طرز تهیه ماکارونی به شیوه‌ای که همه می پسندند

طرز تهیه ماکارونی
به این مقاله امتیاز دهید

بدون شک ماکارونی، این غذای لذیذ ایتالیایی، یکی از محبوب‌ترین و پرطرفدارترین غذاهایی است که در سرتاسر جهان طبخ می‌شود. به گونه‌ای که کمتر کسی پیدا می‌شود که با طرز تهیه ماکارونی آشنایی نداشته نباشد. همچنین اگر غذایی وجود داشته باشد که همه بچه‌ها آن را دوست داشته باشند، آن غذا قطعا ماکارونی است. البته نه فقط بچه‌ها، بلکه افراد در هر گروه سنی از خوردن آن لذت می‌برند. این غذای سالم، مقوی، دلپذیر و فوق‌العاده، برای کسانی که وقت کافی ندارند بهترین انتخاب‌ بوده و حتی می‌توان آن را در مهمانی‌ها سرو نمود. همچنین ماکارونی آنقدر مواد مغذی در خود دارد که برای ورزشکاران و کودکان مفید بوده و مدت طولانی آنها را سیر نگه می‌دارد.

طرز تهیه ماکارونی
تعداد نفرات 6 نفر
زمان آماده سازی 10 دقیقه
زمان پخت غذا 30 تا 60 دقیقه
میزان سختی کم

ماکارونی خوشمزه

می‌دانیم ماکارونی از نظر شکل و برند تولید‌کننده بسیار متنوع است. برای مثال از ماکارونی آشیانه‌ای و صدفی و پنه گرفته تا ماکارونی رشته‌ای و مته‌ای، از برند ماکارونی مانا گرفته تا زر ماکارون و تک ماکارون. علاوه‌برآن در سس ماکارونی نیز طیف وسیعی از مواد، با سلیقه‌های گوناگون با هم ترکیب می‌شوند. رسپی و طرز تهیه ماکارونی به انگلیسی، کره‌ای، ایرانی و دیگر کشورها نیز با هم تفاوت دارد. از نحوه تزیین و گارنیش ماکارونی که دیگر برایتان نگویم که هر روز یک مدل را می‌بینیم. این بدان معناست که شما هم می‌توانید انواعی از مواد مختلف را به ماکارونی اضافه کنید تا عطر و طعم جدیدی خلق کرده و رسپی خود را داشته باشید. بدین منظور به سراغ رسپی جدیدی از ماکارونی می‌رویم. مواد لازم جهت تهیه این ماکارونی برای 6 نفر به قرار زیر می‌باشد:

طرز تهیه ماکارونی خوشمزه
مواد لازم مقدار مورد نیاز
ماکارونی 750 گرم
گوشت چرخ‌کرده 450 گرم
پیاز 3 عدد متوسط
سیب‌زمینی 1 عدد بزرگ
فلفل دلمه‌ای (سبز و قرمز) از هر کدام 1 عدد
قارچ 200 گرم
رب گوجه فرنگی 4 قاشق غذاخوری
سیر 1 حبه
نخود فرنگی یک و نیم پیمانه
ریحان سبز، کنجد به مقدار دلخواه
روغن، نمک، فلفل سیاه، دارچین، آویشن، پاپریکا، زردچوبه به میزان لازم

مراحل گام به گام طرز تهیه ماکارونی

در بخش زیر مراحل تهیه ماکارونی را بصورت ساده و با جزئیات برای شما شرح داده‌ایم، همراه ما باشید.

