طرز تهیه شیرینی اگردک نجف آباد (مرحله به مرحله)

طرز تهیه شیرینی اگردک

امروز قرار است سری به توابع اصفهان بزنیم و طرز تهیه شیرینی اگردک نجف آباد را به شما آموزش دهیم. این شیرینی دستور پخت ساده‌ای دارد و از آن جهت که در روغن سرخ می‌شود، نیازی به فر ندارد. بنابراین هر کسی با هر میزان از امکانات آشپزی می‌تواند آن را تهیه کند.

به دلیل مواد اولیه در دسترس، طبخ راحت و البته طعم خوشمزه، شیرینی اگردک به یکی از پرطرفدارترین شیرینی‌های سنتی نجف آباد تبدیل شده است که البته در برخی دیگر از مناطق کشور هم به اشکال مختلف تهیه می‌شود. اگر اهل درست کردن دونات باشید، تهیه اگردک برای شما ساده‌تر خواهد بود، زیرا هر دو این خوراکی‌های خوشمزه و شیرین طرز تهیه تقریبا مشابهی دارند. با سفارش آنلاین از کافه که به راحتی با نصب اپلیکیشن اسنپ فود امکان آن را خواهید داشت، می‌توانید این شیرینی را خیلی زود سفارش داده و در آدرس خود تحویل بگیرید.

شیرینی اگردک

تعداد نفرات 6 نفر
زمان آماده سازی 20 دقیقه
زمان پخت 90 دقیقه
میزان سختی متوسط

شیرینی اگردک خوشمزه

شیرینی اگردک

شیرینی اگردک به دلیل داشتن مواد اولیه بسیار معمول موردپسند همه قرار خواهد گرفت. بنابراین، متن زیر را دنبال کرده، مواد لازم و مقدار مورد نیاز برای آن را تهیه کرده و دست به کار شوید.

مواد لازم برای تهیه شیرینی اگردک نجف آباد

مواد اولیه لازم برای دنبال کردن طرز تهیه شیرینی اگردک نجف اباد، به شرح زیر هستند. لازم است که پیش از انجام هر کاری، ابتدا این مواد اولیه را آماده کنید.

مواد لازم مقدار مورد نیاز
آرد 5 پیمانه
شیر 2 پیمانه
تخم مرغ 3 عدد
شکر 1 پیمانه
پودر خمیر مایه 1 قاشق غذاخوری
بکینگ پودر 2/1 قاشق چایخوری
کره 200 گرم
زردچوبه و نمک به میزان کافی
روغن برای سرخ کردن به میزان کافی

طرز تهیه شیرینی اگردک نجف آبادی

طرز تهیه نان اگردک نجف آبادی

طرز تهیه شیرینی اگردک همدان، بسته به ذائقه می‌تواند متفاوت باشد. برای مثال در برخی دستورها تنها از زردچوبه استفاده می‌شود. این در حالی است که عده‌ای از زعفران به جای زردچوبه استفاده می‌کنند. از طرفی معمولا این شیرینی با روغن محلی ترکیب خوشمزه‌تری خواهد داشت. برخی افراد هم برای خوشمزه‌تر شدن مقداری زیره، کنجد یا سیاه دانه را به ترکیب خمیر شیرینی اضافه می‌کنند.

به هر حال بسته به منطقه مورد نظر دستورهای پخت ممکن است با هم متفاوت باشند. اما چیزی که بین همه دستورها مشترک به حساب می‌آید، مزه بی نظیر اگردک است که در عین سادگی یک میان وعده خوشمزه و خوراکی پرطرفدار خصوصا در بین کودکان است. طرز پخت شیرینی اگردک به شرح زیر است:

