بدونشک شما هم در بیشتر مراسمها و مناسبتها ظرفهای نذری عدس پلو گرفتهاید، ولی عدس پلوی نذریها با نوع ساده خانگی فرق دارد چرا که به روش رستورانها پخت میشود. بنابراین اگر مزه عدس پلوی نذری ها هنوز زیر دندانتان است و قصد درست کردن آن را دارید، باید مرحله به مرحله طبق طرز تهیه عدس پلو مجلسی اقدامات لازم را انجام دهید.
مواد اولیه و مراحل طرز تهیه عدس پلو مجلسی
پیش از این نیز گفتیم عدس پلو مجلسی با عدس پلوهای خانگی که شما در منزل خود درست میکنید و طرفداران زیادی ندارد، متفاوت خواهد بود. به عبارت دیگر طرز تهیه عدس پلو خانگی با نوع مجلسی یا رستورانی تفاوتهای زیادی دارد که نمیتوان آن ها را نادیده گرفت. پختن عدس پلو شاید ساده به نظر برسد و فکر کنید این غذایی با برنج و گوشت چرخکرده است و طرز تهیه سختی ندارد، ولی اینطور نیست، بلکه تهیه عدس پلو قوانین و ضوابط خاص و مشخصی دارد. اگر به دنبال پخت این غذا آن هم به شکل مجلسی هستید باید طبق این مراحل پیش بروید.
برنج | 3 پیمانه |
عدس | 2 پیمانه |
گوشت چرخ کرده | 250 گرم |
پیاز | 2 عدد متوسط |
کشمش | 4 قاشق غذاخوری |
خلال پسته | نصف فنجان |
خرما | 8 عدد |
زعفران دم کرده | به اندازه کافی |
دارچین | به میزان کافی |
کره یا روغن | به مقدار کافی |
نمک | به میزان دلخواه |
فلفل سیاه | به میزان دلخواه |
زردچوبه | به اندازه کافی |
7 مرحله اول تهیه عدس پلو

طرز تهیه عدس پلو مجلسی به 2 بخش تقسیم میشود که بخش اول سادهتر از بخش دوم است. در بخش اول شما در واقع تنها مواد را آماده میکنید و برنج عدس پلو خود را بعد بر روی اجاق قرار میدهید. در نهایت منتظر دم کشیدن آن میمانید. طی 35 الی 45 دقیقهای که برنج دم میکشد شما میتوانید مواد لازم برای مرحله دوم را آماده کنید.
- مرحله اول: برنج خود را برای مدتی خیس کنید.
- مرحله دوم: از آنجایی که عدس نیز جزء حبوبات است و باعث نفخ معده میشود، بهتر است عدسها را چند ساعتی خیس کنید تا نفخ آن از بین برود.
- مرحله سوم: عدسها را به مدت 30 الی 45 دقیقه به همراه آب بر روی اجاق قرار دهید تا نرم و پخته شوند. له شدن بیش از حد عدسها باعث از هم پاشیدن آنها میشود و ظاهر عدس پلو مجلسی شما را خراب میکند.
- مرحله چهارم: برنج را به همراه آب بر روی اجاق قرار دهید.
- مرحله پنجم: نمک و روغن یا کره را به برنج در حال پختن اضافه کنید. در ادامه عدسهای پخته شده را به قابلمه برنج خود اضافه کنید، البته باید آب عدس را دور بریزید زیرا اضافه کردن آب عدس به قابلمه برنج باعث بد رنگ شدن برنج میشود.
- مرحله ششم: منتظر بمانید تا آب قابلمه به طور کامل خشک شود.
- مرحله هفتم: دم کنی خود را بر روی قابلمه قرار دهید و اجازه دهید برنج به مدت 40 الی 50 دقیقه دم بکشد.
8 مرحله دوم تهیه عدس پلو
در این مرحله برنج شما آماده شده و دم کشیده است و شما با گوشت، کشمش، پیاز، و سایر مواد اولیه سروکار خواهید داشت. این 8 مرحله از مراحل قبلی دشوارتر هستند و نیاز به دقت بیشتری دارند. در نهایت بعد از اینکه برنج خود را با مواد تفت داده شده ترکیب میکنید، عدس پلوی مجلسی خود را میل خواهید کرد.
- مرحله هشتم: نوبت به تفت دادن و سرخ کردن پیازها در روغن یا کره میرسد.
- مرحله نهم: گوشت چرخ کرده را به همراه نمک،دارچین، فلفل، و زردچوبه به ماهیتابه پیازهای سرخشده اضافه کنید.
- مرحله دهم: در ماهیتابه را ببندید تا گوشت با مواد دیگر ترکیب و آب آن نیز خشک شود. در نهایت میتوانید نمک و زعفران دم کرده را به مواد آماده خود اضافه کنید.
- مرحله یازدهم: کشمشها را به مدت 20 دقیقه خیس کنید.
- مرحله دوازدهم: در این مرحله باید کشمشها را به مواد ترکیبی خود در ماهیتابه اضافه کنید.
- مرحله سیزدهم: اکنون نوبت به اضافه کردن خلال پسته میرسد و باید مواد را به خوبی با هم تفت دهید تا سرخ و ترکیب شوند.
- مرحله چهاردهم: در آخر میتوانید برنج آمادهشده را با این مواد عدس پلو ترکیب کنید. البته میتوان مواد عدس پلو را کنار غذا نیز میل کرد.
- مرحله پانزدهم: برای تزیین بهتر این غذا میتوانید از خرما و خلال پسته استفاده کنید. ناگفته نماند طبع عدس پلو سرد است و خوردن خرما در کنار این غذا بسیار مفید خواهد بود.
طرز تهیه کشمش پلو برای 2 نفر