  • مرحله اول: ابتدا پیازها را بصورت خلالی و نازک خرد کرده و در تابه‌ای با مقدار کافی روغن تفت دهید. وقتی پیاز سبک و نرم شد، مقداری زردچوبه به آن اضافه نمایید تا طلایی رنگ شود. سپس گوشت چرخ‌کرده را نیز به پیازها اضافه کرده و با هم تفت دهید. (برای طرز تهیه ماکارونی با سویا می‌توانید به جای گوشت از سویا استفاده نمایید.)
  • مرحله دوم: فلفل دلمه‌ای را بصورت مکعبی و ریز خرد کنید. سپس وقتی گوشت تغییر رنگ داد، آن را به مواد داخل تابه اضافه نمایید.
  • مرحله سوم: قارچ‌ها را شسته، بصورت ورقه‌ای اسلایس کرده و بگذارید تا کاملا خشک شوند. سپس قارچ را به همراه 1 حبه سیر رنده شده به مواد قبلی بیفزایید.
  • مرحله چهارم: اکنون زمان اضافه کردن چاشنی همه‌فن‌حریف غذاها، یعنی رب گوجه فرنگی است. رب را در ظرف دیگری با مقدار کمی روغن برای 2 الی 3 دقیقه تفت دهید تا خامی آن گرفته شده و رنگ آن تغییر کند. سپس اندکی آب جوش، نمک، زردچوبه، فلفل سیاه، پاپریکا و آویشن را با آن مخلوط کرده و هم بزنید. (نباید رب را به غلظت برسانید. با میزانی رقت آن را به مواد داخل تابه اضافه نمایید.)مراحل طرز تهیه ماکارونی
  • مرحله پنجم: اکنون زمان پخت ماکارونی است. در قابلمه‌ای بزرگ آب، مقداری نمک و اندکی روغن ریخته و بگذارید به جوش آید. سپس ماکارونی شکل‌دار یا ساده را در آن بریزید. در نهایت پس از زمان مناسب، ماکارونی را آبکش کرده و روی آن آب سرد بریزید.
  • مرحله ششم: اگر از نخودفرنگی تازه استفاده می‌کنید، آن را در ظرفی بپزید. ولی اگر از کنسرو نخود فرنگی استفاده می‌کنید، آن را جداگانه برای مدت 20 الی 30 دقیقه بجوشانید. سپس در هر دو حالت نخودفرنگی‌ها را آبکش کرده و روی دستمال پارچه‌ای بریزید تا آب اضافی خود را از دست بدهند.
  • مرحله هفتم: در این مرحله می‌توانید ماکارونی و نخودفرنگی‌ها را به ظرف بزرگی که سس را در آن تهیه کرده بودید اضافه کرده و به مدت چند دقیقه همه مواد را به آرامی روی شعله ملایم با هم مخلوط نمایید. (برای تهیه ماکارونی با پنیر پیتزا می‌توانید ظرف فر را برداشته، ماکارونی و مواد سس را روی آن بریزید و در آخر پنیر پیتزا را روی آن پخش کنید تا با حرارت فر آب شوند.)
  • مرحله هشتم: اگر مایل هستید ماکارونی ته‌دیگ داشته باشد، قابلمه دیگری را برداشته و مقداری روغن در آن بریزید اما شعله را روشن نکنید. سپس مقداری کنجد در کف قابلمه بریزید و سیب‌زمینی‌های ورقه‌ورقه‌شده را پس از خشک کردن، در کف قابلمه بصورت منظم بچینید.
  • مرحله نهم: اکنون شعله را روشن و حرارت آن را بصورت ملایم تنظیم کنید. در قابلمه دو کفگیر ماکارونی ریخته، سپس مقداری سس را روی آن پخش کنید و در آخر پودر دارچین را روی آن بپاشید. این کار را آنقدر تکرار کنید تا ماکارونی و سس تمام شود. سپس دم‌کنی را روی قابلمه قرار داده و 30 دقیقه زمان بدهید تا ماکارونی دم بکشد.
  • مرحله دهم: بعد از پخت، کف قابلمه را زیر شیر آب گرفته و یا اینکه برای چند دقیقه بگذارید قابلمه ماکارونی با درب باز اندکی استراحت کند. سپس ماکارونی را در ظرف سرو ریخته و روی آن را با ریحان تازه تزیین نمایید.

نکات طرز تهیه ماکارونی

نکات طرز تهیه ماکارونی

همیشه برای طبخ حرفه‌ای‌تر غذاها، نکات ریز و درشتی که حاصل تجربه افراد خبره هستند بسیار کمک‌کننده است. و اما ماکارونی با آن همه شیوه طبخ و انواع سس، از این قاعده مستثنی نیست. به جهت پخت بهتر ماکارونی به نکات زیر توجه نمایید:

  1. پیازهای ماکارونی نباید بزرگ خرد شوند، آنها را یکدست نگینی یا خلالی خرد کنید.
  2. ترجیحا از فلفل دلمه‌ای رنگی در تهیه سس استفاده کنید. زیرا رنگ و طعم جذابی به ماکارونی می‌دهد.
  3. قبل از استفاده از قارچ، آنها را خرد و داخل یک سینی پخش کرده و برای 30 دقیقه الی 1 ساعت در زیر نور مستقیم خورشید قرار دهید. با این کار قارچ مانند کارخانه ویتامین‌سازی، نور خورشید را به ویتامین D تبدیل کرده و میزان ویتامین D آن افزایش می‌یابد.
  4. برای حفظ رنگ و ظاهر قارچ، می‌توانید آن را جداگانه و با مقداری آب لیمو تفت دهید.
  5. رب گوجه‌فرنگی قدری نمک دارد، همچنین در هنگام پخت ماکارونی مقداری نمک به آن اضافه کردیم، بنابراین قبل از افزودن نمک به سس، از آن مزه بگیرید تا ماکارونی شور نشود.
  6. پاپریکا رنگ زیادی به غذاها می‌دهد، بنابراین سعی کنید بین رنگ رب گوجه‌فرنگی و پاپریکا تناسب ایجاد نمایید.
  7. رب گوجه را به یکباره به ظرف تهیه سس اضافه نکنید. زیرا به علت غلظت بالا به راحتی روی مواد پخش نمی‌شود و به دنبال آن مجبور هستید برای پخش کردن رب، مواد را بیشتر از حد معمول هم بزنید که این کار مواد را له و خمیری می‌کند.
  8. از تابه‌ای بزرگ مانند وک برای تهیه سس ماکارونی استفاده کنید تا فضای لازم برای مخلوط کردن مواد مختلف وجود داشته باشد.
  9. به قابلمه آب جوشی که قرار است ماکارونی در آن بپزد حتما نمک و روغن بزنید. زیرا باعث می‌شوند رشته‌ها و دیگر فرم‌های ماکارونی به هم نچسبند. همچنین دقت کنید از مقدار بسیار کمی روغن استفاده کنید، زیرا روغن اگر بیش از اندازه باشد باعث می‌شود سس به خرد رشته‌ها نرود.انواع طرز تهیه ماکارونی
  10. از هر نوع ماکارونی فرمی یا ساده استفاده می‌کنید، حتما به زمان طبخی که روی بسته آنها نوشته شده است دقت نمایید تا از خمیری شدن یا پخت ناکافی آنها جلوگیری شود.
  11. برای طرز تهیه ماکارونی با مرغ ، مرغ را جداگانه با نمک، زردچوبه و پیاز پخته و طعم‌دار نمایید.
  12. به زمان پخت نخودفرنگی دقت کنید، زیرا زود می‌پزد و نباید قبل از اضافه کردن به ماکارونی کاملا پخته و نرم باشند.
  13. در زمانیکه ماکارونی در قابلمه در حال جوشیدن است، از هم زدن غافل نشوید. با این کار فرم‌ها به هم نمی‌چسبند و همزمان می‌پزند.
  14. اگر آب نخودفرنگی‌ها را با پارچه نگیرید، هنگام دم ‌کشیدن ماکارونی باعث نرم‌شدن و چسبیدن آنها به هم می‌شود.
  15. حتما در زمان آبکش کردن ماکارونی، آب سرد را از روی آن رد دهید تا به رشته‌ها و فرم‌ها شوک وارد شده، خنک شوند و استراحت کنند.
  16. اگر مایل هستید در ماکارونی سیب‌زمینی خلالی یا مکعبی بریزید، می‌توانید آن را با ماکارونی در قابلمه بجوشانید، با این تفاوت که در زمان آبکش کردن، باید آب سرد کمتری از روی آن رد دهید. زیرا آب سرد سیب‌زمینی را سفت می‌کند.
  17. بعضی افراد به دلیل طعم دلپذیر سس کچاپ، به هنگام تهیه سس ماکارونی از آن استفاده می‌کنند. در اینصورت به یاد داشته باشید که نباید مخلوط سس کچاپ و مواد را روی حرارت تفت دهید. زیرا به سبب داشتن نگه‌دارنده‌ها و مواد دیگر، طعم و بوی خوبی را بدست نمی‌دهد. بنابراین از سس کچاپ در هنگام سرو غذا بهره ببرید.
  18. از اضافه کردن بیش از اندازه آویشن در سس ماکارونی خودداری نمایید، زیرا باعث تلخی می‌شود.
  19. از ریختن افراطی دارچین در ماکارونی پرهیز کنید، زیرا در هنگام دم‌کشی باعث تیره‌رنگ شدن آن می‌شود.

از هر چه بگذریم نمی‌شود از تو گذشت ای ماکارونی !

ماکارونی یکی از خوشمزه‌ترین غذاها

با طرز تهیه ماکارونی با گوشت به شیوه‌ای همه‌کس‌پسند باشد در این مطلب آشنا شدید! اما اگر به دنبال تنوع هستید یا اینکه رژیم دارید می‌توانید ماکارونی با مرغ یا سویا و یا حتی ماکارونی تن ماهی را که قبلا به شما آموزش داده‌ایم امتحان نمایید. اگر هم دلتان همه این ماکارونی‌های لذیذ را یکجا می‌خواهد، در کسری از ثانیه با سفارش آنلاین غذا از اسنپ‌فود، درب منزل تحویلشان بگیرید.

نظرات کاربران