  • مرحله اول: اولین کاری که برای تهیه هر نوع شیرینی و کیک باید انجام دهیم، الک کردن آرد است. این باعث سبک شدن کیک و شیرینی و طبخ هر چه بهتر آن خواهد شد. در ادامه نمک، بکینگ پودر و زردچوبه را با آرد حسابی ترکیب کنید. برخی افراد مایل هستند که زردچوبه یا زعفران را اول با تخم مرغ ترکیب کرده و بعد به آرد اضافه کنند، که این کار هم مانعی ندارد. اما شاید ترکیب مواد خشک برای شما راحت‌تر باشد.
  • مرحله دوم: در ادامه هم باید مایه خمیر را به مخلوط اضافه کنید. اما قبل از این کار باید از سالم بودن مایه خمیر مطمئن شوید. برای این کار باید یک قاشق مایه خمیر را به همراه 2/1 قاشق چای خوری شکر در یک لیوان آب گرم بریزید. بهتر است اول شکر را در لیوان حل کرده و سپس مایه خمیر را روی آب اضافه کنید. بعد از آن روی لیوان را پوشانده و کمی صبر کنید. در صورت سالم بودن مخمر، مایه خمیر روی آب کف می‌کند. در این صورت می‌توانید آن را با آرد ترکیب کنید.
  • مرحله سوم: در ظرف دیگر شیر را کمی گرم کنید. اما توجه داشته باشید که زیاد داغ نشود. پس از آن تخم مرغ، کره، شکر و در صورت تمایل زعفران را به شیر اضافه کنید و با یک همزن برقی حسابی ترکیب کنید تا شکر در مایع تخم مرغ و شیر حل شود.
  • مرحله چهارم: در این مرحله باید مخلوط شیر و تخم مرغ را به آرد اضافه کنید. بهتر است این کار را کم کم انجام دهید و پس از هر بار مواد را به خوبی با هم ترکیب کنید.
  • مرحله پنجم: خمیر باید به شکلی درآمده باشد که نه آن قدرها سفت بوده و نه به دست بچسبد. پس در صورت سفت شدن خمیر می‌توانید به آن کمی آب یا شیر ولرم اضافه کنید یا در زمانی که احساس کردید مایع شیرینی شل است و به دست می‌چسبد با اضافه کردن آرد به آن قوام دهید.
  • مرحله ششم: در این مرحله باید خمیر را حسابی ورز دهید. اما در انتخاب ظرف از ابتدا باید دقت کنید تا موقع ورز دادن فضای کافی برای حرکت دستان شما و جابجا شدن خمیر وجود داشته باشد.
  • مرحله هفتم: پس از اینکه خمیر را حسابی ورز دادید و تمامی مواد به خوبی با هم ترکیب شد، روی ظرف را با یک حوله یا پارچه ضخیم بپوشانید تا خمیر پف کند. برای استراحت دادن خمیر بین یک تا یک ساعت و نیم زمان نیاز دارید. در برخی از اوقات مثل دمای هوای نامناسب ممکن است مایه خمیر دیرتر عمل کند، پس شاید لازم باشد کمی بیشتر صبر کنید.
  • مرحله هشتم: نشانه خمیر ور آمده این است که باید حجم آن حداقل دو برابر شود. در این حالت خمیر در صورت کشیدن رشته رشته می‌شود و حالت پشمک مانندی به خود می‌گیرد. البته با انگشتان هم می‌توان آماده بودن خمیر برای طبخ را تست کرد. کافی است یک چانه از خمیر بگیرید و با انگشتان روی آن را فشار دهید. در صورتی که جای انگشتان تا مدتی روی خمیر باقی بماند، نشانه خوبی از آماده بودن خمیر است.
  • مرحله نهم: پس از این که خمیر به خوبی ور آمد و پف کرد، باید آن را دوباره ورز دهید تا هوای بین لایه‌‌های آن به خوبی خارج شود.
  • مرحله دهم: در مرحله بعد باید به اندازه یک چانه از خمیر بگیرید، آن را گلوله کرده و با وردنه پهن کنید. ضخامت خمیر را نه خیلی نازک بگیرید که خمیر موقع برداشتن پاره شود و نه خیلی ضخیم که موقع سرخ کردن بخش وسط و در واقع مغز شیرینی خام بماند. البته می‌توانید مانند بیشتر شیرینی‌ها، اگردک نجف آباد را هم قالب بزنید. برای این کار باید خمیر را کاملا با وردنه پهن کنید و قالب بزنید.
  • مرحله یازدهم: بهتر است همزمان با پهن کردن خمیر شروع به سرخ کردن آن کنید تا باقی خمیر خشک نشود. در غیر این صورت باید تمامی چانه‌ها را بگیرید و روی آن را بپوشانید، سپس دانه دانه در روغن سرخ کنید. برای تزیین روی نان می‌توانید از کنجد استفاده کنید.
  • مرحله دوازدهم: در دستورهای محلی تهیه اگردک معمولا از روغن محلی برای سرخ کردن شیرینی استفاده می‌شود که طعم آن را بی نظیر خواهد کرد. اما استفاده از روغن جامد و ترکیب آن با کره هم می‌تواند باعث خوشمزه شدن این شیرینی شود. البته دقت کنید که آتش زیاد ممکن است که باعث سوختن کره شود.
  • مرحله سیزدهم: در انتها روغن را داغ و شعله را روی متوسط قرار دهید. چانه‌های فرم داده شده را درون روغن داغ قرار دهید و با حوصله سرخ کنید.

