدهیم. اگر عاشق شیرینی پزی هستید یک قلم و کاغذ بردارید و تا انتها مطلب را مطالعه و نکات مهم را یادداشت کنید. حتما می‌دانید که پختن کیک و شیرینی قلق دارد و نباید هیچ بخشی از آن را پشت گوش بیندازید. پس اگر می‌خواهید شیرینی‌هایی که می‌پزید با استقبال اطرافیان مواجه شود، کاملاً طبق دستورالعمل پیش بروید.

 مواد اولیه شیرینی سوئیسی

مواد اولیه شیرینی سوئیسیس

برای تهیه کردن چیزی در حدود 30 عدد شیرینی سوئیسی به مواد زیر نیاز خواهید داشت. می‌توانید در ابتدا و برای بار اولی که این شیرینی را می‌پزید، میزان مواد اولیه را به نصف کاهش دهید.

مواد اولیه میزان لازم
آرد برنج 100 گرم
آرد سفید قنادی 100 گرم
زرده تخم مرغ 2 عدد
کره 120 گرم
پودر قند 4 قاشق غذاخوری سر پر
وانیل چند قطره
ژل بریلو یا شکلات آب شده به میزان لازم

 

طرز تهیه شیرینی سوئیسی ماندل بولار

به قسمت جذاب و البته حساس ماجرا رسیدیم، جایی که قرار است نحوه پخت شیرینی سوئیسی را مرحله به مرحله پیش ببریم. نخستین کاری که هنگام پخت هر نوع کیک و شیرینی باید انجام دهیم، این است که تمامی مواد اولیه را چند دقیقه قبل از شروع کار بیرون یخچال قرار دهیم تا به دمای محیط برسند.

در فرایند طرز تهیه شیرینی سوئیسی، این مراحل را در نظر داشته باشید:

  • مرحله اول: در ابتدا کره نرم شده را با میزان لازم پودر قند با همزن برقی مخلوط می‌کنیم. این کار را تا جایی انجام می‌دهیم که یک مایع یک دست کرم رنگ به دست بیاوریم.
  • مرحله دوم: از نظر زمانی این مرحله نهایتا 7 دقیقه طول می‌کشد. در مرحله بعد نوبت به اضافه کردن زرده‌های تخم مرغ به مایع می‌رسد که باید همزمان بوی زهم آن را نیز از بین ببریم.
  • مرحله سوم: برای این کار باید مایع وانیل، اسانس مورد علاقه یا پودر هل را به زرده‌ها اضافه کنیم و آنقدر با مخلوط کن ترکیب کنیم تا مایع لطیفی ایجاد شود. البته اسانس مورد نظر باعث خوش عطر و بو شدن شیرینی‌ها نیز می‌شود.
  • مرحله چهارم: نوبت به اضافه کردن آردها به مایع می‌رسد. اما قبل از این کار برای سبک شدن آردها لازم است که آن ها را الک کنیم. اضافه کردن آردها را باید تا جایی ادامه دهیم تا مایع به دست نچسبد. (البته کمی چسبیدن هم خیلی مشکل ساز نیست). در این مرحله مایع به خمیر تبدیل می‌شود. اما این را هم به یاد داشته باشید که از سفت کردن بیش از حد خمیر خودداری کنید.
  • مرحله پنجم: حالا نوبت استراحت دادن خمیر به دست آمده است. برای این کار خمیر را در یک پلاستیک فریزر یا نایلون قرار داده و حدود 15 دقیق در دمای خنک یخچال قرار می‌دهیم.
  • مرحله ششم: کاغذ مخصوص شیرینی پزی یا همان کاغذ روغنی را کف سینی فر پهن می‌کنیم و همزمان خمیر را از یخچال بیرون می‌آوریم. نوبت به قالب زدن شیرینی‌ها می‌رسد. برای این کار باید به اندازه یک گلوله متوسط از خمیر برداریم و قالب بزنیم.
  • مرحله هفتم: در صورتی که نخواهیم شیرینی را قالب بزنیم، یا اینکه قالب مخصوص این نوع شیرینی در دسترس نبود، می‌توانیم شیرینی را گلوله کرده، کمی فشار دهیم و در انتها وسط آن را گود کنیم. حفره‌ها نباید به شکلی باشد که شیرینی سوراخ شود. در انتها شیرینی‌ها را داخل سینی فر قرار می‎‌دهیم.
طرز تهیه شیرینی سوئیسی ریز
  • مرحله هشتم: یکی از بخش‌های مهم هنگام پخت هر نوع شیرینی و کیکی، توجه به دمای فر و هم اندازه بودن پخش گرما در تمام قسمت‌های داخلی فر به یک اندازه است. هیچ کس دوست ندارد حاصل تلاشش شیرینی‌های نیمه سوخته یا نپخته باشد، پس باید روی دمای فر حساسیت به خرج دهیم.
  • مرحله نهم: نکته دیگر این است که همیشه برای پخت شیرینی، فر را از قبل گرم کنیم. حالا سینی را داخل فر قرار داده و شیرینی‌ها را برای مدت 10 تا 15 دقیقه در دمای 170 درجه سانتی گراد می‌پزیم. هر چند که برخی دستورها روی دمای 140 درجه سانتی گراد تاکید دارند.
  • مرحله دهم: بعد از پخت، شیرینی‌ها را از فر درآورده و با موادی که ذکر کردیم، داخل شیرینی را پر می‌کنیم. اگرچه بهتر است طبق دستور اصلی عمل کنیم. اما در صورت دلخواه می‌توانیم مواد میانی و تزئینی کار را مطابق با ذائقه و سلیقه خود تغییر دهیم.

