طرز تهیه شیرینی عسلی ساده، نارگیلی، کره‌ای، مشهدی و بدون فر

طرز تهیه شیرینی عسلی
3.5/5 - (2 امتیاز)

به افرادی که علاقه زیادی به پخت شیرینی و دسر دارند، پیشنهاد می‌کنیم که حداقل یکبار شیرینی عسلی را امتحان کنند. در طرز تهیه شیرینی عسلی ابتدا پودر قند و روغن جامد را مخلوط کرده و سپس هل و تخم مرغ را اضافه کنید. ماست و بیکینگ پودر را افزوده و مواد را هم بزنید. آرد برنج و آرد گندم را کم کم با مواد ترکیب کنید و آن را ورز دهید تا خمیر یک‌دستی شود. خمیر را یک ساعت در یخچال بگذارید و سپس پهن کنید. حالا خمیر را قالب زده و در فر به مدت ۱۲ دقیقه بپزید. پس از خارج کردن شیرینی‌ها از فر، روی یک لایه عسل بمالید و لایه دیگر را روی آن قرار دهید و در انتها با پسته، بادام و نارگیل تزیین کنید.

برای پخت شیرینی عسلی روش‌های مختلفی وجود دارد که در این مطلب از مجله اسنپ فود به آموزش ۵ نمونه از روش‌های پخت شیرینی عسلی پرداخته‌ایم.

شیرینی عسلی
تعداد نفرات ۸۰ عدد
زمان آماده‌سازی ۶۰ دقیقه
زمان پخت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه
میزان سختی متوسط

طرز تهیه شیرینی عسلی به روش اصلی

شیرینی عسلی از دو لایه تشکیل شده که لایه میانی را معمولا با عسل، مربا یا سس شکلات پر می‌کنند. در ترکیبات این شیرینی، مواد معطری چون وانیل، پودر هل یا زعفران وجود دارد و به همین دلیل پس از پخت، بوی شیرینی در فضا پخش می‌شود. پخت انواع شیرینی عسلی بسیار ساده است و در مدت زمان کوتاهی آماده می‌شود.

میزان کالری در هر ۱۰۰ گرم شیرینی عسلی کاملا مشخص نیست و به نوع موادی دارد که در آن استفاده می‌شود، بستگی دارد. با این وجود شیرینی عسلی نسبت به شیرینی‌های پر شهد و شکر، کالری کمتری خواهد داشت.تهیه شیرینی عسلی

مواد لازم برای تهیه شیرینی عسلی ساده

در طرز تهیه انواع شیرینی سنتی ، شیرینی عسلی جایگاه ویژه‌ای دارد. برای تهیه این شیرینی ابتدا مواد اولیه را مطابق جدول زیر آماده کنید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
روغن جامد ذوب شده ۱۵۰ گرم
پودر قند ۸۰ گرم
تخم مرغ ۱ عدد
هل یا وانیل یک چهارم قاشق چایخوری
آرد برنج ۱۵۰ گرم
بیکینگ پودر نصف قاشق چایخوری
آرد گندم ۱۵۰ گرم
ماست نصف قاشق غذاخوری
عسل ۱۰۰ گرم
پسته، بادام و نارگیل (برای تزیین) به مقدار لازم

دستور تهیه شیرینی عسلی

در طرز تهیه شیرینی عسلی خوشمزه باید مراحل زیر را تکرار کنید:

  • مرحله اول: ابتدا پودر قند و روغن جامد را با همزن به مدت یک دقیقه بزنید تا یکدست شوند. سپس هل و تخم مرغ را اضافه کنید.
  • مرحله دوم: حالا به ترتیب ماست و بیکینگ پودر را به مواد افزوده و به خوبی مخلوط کنید.
  • مرحله سوم: آرد برنج را الک کرده و به آرامی به مایع اضافه کنید. سپس آرد گندم را نیز با همین روش به مواد شیرینی بیفزایید تا در نهایت یک خمیر یکدست ایجاد شود.
  • مرحله چهارم: خمیر را به خوبی با دست ورز دهید تا بافت لطیفی به وجود آید. سپس خمیر را به مدت یک ساعت درون یخچال بگذارید تا چسبندگی آن از بین برود.
  • مرحله پنجم: پس از این مدت، روی یک سطح صاف را آردپاشی کرده و خمیر را به قطر ۲ الی ۳ سانتی‌متر پهن کنید. سپس خمیر را به شکل دلخواه قالب بزنید تا آماده پخت شود.
  • مرحله ششم: در این مرحله سینی فر را چرب کرده و شیرینی‌ها را با فاصله روی آن بچینید.
  • مرحله هفتم: فر را با دمای ۱۶۵ درجه سانتی‌گراد روشن کنید و اجازه دهید تا کاملا گرم شود. سینی را به مدت ۱۲ دقیقه داخل فر بگذارید تا شیرینی‌ها پخته شوند.
  • مرحله هشتم: رنگ شیرینی‌ها باید طلایی باشد؛ بنابراین بهتر است در طول مدت زمانی که داخل فر قرار گرفته، آن‌ها را چک کنید. در نهایت شیرینی‌ها را از فر خارج کرده و اجازه دهید تا خنک شوند.
  • مرحله نهم: در این مرحله پشت یکی از شیرینی‌ها را با عسل پر کرده و به دیگری بچسبانید. البته پیش از این کار می‌توانید لایه بالای شیرینی را داخل شکلات ذوب شده فرو کنید و اجازه دهید تا خنک شود. این کار طعم و شکل نهایی شیرینی را زیباتر می‌کند.
  • مرحله دهم؛ در نهایت نیز می‌توانید روی شیرینی‌ها را با پسته، بادام، نارگیل یا هر نوع مغز دیگر تزیین کنید.

