طرز تهیه کیک موزی ؛ طعم شیرین جذاب در کنار خواص موز

طرز تهیه کیک موزی
4.4/5 - (5 امتیاز)

موز یک میوه محبوب و پرخاصیت است که از آن می‌توان برای تهیه انواع دسرها استفاده کرد. یکی از این دسرها کیک موزی است که می‌توانید آن را به روش‌های مختلفی تهیه کنید. طرز تهیه کیک موزی آسان است و در روش‌های مختلف با استفاده از شیر، ماست یا خامه درست می‌شود. همچنین این دسر را می‌توانید در فر بپزید یا برای پخت آن از قابلمه و شعله گاز استفاده کنید. در این مقاله از مجله اسنپ فود قصد داریم تا طرز تهیه انواع کیک موزی را همراه با فوت و فن‌های تهیه آن آموزش دهیم؛ پس تا انتها همراه ما باشید.

طرز تهیه کیک موزی با شیر ؛ ‌قدم به قدم

این طرز تهیه کیک موزی ساده و خوشمزه یکی از آسان‌ترین روش‌های درست کردن کیک موزی است که در این مقاله به شما آموزش می‌دهیم.

کیک موزی

تعداد نفرات ۴ یا ۵ نفر
زمان آماده‌سازی ۴۰ دقیقه
زمان پخت ۵۵ دقیقه
میزان سختی متوسط
میزان کالری در هر ۱۰۰ گرم ۳۵۶ کیلوکالری

طرز تهیه کیک موزی با شیر

مواد اولیه کیک موزی با شیر

برای تهیه این کیک به مواد اولیه زیر نیاز دارید که با این میزان مواد اولیه می‌توانید کیک موزی برای 4 نفر تهیه کنید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
تخم مرغ ۳ عدد
شکر ۱ پیمانه
وانیل نصف قاشق چایخوری
شیر نصف لیوان
روغن مایع نصف لیوان
موز ۲ عدد
گردو خرد شده ۱ فنجان
شکلات چیپسی نصف فنجان
آرد ۲ پیمانه
بیکینگ پودر ۲ قاشق مرباخوری
پودر دارچین ۱ قاشق غذاخوری

دستور تهیه کیک موزی با شیر

کیک موزی حرفه‌ای و خوشمزه را مطابق مراحل زیر آماده کنید:

  • مرحله اول: در یک ظرف آرد را به همراه پودر دارچین و بیکینگ پودر ترکیب کنید. سپس آن را ۳ بار الک کرده و کنار بگذارید.
  • مرحله دوم: تخم مرغ‌ها را با شکر و وانیل، داخل یک کاسه بریزید و با دور تند همزن به مدت ۵ تا ۷ دقیقه هم بزنید تا پف کند.
  • مرحله سوم: روغن و شیر را به مخلوط اضافه کنید و با دور کند هم بزنید.
  • مرحله چهارم: موزها را پوست بگیرید و با پشت چنگال به طور کامل له کنید. موزهای له‌شده را به مایه کیک بیفزایید و سپس آن‌ها را با دور کند همزن مخلوط کنید.دستور تهیه کیک موزی با شیر
  • مرحله پنجم: مغز گردو و شکلات چیپسی را به مواد اضافه کرده و با لیسک هم بزنید تا یکدست شود.
  • مرحله ششم: حالا آرد را در سه مرحله به مخلوط بیفزایید و هر بار با لیسک آرام آرام هم بزنید تا مایه کیک یکنواخت شود.
  • مرحله هفتم: فر را با حرارت ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد روشن کنید تا گرم شود. قالب را چرب کرده و داخل آن کاغذ روغنی بیندازید.
  • مرحله هشتم: مایه کیک را داخل قالب بریزید و آن را به مدت ۴۵ تا ۵۵ دقیقه در طبقه وسط فر قرار دهید تا بپزد.
  • مرحله نهم: بعد از این مدت زمان، خلال دندان را در وسط کیک فرو کنید تا از پخت کامل آن مطمئن شوید. اگر مایه کیک به خلال دندان نچسبید، کیک کاملاً پخته شده است و می‌توانید آن را از فر خارج کنید. البته اگر مایه کیک به خلال دندان چسبید، باید مدت بیشتری آن را در فر بگذارید.
  • مرحله دهم: پس از پخت‌ کامل کیک، آن را از فر خارج کرده و بعد از خنک شدن، از قالب جدا کنید. سپس کیک را برش بزنید و سرو کنید.

