طرز تهیه پلو توکی یزدی و تجربه یک طعم متفاوت

طرز تهیه پلو توکی یزدی
4.1/5 - (9 امتیاز)

آیا می‌دانید که پلو توکی در میان آثار فرهنگی ناملموس این شهر، به ثبت ملی رسیده است؟ طرز تهیه پلو توکی یزدی، اصلا دشوار نیست، اما باید ماده اصلی آن یعنی ارزن را تهیه کنید تا بتوانید طعم یک غذای سنتی و اصیل را بچشید.

این غذای سنتی، بافتی شبیه یک کته چسبناک و آبدار دارد و شاید رنگ و لعاب آن شما را به یاد غذاهایی مانند حلیم بادمجان بیندازد. اصالت پلو توکی به شهرستان بافق استان یزد برمی‌گردد و مردمان این شهر، علاوه بر پلو توکی، غذاهای دیگری مانند آش توکی و شیر توکی هم بر پایه ارزن دارند. حالا اگر کنجکاو شده‌اید که بدانید پلو توکی چطور تهیه می‌شود، با اسنپ فود همراه باشید.

پلو توکی یزدی

زمان آماده سازی حداقل 6 تا 8 ساعت برای خیساندن حبوبات
زمان پخت غذا بین 3 تا 4 ساعت
میزان سختی متوسط

طرز تهیه پلو توکی یزدی

پلو توکی یزدی

جالب است بدانید در پلو توکی برخلاف نامش، خبری از برنج نیست، اما چون توکی یا همان ارزن، داخل آب قلم، شبیه برنج دم می‌کشد، به این غذای سنتی، پلو توکی می‌گویند. این غذا در بین مردمان بافق، نوعی غذای اعیانی به حساب می‌آید و در گذشته، در مناسبت‌های خاص مانند شب یلدا و عید نوروز، طبخ می‌شده است. در ادامه، مواد لازم و طرز تهیه پلو توکی یزدی را با هم می‌بینیم:

مواد لازم برای تهیه پلو توکی یزدی

برای تهیه یک پلو توکی یزدی خوشمزه، مواد اولیه را مطابق جدول زیر آماده کنید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
استخوان قلم شتر 2 عدد
نخود 1 کاسه
لوبیا قرمز 1 کاسه
عدس 1 کاسه
توکی 1 کاسه
پیاز 2 عدد
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
زردچوبه و زیره سیاه به مقدار لازم

مراحل طرز تهیه پلو توکی یزدی

مراحل طرز تهیه پلو توکی یزدی

برای تهیه یک پلو توکی خوشمزه یزدی در منزل، ابتدا حبوبات را از شب قبل بخیسانید و چند بار آب آن‌ها را عوض کنید تا نفخشان گرفته شود. پس از آن، مراحل زیر را دنبال کنید:

  • مرحله اول: ابتدا در قابلمه‌ای مناسب مقداری آب ریخته و آن را روی حرارت گاز بگذارید تا آب بجوشد. سپس، قلم‌های شتر را اخل قابلمه بگذارید و درب آن را ببندید.
  • مرحله دوم: پس از گذشت زمان کافی، نخود، لوبیا قرمز و عدس را هم در قابلمه بریزید و اجازه دهید تمام مواد با حرارت ملایم، کاملا مغزپخت شوند.
  • مرحله سوم: در همین فاصله در تابه‌ای جداگانه، مقداری روغن بریزید و پس از آنکه داغ شد، پیازهای نگینی شده را داخل آن تفت دهید و پس از آنکه کمی طلایی شدند، زردچوبه را هم اضافه کنید.
  • مرحله چهارم: درب قابلمه را بردارید و مقداری نمک و زیره داخل آن بریزید. مواد را هم بزنید و پس از چند دقیقه، قلم‌ها را از قابله خارج کنید.
  • مرحله پنجم: پیاز داغ را با بقیه مواد داخل قابلمه ترکیب کنید و دوباره درب آن را بگذارید. سپس، توکی را مانند برنج بشویید و توکی خیس خورده را داخل قابلمه بریزید.
  • مرحله ششم: مواد را کاملا هم بزنید و اگر آب پلو توکی زیاد بود، اجازه دهید کمی با حرارت زیاد قل بخورد و غلیظ‌تر شود.
  • مرحله هفتم: در نهایت، نمک و فلفل غذا را اندازه کنید و درب قابلمه را بگذارید و آن را شبیه برنج، با حرارت کم دم کنید.

