طرز تهیه نان بولکی خانگی و یادآوری ساندویچ های دهه شصتی

طرز تهیه نان بولکی خانگی
به این مقاله امتیاز دهید

نان بولکی که ممکن است به نام بلکی نیز آن را بشناسید، یکی از انواع نان در کشور ما است که بسیار محبوب و خوشمزه است. طرز تهیه نان بولکی خانگی بسیار آسان است و مصرف آن می‌تواند شما را در طول روز سیر نگه دارد. همچنین، این نان یک وعده مفید برای کودکان است. در این مقاله قرار است تا به طرز تهیه این نان خوشمزه بپردازیم. بنابراین اگر شما نیز دوست دارید تا طرز تهیه این نان را یاد بگیرید و خودتان در خانه آن را تهیه کنید تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

نان بولکی خانگی
تعداد نفرات 4 نفر
زمان آماده سازی 60 دقیقه
زمان پخت غذا 20 دقیقه
میزان سختی کم
میزان کالری در هر 100 گرم 47 کیلوگالری

نان بولکی، نانی به قدمت چندین دههطرز تهیه نان بلکی

طعم خوش نان بولکی می‌تواند شما را به دهه‌های ۶۰ و ۷۰ ببرد. بنابراین، اگر دلتان می‌خواهد که با تهیه این نان به دوران خوش گذشته برگردید، مواد لازم برای تهیه آن را آماده کنید.

مواد لازم برای طرز تهیه نان بولکی

در جدول زیر مواد اولیه برای تهیه نان بولکی قید شده است. با این میزان از مواد اولیه شما می‌توانید نان بولکی را برای 4 نفر تهیه کنید. البته بر حسب نفرات و مقداری که قصد دارید تا از این نان تهیه کنید، خودتان می‌توانید مقادیر را تغییر دهید.

در کل باید گفت که هزینه تهیه مواد اولیه نیز بسیار کم است و شما با مبلغ معقولی می‌توانید این مواد را خریداری کرده و نان بولکی را آماده کنید.

مواد اولیه مقدار مورد نیاز
آرد 600 گرم
تخم مرغ 3 عدد
شکر 100 گرم
روغن مایع 100 گرم
کره 100 گرم
خمیر مایه 2 قاشق غذا خوری
وانیل به میزان دلخواه
نمک به میزان لازم
بیکینگ پودر 1 قاشق چای خوری
آب 1 لیوان

طرز تهیه نان بولکی خانگی به صورت مرحله به مرحله

در ادامه به آموزش مرحله به مرحله‌ی تهیه نان بولکی می‌پردازیم. البته روش‌های متنوعی برای انجام این کار وجود دارد اما با کمک این آموزش شما می‌توانید نان بولکی را به ساده‌ترین شکل ممکن تهیه و آماده کنید. قطعا اگر برای یک بار طعم این نان را بچشید، شیفته‌ی آن خواهید شد. طرز تهیه نان توموشی که یک نان سنتی و جذاب است نیز تا حد زیادی شبیه به نان بولکی است و احتمالا طرز تهیه آن برای شما جالب باشد.