اگر از درست کردن این کیک لذت بردید، می‌توانید دفعه بعد، طرز تهیه جار کیک ردولوت را امتحان کنید.

طرز تهیه کیک موزی با ماست

در این قسمت از مقاله قصد داریم تا یک روش دیگر برای تهیه کیک موز خانگی به شما معرفی کنیم. این کیک برگردان موز بسیار خوشمزه و خوش‌عطر است و با ماست تهیه می‌شود. در ادامه طرز تهیه این کیک را مرحله به مرحله آموزش می‌دهیم.

کیک موزی با ماست

تعداد نفرات ۵ نفر
زمان آماده‌سازی ۳۵ دقیقه
زمان پخت ۴۵ دقیقه
میزان سختی متوسط
میزان کالری در هر ۱۰۰ گرم ۳۲۰ کیلوکالری

طرز تهیه کیک موزی با ماست

مواد اولیه کیک موزی با ماست

ابتدا برای درست کردن این کیک باید مواد اولیه زیر را آماده کنید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
تخم مرغ ۲ عدد
پودر شکر نصف پیمانه
کره ۱۰۰ گرم
ماست ۲ قاشق غذاخوری
شیر نصف پیمانه
وانیل یک چهارم قاشق چایخوری
آرد سفید ۱ پیمانه
پودر نشاسته ذرت یک چهارم پیمانه
موز ۲ عدد
بیکینگ پودر ۲ قاشق چایخوری
گردو و پسته به مقدار دلخواه
دارچین به مقدار لازم

دستور پخت کیک موز و گردو با ماست

  • مرحله اول: در اولین مرحله از طرز تهیه کیک موزی با ماست و گردو، پیش از هرکاری مواد اولیه را از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسند.
  • مرحله دوم: پودر نشاسته ذرت، آرد سفید و بیکینگ پودر را با هم الک کنید و کنار بگذارید. وجود پودر نشاسته برای پفک کیک و پنبه‌ای بودن آن ضروری است.
  • مرحله سوم: پودر شکر، تخم مرغ و وانیل را در یک ظرف بریزید و ۵ دقیقه با همزن برقی هم بزنید تا کرمی و کش‌دار شود. (برای تهیه پودر شکر هم می‌توانید شکر را آسیاب کرده و یا از شکر دانه‌ریز استفاده کنید.)
  • مرحله چهارم: در مرحله بعد، شیر، کره نرم شده و ماست را به مواد مرحله قبل اضافه کرده و آن را با همزن برقی مخلوط کنید.
  • مرحله پنجم: آرد را آرام آرام به مخلوط بیفزایید و با لیسک در یک جهت هم بزنید. گردو خرد شده و پسته خرد شده را نیز اضافه کنید و هم بزنید.دستور پخت کیک موز و گردو با ماست
  • مرحله ششم: موزها را پوست بگیرید و حلقه حلقه کنید. در ادامه قالب کمربندی را با کره چرب کرده، کمی شکر و دارچین کف قالب بپاشید و موزها را کف آن بچینید‌. سپس مایه کیک را روی موزها بریزید.
  • مرحله هفتم: فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد روشن کنید تا گرم شود. سپس قالب را داخل فر بگذارید و ۴۵ دقیقه منتظر بمانید تا کیم پخته شود.
  • مرحله هشتم: پس از این زمان، با استفاده از خلال دندان از پخته شدن کیک مطمئن شوید. سپس کیک را از فر خارج کنید و اجازه دهید تا خنک شود. در نهایت قالب را باز کنید و کیک را داخل ظرف سرو برگردانید، برش بزنید و نوش جان کنید.

کیک خرما هم مانند کیک موز بسیار سالم و مقوی است که می‌توانید این کیک را نیز در خانه تهیه کرده و از آن لذت ببرید.

