طرز تهیه ماکارونی با ۳ روش و طعم های مختلف

طرز تهیه ماکارونی
3.4/5 - (5 امتیاز)

ماکارونی یا اسپاگتی غذای لذیذ و خوشمزه ایتالیایی است. این غذا در بسیاری از کشورهای جهان و از جمله ایران محبوبیت زیادی دارد و یک غذای بین‌المللی به‌شمار می‌رود. ماکارونی انواع و اشکال مختلفی داشته و به روش‌های گوناگون و با مواد متنوعی مثل سویا، پنیر، مرغ، گوشت، قارچ و… تهیه می‌شود.

در طرز تهیه ماکارونی ، پیاز را سرخ کرده و پس از آن گوشت چرخ کرده یا سویا را اضافه کنید. رب گوجه فرنگی و ادویه‌ها را در آب حل کرده و داخل مواد بریزید. سیب زمینی سرخ شده و پس از آن فلفل دلمه‌ای را به مواد سس اضافه کرده و هم بزنید. در انتها نیز آویشن را به سس اضافه کنید و تابه را از روی حرارت بردارید. ماکارونی را داخل قابلمه آب جوش و نمک بریزید و هم بزنید. وقتی ماکارونی آماده شد، آن را آبکش کنید. کف قابلمه ته دیگ بگذارید و ماکارونی و سس را لایه لایه داخل قابلمه بریزید. ماکارونی با مرغ نیز روش پخت مشابهی دارد، اما آن را در فر آماده می‌کنند.

وقتی نام ماکارونی به میان می‌آید، احتمالا اولین سوال برای شما این است که تفاوت پاستا، ماکارونی و اسپاگتی چیست؟ که ما در اسنپ فود به این سوال شما پاسخ داده‌ایم. در این مقاله قصد داریم نحوه درست کردن ماکارونی خوشمزه را با چند روش ساده و مرسوم بیان کنیم؛ پس تا انتها همراه ما باشید.

ماکارونی
تعداد نفرات ۴ نفر
زمان آماده‌سازی ۱۰ دقیقه
زمان پخت ۴۰ دقیقه
میزان سختی متوسط

طرز تهیه ماکارونی با گوشت چرخ کرده

متداول‌ترین روش تهیه ماکارونی، طبخ این غذا با گوشت چرخ کرده است که بیشتر افراد ترجیح می‌دهند این غذای خوشمزه را با گوشت میل کنند. به همین منظور، در ابتدا، مواد لازم و طرز تهیه ماکارونی با گوشت معرفی شده است. البته برای تهیه این غذا می‌توان از سس‌های مختلفی استفاده کرد که لازمه آن آشنایی با طرز تهیه انواع سس ماکارونی است.

مواد لازم برای تهیه ماکارونی با گوشت چرخ کرده

مقدار موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته، برای 4 نفر است. در صورتی که می‌خواهید این غذا را برای تعداد افراد بیشتر یا کمتری بپزید، کافی است تا مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید.

مواد لازم مقدار مورد نیاز
ماکارونی رشته‌ای یا فرمی ۵۰۰ گرم
گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم
پیاز ۱ عدد
سیب زمینی متوسط نگینی خرد شده ۲ عدد
فلفل دلمه‌ای ۱ عدد
رب گوجه فرنگی ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
زردچوبه ۱ قاشق غذاخوری
فلفل سیاه ۱ قاشق چایخوری
پودر آویشن ۱ قاشق چایخوری
نمک به مقدار لازم

دستور پخت ماکارونی خوشمزه با گوشت چرخ کرده

در ادامه می‌توانید طرز تهیه ماکارونی با گوشت را دنبال کرده و این غذای خوشمزه را به راحتی در منزل آماده کنید:

ماکارونی با گوشت چرخ کرده

  • مرحله اول: ابتدا پیاز را نگینی خرد کرده در روغن تفت دهید.
  • مرحله دوم: زمانی که رنگ پیازها تغییر کرد، گوشت چرخ کرده را اضافه ‌کنید و تفت دهید.
  • مرحله سوم: رب گوجه فرنگی را به همراه نمک، زردچوبه و فلفل سیاه در 2 لیوان آب جوش حل کنید و سپس رب و ادویه‌ها را داخل مواد گوشتی بریزید. اجازه ‌دهید تا مواد و رب گوجه بپزند و گوشت به خوبی طعم ادویه‌ها را به خود بگیرد.
  • مرحله چهارم: سیب زمینی‌ها را سرخ کرده و به گوشت اضافه کنید.
  • مرحله پنجم: در گام بعدی، فلفل دلمه‌ای را به صورت نگینی خرد کرده و داخل مواد بریزید. سپس مواد سس ماکارونی را به مدت 2 دقیقه دیگر تفت دهید.
  • مرحله ششم: آویشن را اضافه کرده و در نهایت ظرف را از روی حرارت بردارید.
  • مرحله هفتم: حالا در یک قابلمه مناسب آب و نمک بریزید و اجازه دهید تا آب به جوش آید.
  • مرحله هشتم: در این مرحله ماکارونی‌ها را به آب جوش اضافه کنید. دقت داشته باشید که قابلمه باید نسبت به حجم ماکارونی‌ها بزرگ‌تر باشد تا ماکارونی در فرایند جوشیدن، فضای کافی داشته باشد.
  • مرحله نهم: بعد از ریختن ماکارونی‌ها در آب جوش مرتب آن‌ها را با یک چنگال هم بزنید تا رشته‌های ماکارونی به هم نچسبند.

نکته: ماکارونی‌ها بسته به ضخامت، مدت زمان پخت متفاوتی دارند، اما معمولا بین ۱۰ تا ۱۲ دقیقه کافی است.

  • مرحله دهم: وقتی زمان آبکشی رسید، ماکارونی‌ها را در سبد ریخته و کمی آب سرد روی آن‌ها بریزید تا بعد از دم کشیدن به هم نچسبند.
  • مرحله یازدهم: به طور کلی اگر دوست دارید تا ماکارونی را به صورت سالم تهیه کنید، باید بعد از آبکشی کردن، سس را به آن اضافه و سرو کنید؛ اما اگر بخواهید ماکارونی خوشمزه ایرانی تهیه کنید، باید آن را بین نیم ساعت تا 40 دقیقه دم بگذارید.
  • مرحله دوازدهم: داخل قابلمه کمی روغن بریزید و اجازه دهید داغ شود. مطابق سلیقه خود کف قابلمه را ته دیگ بیندازید که می‌توانید از نان یا سیب زمینی استفاده کنید. برای درست کردن ته دیگ سیب زمینی اول باید سیب زمینی‌ها را پوست بگیر‌ید و به صورت ورقه‌ای برش بزنید. برای اینکه ته دیگ شما نسوزد، بهتر است برش‌های سیب زمینی حدود نیم سانتی‌متر قطر داشته باشد. سپس سیب زمینی‌ها را در کف قابلمه بچینید.
  • مرحله سیزدهم: بعد از قرار دادن ته دیگ، یک لایه ماکارونی و یک لایه سس داخل قابلمه بریزید و باز یک لایه ماکارونی و یک لایه سس اضافه کنید. این کار را تا جایی ادامه دهید که ماکارونی و سس تمام شود.

طرز تهیه ماکارونی با سویا

اگر به هر دلیلی مایل به استفاده از گوشت چرخ کرده نیستید، می‌توانید طرز تهیه ماکارونی با سویا را امتحان کنید. ماکارونی با سویا نیز طعم خوب و دلچسبی دارد.

