لوبیا پلو یکی از غذاهای خوشمزه و اصیل ایرانی است که توانسته خود را در روتین غذای بسیاری از خانوادههای ایرانی جای دهد. یکی از اجزای اصلی این غذای خوشمزه گوشت است که به صورت تکهای، چرخ کرده یا قلقلی در این غذا مورد استفاده قرار میگیرد. شما میتوانید با افزودن ادویههای مختلف عطر و بو این غذا را بیشتر کنید و به دلخواه در انتهای پخت کمی گلبرگ گل محمدی روی لوبیا پلو بریزید. در ادامه همراه ما باشید تا طرز تهیه لوبیا پلو خوشمزه و ایرانی را به همراه نکات پخت آن به شما آموزش دهیم.
لوبیا پلو | |
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آماده سازی | 30 دقیقه |
زمان پخت غذا | 45 دقیقه |
میزان سختی | متوسط |
لوبیا پلو با گوشت چرخ کرده
دستور پخت لوبیا پلو، آن قدرها پیچیده نیست، اما به کار بردن درست ادویهها و تناسب مواد اولیه با هم، سبب خواهد شد که طعم غذای شما عالی شده و متفاوت از هر لوبیا پلو دیگری باشد. بنابراین، سعی کنید از ادویهها و مواد اولیه به اندازه مناسب و به شکل گفته شده استفاده کنید تا عطر لوبیا پلو خانهتان را پر کند.
مواد لازم برای تهیه لوبیا پلو
برای درست کردن لوبیا پلو با گوشت چرخ کرده به مواد زیر نیاز خواهید داشت. بدیهی است که اگر بخواهید میزان لوبیا پلو را افزایش دهید، باید این مواد را با لحاظ همین تناسب، بیشتر کنید.
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
پیاز | 1 عدد |
سیر | 2 حبه |
برنج | 4 پیمانه |
لوبیا سبز | 3 پیمانه |
گوجه فرنگی | 2 عدد |
گوشت چرخ کرده | 400 گرم |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
روغن مایع | به مقدار کافی |
نمک | به مقدار کافی |
فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه | به مقدار کافی |
ادویه کاری | به مقدار کافی |
دارچین | به مقدار کافی |
بسته به این که بخواهید لوبیا پلو شما پرادویه بوده یا کاملا طعمی ملایم داشته باشد، باید میزان استفاده از ادویهها را مطابق با آن تنظیم کنید.
طرز تهیه لوبیا پلو با گوشت چرخ کرده
به مواد لازم برای تهیه لوبیا پلو با گوشت چرخ شده اشاره کردیم و حال نوبت به دستور پخت آن میرسد:
- مرحله اول: پیاز را شسته و پوست بگیرید. سپس آن را به صورت نگینی و ریز خرد کنید. گوجه فرنگیها را نیز بشویید و ریز خرد کنید. سیر را هم پوست گرفته و مانند پیاز روی تخته نگینی خرد کنید.
- مرحله دوم: در داخل تابهای کمی روغن ریخته و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید. سپس پیاز نگینی خرد شده را به آن بیفزایید و خوب تفت دهید. وقتی پیاز سبک شد، سیر خرد شده را اضافه کنید و هم بزنید. حالا کمی زردچوبه به پیاز و سیر در حال تفت خوردن اضافه کنید تا رنگ آنها طلایی شده و طعم بهتری نیز به خود بگیرند.
- مرحله سوم: در ادامه نیز گوشت چرخ کرده را به تابه اضافه کنید و با سیر و پیاز خوب مخلوط کنید.
- مرحله چهارم: پس از اینکه گوشت چرخ کرده کمی پخته شد، زردچوبه، فلفل سیاه و ادویه کاری را به آن بیفزایید و هم بزنید تا رنگ گوشت کاملا تغییر کند.
- مرحله پنجم: لوبیاها را شسته و در آبکشی قرار دهید تا آب اضافه آن خارج شود. لوبیاها را روی تخته خرد کنید و کنار بگذارید. در این مرحله گوجه فرنگیهای خرد شده را به گوشت اضافه کنید و خوب مواد را زیر و رو کنید و تفت دهید تا آب گوشت و گوجه کاملا تبخیر شود.
- مرحله ششم: لوبیاهای خرد شده را به مواد گوشت اضافه کنید و خوب هم بزنید. پس از مدتی رب گوجه فرنگی، پودر دارچین و نمک را به مواد قابلمه بیفزایید و تفت دهید تا لوبیاها کمی نرم شوند. پس از اینکه مواد را خوب تفت دادید، تابه را از روی حرارت بردارید تا خنک شود.