نکته: در طرز تهیه شیرینی عسلی می‌توان به جای روغن جامد از کره و به جای ماست از یک چهارم پیمانه شیر هم استفاده کرد.

در پایان این طرز تهیه، پیشنهاد می‌کنیم که اگر به تهیه شیرینی‌های سنتی علاقه دارید، طرز تهیه نان قلیفی را نیز مطالعه کرده و قلیفی را هم برای خود و اعضای خانواده یا برای پذیرایی از مهمانان تهیه کنید.

طرز تهیه شیرینی عسلی مشهدی

طرز تهیه شیرینی عسلی مشهدی نیز به شکل مدل اصلی آن است؛ با این تفاوت که در روش پخت آن، بیکینگ پودر و ماست وجود ندارد:تهیه شیرینی عسلی مشهدی

  • مرحله اول: ابتدا پودر قند و روغن جامد را مخلوط کرده و سپس هل و تخم مرغ را اضافه کنید.
  • مرحله دوم: با ترکیب شکر، آب، گلاب و زعفران، شربت بار را آماده کنید؛ سپس شربت بار و شیر را افزوده و مواد را هم بزنید.
  • مرحله سوم: آرد برنج و پس از آن آرد گندم را آرام آرام با مواد ترکیب کنید و آن را ورز دهید تا بافت خمیر یک‌دست شود.
  • مرحله چهارم: خمیر را یک ساعت در یخچال استراحت دهید و سپس با وردنه پهن کنید. حالا خمیر را قالب زده و در فر به مدت ۱۲ دقیقه بپزید.
  • مرحله پنجم: پس از خارج کردن شیرینی‌ها از فر، میان دو شیرینی با مربا یا مارمالاد پر کرده و با پسته، بادام و نارگیل تزیین کنید.

طرز تهیه شیرینی عسلی کره ای

خمیر شیرینی عسلی کره‌ای نیز به شکل مدل مشهدی درست می‌شود. با این تفاوت که دیگر آن را قالب نمی‌زنید.طرز تهیه شیرینی عسلی کره ای

  • مرحله اول: خمیر را کف سینی فر پهن کرده و روی آن با چنگال سوراخ‌هایی ایجاد کنید تا به خوبی پخته شود.
  • مرحله دوم: ۳۲۰ گرم عسل، ۷۰ گرم شکر و ۲۰۰ گرم کره را درون یک تابه و روی حرارت قرار دهید تا مخلوط شوند.
  • مرحله سوم: حال به مقدار دلخواه بادام پرک شده و کمی زعفران را به تابه اضافه کنید و ۵ دقیقه اجازه دهید تا قوام آید.
  • مرحله چهارم: در انتها مواد داخل تابه را روی خمیر بریزید و در طبقه وسط فر با دمای ۱۷۵ درجه سانتی‌گراد بگذارید تا طلایی شود.
  • مرحله پنجم: اکنون شیرینی شما آماده است و می‌توانید آن را در ابعاد دلخواه برش بزنید.

طرز تهیه شیرینی عسلی تخت نیز به همین صورت است و تنها در یک ساعت می‌توانید یک شیرینی ترد و خوشمزه درست کنید.

طرز تهیه شیرینی عسلی بدون فر

شیرینی عسلی بدون فر پخت آسانی دارد و بسیاری از افراد طرفدار تهیه این نوع شیرینی هستند. طرز تهیه شیرینی عسلی بدون فر با مدل اصلی آن متفاوت است، اما همانند آن عطر و طعم فوق‌العاده‌ای دارد.طرز تهیه شیرینی عسلی بدون فر

  • مرحله اول: برای تهیه این شیرینی ابتدا یک پیمانه آرد برنج، ۳ قاشق غذاخوری پودر قند، یک قاشق چایخوری پودر هل و یک دوم پیمانه گردو را با یکدیگر مخلوط کنید.
  • مرحله دوم: ۵۰ گرم کره ذوب شده را همراه با مقداری زعفران به مواد بیفزایید.
  • مرحله سوم: در این مرحله نوبت اضافه کردن عسل است تا یک خمیر نرم به عمل آید.
  • مرحله چهارم: نیم ساعت به خمیر استراحت دهید و سپس با قالب‌های موجود، شیرینی‌ها را فرم داده و داخل یخچال بگذارید.