طرز تهیه کیک موزی با خامه

اگر به فکر درست کردن یک کیک تولد خانگی با موز و گردو و خامه هستید، این دستور پخت مناسب شما است. این کیک پف زیادی دارد و می‌توانید آن را بدون استفاده از فر و با قابلمه بپزید.

کیک موزی با خامه

تعداد نفرات ۶ نفر
زمان آماده‌سازی ۴۵ دقیقه
زمان پخت ۶۰ دقیقه
میزان سختی متوسط
میزان کالری در هر ۱۰۰ گرم ۳۸۷ کیلوکالری

طرز تهیه کیک موزی با خامه

مواد اولیه کیک موزی با خامه

برای طرز تهیه کیک موزی با خامه مواد اولیه زیر را تهیه کنید و سپس دست به کار شوید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
تخم مرغ ۴ عدد
شکر ۱ پیمانه
آرد ۲ پیمانه
شیر ولرم ۱ پیمانه
روغن مایع یک چهارم پیمانه
کره آب شده ۱۰۰ گرم
موز رسیده ۲ عدد
گردو ریز یک چهارم پیمانه
بیکینگ پودر ۱ قاشق چایخوری
پودر دارچین ۱ قاشق چایخوری
وانیل نصف قاشق مرباخوری
خامه قنادی به مقدار لازم
سس کاراملی، موز و گردو (برای لایه میانی کیک) به مقدار دلخواه

دستور تهیه کیک موزی با پف زیاد با خامه

مطابق مراحل زیر کیک موزی با خامه تهیه می‌شود:

  • مرحله اول: ابتدا همه مواد اولیه را از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسند. فر را نیز با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد روشن کنید تا گرم شود.
  • مرحله دوم: تخم مرغ، شکر و وانیل را در یک کاسه بریزید و با همزن ۵ دقیقه هم بزنید تا کش‌دار و کرمی رنگ شود.
  • مرحله سوم: مخلوط روغن و کره را به ترکیب مرحله قبل اضافه کنید و با همزن برقی هم بزنید.
  • مرحله چهارم: موز‌‌ها را پوست بگیرید و با پشت چنگال له کنید. در ادامه شیر ولرم و موز له‌شده را نیز به دیگر مواد بیفزایید و با دور کند همزن، هم بزنید تا به خوبی ترکیب شوند.
  • مرحله پنجم: آرد و بیکینگ پودر را به همراه دارچین ۳ مرتبه الک کنید و بعد در سه مرحله داخل مخلوط مواد کیک بریزید.
  • مرحله ششم: قالب کیک را چرب کنید و سپس مقداری از مایه کیک را داخل قالب بریزید. در ادامه کمی گردو روی مایه کیک ریخته و بعد باقی مواد را به قالب اضافه کنید. حالا قالب را چند بار روی سطح بکوبید تا حباب‌های‌ هوا از آن خارج شود.
دستور تهیه کیک موزی با پف زیاد با خامه
  • مرحله هفتم: قالب را داخل فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد و به مدت ۵۰ تا ۶۰ دقیقه قرار دهید تا کیک پخته شود.
  • مرحله هشتم: در مدتی که منتظر پخت کیک هستید، خامه قنادی را داخل کاسه بریزید و با همزن برقی هم بزنید تا فرم بگیرد. در ابتدا خامه شل می‌شود، ولی با هم زدن بیشتر، خود را گرفته و به فرم دلخواه می‌رسد.
  • مرحله نهم: پس از اینکه کیک پخته شد، با استفاده از خلال دندان از پخت آن مطمئن شوید. اگر کیک پخته بود، آن را از فر خارج کنید و اجازه دهید تا خنک شود. سپس کیک را از قالب بیرون بیاورید، از وسط برش افقی بزنید و آن را به دو نیم تقسیم کنید.
  • مرحله دهم: یک لایه خامه در وسط کیک بکشید، سس کاراملی، موز و گردو را روی این لایه بریزید و بعد لایه دوم را قرار دهید. لایه دیگری خامه روی کیک بکشید و آن را با موز و گردو تزیین کرده و نوش جان کنید.