از این شیرینی می‌توانیم برای مدت طولانی و حتی تا چند هفته هم استفاده کنیم. برای این کار باید آن را در ظرف درپوش دار در جای خنک مثل یخچال قرار دهیم. در نظر داشته باشید که قرار دادن شیرینی سوئیسی در جای گرم باعث کاهش کیفیت شیرینی و تغییر طعم آن می‌شود. اگر از سرویس سفارش آنلاین از کافه نیز استفاده می‌کنید، پس از تحویل گرفتن شیرینی، حتما آن را در یک ظرف دربسته نگه دارید.

نکات مهم در نحوه پخت شیرینی سوئیسی

از جمله نکاتی که باید حتما در طرز تهیه شیرینی سوئیسی مد نظر داشته باشید، می‌توان به این موارد اشاره کرد:

  • برای پختن شیرینی سوئیسی از همزن برقی تا جایی استفاده می‌کنیم که هنوز آردها را به مایع اضافه نکرده‌ایم.
  • بعد از اضافه کردن آرد باید ابتدا از لیسک برای مخلوط کردن مایع استفاده کنیم و سپس در مرحله بعد از استراحت دادن، با دست مایع شیرینی را ورز می‌دهیم.
  • سفت شدن بیش از حد مایع خمیر می تواند منجر به ترک خوردن و حتی شکستن شیرینی ها هنگام پخت شود. پس باید هنگام اضافه کردن آرد به میزان نرمی مایع دقت کنیم.
  • در صورتی که خمیر به دست آمده خشک بود، می‌توانیم با اضافه کردن مقدار کمی روغن مایع به مخلوط از ترک خوردن آن جلوگیری کنیم. یکی دیگر از دلایل ترک خوردن شیرینی‌ها، ورز ندادن کافی آن‌ها است که باید حتما مد نظر قرار دهید.
  • اگرچه طبق دستور اصلی شیرینی سوئیسی باید از کره استفاده کرد، اما می‌توانیم برای جایگزین کار از روغن صاف قنادی و یا حتی مارگارین استفاده کنیم.
طرز تهیه شیرینی سوئیسی شکلاتی
  • برای بالا بردن تنوع کار و حتی خوشمزه و مقوی‌تر کردن شیرینی‌ها می‌توانیم گلوله‌های شیرینی را در گردوی خرد شده بغلتانیم.
  • قبل از اقدام به پخت شیرینی فر را از قبل حدود 15 دقیقه گرم می‌کنیم. برای این که شیرینی‌ها حالت فرو رفته به خود نگیرند، باید از تنظیم بودن دمای فر مطمئن شویم.
  • برای جلوگیری از خشک شدن بیش از حد شیرینی‌ها بلافاصله بعد از پخت آن‌ها را از فر خارج نمی‌کنیم. بهتر است فر را خاموش کرده و دقایقی اجازه دهیم تا شیرینی‌ها در گرمای فر باقی بمانند.
  • برای تنوع دادن به شیرینی‌ها، می‌توانیم نصف مایع خمیر را با نصف قاشق غذاخوری پودر کاکائو مخلوط کنیم تا به نسبت مساوی شیرینی وانیلی و کاکائویی داشته باشیم.