  • مرحله اول: اولین قدم برای تهیه نان بولکی، این است که یک کاسه یا ظرف بزرگ و جا دار را انتخاب کنید و سپس تخم مرغ را به همراه شکر به کاسه اضافه کنید و هم بزنید. هم زدن را تا جایی ادامه دهید که شکر در تخم مرغ حل شود و همچنین تخم مرغ پف کند.
  • مرحله دوم: بعد از رسیدن به این حالت، نوبت به اضافه کردن سایر مواد می‌رسد. شما باید روغن مایع را به همراه نمک، وانیل، بیکینگ پودر و آب را به کاسه اضافه کنید و مجددا هم بزنید تا تمام مواد کاملا مخلوط و یکدست شوند.
  • مرحله سوم: برای این که بتوانید مرحله همزدن مواد را بهتر انجام دهید، می‌توانید از یک همزن دستی یا برقی کمک بگیرید. با استفاده از همزن، شروع به مخلوط کردن مواد کنید و این کار را تا جایی ادامه دهید که مایع غلیظی حاصل شود.
  • مرحله چهارم: نوبت به اضافه کردن کره به محتویات درون کاسه می‌رسد. برای اضافه کردن کره باید از قبل آن را ذوب کرده باشید. پس کره را در یک تابه کوچک ریخته و اجازه دهید تا روی شعله ملایم ذوب شود و در نهایت آن را به کاسه اضافه کرده و مجددا هم بزنید.
  • مرحله پنجم: حالا با استفاده از یک الک، آرد را در حدود 2 تا 3 مرتبه الک کنید تا ناخالصی‌های آن گرفته شود. در ادامه، آرد را به همراه خمیر مایه آرام آرام به کاسه اضافه کنید و همزمان هم بزنید تا حالت خمیری ایجاد شود.طرز تهیه نون بولکی
  • مرحله ششم: دقت داشته باشید که آرد را بیش از اندازه، اضافه نکنید. چرا که ممکن است تا خمیر شما سفت شود. اگر این اتفاق رخ داد مقدار کمی آب به خمیر اضافه کنید و مجددا هم بزنید.
  • مرحله هفتم: با کمک دست خمیر را به مدت 10 دقیقه ورز دهید. سپس روی آن را با یک سلفون بپوشانید و در یک جای گرم به مدت 1 ساعت قرار دهید تا خمیر به عمل آید و حجم آن دو برابر شود.
  • مرحله هشتم: به اواسط طرز تهیه نان بولکی خانگی رسیدیم. بعد از گذشت مدت زمان لازم به سراغ خمیر بروید و سلفون روی آن را بردارید و مجددا در حد 5 دقیقه به کمک دست ورز دهید.
  • مرحله نهم: بعد از این که خمیر را ورز دادید، روی سطح کار به میزان کافی آرد بپاشید و سپس خمیر را روی سطح کار قرار دهید. آن را به دو قسمت مساوی تقسیم کرده و از هر قسمت چند تعداد چانه آماده کنید.
  • مرحله دهم: دقت کنید که چانه کردن خمیر را باید بلافاصله بعد از ورز دادن آن و قبل از پف کردن خمیر انجام دهید. اگر خمیر پف کند و سپس با خمیر پف کرده، چانه‌های نان را درست کنید سبب می‌شود تا در زمان پخت، خمیر دیگر پف نکند و در کل حالت نان خراب شود.
  • مرحله یازدهم: برای تهیه نان بولکی باید اندازه‌ی چانه‌ها را به اندازه‌ی یک مشت دست کوچک در نظر بگیرید. همچنین تا جایی که برایتان امکان پذیر است، سعی کنید تا چانه‌ها به یک اندازه باشند.
  • مرحله دوازدهم: بعد از آماده شدن تمام چانه‌ها، آن را با فاصله درون سینی فر قرار دهید و روی آن را با یک پارچه تمیز بپوشانید و بگذارید تا به مدت 45 دقیقه استراحت کند تا حجم آن دو برابر شود.
  • مرحله سیزدهم: بعد از گذشتن مدت زمان استراحت خمیر، باید آن‌ها را درون فر قرار دهید اما باید فر را داغ کنید و همچنین به خمیرها رومال بزنید.
  • مرحله چهاردهم: برای رومال کردن خمیر به یک کاسه تخم‌مرغ، مقداری شکر، زعفران دم کرده و کره اضافه کنید و هم بزنید. سپس از یک قلمو استفاده کنید و با کمک آن این مواد را روی خمیرها بزنید.
  • مرحله پانزدهم: اگر دوست داشته باشید می‌توانید مقداری کنجد نیز روی نان‌ها بپاشید. حالا فر را روی درجه حرارت 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید و بگذارید تا به مدت زمان 10 دقیقه کاملا گرم شود.
  • مرحله شانزدهم: سینی را درون فر قرار دهید و بگذارید تا 25 تا 30 دقیقه روی درجه 180 درجه بماند تا کاملا بپزد. در دقایق انتهایی پخت نیز می‌توانید برای این که روی نان‌ها طلایی شود، حالت گریل فر را روشن کنید. نان بولکی شما آماده است و می‌توانید آن را نوش جان کنید. اگر شما از نان‌های پفدار و خمیری مانند نان بولکی خوشتان می‌آید و می‌خواهید از آن در کنار غذا استفاده کنید، طرز تهیه نان همبرگر نیز برای شما مفید خواهد بود.

نکات مهم در تهیه نان بولکینکات مهم در تهیه نان بولکی

همانطور که متوجه شدید طرز تهیه نان بولکی خانگی بسیار ساده است و زحمت زیادی ندارد اما برای این که طعم و ظاهر آن بهتر شود، نکاتی وجود دارد که باید آن‌ها را رعایت کنید. در ادامه و برای راحتی شما برخی از این نکات را بیان کرده‌ایم.

  1. ممکن است در زمان درست کردن خمیر با این نکته رو به رو شوید که خمیر حالت شل و وا رفته ای دارد. برای رفع این مشکل می‌توانید کمی آرد را به همراه شکر به خمیر اضافه کره و هم بزنید تا خمیر بافت منسجمی به خود بگیرد.
  2. یکی از کارهایی که برای به عمل آمدن بهتر خمیر می‌توانید انجام دهید، هم زدن و ورز دادن آن با دست است، پس حتما این کار را انجام دهید.
  3. از آنجایی که خمیر در تهیه نان بولکی مهمترین قسمت است، پس باید مراقب بافت آن باشید و حتما به این نکته دقت کنید که بافت آن حالت لطیفی داشته باشد، به طوری که وقتی می‌خواهید قسمتی از خمیر را برای چانه گرفتن جدا کنید، حالت چسبندگی داشته باشد.
  4. چسبندگی خمیر به دست نباید خیلی زیاد باشد و اگر متوجه این اتفاق شدید تنها راهکار اضافه کردن مقداری آرد به خمیر است.
  5. نکته‌ی بعدی در طرز تهیه نان بولکی خانگی، در مورد رومال کردن خمیر است.دقت داشته باشید که اگر رومال را آهسته روی خمیر نزنید  و با سرعت و عجله این کار را انجام دهید، ممکن است پف خمبر بولکی بخوابد.پس حتما این کار را آهسته و آرام انجام دهید.

از ایام قدیم تا به الان، اسنپ فود همراه شما است…

در این مقاله به طرز تهیه نون بولکی به روشی ساده اشاره کردیم و همانطور که متوجه شدید، درست کردن این نان کار سختی نیست اما به زمان و حوصله نیاز دارد. بنابراین اگر شما زمان و البته مواد اولیه برای تهیه نان بولکی را در خانه نداشتید، می‌توانید از سرویس اسنپ کمک بگیرد. با سفارش آنلاین نان از سرویس اسنپ می‌توانید در کوتاه‌ترین زمان ممکن نان تازه را سفارش دهید و تحویل بگیرید.

نظرات کاربران