بهترین طعم اگردک را تجربه کنید

در این راهنمای آشپزی طرز تهیه اگردک مخصوص نجف آباد را در اختیار شما قرار دادیم. این شیرینی محلی که البته با نام‌های دیگری از جمله اگرده، نان اردک یا بورساق در سایر نقاط کشور شناخته می‌شود تا چندین روز پس از تهیه قابلیت استفاده دارد. پس از یکی دوبار طبخ کردن این نان یا شیرینی به راحتی می‌توانید مطابق با ذائقه خود برخی مواد مثل گردو را به مایه خمیر اضافه کنید یا میزان شکر آن را به دلخواه کم و زیاد کنید. اگر می‌خواهید به سادگی بهترین طعم شیرینی اگردک را بچشید و از این شیرینی، فرم مجلسی آن را روی میز پذیرایی خود داشته باشید، پیشنهاد می‌کنیم که از سرویس اسنپ فود، سفارش آنلاین شیرینی داشته و این شیرینی خوشمزه را تحویل بگیرید.

سوالات متداول

طرز تهیه شیرینی اگردک نجف آباد به چند روش درست می‌شود؟

طرز تهیه شیرینی اگردک بسته به ذائقه می‌تواند متفاوت باشد. برای مثال در برخی دستورها تنها از زردچوبه استفاده می‌شود و در برخی دیگر از زعفران اضافه می‌کنند. برخی افراد هم برای خوشمزه‌تر شدن مقداری زیره، کنجد یا سیاه دانه به ترکیب خمیر شیرینی اضافه می‌کنند.

برای این کار باید یک قاشق مایه خمیر را به همراه 2/1 قاشق چای خوری شکر در یک لیوان آب گرم بریزید. بهتر است اول شکر را در لیوان حل کرده و سپس مایه خمیر را روی آب اضافه کنید. بعد از آن روی لیوان را پوشانده و کمی صبر کنید. در صورت سالم بودن مخمر، مایه خمیر روی آب کف می‌کند.

نشانه خمیر ور آمده این است که باید حجم آن حداقل دو برابر شود. در این حالت خمیر در صورت کشیدن رشته رشته می‌شود و حالت پشمک مانندی به خود می‌گیرد. در صورتی که جای انگشتان تا مدتی روی خمیر باقی بماند، نشانه خوبی از آماده بودن خمیر است.

باید به اندازه یک چانه از خمیر بگیرید، با وردنه پهن کنید. ضخامت خمیر را نه خیلی نازک بگیرید نه خیلی ضخیم که موقع سرخ کردن مغز شیرینی خام بماند. البته می‌توانید مانند بیشتر شیرینی‌ها، اگردک نجف آباد را هم قالب بزنید. برای این کار باید خمیر را کاملا با وردنه پهن کنید و قالب بزنید.

این شیرینی به خاطر مواد اولیه در دسترس و طعم خوشمزه بسیار پرطرفدار است. آرد، شیر، تخم مرغ، شکر، پودر خمیر مایه، بکینگ پودر، کره، روغن، زردچوبه و نمک مواد اولیه شیرینی اگردک اصفهان را شامل می‌شود.

نظرات کاربران

مربم
19.مهر.1402

خیلی شیرینیش کم بود و مقدارش زیاد

    snappfoodadmin
    30.دی.1402

    چرا باید آرد الک کرد این کار حوصله ادم سر میبره واقعا لازم هستش

      snappfoodadmin
      30.دی.1402

      سلام برای تهیه شیرینی اگردک و کلا اولین کاری که برای تهیه هر نوع شیرینی و کیک باید انجام بشه، الک کردن آرد است.
      این کار باعث سبک شدن کیک و شیرینی و طبخ هر چه بهتر آن خواهد شد.

مربم
19.مهر.1402

خیلی شیرینیش کم بود و مقدارش زیاد شد یجورایی مزه روغن میداد خیلی 😢

    snappfoodadmin
    22.مهر.1402

    سلام در درست کردن شیرینی اگردک میزان شیرین شدن بستگی به ذائقه شما دارد میزان استفاده از روغن باید دقت کنید