طرز تهیه شیرینی عسلی ساده، نارگیلی و مشهدی

طرز تهیه شیرینی عسلی
به این مقاله امتیاز دهید

افرادی که علاقه زیادی به پخت شیرینی و دسر دارند، حداقل یکبار طرز تهیه شیرینی عسلی را امتحان کرده‌اند. زیرا طعم بی‌نظیری دارد و به دلیل ماندگاری بالا، برای مهمانی‌ها بهترین انتخاب است.

این شیرینی از دو لایه تشکیل شده که لایه میانی را معمولا با عسل، مربا یا سس شکلات پر می‌کنند. همچنین چون در ترکیبات آن مواد معطری چون وانیل، پودر هل یا زعفران وجود دارد، پس از پخت، بوی شیرینی در فضا پخش می‌شود.

میزان کالری در هر ۱۰۰ گرم از این شیرینی کاملا مشخص نیست و بسته به نوع موادی دارد که در آن استفاده می‌شود، اما به طور حتم نسبت به شیرینی‌های پر شهد و شکر، کالری کمتری خواهد داشت.

برای پخت شیرینی عسلی طرز تهیه‌های مختلفی وجود دارد که در ادامه چند نمونه از آن‌ها را بیان می‌کنیم تا به راحتی بتوانید این شیرینی را در منزل درست کنید.

شیرینی عسلی
تعداد نفرات 80عدد
زمان آماده‌سازی 60 دقیقه
زمان پخت 15 الی 20 دقیقه
میزان سختی متوسط

طرز تهیه شیرینی عسلی به روش اصلی

تهیه شیرینی عسلی

پخت شیرینی عسلی بسیار ساده است و در مدت زمان کوتاهی آماده می‌شود. کافی است مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید تا بتوانید همانند قنادی‌ها یک شیرینی با بافت نرم و ترد درست کنید.

مواد لازم برای تهیه شیرینی عسلی

در طرز تهیه انواع شیرینی سنتی ، شیرینی عسلی جایگاه ویژه‌ای دارد. برای تهیه این شیرینی ابتدا مواد اولیه را آماده کنید. این مواد در جدول زیر به طور کامل نشان داده شده است:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
روغن جامد ذوب شده 150 گرم
پودر قند 80 گرم
تخم مرغ 1 عدد
هل یا وانیل ¼ قاشق چایخوری
آرد برنج 150 گرم
بکینگ پودر ½ قاشق چایخوری
آرد 150 گرم
ماست ½ قاشق غذاخوری
عسل 100 گرم

مراحل تهیه شیرینی عسلی

در طرز تهیه شیرینی عسلی خوشمزه باید مراحل زیر را تکرار کنید:

  • مرحله اول: ابتدا پودر قند و روغن جامد را با همزن به مدت یک دقیقه بزنید تا یکدست شوند. سپس هل و تخم مرغ را اضافه نمایید.
  • مرحله دوم: در مرحله دوم به ترتیب ماست و بکینگ پودر را به این مواد اضافه کرده و به خوبی مخلوط کنید.
  • مرحله سوم: آرد برنج را الک کرده و به آرامی به مایع اضافه کنید. اینکار را برای آرد معمولی نیز انجام دهید. در نهایت باید یک خمیر یکدست ایجاد شود.
  • مرحله چهارم: خمیر را به خوبی با دست ورز دهید تا لطیف شود. سپس به مدت یک ساعت درون یخچال بگذارید تا چسبندگی آن از بین برود.
  • مرحله پنجم: پس از این مدت روی یک سطح صاف را آردپاشی کرده و خمیر را به قطر ۲ الی ۳ سانتی‌متر روی آن پهن کنید. اکنون نوبت قالب زدن به طرح دلخواه است.
  • مرحله ششم: در این مرحله سینی فر را چرب و شیرینی‌ها را با فاصله درون آن بچینید.
  • مرحله هفتم: فر را از قبل گرم کنید و روی دمای ۱۶۵ درجه سانتی‌گراد بگذارید. سینی را به مدت ۱۲ دقیقه داخل فر قرار دهید تا شیرینی‌ها پخته شوند.
  • مرحله هشتم: رنگ شیرینی‌ها باید طلایی شود. بنابراین بهتر است در طول مدت زمانی که داخل فر قرار گرفته، آن‌ها را چک کنید.
  • مرحله نهم: اکنون شیرینی‌ها را از فر خارج کرده و اجازه دهید تا خنک شوند.
  • مرحله دهم: در این مرحله پشت یکی از شیرینی‌ها را با عسل پر کرده و به دیگری بچسبانید. البته پیش از اینکار می‌توانید لایه بالای شیرینی را داخل شکلات ذوب شده فرو کنید و اجازه دهید تا خنک شود. اینکار طعم و شکل نهایی شیرینی را زیباتر می‌کند.
  • مرحله یازدهم: در نهایت نیز می‌توانید روی شیرینی‌ها را با پسته، بادام، نارگیل یا هر نوع مواد تزئینی دیگر زیباتر کنید.