مواد لازم برای تهیه ماکارونی با سویا

برای طرز تهیه ماکارونی با سویا به مواد اولیه زیر احتیاج دارید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
ماکارونی ۳۰۰ گرم
سویا ۷۰ گرم
رب گوجه فرنگی ۲ یا ۳ قاشق غذاخوری
پیاز ۱ عدد
فلفل دلمه‌ای ۱ عدد
سیب زمینی برای ته دیگ ۱ عدد
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان کافی
پودر آویشن نصف قاشق چایخوری
ادویه کاری به میزان کافی

دستور پخت ماکارونی خوشمزه با سویا

اگر به دنبال پاسخ این سوال هستید که چطور سس ماکارونی خوشمزه تهیه کنیم؟ استفاده از ترکیب سویا، فلفل دلمه‌ای و رب گوجه فرنگی گزینه مناسبی است. نحوه تهیه ماکارونی ساده با سویا تقریبا مشابه با تهیه آن با گوشت است که باید مراحل زیر را دنبال کنید:

ماکارونی با سویا

  • مرحله اول: سویا را در آب گرم خیس کنید، بعد نیم ساعت در صافی ریخته و با دست به خوبی بفشارید تا آب سویا کاملا گرفته شود.
  • مرحله دوم: سویا را داخل یک تابه بدون روغن بریزید و برای چند دقیقه روی حرارت هم بزنید تا آب باقی مانده سویا تبخیر شود. سپس سویا را از تابه خارج کرده و کنار بگذارید.
  • مرحله سوم: حالا پیازها را به صورت نگینی ریز خرد کرده و درون تابه با کمی روغن تفت دهید تا رنگ آن‌ها تغییر کرده و طلایی شود.
  • مرحله چهارم: فلفل دلمه‌ای را ریز خرد کنید، به همراه سویا داخل تابه پیاز بریزید و ۵ تا ۶ دقیقه تفت دهید.
  • مرحله پنجم: ادویه‌ها شامل نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، ادویه کاری و پودر آویشن را همراه با رب گوجه فرنگی به مواد اضافه کنید و حدود ۳ تا ۴ دقیقه دیگر تفت دهید.
  • مرحله ششم: یک و نیم لیوان آب درون تابه محتوی مواد ریخته و اجازه دهید با حرارت کم بپزد و به روغن بیفتد.
  • مرحله هفتم: آب را با مقداری نمک داخل قابلمه ریخته و روی حرارت بگذارید تا به جوش آید. وقتی آب جوشید، ماکارونی را داخل آب جوش ریخته و اجازه دهید تا ماکارونی‌ها بپزد. چیزی در حدود 10 تا 12 دقیقه برای پخت ماکارونی کافی است.
  • مرحله هشتم: بعد از پخت، ماکارونی‌ها را در صافی ریخته و کمی آب سرد روی آن‌ها بریزید تا بعد از دم کشیدن به هم نچسبند.
  • مرحله نهم: در قابلمه‌ای که می‌خواهید ماکارونی را دم کنید، کمی روغن ریخته و روی حرارت بگذارید تا گرم شود.
  • مرحله دهم: بعد از آن، قابلمه را از روی حرارت بردارید و سیب زمینی‌ها را که از قبل پوست کرده و حلقه‌ای برش زده‌اید، در کف قابلمه بچینید.
  • مرحله یازدهم: روی سیب زمینی‌ها کمی ماکارونی بریزید و سپس مقداری از مواد سس را روی آن قرار دهید. به همین ترتیب مواد را لایه لایه داخل قابلمه اضافه کنید.
  • مرحله دوازدهم: حالا قابلمه را روی حرارت قرار دهید و بگذارید تا دم بکشد. چیزی بین ۲۰ تا ۳۰ دقیقه برای دم کشیدن ماکارونی کافی است. طرز تهیه ماکارونی خوشمزه با سویا به همین راحتی به پایان رسید.

در پایان این مطلب نیز، پیشنهاد می‌کنیم که اگر به طور کلی به ماکارونی علاقه‌مند هستید؛ طرز تهیه سالاد ماکارونی را نیز دنبال کنید.

طرز تهیه ماکارونی با مرغ

اگر چه این روش تهیه زیاد رایج نیست، اما می‌توانید ماکارونی را به جای گوشت یا سویا، با مرغ نیز آماده کنید. همچنین ماکارونی با مرغ مناسب کسانی است که به هر دلیلی از مصرف گوشت قرمز منع شده‌اند.