- مرحله هفتم: برنج از قبل خیس کرده را در قابلمهای متوسط به همراه کمی نمک و روغن مایع بریزید. درب قابلمه را بگذارید و شعله را زیاد کنید تا آب سریع به جوش بیاید. صبر کنید تا برنج کمی نرم شود، در حدی که زیر دندان کمی سفت باشد، آن وقت زمان آبکش کردن آن است.
- مرحله هشتم: برنج را آبکش کنید و در کف قابلمه روغن بریزید. اگر تمایل داشتید، از سیب زمینی یا نان برای ته دیگ استفاده کنید و آن را کف قابلمه روی روغن قرار دهید.
- مرحله نهم: کمی از برنج داخل قابلمه ریخته و روی آن مقداری از مخلوط گوشت و لوبیا بریزید. مجددا یک لایه برنج بریزید و روی آن مواد لوبیا اضافه کنید و همین ترتیب را ادامه دهید تا مواد لوبیا تمام شود. درب قابلمه را به کمک یک دم کنی پوشانده و آن را روی قابلمه قرار دهید.
- مرحله دهم: به مرحله آخر از طرز تهیه لوبیا پلو رسیدیم. ابتدا برای ۳ الی ۵ دقیقه با حرارت متوسط رو به بالا اجازه دهید تا پلو بخار کند. سپس حرارت را کم کنید تا خوب لوبیا پلو دم بکشد. در مرحله پایانی که غذا آماده شد، لوبیا پلو را خوب زیر و رو کنید و کمی روغن به پلو بزنید و مخلوط کنید. سپس آن را در ظرف مدنظر خود بکشید و نوش جان کنید.
نکته 1: اضافه کردن کمی دارچین یا گلپر در انتها و پس از سرو روی این غذا، باعث خواهد شد تا طعم به مراتب جذابتری به خود بگیرد.
نکته 2: ته دیگ لوبیا پلو نیز از دسته ته دیگهای بسیار خوشمزه است که با مزه گرفتن از این غذا، هم رنگ و لعاب جذابی خواهد داشت و هم طعم ترد فوق العادهای پیدا میکند. از این روی توصیه میکنیم که حتما طبق روال معمول ته دیگ گذاشتن، برای دم کردن این غذا نیز ته دیگ بگذارید.
لوبیا پلو مجلسی
شیرازیها لوبیا پلو را با طعمی عالی و تزئینات مجلسی تهیه میکنند و لوبیا پلو شیرازی شهرت زیادی دارد. لوبیا پلو مجلسی همان لوبیا پلو با گوشت است که برای درست کردنش به مواد زیر احتیاج دارید و باید مراحل زیر را پیش ببرید.
مواد لازم برای لوبیا پلو مجلسی
مواد لازم برای این لوبیا پلو به شرح زیر است:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
برنج | 4 پیمانه |
گوشت گوسفندی | 400 گرم |
پیاز نگینی خرد شده | 1 عدد |
لوبیا سبز خرد شده | 500 گرم |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
زردچوبه | 1 قاشق مرباخوری |
دارچین | 1 قاشق مرباخوری |
پودر کاری | 1 قاشق مرباخوری |
پودر زعفران | 1 قاشق چای خوری |
فلفل سیاه | 1 قاشق چای خوری |
نمک | 1 قاشق چای خوری |
روغن یا کره حیوانی | به مقدار کافی |
دستور پخت لوبیا پلو مجلسی
اگر دوست دارید تا لوبیا پلو را به شکل مجلسی تهیه کنید، مراحل زیر را همراه با ما انجام دهید. طرز تهیه لوبیا پلو مجلسی، تفاوت زیادی با مراحل تهیه مدل معمولی آن را ندارد.
- مرحله اول: پیازها را شسته و به صورت نگینی و خیلی ریز خرد کنید. آنها را داخل قابلمه یا تابه کاملا گود بریزید و به همراه روغن تفت دهید. دقت داشته باشید که پیازها را به موقع هم بزنید تا ته نگرفته و نسوزد. پس از کمی تفت خوردن پیاز، مقداری زردچوبه به آن بزنید تا هم رنگ پیازهای خرد شده طلایی شود و هم این که طعم بهتری بگیرند.
- مرحله دوم: پس از اینکه پیاز سبک شد، گوشت گوسفندی که ریز خرد کردهاید را به آن بیفزایید و آنقدر تفت دهید تا رنگ گوشت عوض شود.