نکته: به جای روغن جامد از کره و به جای ماست از یک چهارم پیمانه شیر هم می‌توانید استفاده کنید.

در پایان این طرز تهیه، پیشنهاد می‌کنیم که اگر به تهیه شیرینی‌های سنتی علاقه دارید، طرز تهیه نان قلیفی را نیز مطالعه کرده و قلیفی را هم برای خود و اعضای خانواده یا برای پذیرایی از مهمانان تهیه کنید.

طرز تهیه شیرینی عسلی مشهدی

تهیه شیرینی عسلی مشهدی

تهیه شیرینی عسلی مشهدی نیز به شکل مدل اصلی آن است. با این تفاوت که میان دو شیرینی با مربا یا مارمالاد پر می‌شود. البته در این مدل پخت بکینگ پودر و ماست وجود ندارد و پس از مرحله اول، باید شربت بار و شیر را اضافه کنید. شربت بار نیز با ترکیبی از شکر، آب، گلاب و زعفران درست می‌شود.

طرز تهیه شیرینی عسلی کره ای

خمیر شیرینی عسلی کره‌ای نیز به شکل مدل مشهدی درست می‌شود. با این تفاوت که دیگر آن را قالب نمی‌زنید. خمیر را کف سینی فر پهن کنید و با چنگال در سطح آن سوراخ‌هایی ایجاد نمایید تا به خوبی پخته شود. از طرف دیگر درون یک تابه ۳۲۰ گرم عسل، ۷۰ گرم شکر و ۲۰۰ گرم کره را روی حرارت قرار دهید تا مخلوط شوند. حال به مقدار دلخواه بادام پرک شده و کمی زعفران را نیز به این مخلوط اضافه کنید و ۵ دقیقه اجازه دهید تا قوام آید. در انتها این مواد را روی خمیر بریزید و در طبقه وسط فر با دمای ۱۷۵ درجه سانتی‌گراد قرار دهید تا طلایی شود. اکنون شیرینی شما آماده است و می‌توانید آن را در ابعاد دلخواه برش بزنید. طرز تهیه شیرینی عسلی تخت نیز به همین صورت است و تنها در یک ساعت می‌توانید یک شیرینی ترد و خوشمزه درست کنید.

طرز تهیه شیرینی عسلی بدون فر

طرز تهیه شیرینی عسلی بدون فر

شیرینی عسلی بدون فر پخت آسانی دارد و بسیاری از بانوان طرفدار این نوع شیرینی هستند. طرز تهیه این شیرینی با مدل اصلی آن کمی متفاوت است، اما همانند آن عطر و طعم فوق‌العاده‌ای دارد. برای تهیه این شیرینی ابتدا یک پیمانه آرد برنج، ۳ قاشق غذاخوری پودر قند، یک قاشق چایخوری پودر هل و یک دوم پیمانه گردو را با یکدیگر مخلوط کنید. سپس ۵۰ گرم کره ذوب شده را همراه با مقداری زعفران به آن‌ها اضافه نمایید. در این مرحله نوبت اضافه کردن عسل است تا یک خمیر نرم به عمل آید. نیم ساعت به خمیر استراحت دهید. سپس با قالب‌های موجود، شیرینی‌ها را فرم داده و داخل یخچال بگذارید.

شیرینی عسلی تبریز نیز به همین روش پخته می‌شود و جزو شیرینی‌های پرطرفدار این شهر است.

طرز تهیه شیرینی عسلی نارگیلی

برای تهیه این مدل شیرینی تنها به سه قلم مواد نیاز دارید. پودر بادام، پودر نارگیل و عسل. ابتدا پودر بادام و نارگیل را به مقدار مساوی با یکدیگر ترکیب کنید و به مقدار نیاز عسل اضافه نمایید تا حالت خمیری پیدا کند. سپس از مواد خمیری توپک‌های کوچک درست کنید و در نارگیل بغلتانید. این شیرینی بسیار مقوی و خوشمزه است و می‌تواند یک میان وعده عالی و سیرکننده برایتان باشد.

شیرین و عسلی مثل شیرینی عسلی…

در این مطلب با طرز تهیه مدل‌های مختلف شیرینی عسلی آشنا شدید. این شیرینی بسیار خوشمزه است و می‌توانید آن را به عنوان یک میان وعده مقوی همراه با چای میل کنید. البته شاید زمان کافی برای پخت این شیرینی یا انواع شیرینی را نداشته باشید. بنابراین می‌توانید مدل‌های آماده آن را از شیرینی فروشی‌ها تهیه کنید. به این منظور، وارد قسمت سفارش شیرینی آنلاین شده و موارد دلخواه خود را آنلاین سفارش دهید. شیرینی شما در کمترین زمان ممکن و با بهترین کیفیت به دستتان خواهد رسید.

نظرات کاربران