در کنار دستور فوق اگر به طرز تهیه انواع بیسکوییت علاقه دارید، می‌توانید به وبلاگ اسنپ فود مراجعه کنید.

طرز تهیه کیک موزی با قابلمه

اگر قصد دارید تا طرز تهیه کیک موزی برای ۴ نفر را بدون فر امتحان کنید، به یک قابلمه نیاز دارید:طرز تهیه کیک موزی با قابلمه

  • مرحله اول: برای تهیه کیک موزی در قابلمه ابتدا قابلمه را چرب کنید و روی شعله‌پخش‌کن با حرارت ملایم قرار دهید تا گرم شود.
  • مرحله دوم: پس از آماده کردن مایه کیک مطابق مراحل بخش قبل، کمی از مایه را داخل قابلمه بریزید، روی آن گردو بپاشید و سپس باقی مایه کیک را اضافه کنید.
  • مرحله سوم: قابلمه را روی شعله‌پخش‌کن بگذارید و یک ساعت و نیم منتظر بمانید تا کیک پخته شود.
  • مرحله چهارم: مانند روش بالا در مدتی که کیک پخته می‌شود، خامه را آماده کنید.
  • مرحله پنجم: پس از پخته شدن کیک، آن را از روی حرارت بردارید و بعد از خنک شدن، از قابلمه خارج کنید. در نهایت مشابه دستور بالا کیک را خامه بزنید و تزیین کنید.

طرز تهیه کاپ کیک موزی

کاپ کیک موزی را می‌توان یکی از دیگر انواع کیک موزی دانست که برای مهمانی‌ها نیز انتخاب مناسبی است؛ چراکه به صورت کوچک و تک نفره درست می‌شود.

کاپ کیک موزی

تعداد نفرات ۵ نفر
زمان آماده‌سازی دقیقه
زمان پخت ۲۰ دقیقه
میزان سختی ۳۰ متوسط

طرز تهیه کاپ کیک موزی

مواد اولیه کاپ کیک موزی

در اولین گام از طرز تهیه کاپ کیک موزی خوشمزه، مواد اولیه زیر را آماده کنید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
آرد یک و نیم پیمانه
بیکینگ پودر ۲ قاشق چایخوری
تخم مرغ ۳ عدد
شکر ۱ پیمانه
روغن مایع نصف پیمانه
ماست پرچرب نصف پیمانه
موز نگینی خرد شده ۲ عدد
وانیل نصف قاشق چایخوری

دستور تهیه کاپ کیک موزی

در ادامه روش درست کردن کاپ کیک موزی را به صورت مرحله به مرحله دنبال کنید:

  • مرحله اول: تخم مرغ را داخل یک ظرف بشکنید و با همزن برقی هم بزنید. در ادامه شکر را اضافه کرده و به هم زدن آن‌ها با همزن برقی ادامه دهید تا تخم مرغ حجیم و کش‌دار شود.
  • مرحله دوم: وانیل و پس از آن ماست را به دیگر مواد بیفزایید و پس از اضافه کردن هر یک، مواد را مجددا هم بزنید.
  • مرحله سوم: روغن مایع را نیز اضافه کنید و این‌بار مواد را تنها در حد مخلوط شدن، هم بزنید.
  • مرحله چهارم: آرد و بیکینگ پودر را ۲ تا ۳ مرتبه الک کنید و آرام آرام داخل مواد کیک بریزید. مواد را با دور تند همزن برقی، هم بزنید تا خمیر یک‌دستی حاصل شود.
  • مرحله پنجم: برای درست کردن این کاپ کیک می‌توانید از قالب‌های مافین یا کپسول‌های کاپ کیک استفاده کنید. سپس کف قالب را با کاغذ روغنی بپوشانید تا آماده شود.
  • مرحله ششم: کف هر قالب، به اندازه یک قاشق غذاخوری از مایه کیک بریزید و موز نگینی شده را اضافه کنید. تکه‌های موز باید در تمام قسمت‌های قالب پخش شود. سپس به اندازه دو سوم حجم هر قالب را با خمیر کاپ کیک پر کنید.
  • مرحله هفتم: حالا کاپ کیک را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۷۰ درجه سانتی‌گراد بپزید.
  • مرحله هشتم: در نهایت کاپ کیک‌ها را از فر خارج کرده و پیش از سرو، اجازه دهید تا سرد شوند.