شیرینی عسلی تبریز نیز به همین روش پخته می‌شود و جزو شیرینی‌های پرطرفدار این شهر است.

طرز تهیه شیرینی عسلی نارگیلی

در طرز تهیه شیرینی نارگیلی عسلی تنها به سه قلم مواد اولیه شامل پودر بادام، پودر نارگیل و عسل نیاز دارید:طرز تهیه شیرینی عسلی نارگیلی

  • مرحله اول: ابتدا پودر بادام و نارگیل را به مقدار مساوی با یکدیگر ترکیب کنید.
  • مرحله دوم: عسل را به مواد بیفزایید تا حالت خمیری به دست آید.
  • مرحله سوم: سپس از مواد خمیری توپک‌های کوچک درست کنید و در نارگیل بغلتانید.

این شیرینی بسیار مقوی و خوشمزه است و می‌تواند یک میان وعده عالی و سیرکننده باشد.

نکات مهم در طرز تهیه شیرینی عسلی

برای درست کردن شیرینی عسلی خوشمزه و حرفه‌ای، نکات زیر را مدنظر قرار دهید:

  • شیریني‌ها را با کمی فاصله روی سینی فر بچینید تا در هنگام پخت به یکدیگر نچسبند.
  • برای باز کردن خمیر می‌توانید آن را بین دو لایه نایلون قرار دهید و سپس با وردنه پهن کنید.
  • تزیین شیرینی عسلی به سلیقه شما بستگی دارد و می‌توانید از انواع مغزها استفاده کنید.

روش نگهداری شیرینی عسلی

برای نگهداری شیرینی عسلی، آن‌ها را داخل یک ظرف درب‌دار بچینید و در یخچال قرار دهید. این شیرینی را می‌توان به مدت یک هفته تا ۱۰ روز داخل یخچال نگهداری کرد. اگر قصد دارید تا شیرینی عسلی را برای مدت زمان بیشتری نگهداری کنید، آن را داخل فریزر قرار دهید؛ با این روش، شیرینی به مدت ۲ ماه قابل نگهداری است.

جلوگیری از خراب شدن شیرینی عسلی

شیرینی عسلی بافت نرمی دارید، پس در هنگام چیدن آن داخل یک ظرف، فشار زیادی وارد نکنید تا بافت شیرینی خراب نشود. همچنین این شیرینی را حتما باید داخل یخچال قرار دهید. برای جلوگیری از خراب شدن شیرینی، دقت کنید که بیرون از یخچال باقی نماند و درب ظرف کاملا محکم باشد.جلوگیری از خراب شدن شیرینی عسلی

شیرین و خوشمزه مثل شیرینی عسلی

در این مطلب به آموزش شیرینی عسلی با روش‌های مختلف پرداختیم. این شیرینی بسیار خوشمزه است و می‌توانید آن را به عنوان یک میان‌وعده مقوی همراه با چای میل کنید. البته شاید زمان کافی برای پخت شیرینی خشک عسلی یا انواع شیرینی را نداشته باشید؛ بنابراین می‌توانید مدل‌های آماده آن را از شیرینی فروشی‌ها تهیه کنید.

به این منظور، وارد قسمت سفارش شیرینی آنلاین شده و موارد دلخواه خود را آنلاین سفارش دهید. شیرینی شما در کمترین زمان ممکن و با بهترین کیفیت به دستتان خواهد رسید.

سوالات متداول

مواد اولیه مورد نیاز در طرز تهیه شیرینی عسلی چیست؟

برای درست کردن شیرینی عسلی به روغن جامد، پودر قند، تخم مرغ، هل، آرد برنج، بیکینگ پودر، آرد گندم، ماست و عسل نیاز دارید.

در روش تهیه شیرینی عسلی، در کدام مرحله از عسل استفاده می‌شود؟

پس از آنکه خمیر شیرینی را قالب زده و در فر آماده کردید، اجازه دهید تا شیرینی‌ها خنک شوند. حالا به یک لایه از شیرینی عسل بمالید و لایه دیگر را روی آن قرار دهید.

شیرینی عسلی چه مدت ماندگاری دارد؟

شیرینی عسلی به مدت یک هفته تا ۱۰ روز داخل یخچال سالم باقی می‌ماند. البته دقت داشته باشید که ظرف نگهداری شیرینی باید درب‌دار باشد.

نظرات کاربران