سفارش آنلاین شیرینی سوئیسی از اسنپ فود

شیرینی سوئیسی یکی از شیرینی‌های ساده با مواد اولیه دم دستی و دستور پخت راحت است. به نحوی که هر کسی با کمترین تجربه در آشپزی می‌تواند این نوع شیرینی را تهیه کند. به علاوه شما این امکان را دارید که با سفارش آنلاین شیرینی سوئیسی از اسنپ فود، به راحتی این شیرینی خوشمزه را تهیه کرده و درب منزل تحویل بگیرید. همین طور توصیه می‌کنیم که سری هم به مقاله طرز تهیه شیرینی آلمانی بزنید.

سوالات متداول

برای تهیه شیرینی سوئیسی در خانه به چه مواد اولیه نیاز است؟

آرد برنج، آرد سفید قنادی، زرده تخم مرغ، کره، پدر قند، وانیل، ژل بریلو یا شکلات آب شده مواد اولیه در طرز تهیه شیرینی سوئیسی است.

در صورتی که نخواهیم شیرینی را قالب بزنیم، یا اینکه قالب مخصوص این نوع شیرینی در دسترس نبود، می‌توانیم شیرینی را گلوله کرده، کمی فشار دهیم و در انتها وسط آن را گود کنیم. حفره‌ها نباید به شکلی باشد که شیرینی سوراخ شود. در انتها شیرینی‌ها را داخل سینی فر قرار دهید.

برای این کار باید مایع وانیل، اسانس مورد علاقه یا پودر هل را به زرده‌ها اضافه کنیم و آنقدر با مخلوط کن ترکیب کنیم تا مایع لطیفی ایجاد شود. البته اسانس مورد نظر باعث خوش عطر و بو شدن شیرینی‌ها نیز می‌شود.

نکته مهم این است که همیشه برای پخت شیرینی، فر را از قبل گرم کنیم. حالا سینی را داخل فر قرار داده و شیرینی‌ها را برای مدت 10 تا 15 دقیقه در دمای 170 درجه سانتی گراد می‌پزیم. هر چند که برخی دستورها روی دمای 140 درجه سانتی گراد تاکید دارند.

سفت شدن بیش از حد مایع خمیر می تواند منجر به ترک خوردن و حتی شکستن شیرینی‌ها هنگام پخت شود. پس باید هنگام اضافه کردن آرد به میزان نرمی مایع دقت کنیم. می‌توانیم با اضافه کردن مقدار کمی روغن مایع به مخلوط از ترک خوردن آن جلوگیری کنیم. ورز ندادن کافی آن‌ها هم امکان ترک خوردن را افزایش می‌دهد.

برای تنوع دادن به شیرینی‌ها، می‌توانیم نصف مایع خمیر را با نصف قاشق غذاخوری پودر کاکائو مخلوط کنیم تا به نسبت مساوی شیرینی وانیلی و کاکائویی داشته باشیم.

نظرات کاربران