طرز تهیه کیک موزی شکلاتی

ترکیب طعم شکلات و موز در تهیه دسرها و میان وعده‌های مختلف همچون اسموتی موز و شکلات استفاده شده و طعم جذابی دارد. کیک موزی شکلاتی نیز از آن طعم‌های محبوبی است که اغلب افراد به آن علاقه‌مند هستند. در ادامه این بخش با طرز تهیه کیک موزی شکلاتی آشنا می‌شوید.

کیک موزی شکلاتی

تعداد نفرات ۶ نفر
زمان آماده‌سازی ۳۵ دقیقه
زمان پخت ۵۰ دقیقه
میزان سختی متوسط

طرز تهیه کیک موزی شکلاتی

مواد اولیه کیک موزی شکلاتی

در جدول زیر، مواد اولیه لازم برای طرز تهیه کیک موزی با شکلات معرفی شده است:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
آرد سفید ۲ پیمانه
شکر ۱ پیمانه
موز ۳ عدد
تخم مرغ ۴ عدد
روغن مایع یا کره ذوب شده سه چهارم پیمانه
شیر سه چهارم پیمانه
وانیل ۱ قاشق چایخوری
بیکینگ پودر ۱ قاشق چایخوری
پودر کاکائو ۲ قاشق غذاخوری
شکلات آب شده (برای تزیین) به مقدار دلخواه

دستور تهیه کیک شکلاتی موزی

مطابق مراحل زیر پیش بروید و این کیک موزی شکلاتی خوشمزه را آماده کنید:

  • مرحله اول: تخم مرغ را در کاسه بشکنید و با همزن برقی هم بزنید تا کرمی رنگ شود. در ادامه شکر را نیز اضافه کرده و به هم زدن مواد ادامه دهید تا حجم تخم مرغ زیاد شود.
  • مرحله دوم: موز را با چنگال له کنید تا به حالت پوره در آید و سپس پوره موز را به همراه شیر، به تخم مرغ اضافه کنید. همزن را روشن کرده و مجددا مواد کیک را مخلوط کنید.
  • مرحله سوم: روغن را نیز داخل ظرف مواد بریزید و هم بزنید تا به بافت یک‌دستی از تمامی مواد برسید.
  • مرحله چهارم: آرد، پودر کاکائو، وانیل و بیکینگ پودر را در یک ظرف الک کرده و کم کم به دیگر مواد بیفزایید. حالا مواد کیک را به خوبی هم بزنید تا خمیر آماده پخت شود.
  • مرحله پنجم: در این مرحله از طرز تهیه کیک موزی شکلاتی، کف قالب کیک را چرب کنید یا با کاغذ روغنی بپوشانید.
  • مرحله ششم: کیک را داخل قالب بریزید و به مدت ۵۰ دقیقه در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد قرار دهید تا بپزد.
  • مرحله هفتم: در انتها، پخت کیک را با خلال دندان بررسی کنید و در صورت آماده شدن، آن را از قالب بیرون بیاورید و با شکلات آب شده کنید.

نکات مهم در طرز تهیه کیک موزی

برای داشتن یک کیک خوش عطر و خوشمزه موزی با روش‌های گوناگون، نکات زیر را مدنظر قرار دهید:

  • موزهایی که در طرز تهیه کیک موزی استفاده می‌کنید، مشابه ویدئو طرز تهیه شیک موز باید کاملا رسیده و سالم باشند.
  • با توجه به تفاوت انواع فر از نظر میزان حرارت و دیگر ویژگی‌ها، زمان پخت هر نوع کیک موزی، به صورت حدودی معرفی شده است؛ در واقع بررسی پخت کیک با خلال دندان اهمیت زیادی دارد.
نکات مهم در طرز تهیه کیک موزی
  • مغزهایی مانند گردو و پسته را بیش از حد خرد نکنید، چراکه باید بافت آن‌ها در هنگام خوردن کیک، زیر دندان احساس شود.
  • دقت داشته باشید که در طرز تهیه کیک موزی با روش‌های مختلف، کیک بیش از حد داخل فر باقی نماند، چراکه بافت نرم خود را از دست داده و می‌سوزد.