در نظر داشته باشید طرز تهیه عدس پلو با کشمش و طرز تهیه کشمش پلو با هم فرق دارند ولی تا حدودی شبیه به یکدیگر خواهند بود. کشمش پلو را هم میتوان با گوشت چرخ کرده و هم میتوان با سینه مرغ درست کرد که مرغ جزء مواد اولیه رایج این غذای لذیذ و سنتی به حساب میآید.
پیاز | 1 عدد بزرگ |
سینه مرغ | 100 گرم |
برنج | یک و نیم پیمانه |
کشمش | یک دوم پیمانه |
لپه | یک دوم پیمانه |
نمک | به میزان دلخواه |
فلفل سیاه | به میزان دلخواه |
فلفل قرمز | به میزان دلخواه |
زعفران دم کرده | 2 قاشق غذا خوری |
دارچین | به مقدار کافی |
زیره | به مقدار کافی |
زردچوبه | به مقدار کافی |
پاپریکا | به میزان کافی |
پودر تخم گشنیز | به میزان کافی |
مراحل تهیه کشمش پلو

در نظر داشته باشید این روش تهیه کشمش پلو برای 2 نفر است و در صورت افزایش تعداد نفرات باید در انتخاب ظروف خود دقت زیادی به خرج دهید و مواد اولیه بیشتری تهیه کنید.
- مرحله اول: پیازها را نگینی خرد کنید و در ماهیتابهای به همراه نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، زردچوبه، پاپریکا، و پودر تخم گشنیز تفت دهید.
- مرحله دوم: سینه مرغ را به مواد ماهیتابه خود اضافه کنید و منتظر سرخ شدن آن بمانید.
- مرحله سوم: این مواد را قابلمه قرار دهید و اجازه دهید سینه مرغ به مدت 1 ساعت بر روی اجاق باقی بماند.
- مرحله چهارم: لپهها را بشورید و به همراه آب بر روی حرارت قرار دهید تا پخته شوند. برای نیم پز شدن لپهها باید 30 الی 45 دقیقه منتظر بمانید.
- مرحله پنجم: کشمش را شسته و آن را بر روی حرارت قرار دهید تا حسابی سرخ شود. البته در حد تفت دادن کافی است زیرا کشمش خیلی سریع میسوزد و تلخ میشود.
- مرحله ششم: قابلمه آب را بر روی حرارت قرار دهید تا آب جوش بیاید و برنج خود را درون این قابلمه بریزید. در نهایت بعد از نرم شدن برنج میتوانید آن را آبکش کنید.
- مرحله هفتم: سینه مرغ پخته شده را ریش ریش کنید و بر روی ماهیتابه قرار دهید.
- مرحله هشتم: در ادامه لپهها را تفت دهید و سپس سینه مرغ را به همراه زعفران دم کرده به ماهیتابه خود اضافه کنید. در این بخش باید تمام مواد را با هم ترکیب کنید.
- مرحله نهم: در قابلمهای مناسب لایهای برنج بریزید و سپس لایهای از مواد خود اضافه را کنید. به صورت لایه لایه قابلمه را پر کنید.
- مرحله دهم: پودر زیره و دارچین را بر روی لایه انتهایی غذای خود بریزید و آن را دم کنید.
- مرحله یازدهم: بعد از 45 دقیقه کشمش پلو شما آماده میشود و میتوانید برای تزیین آن از مقداری کشمش نیز استفاده کنید.
سفارش آنلاین عدس پلو مجلسی

همانطور که با طرز تهیه این غذا آشنا شدید، فهمیدید که پخت این غذا زمانبر است و نیاز به دقت و حوصله دارد. البته میتوانید عدس پلویی ساده و بدون هیچ یک از این نکات را طی مدتی کوتاه درست کنید ولی اگر به فکر عدس پلو مجلسی هستید باید طبق طرز تهیه عدس پلو مجلسی برای آن وقت بگذارید.
در صورتی که وقت و حوصله کافی برای پخت این غذای لذیذ را ندارید، میتوانید به صورت آنلاین و از طریق اسنپ فود عدس پلویی باب دلتان را از محبوبترین یا بهترین رستوران مورد نظر خود انتخاب و خریداری کنید. در این صورت شما میتوانید بدون معطلی یکی از بهترین و خوشمزهترین غذاهای عمرتان را در منزل خود میل کنید.
نظرات کاربران