به همین سادگی، پلو توکی یزدی خوشمزه شما آماده سرو است و می‌توانید آن را در ظرفی مناسب بکشید و در کنار مخلفات دلخواه سرو کنید. نوش جان

تجربه طعم متفاوت پلو توکی با اسنپ فود

اگر عاشق غذاهای محلی هستید و در یزد سکونت دارید و یا به این شهر سفر کرده‌اید، پیشنهاد می‌کنیم که طعم متفاوت پلو توکی را حتما امتحان کنید. البته به غیر از تهیه این غذای سنتی در منزل، راه ساده‌تری هم وجود دارد و شما می‌توانید از طریق اسنپ فود و سرچ سفارش غذا یزد ، این غذای محلی را از رستوران‌های این شهر، سفارش دهید و به وسیله پیک، درب منزل یا محل اقامتتان تحویل بگیرید. فراموش نکنید که برای این سفارش اینترنتی، ثبت آدرس دقیق مقصد هم لازم است. شاد و برقرار باشید.

سوالات متداول

به چه پلوی پلو توکی یزدی میگویند؟ پلو توکی چیست ؟ با پلو توکی آشنا شوید؟

پلو توکی این غذای سنتی، بافتی شبیه یک کته چسبناک و آبدار دارد و شاید رنگ و لعاب آن شما را به
یاد غذاهایی مانند حلیم بادمجان بیندازد. اصالت پلو توکی به شهرستان بافق استان یزد برمی‌گردد و
مردمان این شهر، علاوه بر پلو توکی، غذاهای دیگری مانند آش توکی و شیر توکی هم بر پایه ارزن دارند.
در پلو توکی برخلاف نامش، خبری از برنج نیست، اما چون توکی یا همان ارزن، داخل آب قلم،
شبیه برنج دم می‌کشد، به این غذای سنتی، پلو توکی می‌گویند.
این غذا در بین مردمان بافق، نوعی غذای اعیانی به حساب می‌آید و در گذشته،
در مناسبت‌های خاص مانند شب یلدا و عید نوروز، طبخ می‌شده است.

برای تهیه یک پلو توکی خوشمزه یزدی در منزل، ابتدا حبوبات را از شب قبل بخیسانید و چند بار آب آن‌ها را عوض کنید
تا نفخشان گرفته شود برای رفع نفخ حبوبات آن ها را از شب قبل خیس بزارید و تا قبل از درست کردن
غذا چندین بار آب حبوبات را عوض کنید

برای تهیه و پخت پلو توکی به مواد اولیه زیر نیاز داریم : استخوان قلم شتر چون قلم شتر گرم
است طبع گرم دارد نخود ، لوبیا قرمز ، عدس ، توکی ،پیاز ، نمک و فلفل سیاه زردچوبه، زیره سیاه لازم است

در طرز تهیه پلو توکی یزدی از توکی استفاده میشود که توکی در گویش محلی به معنی ارزن پوست کنده است.
غذا پلو توکی برنج نداره اما چون ارزن یا همون توکی داخل آب قلم مثل برنج دم میشه به این غذا پلو توکی میگویند

نظرات کاربران

رامین خزایی
06.خرداد.1402

سلام من از روی دستور شما پلو توکی درست کردم ممنونم خوشمزه شده

    snappfoodadmin
    07.خرداد.1402

    سلام خواهش میکنم پلو ترکی نوش جونتون امیدوارم سایت ما به دیگران معرفی کنید

    عارف
    10.خرداد.1402

    سلام دادش واقعا غذا پلو ترکی درست کردی خوشمزه شده میخوام درست کنم تو این گرونی پول حدر ندم

      snappfoodadmin
      11.خرداد.1402

      سلام دوست محترم مطمنن باشیداز درست کردن غذای پلو ترکی پشیمان نمیشوید طعم این غذایی محلی سنتی پلوترکی بینظیر است اگر روزی غذای پلوترکی را درست کردی لذت برید پیشنهاد میکنم انواع نوشیدنی ها را امتحان کنیدhttps://blog.snappfood.ir/category/%d9%86%d9%88%d8%b4%db%8c%d8%af%d9%86%db%8c-%d9%87%d8%a7/