روش نگهداری انواع کیک موزی

حال که طرز تهیه کیک موزی با چند روش را می‌دانید، اکنون این سوال پیش می‌آید که کیک موزی را چگونه نگهداری کنیم؟ پس از خنک شدن کیک، آن را داخل یک ظرف درب‌دار قرار دهید و درب ظرف را به خوبی ببندید. سپس ظرف را در یخچال بگذارید تا کیک به مدت ۴ روز سالم بماند. دقت داشته باشید که در کیک موزی خامه‌ای، میزان ماندگاری کیک با دلیل استفاده از خامه، کمتر بوده و باید آن را در فاصله حداکثر ۳ روز مصرف کرد.

جلوگیری از خراب شدن کیک موزی

برای جلوگیری از خراب شدن این کیک، دقت داشته باشید که کیک موزی بیرون از یخچال نماند. همچنین درب ظرف نگهداری از کیک باید به خوبی بسته شود، چراکه بافت کیک موزی در معرض هوای آزاد خشک و خراب می‌شود. ظرف نگهداری از کیک نیز باید کامل خشک و تمیز باشد.

خواص موز

موز سرشار از پتاسیم، کلسیم، منیزیم و سایر مواد معدنی و ویتامین‌هایی همچون ویتامین A و B4 است که برای سلامتی بسیار مفید هستند. از این رو، مصرف روزانه موز به صورت یک کیک خوشمزه نه‌تنها شما را سر حال می‌آورد، بلکه سلامت بدن را نیز تضمین می‌کند. از خواص موز می‌توان به کنترل فشار خون، تقویت چشم‌ها، پیشگیری از ابتلا به سرطان و تنظیم فعالیت دستگاه گوارش اشاره کرد. همچنین این میوه استخوان‌ها و دندان‌ها را تقویت کرده و برای رشد کودکان نیز سودمند است.

کیک موزی ، دسری جذاب و خوشمزه برای مهمانی و دورهمی‌ها

در این مقاله دستور آماده کردن انواع کیک موزی را آموزش دادیم. شما می‌توانید با استفاده از این روش‌ها، انواع کیک موز را در خانه تهیه کنید و از طعم آن‌ها لذت ببرید. همچنین می‌توانید به‌راحتی و با استفاده از سرویس سفارش انلاین شیرینی ، کیک و شیرینی موردعلاقه خود را سفارش دهید و در محل آدرس تحویل بگیرید.

راستی، شما معمولا کیک موزی را با چه روشی تهیه می‌کنید و کدام طعم آن را بیشتر می‌پسندید؟ لطفا نظرات و تجربیات خود را با ما و دیگر کاربران اسنپ فود به بحث و اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

چه روش‌هایی برای درست کردن کیک موزی وجود دارد؟

از روش‌های تهیه این کیک می‌توان به طرز تهیه کیک موزی با شیر، کیک موزی با ماست، کیک با خامه، کاپ کیک موزی و کیک موزی شکلاتی اشاره کرد.

طرز تهیه کیک موزی بدون فر چگونه است؟

برای درست کردن کیک موزی بدون فر، قابلمه را روی شعله‌پخش‌کن قرار دهید تا گرم شود. سپس مایه کیک را داخل قابلمه بریزید و یک ساعت و نیم روی شعله ملایم بگذارید تا کیک پخته شود.

چگونه از کامل شدن پخت کیک مطمئن شویم؟

یک خلال دندان داخل بافت کیک فرو کنید؛ اگر کیک به خلال دندان نچسبید، یعنی پخت آن کاملا شده است. اگر کیک به خلال دندان چسبید، آن را مجددا داخل فر بگذارید.

نظرات کاربران