مواد لازم برای تهیه ماکارونی با مرغ

اگر تصمیم گرفته‌اید که ماکارونی را به جای گوشت با مرغ آماده کنید، باید ابتدا مواد اولیه زیر را تهیه کرده باشید. برای درست کردن ماکارونی با مرغ مانند طرز تهیه کوکو ماکارونی یا کوکوی اسپاگتی ایتالیایی به پنیر پیتزا نیاز دارید.

مواد لازم مقدار مورد نیاز
ماکارونی فرمی ۴۰۰ گرم
سینه مرغ ۳۵۰ گرم
پوره گوجه فرنگی ۴۰۰ گرم
خامه ۲۰۰ گرم
فلفل دلمه‌ای رنگی ۱ عدد
نمک، فلفل و آویشن به میزان کافی
پیاز بزرگ ۱ عدد
پنیر پیتزا ۲۵۰ گرم

دستور پخت ماکارونی خوشمزه با مرغ

برای طرز تهیه ماکارونی با مرغ مراحل زیر را به ترتیب دنبال کنید:

ماکارونی با مرغ

  • مرحله اول: ابتدا پیاز را نگینی ریز خرد کرده و مرغ‌ها را هم به شکل مکعب‌های کوچک برش بزنید.
  • مرحله دوم: درون قابلمه‌ای مناسب مقداری آب بریزید و بعد از به جوش آمدن آب، ماکارونی‌ها را در داخل قابلمه بریزید.
  • مرحله سوم: در این مرحله، بعد از اینکه ماکارونی‌ها نرم شدند، آن‌ها را درون آبکش ریخته و کنار بگذارید.
  • مرحله چهارم: پیازها را داخل یک تابه با روغن تفت دهید. وقتی رنگ پیازها عوض شد، تکه‌های مرغ را به همراه نمک، فلفل و آویشن به پیاز اضافه کنید.
  • مرحله پنجم: بعد از تفت خوردن سینه مرغ‌ها، فلفل دلمه‌ای خرد شده را به مخلوط مرغ و پیاز اضافه کرده و دوباره تفت دهید.
  • مرحله ششم: سپس پوره گوجه فرنگی را به سینه مرغ سرخ شده بیفزایید و اجازه دهید تا مایه ماکارونی به مدت 10 دقیقه بپزد.
  • مرحله هفتم: پس از سپری شدن 10 دقیقه، خامه را به مایه ماکارونی اضافه کنید.
  • مرحله هشتم: در این مرحله ظرف مخصوص فر را بردارید و ماکارونی‌ها را درون ظرف بریزید. یک لایه مایه ماکارونی بریزید و ماکارونی و مواد را به خوبی با یکدیگر مخلوط کنید. در پایان نیز پنیر پیتزا را روی همه مواد بریزید.
  • مرحله نهم: قالب فر را در طبق میانی فر با حرارت 180 درجه سانتی‌گراد و به مدت 15 دقیقه قرار دهید.
  • مرحله دهم: زمانی که پنیر آب شد و رنگ سطح آن تغییر کرد، قالب را از درون فر خارج کنید. بعد از پخت ماکارونی آن را داخل ظرفی مناسب بریزید و سرو کنید. نوش جان

فوت و فن های طرز تهیه ماکارونی

در طرز تهیه ماکارانی نکات زیر را مدنظر قرار دهید تا نتیجه نهایی غذایی خوشمزه و جذاب باشد:

نکات تهیه ماکارونی
  • شما می‌توانید برای تهیه انواع ماکارونی مانند طرز تهیه ساندویچ ماکارونی قارچ سرخ شده را نیز به سس اضافه کنید.
  • زمان موردنیاز برای پخت هر برند ماکارونی کمی متفاوت است، این زمان را از بسته‌بندی محصول مطالعه کنید.
  • برای خوش‌رنگ‌تر شده ماکارونی، پیش از ریختن آن داخل آب جوش، مقداری کمی زردچوبه نیز داخل آب جوش بریزید.
  • برای ته دیگ ماکارونی، کف قابلمه مقدار خیلی کمی روغن بریزید، چراکه ماکارونی برخلاف برنج، روغن را جذب نمی‌کند؛ به همین دلیل روغن سس نیز در کف قابلمه جمع می‌شود.
  • برای درست کردن ماکارونی می‌توان از هویج، ذرت و نخود فرنگی هم استفاده کرد. برای این کار هویج را مکعبی خرد کرده و به همراه ذرت و نخود فرنگی داخل آب جوش قابلمه بریزید تا نرم شود و داخل ماکارونی بافت سفتی از آن‌ها احساس نکنید.
  • برای درست کردن ماکارونی علاوه بر مرغ، گوشت و سویا می‌توان از تن ماهی نیز استفاده کرد که برای عاشقان طعم ماهی تن، طرز تهیه ماکارونی تن ماهی انتخابی عالی است.

روش نگهداری ماکارونی و جلوگیری از خراب شدن ماکارونی

برای نگهداری ماکارونی، اجازه دهید تا به طور کامل سرد شود و سپس آن را در ظرفی درب‌دار بریزید. در نهایت ماکارونی را داخل یخچال بگذارید. این غذا در حدود یک هفته در یخچال سالم مانده و قابل استفاده است. یکی از نکات جالب درباره ماکارونی، این است که با ماندن در یخچال طعم بدی در آن ایجاد نمی‌شود.

برای جلوگیری از خراب شدن ماکارونی، دقت داشته باشید که غذا بیرون از یخچال نماند. همچنین تمیز بودن ظرف نگهداری ماکارونی نیز در سالم ماندن آن تاثیر دارد.

سفارش آنلاین ماکارونی خوشمزه و خوش آب و رنگ

در بالا طرز تهیه ماکارونی خوشمزه به روش‌های مختلف را دنبال کردیم، اما اگر به اندازه کافی فرصت و حوصله آماده کردن این غذا در منزل را نداشته باشید، چه راه حلی وجود دارد؟ در این صورت شما می‌توانید به راحتی با استفاده از سرویس سفارش آنلاین غذا از اسنپ فود، این غذای خوشمزه را به صورت اینترنتی خریداری کرده و درب منزل تحویل بگیرید. پس تردید نکنید و اگر هوس یک بشقاب ماکارونی خوشمزه را کرده‌اید، سریعا دست به کار شوید.

در انتها باید بدانید که برای درست کردن ماکارونی روش‌های مختلفی وجود دارد که یکی از آن‌ها طرز تهیه ماکارونی آشیانه ای است. شما می‌توانید با یادگیری روش‌های مختلف پخت ماکارونی، برنامه غذایی خود را متنوع‌تر کنید.

سوالات متداول

برای تهیه سس ماکارونی می‌توان از چه سبزیجاتی استفاده کرد؟

پیاز، فلفل دلمه‌ای و سیب زمینی سرخ شده از ترکیبات مورد استفاده در سس ماکارونی است، البته شما می‌توانید از ذرت، قارچ، هویج و نخود فرنگی نیز در تهیه ماکارونی استفاده کنید.

برای تهیه ماکارونی از چه نوع گوشتی استفاده می‌شود؟

شما می‌توانید ماکارونی را با گوشت چرخ کرده، مرغ و حتی تن ماهی درست کنید. البته برای تهیه ماکارونی به صورت گیاهی، می‌توانید گوشت را حذف کرده و به جای آن از سویا استفاده کنید.

ادویه ماکارونی چیست؟

برای ادویه ماکارونی از فلفل سیاه، زردچوبه، ادویه کاری و آویشن استفاده می‌شود. همچنین اضافه کردن مقداری زعفران دم کرده عطر و طعم ماکارونی را جذاب‌تر می‌کند. اگر دوست دارید ماکارونی شما کمی تند شود، فلفل قرمز را نیز به ترکیب ادویه‌های این غذا اضافه کنید.