اناهید صابری
06.خرداد.1402

سلام من از روی دستور شما پلو توکی درست کردم ممنونم خوشمزه شده

    snappfoodadmin
    07.خرداد.1402

    سلام خواهش میکنم پلو ترکی نوش جونتون امیدوارم سایت ما به دیگران معرفی کنید

ناهید تهرانیپور
06.خرداد.1402

سلام مرسی از دستور شما برای اولین بار دست کردم قلمه گوسفند ریختم

    snappfoodadmin
    07.خرداد.1402

    سلام خواهش میکنم پلو ترکی معمولا با قلم شتر درست میکنن چون گوشت شتر گرم هستش قلمه گوسفند هم خوشمزه میشه

فرزاد
06.خرداد.1402

سلام من یادم رفته بود حبوبات پلو ترکی از شب خیس بدم همه سفت شدن

    snappfoodadmin
    07.خرداد.1402

    سلام نصفه قاشق جوش شیرین به حبوبات پلوترکی اضافه کنید

خلیل نبابی
10.خرداد.1402

سلام چه جالب پلو ترکی اصلا اسمش تا حالا نشیده بودم باید یه امتحان کنم ببینم غذا محلی و سنتی پلو ترکی چطوری هستش

sayed keshvarie
14.تیر.1402

پلو ترکی از اسنپ فود سفارش دادم خوردم خیلی خوب به موقع بدستم رسید مرسی

    snappfoodadmin
    17.تیر.1402

    سلام امیدواریم از سرویس دهی اسنپ فود رضایت کامل را داشته باشید و همچنین از سایت آموزشی بلاگ اسنپ فود استقبال کنید و غذاهای خوشمزی را آموزش ببینید
    و درست کنید از اینکه غذای پلو ترکی مورد پسنتون بود خوشحالیم
    https://blog.snappfood.ir/category/cuisine/main-course/make-list-pasta/ انواع پاستا و ماکارونی را هم دیدن کنید

جلیل خدادوست
14.تیر.1402

برای اینکه آب زیاد پلو را بگیریم چه کار کنیم ؟

    snappfoodadmin
    17.تیر.1402

    سلام وقتی که آب پلو توکی زیاد بود، اجازه دهید کمی با حرارت زیاد قل بخورد و غلیظ‌تر شود

علیمرادی
04.شهریور.1402

سلام چرا به غذای محلی و سنتی پلو توکی میگند؟ در خود شهر یزد هم این غذا به اسم پلو توکی هستش

    snappfoodadmin
    08.شهریور.1402

    سلام اصالت پلو توکی به شهرستان بافق استان یزد برمی‌گردد و
    مردم شهر یزد بجز پلو توکی، غذاهای مثل آش توکی و شیر توکی هم بر پایه ارزن دارند.
    در پلو توکی برخلاف نامش، خبری از برنج نیست، اما چون توکی یا همان ارزن، داخل آب قلم،
    شبیه برنج دم می‌کشد، به این غذای سنتی، پلو توکی می‌گویند.

کیارش جهرومی
04.شهریور.1402

سلام مواد اولیه لازم برای تهیه پلو توکی یزدی چیا هستش و چه کار کنم که نفخ حبوبات را بگیرم ؟

    snappfoodadmin
    08.شهریور.1402

    سلام برای تهیه یک پلو توکی خوشمزه یزدی در منزل، ابتدا حبوبات را از شب قبل بخیسانید و چند بار آب آن‌ها را عوض کنید
    تا نفخشان گرفته شود برای رفع نفخ حبوبات آن ها را از شب قبل خیس بزارید و تا قبل از درست کردنغذا چندین بار آب حبوبات را عوض کنید.
    مواn اولیه غذای پلو توکی یزدی غذای محلی و سنتی توکی : استخوان قلم شتر، نخود، لوبیا قرمز ،عدس ،توکی ،پیاز،
    نمک، فلفل سیاه، زردچوبه ، زیره سیاه با این مواد خوراکی ساده میتوانید غذای خوشمزه توکی درست کنید

قیاسوندحلالی
04.شهریور.1402

سلام توکی ، پلو یزدی را چطوری درست کنم ؟

    snappfoodadmin
    08.شهریور.1402

    سلام برای تهیه غذای پلو توکی یزدی : توکی را اینگونه آماده ی پخت کنید :توکی را مثل برنج بشویید و توکی خیس بزارید
    اگر آب پلو توکی زیاد بود، اجازه دهید کمی با حرارت زیاد قل بخورد و غلیظ‌تر شود.
    توکی را شبیه برنج، با حرارت کم دم کنید.