- مرحله سوم: بعد از اینکه پیازها آب انداخت، زردچوبه را به گوشت اضافه کنید و تفت دهید تا پیازها سرخ شوند. گوجه فرنگی را به همراه پودر کاری و نصف دارچین به مواد گوشت اضافه کنید و هم بزنید.
- مرحله چهارم: مقداری آب به مواد گوشت اضافه کنید و اجازه دهید تا گوشت کاملا بپزد.
- مرحله پنجم: در فاصلهای که گوشت پخته میشود، لوبیاها را در ظرفی دیگر با کمی روغن تفت دهید تا سرخ شوند.
- مرحله ششم: بعد از اینکه آب گوشت به جوش آمد، لوبیاها را به آن اضافه کنید و حرارت گوشت را کم کنید تا مواد به آرامی کنار هم بپزند و آب آن تبخیر شود.
- مرحله هفتم: در 10 دقیقه آخر پخت، نمک و نصف پودر زعفران را هم داخل مواد لوبیا پلو بریزید و هم بزنید. زمانی که گوشت کاملا پخت و آب آن تبخیر شد، آن را از روی حرارت بردارید تا کمی سردتر شود.
- مرحله هشتم: در این فاصله برنجی را که از قبل شسته و خیس کردهاید را آبکش کنید. سعی کنید برنج را زندهتر بردارید تا هنگام اضافه شدن با مواد خمیر نشود.
نکته: برای تشخیص زنده بودن برنج، کافی است که یک یا چند دانه برنج را برداشته و از وسط به کمک ناخن خود فشار دهید. اگر برنج به راحتی خرد نشده و مغز آن هنوز سفتی اندکی دارد، برنج زنده است. با عبور از این مرحله و نرم شدن کامل برنج، غذای شما شفته خواهد شد. برای این غذا و غذاهایی چون دمپختک، عدس پلو و مانند آنها، باید به همین شکل برنج را زنده آبکش کنید.
- مرحله نهم: ته قابلمهای که میخواهید لوبیا پلو را در آن دم کنید، مقداری روغن و زعفران دم کرده بریزید و با ته دیگ سیب زمینی یا نان، کف قابلمه را بپوشانید.
- مرحله دهم: مقداری از برنج را با کف گیر داخل قابلمه ریخته و بعد یک لایه از مواد لوبیا را روی آن بریزید. این کار را تا زمانی که مواد لوبیا تمام شود، ادامه دهید.
- مرحله یازدهم: در آخر هم چند سوراخ با ته قاشق داخل برنج ایجاد کنید تا بخار به راحتی به بالای برنج کشیده شود.
- مرحله دوازدهم: درب قابلمه را با دم کنی پوشانده و روی قابلمه قرار دهید و اجازه دهید تا 45 دقیقه دم بکشد.
- مرحله سیزدهم: بعد از اینکه برنج پخت، میتوانید مقداری کره ذوب شده و یا روغن حیوانی داغ شده روی آن بگذارید.
طرز تهیه لوبیا پلو با مرغ
البته برخی افراد مایل هستند به جای استفاده از گوشت، لوبیا پلو با مرغ را به عنوان یک غذای مجلسی آماده کنند. در این صورت به جای گوشت، باید از تکههای بزرگ مرغ در تهیه این غذا استفاده شود. به این شکل که ران یا سینه مرغ پخته شده، به همراه مقداری رب و ادویههای معطر در روغن سرخ شده و پس از دم کردن لوبیا پلو ساده، به همراه آن سرو شود. معمولا این غذا به دلیل تکههای بزرگ سینه و ران مرغ سرخ شده، به لحاظ ظاهری لاکچریتر بوده و در مهمانیها سفره را رونق میبخشد.
لوبیا پلو با اسنپ فود سریع تر حاضر میشه …
اگر به لوبیا پلو علاقه مند هستید، در فصل بهار لوبیا سبزهای جوان را آماده و فریز کنید و از آنها برای تهیه لوبیا پلو استفاده کنید. در این مقاله طرز تهیه لوبیا پلو با گوشت گوسفندی و گوشت چرخ کرده را به شما آموزش دادیم. اگر هوس لوبیا پلو کردهاید و زمان و امکان پخت آن را ندارید، این غذای خوشمزه را از اسنپ فود سفارش دهید. اسنپ فود پلتفرمی برای سفارش آنلاین غذا است که تلاش میکند غذای مدنظر شما را در کمترین زمان ممکن به دستتان برساند.
نظرات کاربران